Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

къде е тази папка, изображението е изтеглено от сайта на Майкрософт

sshot-1Cmu6bkgyoBBJOZDKQFud1518263743.pn

сега виидях извинявай

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

да кажа че пак като избера свойства от десен бутон, отговор няма - половин час въртеше и качваше процента, стана 100 и изчезна прозореца, изчаках около 10 мин дали ще поиска рестарт, непоиска и аз го рестартирах

sshot-18G3xd8tYvVgjhFVVrv6K1518267907.pn

Ама май си стартирал setup.exe от кореновата папка, а не setupprep от папка sources?

Здравейте! Ползвам настолен компютър. Появи ми се един проблем от съвсем скоро , който всъщност имах и преди на Windows 8.1 Pro малко преди да премина към Windows 10. Проблемът е, че компютърът не заспива, дори и монитора не се изключва. От настройките на захранването не съм пипал нищо. Проблемът се появи след като стартирах лаунчера на една игра (League of Legends), оставих пуснат лаунчера и след това си легнах, но нито монитора се изгаси, нито компютъра везе в sleep режим. И преди съм пускал лаунчера и играта, но е нямало проблем, но вече каквото и да правя не заспиват устройствата. Ще вметна, че използвам Обикновен Потребителски акаунт с ниво на UAC - на макс. И точно тук го има проблемът в този акаунт. Тествах да вляза в администраторският акаунт и там проблема го няма. Проверих също и за вируси с Windows Defender и Malwarebytes, но системата е чиста.

Untitled.jpg.8c1dfc36f065632ee83e058e5ff6c414.jpg

преди 33 минути, Атанас Славов написа:

Здравейте! Ползвам настолен компютър. Появи ми се един проблем от съвсем скоро , който всъщност имах и преди на Windows 8.1 Pro малко преди да премина към Windows 10. Проблемът е, че компютърът не заспива, дори и монитора не се изключва. От настройките на захранването не съм пипал нищо. Проблемът се появи след като стартирах лаунчера на една игра (League of Legends), оставих пуснат лаунчера и след това си легнах, но нито монитора се изгаси, нито компютъра везе в sleep режим. И преди съм пускал лаунчера и играта, но е нямало проблем, но вече каквото и да правя не заспиват устройствата. Ще вметна, че използвам Обикновен Потребителски акаунт с ниво на UAC - на макс. И точно тук го има проблемът в този акаунт. Тествах да вляза в администраторският акаунт и там проблема го няма. Проверих също и за вируси с Windows Defender и Malwarebytes, но системата е чиста.

Untitled.jpg.8c1dfc36f065632ee83e058e5ff6c414.jpg

За пробата: премахни тоя ланчер на играта и виж дали ще ти заспи щайгата. При положителен отговор-ясно къде е проблема. Ако не заспива, значи е нещо друго. 

на 2/10/2018 в 7:49, DarkEdge написа:

Това не е вярно..

Не е вярно, че не е вярно. Поразрови се.

преди 1 час, Eclipse2G написа:

За пробата: премахни тоя ланчер на играта и виж дали ще ти заспи щайгата. При положителен отговор-ясно къде е проблема. Ако не заспива, значи е нещо друго. 

Не е вярно, че не е вярно. Поразрови се.

Изтрих цялата игра. Монитора се изключи, но се включи след около 30-40 секунди и повече след това не се изключи. Компютърът също не заспа.

преди 17 часа, Атанас Славов написа:

Изтрих цялата игра. Монитора се изключи, но се включи след около 30-40 секунди и повече след това не се изключи. Компютърът също не заспа.

Въпреки това отново в админ акаунта заспиването си работи без проблеми, но в юзерския не става. :(

на 2/9/2018 в 15:40, DarkEdge написа:

Ти информационен разпределител ли играеш? Всички тук имаме достъп до информационния канал на kaldata!!

Ти определено нямаш достъп :hit:

И кебабчета разпределям ето едно и на теб

kevapcici.jpg

https://www.kaldata.com/it-новини/fujitsu-и-microsoft-създадоха-нова-биометрична-защи-275023.html

преди 2 часа, Атанас Славов написа:

Въпреки това отново в админ акаунта заспиването си работи без проблеми, но в юзерския не става. :(

https://www.online-tech-tips.com/windows-10/windows-10-will-not-sleep/

Към всички които малко или много се интересуват от спиране телеметрията в Windows 10 линк за сваляне на готино програмче :

https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases/tag/1.7.1.0

Бяха спряли да го обновяват.

преди 9 минути, Muadib написа:

Към всички които малко или много се интересуват от спиране телеметрията в Windows 10 линк за сваляне на готино програмче https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases  Бяха спряли да го обновяват.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди ползването й създавайте точка на възстановяване!

преди 8 минути, Muadib написа:

Към всички които малко или много се интересуват от спиране телеметрията в Windows 10 линк за сваляне на готино програмче https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases  Бяха спряли да го обновяват.

Много добре си го оформил тоя линк...

https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases/tag/1.7.1.0

Здравейте при всяко рестартиране иконите на работния плот стават на бъркоч,смисъл разфърляни са навсякъде.Как да го оправя това.

преди 7 минути, hudyr написа:

Много добре си го оформил тоя линк...

Стават и грешки. Сори! 

преди 16 минути, Parliament написа:

Здравейте при всяко рестартиране иконите на работния плот стават на бъркоч,смисъл разфърляни са навсякъде.Как да го оправя това.

Десен клик по десктопа >View> махни отметката на Auto arrange icons
Ако не помогне - махни отметката и на Align icont to grid

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Ако и това не помогне - ползвай DesktopOK
Аранжираш иконите, стартираш програмата и записваш състоянието.
При следващия рестарт пускаш програмата и възстановяваш подредбата.

преди 17 минути, DarkEdge написа:

Ако и това не помогне - ползвай DesktopOK
Аранжираш иконите, стартираш програмата и записваш състоянието.
При следващия рестарт пускаш програмата и възстановяваш подредбата.

за сега като махнах отметките се оправи,ако пак се ушашави ще ползвам и това.мерси много

А най-хубаво е да пренасочиш папка Desktop на друг дял, да направиш снимка с DesktopOK и след преинсталация като пренасочиш на същото място десктопа и възстановиш от снимката на DesktopOK, веднага ще имаш всичко от сегашната визия на десктопа

Да, и? И може да се забрани инструмента и обновяването му.

преди 42 минути, дръндю написа:

ами, аз ще си го ползвам, няма да го забранявам, щото едно време беше добър за мен, надявам се и сега да е така

Ти, няма няма и откриеш топлата вода,не знам как го постигаш,като си най-чоплещия по операционните системи от всички във форума:ohmy:

Не ми се рови за 10ката,а и почти не съм я ползвал последната година,но в 8.1 винаги си го е имало,та затова реших,че е логично и в 10ката да си го има..........

преди 3 часа, дръндю написа:

тва преди го нямаше в десетката

Винаги го е имало този инструмент. Мисля, че още от Win 2000 И всеки месец се актуализира.

Имам въпроси (нека да не отварям нова тема), свързани не толкова с Windows, колкото с хардуера, необходим за действието му:

Снощи си копирах целия стар твърд диск от лаптопа на нов диск - почти същия, същата марка, само че с двойно повече капацитет и 7.200 оборота вместо 5.400. (Операцията извърших с MiniTool Partition Wizard )

Стария диск имаше хиляди лоши сектори - цели 11% от диска според HD Tune... сега вече съм BOOT-нал (стартирал Windows 10) от новия.

Както се досещате, по време на копирането програмата многократно ми даваше грешка: Failed to read disk. error:23 LBA:XXXXXXXX

Докато бях свързал новия диск с USB през такава кутия за дискове със собствено захранване, НЕ искаше да стартира Windows от него - "inaccessible boot device" ... но това може би е нещо проблем с USB-то, както казах вече работя с него, тъй като го боднах директно в лаптопа.

Въпроси:

• Има ли начин по LBA-адресите/кодовете да видя кои точно файлове/папки се намират на проблемните части по диска ?

П.С: Аз на практика тези цифри ги нямам записани никъде, но сигурно има софтуер, който би ги показал ?

• Най-вероятно са засегнати и системни файлове от тези лоши сектори - и всичко така е копирано "с пропуски" на новия диск, още повече че като дам sfc /scannow ми излиза :

Windows Resource Protection could not start the repair service. А вчера пък, на стария диск (със същата 1:1 система инсталирана на него) ми излизаше Windows Resource Protection could not perform the requested operation.

Може би трябва да опитам под Safe Mode... но май трябва да го пусна от msconfig, а там не смея много да пипам, да не стане накрая НЕ-буутваща системата... (от F8 или там който бутон беше май пак си ми стартира нормално Windows, след като избера някой специален режим...)

Вие как мислите - има ли засегнати системни файлове или просто не може да се каже... ?

• Как предлагате да ускоря работата на Windows ( 10 ) ? Да увелича ли Page файлът ? Сега НЕ ми забива и сече както правеше със стария диск, но пак малко имам чувството че ползвам затлачена система. В момента Page файлът ми е 896 МБ, като RAM паметта е 4GB.

Имам свободни цели точно 65ГБ на C:\, тъй като вече го направих да е общо 100ГБ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.