Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Създаваш си шорткът (препратка със следния текст:
shutdown /s /t 0
Даваш име на препратката Shutdown, избираш си иконка за целта. Като завършиш, кликаш с десен бутон по тази препратка и избираш Pin to taskbar.

http://www.dell.com/support/article/us/en/04/sln288446/how-to-create-a-shutdown-button-for-windows-8-or-windows-10?lang=en

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 часа, ac28 написа:

Може ли power бутона на Win 10 да се изкара на taskbarа или на десктопа и как става. Благодаря.

В 21 век сме, имаме ACPI / Advanced Configuration and Power Interface / и операционни системи които да го ползват. Все още мнозина се страхуват да използват хардуерния бутон за включване и за... изключване на машината. Достатъчно е, в опциите на захранването да се настрои какво да прави бутона /например изключване/ и с едно движение си гасите машината безпроблемно, вместо да цъкате по икони, менюта или клавишни комбинации.

Всеки сам си решава кое е най-удобно и бързо за него.

https://www.howtogeek.com/181295/yes-its-okay-to-shut-down-your-computer-with-the-power-button/

преди 9 минути, baikolio95 написа:

В 21 век сме, имаме ACPI / Advanced Configuration and Power Interface / и операционни системи които да го ползват. Все още мнозина се страхуват да използват хардуерния бутон за включване и за... изключване на машината. Достатъчно е, в опциите на захранването да се настрои какво да прави бутона /например изключване/ и с едно движение си гасите машината безпроблемно, вместо да цъкате по икони, менюта или клавишни комбинации.

Всеки сам си решава кое е най-удобно и бързо за него.

https://www.howtogeek.com/181295/yes-its-okay-to-shut-down-your-computer-with-the-power-button/

Ами човека може да е със стар компютър с ключе, не с модерна нова кутия, или направо от контакта да вади щепсела и да е с повреден бутон, кой знае :D

А и един стар виц се сетих:

Навремето, когато компютърното обучение в училище правеше първите си стъпки:
Звънецът бие край на часа, учителят по информатика отива до шалтера и изключва тока.
Учениците " Ама ние не сме сейвнали!!!"
Учителят сговорчиво включва шалтера - "Добре, сейвнете си."

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

преди 4 минути, Радослав Матев написа:

Ами човека може да е със стар компютър с ключе, не с модерна нова кутия, или направо от контакта да вади щепсела и да е с повреден бутон, кой знае :D

И що ще дири в темата за 10, ако е така?

преди 41 минути, baikolio95 написа:

В 21 век сме, имаме ACPI

Особено, ако кутията е навряна на едно тъмно място.

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Особено, ако кутията е навряна на едно тъмно място.

Ами, на същото място ще е кутията и при включването на машината.

преди 31 минути, baikolio95 написа:

Ами, на същото място ще е кутията и при включването на машината.

И само 'щот ти си го казал, е длъжен да прави каквото ти си казал. Така излиза от написаното от теб. Не, че ще трябва да се навира още веднъж там. Вместо да кликне с мишката и да си свършии работата.
И що ли тогава си има в ОС начините за изключване. Що не разчитат САМО на ACPI?
А и питането е за софтуерен бутон за изключване.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 6 минути, ExaFlop написа:

И по тая

от ти си го казал, е длъжен да прави каквото ти си казал. Така излиза от написаното от теб. Не, че ще трябва да се навира още веднъж там. Вместо да кликне с мишката и да си свършии работата.

Не бе,  нека си прави шорткъти, щото ти си го казал. Така излиза от написаното от теб. Просто, други алтернативи няма...

преди 1 час, baikolio95 написа:

щото ти си го казал

Дали съм аз или @ac28 пита, а?

преди 6 часа, ac28 написа:

Може ли power бутона на Win 10 да се изкара на taskbarа или на десктопа и как става

Аре да вземеш да се спреш вече с този стил на повефение във форума. С нищо не си полезен така. Знаем вече колко знаеш и колко си велик...

напоследък често ми качва актуализации
някой знае ли на какво се дължи това?

версия 1709/16299.192

5a507d84401dd_.JPG.55779e79af6785f874e4244debbfc40b.JPG

набутват ти шпионски софтуер от инструментариума на NSA............

преди 21 минути, дръндю написа:

напоследък често ми качва актуализации

версия 1709/16299.192

5a507d84401dd_.JPG.55779e79af6785f874e4244debbfc40b.JPG

е колко често 1 път в месеца:D

добре де, ама е дразнещо:(

и при мен са същите

аз даже се моля да ми набутват повече актуализации за да може нещо да се прецака,да имам повод да се ровя насам натам:giggle1:

преди 4 минути, дръндю написа:

хм, а аз си мислех, че може би, това е причината
https://www.kaldata.com/featured/intel-обеща-пачове-за-90-процента-от-процесор-271056.html
ама доколкото си спомням, ти беше с АМД процесор

да с АМД съм

преди 6 минути, whitepixel написа:

Това е новото MS мъчение - постоянни и чести актуализации - да се гърчат потребителите. 

мазохизъм до подлуда:giggle1:

преди 1 час, дръндю написа:

Дължи се на работа по ОС и издаване на корекции, подобрения

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 56 минути, дръндю написа:

хм, а аз си мислех, че може би, това е причината
https://www.kaldata.com/featured/intel-обеща-пачове-за-90-процента-от-процесор-271056.html

За това ли става дума?:

След инсталиране на KB4056892 компютъра умря

преди 2 часа, =Ivan= написа:

Ти не четеш ли тук това-онова;)https://www.kaldata.com/it-новини/пачовете-срещу-уязвимостите-meltdown-и-spectre-кра-271346.html

преди 1 час, Слави Маринов написа:

прочетох ама след като инсталирах:Dпри мен поне не ми се наложи да преинсталирам само я махнах тая актуализация

Преди около месец се оплаквах от сини екрани заради Classpnp.sys (SCSI Class System Dll). Тогава след ръчна проверка за ъпдейти се инсталира KB4051963 и повече не са се показвали сини екрани.

Пиша в случай, че и някой друг има проблем с тоя драйвър.

преди 7 часа, =Ivan= написа:

https://support.microsoft.com/en-us/help/4073707/windows-operating-system-security-update-block-for-some-amd-based-devi

Деинсталирай ъпдейта:
wusa /uninstall /kb:KB4056892 /quiet

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

За интернет, фейсбук, скайп и разни по-леки задачки никакви грижи, дори и филми ще може да си гледаш спокойно. С по-стар Celeron N2930 пак 4 ядрен на един малък лаптоп съм сложил SSD и майка ми си цъка спокойно вече 3 години и нещо. И е с 4 GB DRR3.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.