Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Виждам, че си мреш твоята крава да е мъжка, но не ме разсмивай - в софтуерна компания няма да могат да си управляват машините, господин софтуерен ескперрт?

Точно пък по фирмите и корпорациите натискането беше най-нахално от всички останали, защото именно оттам печелят най-много.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 27 минути, rado84 написа:

Точно пък по фирмите и корпорациите натискането беше

И ти присъства на тия процеси, да? Да не говорим, че точно корпоративният и ОЕМ секторите са им най-печелившото перо. И се сети като те натискат дали не се проявява реакцията на опората...
Аре, преди изписвате тонове глупости, първо маалко се замисляйте, проверявайте твърденията си(имате си трърсачки)

преди 1 час, DarkEdge написа:

И ти присъства на тия процеси, да? Да не говорим, че точно корпоративният и ОЕМ секторите са им най-печелившото перо. И се сети като те натискат дали не се проявява реакцията на опората...
Аре, преди изписвате тонове глупости, първо маалко се замисляйте, проверявайте твърденията си(имате си трърсачки)

Аз не, но един приятел работи 4 години в HP и бяха луднали с педалските номера на МС в зората на Вирус 10.

преди 3 минути, дръндю написа:

аве, що никой не ми каза, че мога да си връщам стария(майкрософтски) драйвър на тъчпада , който работи безпроблемно?

едно време ви се оплаквах, че след инсталация на джама, онлайн ми набутват,  някакъв полуработещ драйвър
никакви забрани не действаха, а решението било много просто...мбаси тъпанара дет съм.
върнах си стария(майкрософтския) и съм ногу щастлиф, че не ми набутват друг

сподели го де:D

преди 10 минути, дръндю написа:

върнах си стария(майкрософтския) и съм ногу щастлиф, че не ми набутват друг

Ама не можеш да ползваш всички екстри на бърсането.
Ама пък пълно щастие няма.
Аз така имам проблем с един Asmedia USB 3.0 - с М$ драйвъра 3.0, а с оригиналния - като 2.0
Дай един хардуерен идентификатор.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Ми щот няма друг драйвър, а само на М$
А хардуерен идентификатор?

преди 5 минути, дръндю написа:

ACPI\VEN_DLL&DEV_0429

За Dell Latitude E5410 ли е? BIOS коя версия е?

...

Извинявай - заблудил съм се за темата...

преди 23 минути, дръндю написа:

проблем на десетката...

Не е проблем на десетката - проблем е на стария хардуер...

преди 39 минути, Pavel! написа:

Забравих

Забрави и друго - темата не е Сравнителен анализ на Linux и Windows 10.
И моля, не генерализирай по въпроса с телеметрията под Lnux - телеметрия под Linux има - справка Google

преди 41 минути, Pavel! написа:

въпреки малоумния интерфейс

И пак някакво обобщаване - има си режим на работа без Метро интерфейса. И почти няма разлика примерно с Windows 7.

Инсталиране с помощта на sysprep и unattend.xml. Настройки - с един рег файл и няколко команди от бач файл. Актуализации - тук варианти дал господ - кеф ти с windowsUpdate minitool, кеф ти с dism++...с втория инструмент става по-бързо откриването на необходимите актуализации. С windowsUpdate minitool можеш с два клика да конфигурираш и поведението на windows update услугата.
Да, с Linux сме се срещали само по снимки и видеа ;) . И никога не съм твърдял, че познавам материята.

преди 3 минути, Pavel! написа:

Тя ъпдейт услугата се контролира и без неофициални инструменти...отиваш в services, даваш disabled, ако решиш да инсталираш ъпдейт - enabled, и като приключи пак disabled...но точно това е проблемът - трябва да се надлъгваш с ОС, защото са я програмирали все едно е по-умна от теб и ще прави каквото си иска. Излишни усилия, за да решиш проблем който досега го нямаше

Твърде дървено решение

В конзола става с два реда, а с външен инструмент - с 2 клика.
Забраняване и спиране: 
sc config wuauserv start= disabled
net stop wuauserv

Разрешаване и стартиране:
sc config wuauserv start= demand
net start wuauserv

преди 8 минути, Pavel! написа:

Но пък не трябва да инсталираш нищо допълнително и работи, а това мен ме устройва.

Да видя някъде да споменавам инсталиране - инструментите работят както са си - без инсталиране/преносими 

преди 19 минути, Pavel! написа:

в Windows никога не съм ползвал конзола,

Много неща стават по-бързо в конзола, вместо с множество кликания. И изходът/резултатът в повечето случай е директно видим.

Ти информационен разпределител ли играеш? Всички тук имаме достъп до информационния канал на kaldata!!

преди 5 часа, Pavel! написа:

Тя ъпдейт услугата се контролира и без неофициални инструменти...отиваш в services, даваш disabled, ако решиш да инсталираш ъпдейт - enabled, и като приключи пак disabled...но точно това е проблемът - трябва да се надлъгваш с ОС, защото са я програмирали все едно е по-умна от теб и ще прави каквото си иска. Излишни усилия, за да решиш проблем който досега го нямаше.

Забравяш факта, че в домашната версия не можеш да спреш ъпдейте. Може само да отложиш времето за инсталация, за месец  мисля и след това  не те и пита. Спирането на ъпдейте, според последното лицензионно споразумение (EULA), гласи, че е забранено да ги спираш, по какъвто и да било начин. В Русия даже могат и да те осъдят.

10-ката има ли някаде да дефолтна настройките и че забелязах че като дам върху нещо десен бутон - от там (най долното) свойства и няма реакция

нещо явно съм изключил докато рових преди в настройките

преди 12 часа, Eclipse2G написа:

Забравяш факта, че в домашната версия не можеш да спреш ъпдейте.

Това не е вярно...
@Без умствен капацитет, снимката показва, че ако използваш:
1. Първата опция - ще премахне инсталираните програми и настройките, но ще запази личните файлове
2. Няма да пази нищо на Windows дела и ще направи чиста инсталация.

виждам какво пише, но не работи - като приклшчи казва / проблем, не са извършени промени

нестава и с функцията под нея като се сложи инсталационния диск, пак същия надпис

От инсталационен диск стартирай %DVD%\sources\setupprep.exe

преди 10 минути, DarkEdge написа:

От инсталационен диск стартирай %DVD%\sources\setupprep.exe

да сложа диска и да отворя cmd и да го напиша или диска на боотне и там има опции в репаир което отваряше нещо такова

Защо ми слагаш в устата неказани от мен неща?
Под Windows влез в DVD в папка sources и стартирай файла setupprep

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.