Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Току що, upili написа:

Абе Миро, за Сирия съвсем друга песен пееш. Наистина си най-голямата фурнаджийска лопата в този форум :D

Я да чуя "какво съм пял за Сирия" ???

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 9 минути, attj написа:

На мен пък въобще не ми се коментират лъжите на пеещи бандеровци като тези тук    http://www.ukrpressbg.com/com-ukr-20151115.html

Че къде видя лъжа в статийката? :D

Просто паралел, при това доста точен. Паралел, който отдавна сме си направили.

Чудя се защо ти не си успял?

преди 3 минути, Нел написа:

Че къде видя лъжа в статийката? :D

Просто паралел, при това доста точен. Паралел, който отдавна сме си направили.

Чудя се защо ти не си успял?

Какъв паралел?   ДНР и ЛНР са терористи единствено само според бандеровците! Разрушенията и жертвите в рускоезичните населени места са заради безумието на метежника Турчинов да обяви АТО.  Този превратаджия не бе оторизиран с пряк избор от народа на Украйна.   Защо чак сега Яценюк се сети за необходимост за референдум дали да се променя конституцията им!? Защо нямаше референдум дали да се обявява АТО?  Всичко можеше да се регулира с преговори...     Друга груба лъжа - конфликтът в Крим и Донбас не е подпален от Русия.  Като цяло руснаците в Украйна нямат нищо общо с ислямистите от Ислямска държава - те нямат за цел да създават хипотетичен халифат над половината свят... 

преди 58 минути, attj написа:

Какъв паралел?   ДНР и ЛНР са терористи единствено само според бандеровците!

Тц. ДНР и ЛНР са непризнати от никого образувания, дори от РФ не са признати. А че е тероризъм и сепаратизъм  е повече от очевидно.

Разрушенията и жертвите в рускоезичните населени места са заради безумието на метежника Турчинов да обяви АТО

Всеки път ще ти напомням , щото виждам бягаш от този факт като дявол от тамян, защото ти разрушава абсолютно цялата дезинформационна пропаганда - а именно простичкия факт, че АТО не е причина, а следствие на незаконно , насилствено и подпомогнато от чужда държава чрез маскирани спецназовци, военно действие , и незаконно, нелогично провъзгласяване на псевдо -независимости.

Смяната на едно урпавление с друго никога не може да бъде повод за сепаратизъм. И ако толквоа е фашистко , бандеровско и т.н.. самите украинци нямаше да одобрят това, и щяха да ги отхвърлят А не само 2.7 % от територията на Украйна видиш ли , се бори с фашисти бандеровци :)

Сигурен съм че сам не си вЕрваш на тези простотии.

И другия простичък факт, че територията окупирана от терористични войски не е цял Донбас, и на останалата подконтролна на украинците територия , и руснаци и украинци си живеят нормално.

Терора и жертвите са само на окупираната от руско-сепаратистките войски.

Който терор ще приключи знаеш кога - когато Буратино си изведе войските.

Друга груба лъжа - конфликтът в Крим и Донбас не е подпален от Русия.

А това трябва ли да коментирам ?? :):)

виц ! :)

Ами от кого е подпален бре драги :)

Буратино сам си призна какво е правил в Крим, за което мълчеше точно една година , и подробно описа военната операция, СЛЕД КОЕТО проведе някаква пародия на референдум, под дулата на вече закрепилите се и овладяли Крим, спецчасти. :)

Поне изгледай вашия любим пропаганден филм" пътя за Крим" ли се казваше, вие сами толкова го рекламирахте - там е  описана цялата военна акция, плюс как ги натикали депутатите в местния парламент да гласуват декларация за присъединяване към РФ /за да е юридически узаконена военната операция/   Плюс обяснява как е извел Янукович, з акойто също цял свят бе в неведение къде се е скрил.

Която операция, освен че е наистина перфектна откъм военно изкуство, но е и добър материал за съда в Хага.

Донбас от кого е подпален ? след като любимия ви сепаратист , полковник от ГРУ - Игор Стрелков, в прав текст описа как е воювал и ръководил в Крим, и после е прехвърлен на Донбас :)

А?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро, има ли в огромния си пост.... поне едно изречение, което да е истина!? Още малко и ще повярвам, че руснаците нарочно си разрушават родните градове - пред погледа на защитаващите Украйна бандеровски патриоти...  Аман от идиотизъм!!!

преди 16 минути, attj написа:

Миро, има ли в огромния си пост.... поне едно изречение, което да е истина!?

Всичко е истина, и мога да ти го повторя с червени или зелени букви ако искаш.

И то не защото аз го казвам като мнение, а затова че говоря всеизвестни факти - дали са признати, ДНР и ЛНР, и всичко останало като хронология - е всеизвестен неоспорван от никого ФАКТ.

Това че не ти изнася е друг въпрос, на който ти сам си отговори, не питай мен :)

преди 18 минути, attj написа:

Още малко и ще повярвам, че руснаците нарочно си разрушават родните градове - пред погледа на защитаващите Украйна бандеровски патриоти...  Аман от идиотизъм!!!

Ами  горе долу е така - руските  терористично-сепаратистки военни формирования, масирано подпомагани от жива сила и тежко въоръжение от РФ, нападат украинците, дестабилизират държавата, и да - украинците са патриоти, борещи се за териториалната цялостност на своята държава срещу незаконния нелогичен сепаратизъм.

Това че сменили Янукович, че утре ще свалят или сменят и Порошенко и цялото правителство.. .не влияе на патриотизма на украинците - те пак ще си защитават държавата.

Каквото би направил всеки патриот , от който режат незаконно и с военни методи, късове от държавата, която и да е тя..

А "аман заман идиотизъм " нали знаеш... ще викаш в Кърджали.. там ще ти харесат сепаратистко-терористичните идеи.

А  аз обаче, нали съм ти казвал къде ще съм - в българската АТО.

АТО в България въобще няма да има - пиши си като психопат-идиот ако желаеш и с пембяни букви! Ти си невъзможно-невероятен трол!   Абсолютен извратеняк и никому ненужен глупак!   Доброволците в Донбас просто ще те разстрелят - като абсолютно никому ненужен идиот...  Защото идиотщината вреди дори и на бандеровците...Миро, вземи се осъзнай! Ти ме веселиш и аз не искам да те убиват!   

преди 11 часа, attj написа:

АТО в България въобще няма да има - пиши си като психопат-идиот ако желаеш и с пембяни букви! Ти си невъзможно-невероятен трол!   Абсолютен извратеняк и никому ненужен глупак!   Доброволците в Донбас просто ще те разстрелят - като абсолютно никому ненужен идиот...  Защото идиотщината вреди дори и на бандеровците...Миро, вземи се осъзнай! Ти ме веселиш и аз не искам да те убиват!   

Разбра се че няма да има, Защото такива сепаратисти-терористи като теб са малко, и се надявам да не се намесят по същия начин както в КРим и Донбас чужди военни формирования и спецназ-аскер от съседна "братска" държава агресор.

"доброволците на Донбас" ще ме разстрелват ли ? тези дето  от 5-6 млн население 1 000 доброволци не могат да съберат бре :)

По признания на вашия сепаратистки военен министър :)

Или искаш да кажеш - "доброволците" в Кърджали ще ме разстрелват ? За мен ще е чест, защото аз ще съм за България, и ще опазвам своите държавни граници, а ти ще си сепаратист терорист и антибългарин, какъвто винаги си бил

Смятай каква пропаганда , как са ти промили мозъка че да псуваш като каруцар само защото не ти изнася истината  :)

Истината в Украйна е на страната на защитаващите родна земя руснаци.  Бандеровската пропаганда с постоянните лъжи на Миро тук имат ли други последователи? 

преди 8 минути, attj написа:

Истината в Украйна е на страната на защитаващите родна земя руснаци.  Бандеровската пропаганда с постоянните лъжи на Миро тук имат ли други последователи? 

Защитаващи от какво ? :)

Първи нападат, първи превземат и отцепват части от една независима държава с абсолютно измислени фейк пропаганди и лъжи, и ревете когато тази държава даде досторен отпор и започне АнтиТерористична Операция срещу този бандитизъм и терор ?

Ехооо.. това го минахме преди година и половина... събуди се :)

пп

Всъщност, я че нещо ми се изгуби твоята позиция - Ако започне такъв турски сепаратизъм, подпомогнат от турски вежлив маскиран необозначен аскер с танкове, ти накоя страна ще си драги ?

Нещо не видях еднозначен отговор от теб ?

АТО в Украйна бе обявена от превратаджии без допитване до народа на Украйна.  Добре е, че в България няма други бандеровци - освен Миро...

Какво допитване, когато държавата ти се цепи от маскирани въоръжени спецназовци  разчистващи пътя на тълпа с комунистическите знамена ??

АТО е следствие на този руски сепаратизъм и терор, и коклото и да не ти се иска , и се ползва с огромно уважение от цяла Украйна.

Много от отишлите в АТО са доброволци, а загиналите и ранените са посрещани на колене от цели градове !

За разлика от сепаратистите терористи, чиято смърт в РФ е "гостайна" , и се погребват като кучета, захвърлени от Буратино без почести и чест , уволнени от руската армия със задна дата.

Всъщност, за всеки военен това е най голямото възможно унижение - да си отхвърлен, забравен, непризнат от дръжавата си и без почести.

Миро отрича правото на автономия  на руснаците в югоизточна Украйна и оправдава войната там. Какво мога да очаквам от бандеровски пропагандист - само лъжи и заблуди... А как ли се чувстват семействата на безследно изчезналите украинци - за тях няма финансови обезщетения, а повечето от изчезналите не са между живите...Гражданската война между славяните можеше и трябваше да се избегне. Милионите руснаци с право сега искат автономия. 

преди 34 минути, attj написа:

Миро отрича правото на автономия  на руснаците в югоизточна Украйна и оправдава войната там.

Не отричам правото на никого на автономия, стига да има поне една причина за това.

Смяната на едно управление с друго не е причина за сепаратизъм и терор, срещу който сепаратизъм и терор започна АТО. А не обратното.

Лъжи за бандеровци фашисти , предостатъчно сме слушали, вече никой не вЕрва на това.Само ти си пееш едно и също.

:)

преди 36 минути, attj написа:

А как ли се чувстват семействата на безследно изчезналите украинци - за тях няма финансови обезщетения, а повечето от изчезналите не са между живите...

Разбира се - това е следствие на гражданската война , започната от лъжеца Буратино и в резултат на не мирните , а военни методи на сепаратизъм и терор, които той започна.,

А за разликата кой как уважава жертвите вече споменах - Пу  признава че има доброволци, но отрича всякакви  жертви на руски граждани , просто защото трябва да признае че са негови военни незаконни формирования.

Няма нито едно официално отразено погребение  в РФ , въпреки че е съвсем логично да има  много такива загинали.

Военните, пленени на предна линия, също са със задна дата уволнени от армията , и се обявяват за "Заблудили се" :)

Щом има пленни спецназовци от елитни разузнавателни групи е доста наивно да вЕрвате че няма загинали , нали ?

Но няма нито едно погребение с почести и чест.

Всички загинали са захвърлени и погребани тайно , без медии, без награди, без почести. - Което е най лошото което може да се случи на един военен.

Наскоро Пу пак призна  обратното на това което твърдеше, и съм го цитирал , че .. "да , има хора изпълняващи задачи и във военната сфера" в Украйна.

И отново няма коментар  :)

А за украинците сам си знаеш , да не се повтарям - всички загинали са със статут на герои и с изписани златни букви в историята на държавата си , погребвани с най високи почести, и с километрични процесии от хора на колене, отдаващи последна почит на героите си .

преди 46 минути, attj написа:

Гражданската война между славяните можеше и трябваше да се избегне. Милионите руснаци с право сега искат автономия. 

разбира се че можеше, ако не бяха имперските амбиции на твоя фюрер - Буратино и неговите военни операции.

Повтарям - военни операции, а не мирни , с които сам се хвали с пропагандния филм "пътя заКрим" който май не си гледал :)

Същия сценарий искаше да проведе и на Донбас, но не му се получи.

Не чух отговор от теб на въпроса ми по горе - ти на коя страна ще си ?

С тази сепаратистко терористична пропаганда знам къде ще си , но исках да го чуя от теб.

Грамофонът с бандеровската пропаганда няма спиране.  За Крим никакви преговори за връщане към Украйна не се предвиждат - същият е Република в Руската Федерация.  За Киев е изгодно да не се изпълняват споразумeнията от Минск  http://ukraina.ru/analytics/20160122/1015388065.html 

И още пример как на такива като теб им мятат "лапшу на уши " :):)

http://www.stopfake.org/chto-na-samom-dele-skazal-soros-v-intervyu-bloomberg-pro-rossiyu-i-es/

Този път измислици за думи на Сорос за Рф

преди 1 час, attj написа:

За Киев е изгодно да не се изпълняват споразумeнията от Минск  http://ukraina.ru/analytics/20160122/1015388065.html 

Ти сам чете ли статията ? :)

Пълно с лъжи . И спекулации.

Примерно за възстановяване на границата с РФ да е под украински контрол и т.н..

И как щели да колят и бесят всички опълченци щото нямало закон за амнистията бла бла бла.

Само бих ти посочил  това което съм ти повтарял - виж как живеят останалите руснаци на неокупираната територия от Донбас , която окупация е 2.7 % от територията на Украйна.

Никой не ги коли и беси :) а се опитват да си възстановят живота след  напускането на руските войски :)

Колкото и да извърташ, не на Киев, а на Москва не им изнасят минските споразумения.

Защото освен границата, трябва да проведат и нови избори по украинските закони, тябва да изведат и незаконните чужди военни формирования, а коиса те ? - руските войски.

След изтеглянето на руските терористични войски  няма да има нужда от нови мнски споразумения, просто защото  няма да има конфликт

Цитат

Ukraine liquidates legendary aircraft manufacturer Antonov

56a8b85ec461885e2a8b45a6.jpg

World famous airplane maker Antonov is no more. Ukraine's government has liquidated the state company, assigning its remaining divisions to a state-owned strategic conglomerate Ukroboronprom, according to the Ministry of Economic Development.

"The Government has adopted a resolution on the liquidation of the State Aircraft Manufacturing Concern Antonov. The manufacturer's three divisions were transferred to Ukroboronprom," the Ministry statement said.

Antonov’s assets were assigned to Ukroboronprom in the spring of 2015, and in July Kiev replaced the group’s management.

Last year, Kiev forced Antonov to sever its contract with Russia’s United Aircraft Corporation (UAC). The decision was likely linked with Kiev’s move to include Antonov as part of Ukroboronprom, Ukrainian media reported.

In October 2010, Antonov and UAC signed a deal to form a joint company. The firms agreed to cooperate in marketing, sales, design and production of military, civilian and cargo aircraft as well as modifying new Antonov airplanes.

Antonov manufactured passenger, cargo and special purpose aircraft.  Established in Novosibirsk in 1946 as a top-secret Soviet aviation design and research bureau, Antonov was relocated to Kiev in 1952. Among the company's best-known aircraft are the giant An-124 Ruslan and An-225 Mriya cargo planes. The An-225 is the world's largest airplane, built to carry the Soviet Buran shuttle orbiter.

Цитат

Абе Миро, за Сирия съвсем друга песен пееш. Наистина си най-голямата фурнаджийска лопата в този форум :D

Става дума за пари все пак.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

преди 10 часа, Тøни написа:

Идиотизмът  не се измерва с пари - в Одеса 48 руснаци бяха живи изгорени и нашето момче Миро твърди, че проблемите са само в зоната на безумната АТО. Нямало проблеми извън тази зона...   За какво му са пари на Миро - първият украински тарикат ще му ги вземе някакси и язък му за бандеровската идиотска пропаганда...

Специално Мировия и Благовия идиотизъм, може да се оправдае само с пари. просто няма друг начин, човек да тръска дивотии толкова вярващо и толкова целокупно.  Мислите ли, че миро или благо верват в демокрацията?

преди 10 часа, язе написа:

Специално Мировия и Благовия идиотизъм, може да се оправдае само с пари. просто няма друг начин, човек да тръска дивотии толкова вярващо и толкова целокупно.  Мислите ли, че миро или благо верват в демокрацията?

Те трябва да кажат в какво вярват.   

преди 6 минути, attj написа:

Те трябва да кажат в какво вярват.   

В цента... Наш насъщтний.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 15 часа, attj написа:

Идиотизмът  не се измерва с пари - в Одеса 48 руснаци бяха живи изгорени и нашето момче Миро твърди, че проблемите са само в зоната на безумната АТО. Нямало проблеми извън тази зона...   За какво му са пари на Миро - първият украински тарикат ще му ги вземе някакси и язък му за бандеровската идиотска пропаганда...

Да.. случая "одески райхстаг" . Типично путинско активно мероприятие.

Така и не чух от вас от когато стана този пожар, някой да  обясни как пожара е възникнал от горните етажи и отвътре ? И какво правят в блокираната иначе сграда, русначета с георгиевските лентички с наредени на покрива коктейли молотов ? И кой започна тази умишлена провокация ?

Има достатъчно снимков материал и данни за хронологията на сблъсъка.

преди 16 часа, Тøни написа:

КАкво припяваш на някакви простотии към мен ? Така и не чух какво ще си измислите че "съм пял за Сирия" ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И как така за Одеса украинските власти никого официално не обвиниха?   Защо властимащите бандеровци скриха и потулиха видеозаписите от камерите  при съседни сгради?    Просто защото не желаеха да арестуват развилнели се там правосеки - нали те са башпатриотите на Украйна....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.