Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 22 часа, DarkEdge написа:

Прилича на забавяне от видео. Дефинирай повечко... :) 
А на Alt+TAB как реагира?

За какво видео говориш? "Повечко" - ами около секунда и половина - две с 15-20 отворени прозореца. Пробвах да разкарам другите виртуални десктопи - същата работа. Пробвах да спра втория монитор - също не помага.

Alt + Tab реагира нормално.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 17 минути, killchain написа:

За какво видео говориш?

За видео картата.
И в тоя момент windows explorer колко RAM ползва?

Не бих се усъмнил в GTX 1080 със скорошни драйвери, дори с HD 6770 преди това беше окей. Доста мазно върви всичко - не е анимацията да се влачи, просто минава време, докато започне (все едно си натиснал Win+Tab една-две секунди, след като реално си го направил). Мисля, че проблемът е софтуерен и конкретно в последните няколко билда - първия, в който имаше Timeline, сякаш беше наред, нещата се развалиха след това.

Explorer наистина май прави някакви мизерии. Task Manager ми показва един процес с няколкото прозореца под него и 25 MB Memory. Process Explorer ми показва две бройки explorer.exe, единия с Working Set около 100 MB, другия - около 350.

P.S. "Насилствено" спиране на explorer (taskkill /f /im explorer.exe) и пускане пак изглежда помага, но не напълно - след това пак има известно забавяне, макар и не толкова голямо.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

преди 5 часа, ac28 написа:

Смятате ли,че  Windows 10 LTSB е удачен за  домашна употреба.Питам ,защото другите версии на Windows 10 са претрупани с неща ,които са ми излишни- Microsoft Edge, Cortana ,Камера, Поща, Пари, Музика, Новини, OneNote, Спорт и Времето. Ползвам лаптопа за интернет,филми,програми за мултимедия и видеообработка . Игри почти не играя. Windows 10 LTSB по принцип Enterprise версия ли е и има ли Windows To Go .

Освен Windows Store липсва ли нещо ,което силно ограничава.Четох ,че Календара и Windows Store може да се инсталират допълнително . Трябва ми стабилна версия ,защото обичам като си настроя операционната и програмите да не преинсталирам дълго време.

Не само че смятам, че е удачен за домашна употреба, а и винаги го препоръчвам. Ползвам LTSB от първата му версия, и въпреки негативното ми отношение към 10 като цяло, не мога да отрека, че е невероятно стабилен и безпроблемен.

При включени ъпдейти получаваш само комулативни и такива по сигурността, без такива по интерфейс и нововъведения. Според собствените си виждания, можеш да спреш ъпдейтите напълно /както съм направил аз/ или да ги оставиш на автоматичен режим.

Ако не си се информирал, трябва да знаеш, че последната версия на Windows 10 Enterprise LTSB е 1607 /14393.1944 до 1.1. 2018/ и няма да се променя 3г. до 2019г.

За изтегляне и активиране можеш да ползваш лични, заради правилата на форума, защото няма как да се сдобиеш с копие от официални източници...

преди 16 часа, ac28 написа:

Смятате ли,че  Windows 10 LTSB е удачен за  домашна употреба.Питам ,защото другите версии на Windows 10 са претрупани с неща ,които са ми излишни- Microsoft Edge, Cortana ,Камера, Поща, Пари, Музика, Новини, OneNote, Спорт и Времето. Ползвам лаптопа за интернет,филми,програми за мултимедия и видеообработка . Игри почти не играя. Windows 10 LTSB по принцип Enterprise версия ли е и има ли Windows To Go .

Освен Windows Store липсва ли нещо ,което силно ограничава.Четох ,че Календара и Windows Store може да се инсталират допълнително . Трябва ми стабилна версия ,защото обичам като си настроя операционната и програмите да не преинсталирам дълго време.

хУпотребявам LTSB откакто  излезе v1607. Сред всички издания на 10, Ent LTSB е най-удачното. Набавяй си го както ти е удобно. Инсталираш от чист образ, инсталираш си нужния кумулативен ъпдейт, .net471, .net35, visual c++ библиотеките и си готов(разбира се не пропускаме драйвърите).

на 1/20/2018 в 23:27, Без умствен капацитет написа:

абе вече 4-ти ден немога да схвана на 10-ката къде се сменя клавишната комбинация за смяна на езика - може ли да ми подскаже някой

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Toggle]
"Hotkey"="2"
"Language Hotkey"="2"
"Layout Hotkey"="1"

преди 1 час, дръндю написа:

по подразбиране в десетката е "вин+интервал" (Win+Space), но при мен си работи и от Alt+Shift
но предпочитам първия, защото на мен ми е по-удобно

пп

мда, поредния писател съм, щоту не чета :crying10:

Двете са различни. Alt+Shift е както е било още от XP (а дали не и от преди това), Win+Space е ново и показва изскачащо меню (по което даже може да щракаш с мишката).

И аз предпочитам Ctrl+Shift и съм го вписал в unattebd.xml да си се конфогурира да е по подразбиране

Бихте ли казали има ли пуснати ъпдеити  касаещи Meltdown and Spectre уязвимостите?Пуснах сега 10ката и проверих за ъпдейти но няма нови.............интересно,че 8.1 е уязвима само за  едната дупка,а на 10 ката ми дава,че е и за двете  е незащитена.:(Уж била най-сигурната ОС!

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

То аз не бързам за никъде,толкова години сме си стояли уязвими..........явно са ги свалили тези ъпдейти от сървърите, за да не ми излизат.Интересно защо на 8.1 без никакви ъпдейти е защитена от едната дупка,поне това показва проверката.

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Бихте ли казали има ли пуснати ъпдеити  касаещи Meltdown and Spectre уязвимостите?Пуснах сега 10ката и проверих за ъпдейти но няма нови.............интересно,че 8.1 е уязвима само за  едната дупка,а на 10 ката ми дава,че е и за двете  е незащитена.:(Уж била най-сигурната ОС!

https://www.kaldata.com/forums/topic/265966-meltdown-spectre-въпроси-и-мнения/?tab=comments#comment-3836565

на ‎23‎.‎1‎.‎2018‎ г. в 23:47, Gregory House написа:

Това го чете вчера като любопитна новина водещия на радио Плевен. Няма осъден до сега, няма и да има. Някои считали, че е резултат от студената война между щатите и русия, предполага се Микрософт са изнервени от чакане на неплащане.

Нещо, което може дори да не е свързано конкретно с десятката, но не се сещам къде другаде да питам: защо Power бутона на кутията, настроен на "Sleep", трябва да бъде натиснат два пъти, за да се задейства Sleep? Получава се малко като на телефон - ако мониторът е изключен, първото натискане ще го събуди, и чак второто ще сработи и ще приспи компютъра, но дори при работещ монитор се налага да го натисна два пъти. Някой друг с подобно поведение?

Виж за настройки в BIOS. Кой режим е активен? S3, S4, S5?
Едит - виж и в опциите на захранването настройките за бутона за захранването и ги повтори (избери отново и потвърди)

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, killchain написа:

Нещо, което може дори да не е свързано конкретно с десятката, но не се сещам къде другаде да питам: защо Power бутона на кутията, настроен на "Sleep", трябва да бъде натиснат два пъти, за да се задейства Sleep? Получава се малко като на телефон - ако мониторът е изключен, първото натискане ще го събуди, и чак второто ще сработи и ще приспи компютъра, но дори при работещ монитор се налага да го натисна два пъти. Някой друг с подобно поведение?

Спрете хибернацията и фаст буута !

Ако проблема остане най вероятно хардуерът ви да не е на 100 % съвместим с операционната система по отношение на пауър мениджмънта , АСПИ , СЛИИП СТЕЙТС и  така нататък !

Има и други променливи разбира се !

https://www.kaldata.com/it-новини/в-ос-windows-10-се-появи-опция-за-преглед-и-према-273043.html

Ех най сетне !

Редактирано от Gregory House (преглед на промените)

ако не друго (не че няма....) тва беше най-бързия ъпдейт до нов билд досега
а иначе - store/apps екосистемата е тотално омазана от няколко билда

преди 1 час, Aquaris написа:

най-вероятно, макар че си мисля, че има(ше) едно old пред windows......

Не пред, а след - c:\Windows.old

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Аз изобщо не го ползвам магазина

Аз от време на време го пускам да се обновят разни работи, но и от време на време самите приложения се чупят и трябва да ги оправям през PowerShell.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.