Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Т.е. успяваш да го затвориш? При мен на втория екран при щракване прозорецът се активира вместо да се затвори (а преди да щракна рамката примигва странно), докато на първия екран всичко си работи нормално (среден клик затваря прозореца).

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 8 минути, rado84 написа:

Отдавна го подозирах това

Още на времето, когато бай Майкрософт захвана да го раздава без пари, имаше подозрения, че в света на вълците и вълчите нрави подобни постъпки са със скрито съдържание. Целта е явно цялото стадо да се постави под контрол и да започне доене. 

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

Още на времето, когато бай Майкрософт захвана да го раздава без пари, имаше подозрения, че в света на вълците и вълчите нрави подобни постъпки са със скрито съдържание. Целта е явно цялото стадо да се постави под контрол и да започне доене. 

И все пак ще останат единични бройки не-овце, които няма да искат да стават овце и аз ще съм един от тях. Ако ножът опре до кокала, по-скоро ще мина на линукс, отколкото на Вирус 10.

преди 1 час, rado84 написа:

Отдавна го подозирах това и явно съм бил прав: Windows 10 Е вирус.

https://www.change.org/p/the-electonic-frontier-foundation-have-the-eff-investigate-microsoft-for-malicious-practices-regarding-windows-10

Това е стара информация. Статията не пише кога е публикувана, но коментарите са отпреди 2 год.

преди 8 часа, killchain написа:

Айде пак почнахме с теории на конспирациите :D

Отивам за пуканки.

Нема лошо да си овца, ама па толко' заблудена... Тц, тц, тц...

http://www.majorgeeks.com/files/details/sfcfix.html
За всеки случай приготви инсталационен носител (DVD/USB с Windows 10)

Изтегли и стартирай с админски права sfcfix. Като пита за достъп до интернет, потвърди с y.
Като завърши, стартирай отново sfc /scannow.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 2/7/2018 в 1:50, rado84 написа:

Нема лошо да си овца, ама па толко' заблудена... Тц, тц, тц...

Цяла фирма за софтуер от 100+ човека и почти само това се ползва, та сигурно всички са овце, да...

Пък ти ако си толкова параноичен, спри да ползваш Интернет.

преди 5 часа, killchain написа:

Цяла фирма за софтуер от 100+ човека и почти само това се ползва, та сигурно всички са овце, да...

Ми щом ползвате 10-ка, значи сте овце.

image.jpg

преди 1 час, дръндю написа:

направих фул формат на двата дяла със "стрелец

А защо не само втория дял? Стрелеца сложи ли го вече на харда? За да не ползваш всеки път за едното инсталиране флашка.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Ако не го ипаш, ще си е там със същите вектори. И само на 2. дял ще се "насипва" Windows

преди 7 часа, killchain написа:

Microsoft ги натиска, да минат на 10. И проблема идва като тръгне миграцията от 7/8.1 --> 10. Админите псуват със сигурност. :D

PS: Миналата година се върнах на 7. Таа последната е турбо грозна

преди 6 минути, Eclipse2G написа:
преди 7 часа, killchain написа:

Microsoft ги натиска, да минат на 10. И проблема идва като тръгне миграцията от 7/8.1 --> 10.

По-голяма глупост скоро не бях срещал. Никой никого не натиска.
А сега се сетете - тия програмисти за DOS ли трябва да пишат или съвместим/поддържан от Windows 10? 

преди 2 часа, rado84 написа:

Ми щом ползвате 10-ка, значи сте овце.

image.jpg

Де*а и коп*лдаците. :mad::mad: :mad: Ще ми събира паролите и подсказските. Дано им се запали централата, като преди това лапнат един криптовирус, та да фалират. Телефоните им умреха, сега са наход 10ката и xbox-a.

преди 6 минути, Eclipse2G написа:

Телефоните им умреха

дали - Nokia 6

преди 58 минути, DarkEdge написа:

По-голяма глупост скоро не бях срещал. Никой никого не натиска.

Напротив, натискаха ги, особено в началото, когато Вирус 10 излезе и натискаха много брутално! Всички 7-ци и 8-ци, които не бяха с изключени ъпдейти, получаваха спешни ъпдейти за "сигурността", а после се оказваше, че са се сдобили с една програма в трея GWX (Get Windows 10), която нямаше изключване и която през половин час те приканваше да ъпгрейднеш на 10-ка. Самото приканване беше много брутално - ако има някакво приложение на цял екран, пълен шътдаун на това приложение (все едно си му убил процеса през таск мениджъра) и изкарване на екрана за подкана. Ако все пак го игнорираш и за 30 дни не си минал на 10-ка, тогава GWX сваляше ъпгрейда без да ти казва, че го прави и без да те пита искаш или не искаш и после ти казваше, че трябва да си реснеш компа. Тъй като 80% от потребителите по света са си овце, те лековерно си ресват компа и след рестарта се оказват с операционна система, която не са искали. 1-2 месеца по-късно се появи руската програма Destroy Windows Spying (DWS_Lite), която премахва и кийлогърите, и телеметрията, и този боклук GWX и работи и за 7, и за 8, и за 10. След още време четох, че някаква американска общност дала Майкрософт под съд за тези практики, но така и никой не писа какъв е бил изходът от делото. Всъщност, възможно е да са писали, но като знаем какви педали са от Майкрософт, нищо чудно да са свалили статиите от нета. Като се има предвид, че и досега продължават да събират паролите на хората, явно са подкупили целия съдебен състав и са спечелили делото по честен път.

преди 19 минути, rado84 написа:

Напротив, натискаха ги, особено в началото, когато Вирус 10 излезе и натискаха много брутално

Виждам, че си мреш твоята крава да е мъжка, но не ме разсмивай - в софтуерна компания няма да могат да си управляват машините, господин софтуерен ескперрт?

Аз само не разбрах кое и е лошото на 10-ката при положение че я ползвам 2 и кусур години и не съм имал никакви проблеми освен два бъга с NET Framework.

преди 1 час, DarkEdge написа:

дали - Nokia 6

Нокия вече не е на Microsoft. Работи с Android. Успех другия път.

преди 39 минути, PigManu написа:

Аз само не разбрах кое и е лошото на 10-ката при положение че я ползвам 2 и кусур години и не съм имал никакви проблеми освен два бъга с NET Framework.

Краде пароли, следи какво инсталираш, няма опция за спиране на ъпдейтите(дом. версия), в началото се инсталираше, без да иска разрешение. Много хора изгоряха.  Грозен интерфейс.  Стига ли ти? Ако това не го знаеш,  чувствай  осведомен. 

преди 30 минути, Eclipse2G написа:

Краде пароли, следи какво инсталираш, няма опция за спиране на ъпдейтите(дом. версия), в началото се инсталираше, без да иска разрешение. Много хора изгоряха.  Грозен интерфейс.  Стига ли ти? Ако това не го знаеш,  чувствай  осведомен. 

Утре си взема още един лаптоп и ще му инсталирам този ужасТ.

преди 10 минути, PigManu написа:

Утре си взема още един лаптоп и ще му инсталирам този ужасТ.

Нали вече я ползваш от 2 и кусур години, за какво пак ще я слагаш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.