Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Не знам защо, ама десетката ми скапа г**ъ от ъпдейти, как да ги спра при всеки рестарт ъпдейт, нещо не ми се вижда читава работата:)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Първо уточни за коя десятка става дума, т.е. коя версия.

С тези "безплатни" надграждания до Win10, Microsoft всячески се опитва да си пробута творението. А то продължава да не работи нормално. Онзи ден инсталирах 1709 и даже не мога и да принтирам вече през него. Отделно през определени периоди "замръзва". Сега пак трябва да отделя време за да инсталирам 8.1.

преди 14 минути, П.Петров написа:

С тези "безплатни" надграждания до Win10, Microsoft всячески се опитва да си пробута творението. А то продължава да не работи нормално. Онзи ден инсталирах 1709 и даже не мога и да принтирам вече през него. Отделно през определени периоди "замръзва". Сега пак трябва да отделя време за да инсталирам 8.1.

защо се мъчите с тези инсайдерски версии ? инсталирайте си последния стабилен билд 1703 (15063.674)

преди 12 минути, emil644466 написа:

защо се мъчите с тези инсайдерски версии ? инсталирайте си последния стабилен билд 1703 (15063.674)

що, какво му е на 1709 (16299.19)
аз мисля, че това е последния стабилен билд

на 1.11.2017 г. в 19:33, ExaFlop написа:

@Pifi Pedolino, пробвай да изключиш .Net Framework 3,5... от Programs and Features >Turn windows features on and off,  да рестартираш и да го включиш отново.
И тогава в админска конзола:
sfc /scanow

Няма такъв има 4 само ето виж.

Screenshot - 3_11_2017 г.png

преди 3 часа, дръндю написа:

що, какво му е на 1709 (16299.19)
аз мисля, че това е последния стабилен билд

Толкова стабилен че всеки ден гледам по 40-50 файла се подменят от Microsoft и докладите им към тях валят всеки ден

На снимката горе в ляво - Включване и изключване на компоненти>Net Framework 3,5... - изчистваш квадратчето и потвърцдаваш. Като си свърши работата - рестарт. При следващото зареждане слагаш отметка като плътно квадратче, а не чавка. И потвърждаваш. Като иска източник, кликни на Windows Update. Процесът е сравнително продължителен - чакаш!
Като завърши, рестартираш.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 часа, ExaFlop написа:

На снимката горе в ляво - Включване и изключване на компоненти>Net Framework 3,5... - изчистваш квадратчето и потвърцдаваш. Като си свърши работата - рестарт. При следващото зареждане слагаш отметка като плътно квадратче, а не чавка. И потвърждаваш. Като иска източник, кликни на Windows Update. Процесът е сравнително продължителен - чакаш!
Като завърши, рестартираш.

Като го отворих първи път квадрата беше празен сигурно така е по дефолт при исталирането.Е сега е така на снимката и същата работа оня бутон за слагане на парола в WinRAR не помръдва а всички други си бачкат.

С тия промени оправяхме не WinRAR, а проблемът с Отстраняването на проблемите:

на 11/1/2017 в 18:19, Pifi Pedolino написа:

Screenshot - 1_11_2017 г.png

на 11/1/2017 в 13:49, baikolio95 написа:

При наличието на други елегантни решения

Примери?

На какво се дължи различното "Last BIOS time" ? Преди беше 10 сек. и нещо, сега е 9.8.

преди 1 час, Eclipse2G написа:

На какво се дължи различното "Last BIOS time" ? Преди беше 10 сек. и нещо, сега е 9.8.

При мен се променяше от сваляне на игри от интернет от 4.5 сек.  на 4.6 сек. и само се оправяше след ъпдейт на BIOS, смисъл връщаше се отново на 4,5 сек

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

преди 17 часа, ExaFlop написа:

С тия промени оправяхме не WinRAR, а проблемът с Отстраняването на проблемите:

Работи само от тук на всякъде другаде ако пробвам дава горната грешка.Ама това си беше така и преди да включвам и изключвам Net Framework 3,5..

А от тук като пробваш да отстраниш проблем с WinRAR какъв е резултатът?

преди 15 часа, ExaFlop написа:

Ясно, а защо всеки път дава различни стойности?

Разлики в десетите от секундата ли разследваш?

Хубави хора ..........на работа ми натресоха ново PC със 10-ка................всичко хубаво ама не можах да намеря от де се смянят шрифтовете и големината им !

https://www.wintools.info/index.php/advanced-system-font-changer

Преди Creators Update така:

Windows-10-Control-Panel-Display-Options

Version 1703 OS build 15063.608 Edition Windows 10 pro ,в контролния панел няма такива глезотийки :(

Затова има портативен инструмент Advanced Font Changer - с 10 клика си настройвай всички размери и шрифтове. Отписваш/вписваш и си ти.

Ай голем гъдел таз програмка ,вече всичко е Ното санс :)

Здравейте с Windows 10 Pro 32-bit, доволен съм се ъпдейтва редовно, от известно време насам ми се инсталира Windows10Upgrade помощник за получаване на Windows Creator Update. Стартира се нормално сваля си всички ъпдейти инсталира ги и ми казва че ще рестартира. Малко след рестарта ми излиза това съобщение:

Натискам ентър и други бутони но нищо не се случва. Трябва да изключа лаптопа и да го включа за да зареди системата, ъпдейта разбира се е неуспешен след 2 часа чакане. Засега поне успях да го спра да се опитва всеки ден да се ъпдейтва и пробвам в седмицата веднъж но все едно и също.

g.jpg

на 11/4/2017 в 13:12, Иво Димов написа:

Ай голем гъдел таз програмка ,вече всичко е Ното санс :)

Можеш като си настроиш всички шрифтове да експортнеш рег файлче и да го местиш по машините.

на 4.11.2017 г. в 9:46, ExaFlop написа:

А от тук като пробваш да отстраниш проблем с WinRAR какъв е резултатът?

Нулев.Вчера гледам излезнал нов драйвер за  Wi-Fi и викам чакай да го подменя и се сбогувах веднага с връзката с рутера си(няма никой)хехехе.Връщам стария връзка се възтанови обаче ми ореза с 20 Мб интернета от 50 -стана 30.Какво ли не правих няма оправяне няколко пъти рестартирах -не.Викам гася го и излизам че почна да ми лази по-нервите.Връщам се и пускам след 1ч гледам всичко в нормите връзката точно 50 все едно нищо е нямало.хахаха.Викам си е едно нещо да се оправи да ама не ,пускам един филм да гледам в vlc и го давам на цял екран като зарязвам показалеца на мишката в центара на екрана -бре да се скрие няма висе 5 минути и не се скрива отидох и бутнах малко по-нагоре пак нищо ,накрая го размърдах с злоба бързо напред назад няколко пъти и оп след 5 сек се скри.Пробвах на друг player няма нищо всичко си работи както трябва
а без да правя нищо показалеца се скрива след 5 сек.Имам чувството че тия си правят някакъв майтап с тоя билд.хаха.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.