Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

На тоя навсякъде му се привиждат опорни точки :) дори в конкурси и др...

не всички са като вас бре :)

Та.. от музикални простотии, да върна колелото отново към войната в Украйна

- излязоха нови уточняващи подробности за сваления малайзийски боинг и екипажа на руския БУК 332

http://tehrus.livejournal.com/1206.html

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 23 часа, miro20 написа:

Не знам кой го е казал, но съм напълно съгласен.Надявам да го проведат там украинците, но преди абдикацията на бога Пу, който превръща Крим единствено във военна база, това едва ли ще стане. :)

Пак много са те излъгали някои хора   http://bultimes.com/italianski-senatori-stranno-byahme-v-krim-a-tam-nyama-nito-tankove-nito-vojna-yavno-sa-ni-lagali-v-italiya/

преди 16 часа, attj написа:

И какво трябва да коментирам от твоя любим дезинформационен сайт нюз-фронт ? и италиянеца-комунист ?

Ми естествено че никакъв коментар :)

За песента на джамала пък също не се нуждае от коментар.. да наречеш "фашистка" песен точно тази е .. .меко казано простотия.

аз простотии и лъжи не искам да коментирам, и идея си нямам защо ти ги разпространяваш.

Сталинската депортация на кримските татари /и др народи/  е признато за геноцид, като само да вметна че от стотиците хиляди прогонени  е имало и окколо 15-20 хил. българи /по някои оценки към 50 000/  

Така че тази песен е и за тях.

Няма нищо лошо да се визира и сегашните събития и страдания на кримския народ, който вече понася цензурата и преследванията на путинския фашизоиден режим.

Споменавал съм много пъти как не "украинската хунта" , а рашисткия режим след анексията затвори десетки кримски регионални медии , наложи тотална цензура, а кримските местни сдружения са преследвани като "екстремистки" и незнамси ощекакво .

Това са фактите.Мога да ти ги цитирам отново , но и сам ще си ги намериш, покажи ги и на твоя италиянец комунист. :)

Ако не един народ с кримските татари сме първи братовчеди. Още от времена аспарухови.Доказвано вече и с генетични анализи.

Московията и фински дивашки племена, чието налседие е сегашната путинска фашизоидна империя, е съвсем друга тема.

Що са ги нарекли по късно татари , какво е Волжска България, и т.н. предполагам да ти го дам за домашно ?

Въпреки че стотиците факти които съм ти давал за домашно определено не ги четеш , а и не искаш :) Твой си проблем.

"" В Турции у армян такой «роскоши», как депортация - не было. Их просто резали, четвертовали, линчевали, насиловали, грабили, угоняли в рабство. В общем, стандартный пакет акций сопровождающих любые геноцидные мероприятия. И на этом фоне, турки с высоких трибун армянам и всему свету заявляют, что никакого геноцида вовсе не было.""Утре и за арменците могат да съчинят песен и биха имали повече основания...    „Евровизия” трябваше да бъде весел конкурс с красиви песни и ярко музикално шоу. Вместо това то стана част от политиката  http://komandos.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=727371&df=46&dflid=3

Редактирано от attj (преглед на промените)

Ах, значи депортацията в Крим  не е геноцид, а "разкош" .  Такова безочие и нацистите хитлеристи не са имали, каквото ти демонстрираш.

Къв е тоя линк "глог" ? :)

преди 19 часа, miro20 написа:

Ах, значи депортацията в Крим  не е геноцид, а "разкош" .  Такова безочие и нацистите хитлеристи не са имали, каквото ти демонстрираш.

Къв е тоя линк "глог" ? :)

Майката на Джамала е арменка- обаче тя не пее за изкланите арменци от турците. Просто изпълнява бандеровска политическа поръчка    ""Сусанна Алимовна Джамаладинова родилась 27 августа 1983 года в городе Ош (КирССР,СССР). Отец — Алим Айярович Джамаладинов, крымский татарин, мать — Галина Михайловна Тумасова, армянка[4], род которой происходит из Нагорного Карабаха.[5] Её детство прошло в Крыму, в селе Малореченское под Алуштой, куда она с семьей вернулась в 1989 году[6] из мест депортации крымскотатарского народа. Родители познакомились в Киргизии в стенах музыкального училища. Её мать — пианист, а отец — хоровой дирижер, у которого был свой ансамбль, исполняющий крымско-татарскую народную музыку и музыку народов Средней Азии[7]. Её сестра вышла замуж за турка и живет в Стамбуле[8].""

преди 3 часа, attj написа:

Майката на Джамала е арменка- обаче тя не пее за изкланите арменци от турците. Просто изпълнява бандеровска политическа поръчка    ""Сусанна Алимовна Джамаладинова родилась 27 августа 1983 года в городе Ош (КирССР,СССР). Отец — Алим Айярович Джамаладинов, крымский татарин, мать — Галина Михайловна Тумасова, армянка[4], род которой происходит из Нагорного Карабаха.[5] Её детство прошло в Крыму, в селе Малореченское под Алуштой, куда она с семьей вернулась в 1989 году[6] из мест депортации крымскотатарского народа. Родители познакомились в Киргизии в стенах музыкального училища. Её мать — пианист, а отец — хоровой дирижер, у которого был свой ансамбль, исполняющий крымско-татарскую народную музыку и музыку народов Средней Азии[7]. Её сестра вышла замуж за турка и живет в Стамбуле[8].""

Офффф... Какъв ти е проблемът с Джамала?!

Ето ти част от текста:

Когато непознатите идват...
Те идват в дома ти,
избиват всички
и казват:
"Не сме виновни,
нямаме вина".

И още един пасаж:

... Къде са ви умовете?
Човечеството плаче.

Мислите се за богове,
но всички умират...

Та... текстът е против войните, против репресиите и жестокостта на хора върху хора...

Песента е стойностна и много тежка. Не знам точно правилата на конкурса, но на фона на останалите песни от финала(гледах го целия) се открояваше. Беше различна най-вече с болката в музиката, текста и изпълнението на Джамала. Ако това е бандеровско за теб... за мен е просто неподходяща за този конкурс.

Песента е политическа, тя(той) сама си го призна в телевизионно интервю.

Правилата на конкурса, уж не позволяват песни с политически насочена тематика.

Голяма глупост е в такава напрегната обстановка, един травестит от Крим, да си позволи да изпее песен с ясното съзнание, че тя не отговаря на правилата.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Навремето в периода 1941-1944 г.  кримските татари са воювали с немските нацисти против Червената армия и са избили повече от 200 000 руснаци.  Сталин е бил човеколюбив и не ги е положил на тотален геноцид -подобно на драмата с турското клане на арменците.   Майката на Джамала е арменка и не и прави чест точно тя да прави политически интриги.  Вероятно заради пари.Не е добре такава политизирана антируска и антиарменска песен въобще да участва в конкурса.  

На страната на немците са воювали и към 1 млн руснаци .В сравнение с това  кримските татари, търсещи съюз със немците,  са "бълха" . Тези 1 млн руснаци, форимрали власовски батальони и др такива, които с така популярната днес георгиевска лентичка , избиват червеноармейци.

Масовото дезертирство е било факт в съветската армия , и въпреки че в началото на войната руските войски са превъзхождали немските 4 пъти, те отстъпват както знаем.

Както много украинци, така и татари вероятно са искали защита на своите интереси.

А свои интереси не винаги е означавало "интереси на съветската власт".

Затова и са търсили чужда помощ, най вече които са били силни на деня.

Депортацията на Сталин е геноцид и нищо друго. Много от хората, въпреки че се връщат, аккто и тази Джамала, отдавна са "претопени"  в съветската месомелачка.

Миро, трябва ли в конкурса да се продължи с антихитлеристки, антитурски или други подобни песни?  Има правила!

Не ми се коментира конкурс, който дори не следя :)

но както вече се цитира текста, песента е против насилието.

Да, такива песни не нарушават никакви правила, защото това не е политика, а история, и емоции породени от това несправедливо насилие.

Това че някой вижда паралели със историческо насилие и в съвремието от руска страна например, това за мен не е никакъв проблем.

Просто защото всеки има право да "види" паралел, и това е нормално, в смисъл... та нали затова е песента. Да предизвика точно такива асоциации.

Да го кажа по ясно - протестите на руската страна са точно в стил "гузен негонен бяга". :)

Напротив, точно и ясно тази песен е политическа пропаганда с оглед събитията около Крим.

Трябва да си сляп, или политически ангажиран за да не го виждаш.

Прочете ли какво казах ?  Естествено че има паралел със събитията в Крим.

И в това няма абсолютно никакво нарушение, защото е истина.Историческа истина, прехвърлена и в днешни дни.

Тормоз и геноцид от съветската власт, терор и геноцид от сегашната путинска власт - забранени са всички регионални медии , оставени са или с променено ръководство само прокремълските, опозиционни активисти са вкарани в затвора или тормозени. - Факт.

Това са обективни исторически факти , отразени в песента. Исторически, не политически.

Политиката прави историята. Да , така е. Тогава да внесат в регламента че не трябва да има емоционални песни на база исторически факти.

В което пък няма логика.

Правилния политически жест от руска страна знаеш ли какъв  би трябвало да бъде ?

- да кажат - да , така е, съветската власт е извършвала много зверства. И че съчувстват и преживяват заедно с братския кримски народ, техните страдания , и признават тяхната историческа правота, и заедно ще преодолеят тези несправедливости.

Путинския режим обаче реагира изцяло комплексарски , обременен от съветското наследство - защита на тези репресии, омаловажаване на геноцида с депортациите, защита на сталинизма, защита на всичките тези антидемократични простотии.

Кримските татари си заслужават орисията, защото са предатели и зверствата, които са извършвали наказателните отряди в подкрепа на немските армии, са неописуеми.

Не ме учи мен точно на История, ако обичаш.

преди 1 минута, momolord написа:

Кримските татари си заслужават орисията, защото са предатели и зверствата, които са извършвали наказателните отряди в подкрепа на немските армии, са неописуеми.

Напразно си губиш времето....."по-лошо от изкуствения интелект е естествената простотия"......

преди 9 минути, momolord написа:

Никого на нищо не уча. Това че тълкувате историята обрменени  само в червено-съветска светлина си е ваш проблем.

Да раздаваш правосъдие "каквото заслужават" е крайно тъпо. Не си ти  този който ще ревизира история, ще я тълкува спрямо червените си комунистиччески античовешки разбирания.

Защото такива простотии само в червените промити сайтове може да се прочетат. :)

преди 9 минути, NIKISHARK написа:

."по-лошо от изкуствения интелект е естествената простотия"......

Въпреки че многократно съм ви цитирал втората част, ти  разбира се, никога не би се визирал във второто , нали ?

Обременен си ти, уважаеми инженерю, искрено съжалявам, че си ми колега, ако въобще е вярна титлата, която си си сложил.

Истината има поне 2 лица.Моята.твоята...и самата Истина.Не приемам някой, да ми Налага своята "истина"...Спри да подценяваш интелекта на съфорумниците си.Те са достатъчно интелигентни да разберат ЦЯЛАТА ИСТИНА!..за разлика от теб....

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Истината има поне 2 лица.Моята.твоята...и самата Истина.Не приемам някой, да ми Налага своята "истина"...Спри да подценяваш интелекта на съфорумниците си.Те са достатъчно интелигентни да разберат ЦЯЛАТА ИСТИНА!..за разлика от теб....

Това че ми говориш за "цялата истина" вече е показателно колко ти е интелекта :)

Както съм казвал, много обичам да ми говорят за "цялата истина" от такива като теб и разни  цитиращи червени сайтове и за  "пикантност" нещо за за илюминатите и цялата единствена всеселенска ИСТИНА ! :)

Да те върна на темата - геноцида от съветската власт е ясен и неоспорван факт  от никого. Жалките опити на червената ви пропаганда и защита на сталинистките античовешки простотии не говори много за "интелект" .

Така, като гледаш от реакциите във форума, как мислиш, кой познава по-добре историята и кой е съгласен с теб, троле и платен писачо, а?

Ми като гледам всеки път ставате за смях :)

Ако се мислиш за критерий някакъв.. много се лъжеш :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.