Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 49 минути, vpvelev написа:

П.П. Има ли някой с лаптоп с Windows 10 и да е нямал досега проблеми с ъпдейтите например?

един ъпдейт ми направи проблем със SFC и се наложи да го възстановявам от флашка
помня, че беха набутали някакъв ъпдейт  за 1903 на машина с 1809...просто не се инсталира, а със следващия ъп, премахнаха съобщението 
син екран получих при един дефектен хард
общо взето, няма проблеми с ОС
проблема ми е, че съм 4 гъби RAM, което се оказа недостатъчно за машини
с графична карта, която е със сподяляне на паметта
графичната карта, до 1,6 гъби, си ги хапва за закуска при Starcraft 2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dell E5410 
i5-m560 и 4 гъби рам
1809LTSC
HDD

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 12 минути, ZeroTol написа:

.................................

Чета ти оплакванията, и стигам до извода - ти не си за Windows. 

Да, наистина, повечето неща, които си написал, са верни. Във Windows 10 са заложени такива функции. Обаче, нали се сещаш, че този софтуер не е писан лично за теб, и не е задължително да удовлетворява всичките ти претенции?... MS ти предлагат даден програмен продукт, на дадена цена. Той е писан за милиарди! И са го написали така, както са си мислили, че ще извлекат максимална печалба от него. А не както ти лично си мислиш, че трябва да работи. Ако ти харесва - купуваш го, ако не - търсиш алтернатива. Както и си я намерил. Няма нищо лошо, всеки ползва това, което го устройва. 

Аз също съм с Windows 10, нямам нито един от проблемите, които си изброил. Защо така?... Нито ровя с дни из регистрите, след като инсталирам, нито съм някакъв супер хакер, че да го пренапиша по мой вкус. Имам 2 програми, с чиято помощ успявам да спра нежеланите от мен функции. Останалото е въпрос на настройки, достъпни за всеки потребител. Ама трябва и както е при Linux - да се почете и помисли малко. 

Току-що влязох в майкрософтския си акаунт. Ами нямам грам снимка там, а на хардовете ми (вграден и външен) са над 45000. Как става така?... С ъпдейтите също никакъв проблем, всъщност - изобщо ги нямам :) . Разходът ми на памет се вдига над 4GB само като обработвам снимки с Lightroom. И т.н.

Твоята е малко "Купих си скъпа кола, обаче тя излезе голям боклук - непрекъснато се блъска в дървета, качва се по тротоарите, гази пешеходци ..." :D . Нещата много зависят и от ЗКУ-то, не само от операционната система.

преди 1 минута, RudeBoy написа:

Обаче, нали се сещаш, че този софтуер не е писан лично за теб, и не е задължително да удовлетворява всичките ти претенции?

Претенции? Да имам звук и картина, да ползвам мишка? Платил съм 99 паунда, как да се сетя, че няма да работи? Платих за нещо, което съсипаха с ъпдейт. За телефона - същата работа. Викаш няма как... 99+180=лаптоп без звук, със замръзнала картина, телефон с 2 часа батерия, перманентни аларми, и належащи рестарти за интернет и спиране на аларми.. Като за 279 паунда - толкова, нали?

преди 7 минути, RudeBoy написа:

Нещата много зависят и от ЗКУ-то

Явно някак си съумявам да поддържам нещо като малък хостинг вкъщи, още един в БГ, да поддържам 16 машини през SSH, ама за Windows не съм дообразован..

преди 15 минути, дръндю написа:

4 гъби

Аве, в кой гъбарник си държиш техниката?

преди 4 минути, ZeroTol написа:

за Windows не съм дообразован

Е, те тук явно си в десетката.

преди 10 минути, ZeroTol написа:

Платил съм 99 паунда,

вероятно си ги платил за инсталация на машината
операционната система ти се дава безплатно, като надграждане от 7/8 ..."и ще си паднала, лягай и брой се сама"
:giggle1:

преди 18 минути, RudeBoy написа:

Защо така?

Ми, Windows e със затворен код.. Никой не знае какво прави, няма и как да разбере. За капак, легален бекдор - M$ инсталират и теглят от и на всяко Windows 10 устройство каквото те си преценят. Обаче по тяхни обяснения, дори еднакви версии на Windows 10 не са точно еднакви. Например кортана я нямаше пусната по подразбиране за България, но тук - да. Те така, на чисто географски принцип. Също, май спускат ъпдейти не към всички едновременно, а на вълни. И двамата с теб да имаме абсолютно еднакъв хардуер и еднаква версия на OS, аз мога да получа ъпдейт преди теб или обратното. Ако е бъгав, само аз ще изгоря, а ти ще викаш "при мен работи". Те заради това го правят - да не пререве половината или целия свят. По-малко, като изгори някой, "поправят" и продължават.

преди 14 минути, ZeroTol написа:

За телефона - същата работа. Викаш няма как... 99+180=лаптоп без звук, със замръзнала картина, телефон с 2 часа батерия, перманентни аларми, и належащи рестарти за интернет и спиране на аларми.

За телефона нищо не съм писал. Windows Phone си бяха боклуци (лично мое мнение), и се раздвам, че вече ги няма. Сегашните Нокии с Андроид и те не са цвете за мирисане, но това е отделна тема.

След като си толкова интелигентен човек, сигурен съм, че можеш да се справиш с всичките си проблеми с Windows. Аз явно съм по-глупав от теб, но успявам. Вместо това - предпочиташ да отделяш сума ти време, за да си изливаш мрънканията срещу MS по форумите. Защо?... :ohmy:  Никой не се интересува.

преди 12 минути, DarkEdge написа:

Аве, в кой гъбарник си държиш техниката?

аве от пет години се ма питаш за тея гъби
ами, няма да ти кажа...е тъй, да тъй яд
:giggle1:

преди 10 минути, RudeBoy написа:

Защо?... :ohmy:  Никой не се интересува.

Как никой да не се интересува? Знаеш ли колко хора се чудят какво да правят сега, след като спряха поддръжката на Windows 7? Да ги заблуждаваме, че Windows 10 e мед и масло, не е сериозно. Като нямате проблеми, пишете. Аз имах - и аз ще пиша. Хората си преценяват.

преди 10 минути, RudeBoy написа:

След като си толкова интелигентен човек, сигурен съм, че можеш да се справиш с всичките си проблеми с Windows.

До степен да се озъзная, че нещата могат да се случат и без проблемите с Windows.

@RudeBoy, викаш в темата "Windows 10 впечатления и прблеми" читателите не се интересуват от впечатления и проблеми с Windows 10 ?

преди 13 минути, RudeBoy написа:

Аз явно съм по-глупав от теб

;)

преди 4 минути, ZeroTol написа:

Как никой да не се интересува? Знаеш ли колко хора се чудят какво да правят сега, след като спряха поддръжката на Windows 7? Да ги заблуждаваме, че Windows 10 e мед и масло, не е сериозно

спомням си времената когато преминахме от експи на седмица...големо шоу беше
ами още по-назад във времето, какъв рев беше, като минахме от fat32 на ntfs

преди 14 минути, ZeroTol написа:

викаш в темата "Windows 10 впечатления и прблеми" читателите не се интересуват от впечатления и проблеми с Windows 10 ?

Да, точно това викам.

Читателите се интересуват някой да им реши техните проблеми с Windows. Да влязат в темата, да си напишат проблема, някой да им даде решение, след което да излязат, и да си гледат живота. Тук за постоянно висим само хора, които много сме наясно с нещата. И не можеш да ни впечатлиш с приказки от рода на "Олеле, всичките ми снимки са в MS облака!" :D  Тъй че - губиш си времето. Ама твоя си работа. Аз няма да ти отговарям повече.

преди 3 часа, ZeroTol написа:

Ама да си платиш и да не работи (или направо да го убият с ъпдейт), кофти е. В смисъл, плащането абсолютно нищо не ти гарантира като стабилност.

Аз затова набих шута на Лумията 532 и си взех телефон с Андроид. Микрошит ъпдейтнаха телефона (излишно е да казвам, че тия 66 МБ ъпдейт ги чаках 40 мин. да се инсталират 🤣 ), след което той вече за нищо не ставаше. Всяко едно приложение от магазина крашваше при опит да бъде стартирано (вкл. и тъпият Интернет Експлорър), като се обадиш на някого и приключите разговора, телефонът не прекъсваше връзката (бутонът за приключване на разговора беше просто безполезна картинка) и единствено рестарт на телефона прекъсваше връзката към другата страна, а вградените приложения пък след стартиране не искаха да се затварят и оставаха като висящи процеси, които ти точат батерията.
Купих си Xiaomi Note 5A и забравих за некадърността на тия... айде да не казвам.
И пак по същата причина (че плащането не ти гарантира нищо) започнах да играя игрите на определени компании кракнати. Като например тези на CodeNoobs (aka CodeMasters). Преди години, когато Windows 7 току-що беше излязъл и още бях с Windows SexP, си купих оригинална Race Driver GRID (първата част, не GRID 2) и... не щя да тръгне. Писах на съпорта на тия тъпаци и те казаха, че покупката не гарантирала поддръжка. Свалих си крак за играта и тя тръгна. Тогава им написах да го духат и че щом кракната игра тръгва под SexP, а оригиналната не и не предоставят поддръжка, вече ще играя всичките им игри кракнати. Оттогава насам всичко що е на CodeNoobs се играе кракнато, а неотдавна и Electronic Farts се присъединиха към списъка, чиито игри ги играя само кракнати.
И знаеш ли кой е най-големият майтап? Оригиналната Race Driver GRID (без кракове) върви прекрасно под Линукс, че и с повече кадри, а под Windows SexP и 7 - не ще изобщо да тръгне. :D

преди 2 минути, дръндю написа:

Ти па, гоуем тарикат - от XP направо на 7-ца :tongue2: . А аз колко се мъчих с Vista-та ... :D  

преди 15 минути, ZeroTol написа:

Аз имах - и аз ще пиша

Ами пиши бре, но до точния адресант - М$ !

Какво си се раздрънкал тук ?! 

Тук никой не може да ти помогне - казуса ти е медицински !

преди 6 минути, дръндю написа:

Прескочил си много, за да скочиш направо от ХР на 7. Никакво шоу не е имало, а всичко вървеше само към по-добро. За пръв път чувам някой да е имал трагедия с NTFS... 

току-що, RudeBoy написа:

Да, точно това викам.

Читателите се интересуват някой да им реши техните проблеми с Windows. Да влязат в темата, да си напишат проблема, някой да им даде решение, след което да излязат, и да си гледат живота. Тук постоянно висим хора, които много сме наясно с нещата. И не можеш да ни впечатлиш с приказки от рода на "Олеле, всичките ми снимки са в MS облака!" :D  Тъй че - губиш си времето. Ама твоя си работа. Аз няма да ти отговарям повече.

Объркали сте темата, също е и за впечатления.

преди 19 минути, RudeBoy написа:

явно съм по-глупав от теб

преди 2 минути, дръндю написа:

Ама тогава нямахме избор, а сега? Apple са масови и на относително достъпни цени, море не е точно казано, по-скоро океан от Линукс дистрибуции, Хромбуци.

преди 3 минути, RudeBoy написа:

А аз колко се мъчих с Vista-та ...

Не говори за Глистата - що сини шамари съм изял от нея. Че и на чужда машина.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

За пръв път чувам някой да е имал трагедия с NTFS...

бях попаднал на тема, ама сега не ми се търси

преди 8 минути, RudeBoy написа:

Вместо това - предпочиташ да отделяш сума ти време, за да си изливаш мрънканията срещу MS по форумите. Защо?... :ohmy:  Никой не се интересува.

Защото ги е намразил яко, те така.
Не се интересуват тези които не могат без него.
Другите като мен, които си могат и без Уиндоус пък не искат да го ползват. По-приятно е без антивирусна и си е много по-спокоен човек.
Освен това, не ми се занимава с кракове, ама хич тамън.
А четейки ви излиза, че ви е задължителен LTSC с KMS38
Добре де, да речем че проработи, каква е гаранцията че в даден момент ония микромеките няма да направят така, че да неработи повече ?
По времето на ХП го гледахме вече този филм, излизаше долу вдясно едно заканително прозорче , че си жертва на нелегален Уиндоус. И хайде пак търсене на кракове как да го махнеш.
От какъв зор човек да си изгражда навици да ползва нещо, на което не може да разчита ?
Компютърът от който пиша е достатъчно мощен с две ядра от по 3 ГХц и 8 ГБ РАМ и външна видео карта.
Откъде на къде да го изхвърлям на боклука, само защото микромеките така искат ?
Еми майната им на микромеките.

п.п.
Имам един часовник със светещи зелени числа от 1990г. руски от Владивосток и още си работи в спалнята ми, да си гледам нощно време колко е часа. Ако беше хамерикански от Сиатъл, отдавна да се е повредил.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

някой да е имал трагедия с NTFS..

Трагедия няма - имаше ритане - също както беше за прехода от XP на 7. Също както сега се рита срещу 10

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, ZeroTol написа:

Ама тогава нямахме избор

много добре си спомням, че имаше дебиан и подготвяхме инсталацията с дискета
не може да се каже, че не е имало избор

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Трагедия няма - имаше ритане - също както беше за прехода от XP на 7. Също както сега се рита срещу 10

Малцина са "плакали" за ХР, защото беше ни втръснала и се чакаше новото, което пък наистина беше по-добро, за разлика от 10, която вече 5 години е " недолюбвана" от болшинството.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

За т'ва я пробутват "безплатно" и хората пак не я искат. За т'ва 400 милиона са на 7-ца и не "ъпдейтват" на безплатната ОС. За т'ва Microsoft подбутваха по всевъзможни начини (попъп съобщения) потребителите да ъпдейтнат до 10. Щото няма трагедия...

преди 16 минути, ZeroTol написа:

За т'ва я пробутват "безплатно" и хората пак не я искат. За т'ва 400 милиона са на 7-ца и не "ъпдейтват" на безплатната ОС. За т'ва Microsoft подбутваха по всевъзможни начини (попъп съобщения) потребителите да ъпдейтнат до 10. Щото няма трагедия...

Пробвай Windows 10 Pro и ще видиш, че е много по-добър от Windows 7.

преди 18 минути, ZeroTol написа:

За т'ва я пробутват "безплатно" и хората пак не я искат. За т'ва 400 милиона са на 7-ца и не "ъпдейтват" на безплатната ОС.

Виж ся колко си долен - говорехме за проблемите с ntfs, за прехода от XP на 7. Ами ситуацията се повтаря, но с развити техники.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.