Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Не съм попадал на приложение, което да е единствено и да е само в магазина. И да ми трябва.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 10 часа, DarkEdge написа:

Не пред, а след - c:\Windows.old

в ехплорер.ехе ясно, ставаше дума за изкачащото съобщение

• 2 седмици по-късно...

Чета ,че доста хора ползват LTSB . Когато събирах инфо за LTSB ми беше написано - За съжаление при LTSB, новите функции на Фотошоп ( UI scale, Select Subject и някои други) не работят. Само в Creators Update и Fall Creators Update ако ги ползваш. Има ли някой от форума ,който да е ползвал тези функции на Фотошопа на LTSB и да е имал проблем или просто е частен случай.
Проблемът с новите функции на Фотошопа да не е ,че LTSB е по-стар билд.
Имал ли е някой проблем,който е с LTSB с други програми или приложения. 

на 1/26/2018 в 6:41, Aquaris написа:

най-вероятно, макар че си мисля, че има(ше) едно old пред windows......

на 1/26/2018 в 18:35, Aquaris написа:

в ехплорер.ехе ясно, ставаше дума за изкачащото съобщение

Кое съобщение?

Като проверявам понякога какви грешки са регистрирани на Уиндоус 10 в Event Viewer, ми прави впечатление изобилието на грешка 10016 (DistributedCOM). В мрежата има разни препоръки за избягването й, едно от които показвам. Понеже в нея има триене по регистри, нещо от което получавам слаба температура, искам да попитам, може ли да има някакви лоши последствия , ако я използвам. Дали някой я е използвал?

12.JPG

11.JPG

14.JPG

Ами, първо експортираш това, което ще триеш и тогава триеш.
За работа с регистратурата, аз ползвам Registry_Finder.png  Registry Finder преносима Х64

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 39 минути, B3M2W0 написа:

Като проверявам понякога какви грешки са регистрирани на Уиндоус 10 в Event Viewer, ми прави впечатление изобилието на грешка 10016 (DistributedCOM). В мрежата има разни препоръки за избягването й, едно от които показвам. Понеже в нея има триене по регистри, нещо от което получавам слаба температура, искам да попитам, може ли да има някакви лоши последствия , ако я използвам. Дали някой я е използвал?

12.JPG

11.JPG

14.JPG

Нищо сериозно !

По скоро чистете логовете в ивент вюър поне веднъж на 3 месеца !

преди 8 минути, Gregory House написа:

По скоро чистете логовете в ивент вюър

А причините да си стоят, да? Мнооого умноо

преди 1 минута, DarkEdge написа:

А причините да си стоят, да? Мнооого умноо

От година и половина ги получавам !

Промяна в поведението на системата не наблюдавам !

През 3 месеца си чистя дневниците !

Ако ставах параноичен след всеки запис :min01:

Здравеите това има ли начин да е оправи? търсих информация за тая грешка пробвах няколко неща но не се получава

Без име.png

Ако става дума за Win 10 sтартирай cmd с администраторски права и в черния прозорец постави следното:

Цитат

reg delete “HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore” /v “DisableSR” /f
reg delete “HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore” /v “DisableConfig” /f
reg add “HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SPP\Clients” /v ” {09F7EDC5-294E-4180-AF6A-FB0E6A0E9513}” /t REG_MULTI_SZ /d “1” /f
schtasks /Change /TN “Microsoft\Windows\SystemRestore\SR” /Enable
vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=5GB
sc config wbengine start= demand
sc config swprv start= demand
sc config vds start= demand
sc config VSS start= demand

преди 19 часа, B3M2W0 написа:

12.JPG

11.JPG

14.JPG

Сигурно ли е, че приложенията, които искат достъп наистина трябва да получат такъв? Да не би да е някакъв вид защита, подобна на администраторските права? Доста програми искат такива, но това не значи, че трябва на всички да им се разрешават.

преди 10 часа, саби написа:

Сигурно ли е, че приложенията, които искат достъп наистина трябва да получат такъв? Да не би да е някакъв вид защита, подобна на администраторските права? Доста програми искат такива, но това не значи, че трябва на всички да им се разрешават.

само да кажа че аз ги изтрих и стана още по голямо мазало

Кое изтри? За теб беше поста ми по-горе... 
https://www.kaldata.com/forums/topic/244911-windows-10-впечатления-и-проблеми-2/?do=findComment&comment=3856617

преди 2 часа, DarkEdge написа:

изтрих грешка 10016 (DistributedCOM) в регистрите:D видях оправи въстановяването,мерси много

Как да забраня да се инсталират автоматично приложенията като примерно candy,mandy и така нататък.Благодаря предварително.

Да -17083 - един портрет (22") и един пейзаж(19") - nVidia FX570

Можеш ли да пробваш следното: да разхвърлиш един-два прозореца по втория монитор (този, който не е main), да натиснеш Win + Tab и да опиташ да затвориш прозорците от втория монитор със среден клик (върху preview-тата на прозорците)?

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Да, работи средният клик вътре в самия прозорец, не по рамката на прозореца.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.