Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

С кое?

Нещо издишаш, ми се струва.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

@momolord  нали питаше какво е станало с форума? Сега вече трябва да си наясно,че се е напълнил с тролоподобни.Особенно активни са във всички теми в,които се споменава или намеква думата русия.  :D

Майната им на платените писачи търсещите повод да влязат в конфликт след като не им се играе по-гайдата.

Ами, мисля че е крайно време да ги изчистим, със или без помощта на администрацията.

Няма как. Политика на форума и реване на техния шеф. :D Пък и парички се печелят.

П.П А и оня платения служител, на форумния аптекар, дето уж не лъжел никога. Явно няма акъл да схване, че кримските татари, са реабилитирани още през 2014 година. С указ на президента на РФ. Ето инфо

Ама нали е платен трол, ще лъже и вие.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

По темата

- След срещата на Ноланд в Москва, отново  декларация на отдавна говорени неща, които РФ не изпълнява, пречи и дестабилизира.

Spoiler

Говоря о ситуации на юго-востоке Украины, Нуланд напомнила, что США не намерены признавать выборы, проведенные самопровозглашенными властями "народных республик" без признания Киевом. США по-прежнему ожидают от России выполнения минских соглашений, увязывая его со снятием международных санкций, напомнила дипломат.

"Мы, как никто другой в международном сообществе, не признаем никаких результатов выборов в Донбассе, проведенных вне минских соглашений. [...] Это должны быть украинские выборы, которые будут отвечать украинским стандартам и стандартам ОБСЕ",- сказала Нуланд.

Власти Украины и стран Запада обвиняют Россию в оказании военной помощи сторонникам самопровозглашенных республик на востоке Украины и в отправке на Донбасс регулярных армейских частей, называя это замаскированным вторжением. Москва последовательно отвергает эти обвинения.

В начале марта министры иностранных дел Украины, России, Германии и Франции, составляющие так называемую "нормандскую четверку", выразили надежду, что местные выборы в регионе пройдут до конца июня.

http://www.bbc.com/russian/news/2016/05/160518_nuland_surkov_meeting?ocid=socialflow_facebook

Редактирано от NIKISHARK
2.9 (преглед на промените)

на 17.05.2016 г. at 8:52, attj написа:

Истината е добре да се знае и да се помни   http://bultimes.com/dyadoto-na-dzhamala-vtoriyat-otlyavo-miren-grazhdanin-izselen-ot-ruskite-divatsi/

атж, пак получаваш пореден скункс за елементарните си лъжи от още по елементарните си дезинформационни сайтове. :)

А това е да прочетеш за съвременния живот на кримските татари , и как и сега са мачкани и цензурирани от рашистката власт :

http://www.bbc.com/ukrainian/ukraine_in_russian/2016/05/160518_ru_s_mejlis_tatars_history?ocid=socialflow_facebook

Ясно съм копирал лъжата ти, и отговор към нея.

За декомунизацията и връщане на имената и махане на комунистически такива, както и ние махнахме,  вече коментирах

Историята на кримските татари в 2 минутно клипче :

https://tvrain.ru/teleshow/koroche/tatary-409578/

Spoiler

11 мая 1944 года Сталин подписал постановление о выселении всех крымских татар с территории Крыма. К 20 мая силами 32 тысяч сотрудников НКВД из Крыма выселено 193 тысячи человек.

Людям отводилось полчаса на сборы. Тех, кто отказывались подчиняться — расстреливали на месте. Многие погибли во время этапирования — кормили в дороге редко и плохо, почти не давали воды.

В 1944-1967 года крымские татары жили в Узбекистане, Таджикистане и Казахстане — на птичьих правах и в тяжелых условиях, без разрешения вернуться на родину.

Крымские татары, которые воевали в Красной Армии, тоже были высланы — за редкими исключениями вроде летчика Амета Хан Султана. Он не был депортирован насильственно, но в Крыму ему было жить запрещено.

Сталинские обвинения крымских татар были сняты только в 1967 году, но массовое возвращение народа в Крым началось лишь в конце перестройки. К концу 1996 года в Крым вернулось около 250 тысяч крымских татар, а около 150 тысяч осталось в местах высылки.

С момента присоединения Крыма к России в 2014 году, репрессии против татарского населения усилились. Несмотря на подписанные российской стороной указы о реабилитации пострадавших во время депортации, меджлис, исполнительный орган крымско-татарского народа, был признан экстремистским.

В 2013 году Ахтем Сейтаблаев снял фильм о депортации. Главный герой его — летчик Амет Хан Султан — тот самый, кого формально насильно не депортировали. 14 мая 2016 года украинская певица Джамала победила в конкурсе «Евровидение» с песней о депортации крымских татар «1944».

преди 17 часа, momolord написа:

Напротив, точно и ясно тази песен е политическа пропаганда с оглед събитията около Крим.

Трябва да си сляп, или политически ангажиран за да не го виждаш.

Песента със сигурност е ангажирана! Дори да не знаеш текста! Още като я чух, ми беше ясно, че ще спечели именно заради аналогията с днешните събития. Много кримчани загубиха бизнеса си, домовете си и т.н след анексирането на Крим, други бяха принудени да се преместят в континентална Украйна, несъгласни с руските паспорти и т.н(да не влизам в подробности). Това не е точно геноцид, но е вид репресия, която не убягва на европейците, които гласуваха точно за тази песен(впрочем и от Русия има много гласове именно за песента на Джамала).

Цитат

Явно няма акъл да схване, че кримските татари, са реабилитирани още през 2014 година. С указ на президента на РФ.

И какво излиза? Че "царят разрешава, пъдаря - не" :D

Така като гледам тук няколко колеги никак не могат да простят на коренното население на Крим(нищо, че вожда го е реабилитирал)... заслужавало си било мъченията...

Жалко, че можете да се видите отстрани :(

Скъпа ми съфорумке, европейците гласуваха за руската песен. ;) Това е песента победител, при зрителския вот. 'Професионалните' журита от страните участнички, гласуваха за виещата украинка. Има лека разлика, ако я схващаш. А ако имаш желание, може да видиш и коментарите, във официалния сайт. И петицията която се събира, за отнемане на наградата. Както и мнението на евопейците, че това беше политическо гласуване.

А това което цитираш, от моя пост е доказателство за лъжите на трола miro20.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 2 минути, Нел написа:

Така като гледам тук няколко колеги никак не могат да простят на коренното население на Крим(нищо, че вожда го е реабилитирал)... заслужавало си било мъченията...

Да, такае. да синтезирам ли от предните им простотии ?

- депортацията била едва ли не "разкош" и "хуманно" действие от страна на Сталин /все едно да кажеш че и Хитлер е най хуманния човек, щото хуманно избивал с газ стотици хиляди по концлагерите/

- кримските татари са фашисти нацисти, защото са избили 200 000 руснаци /пълна лъжа .Няколко хиляди които са били ангажирани от немците по време на войната са имали охранителни и вътрешни функции /

- някаква измислена снимка "уж" показвала дядото на Джамала,като всъщност нейни роднини и прадядо и са убити от немците.

та... и на теб ти  е ясно какво правят - чисто и просто събират всичката възможно излязла помия по темата. :)

За евровизията ми попадна мн добра леко саркастична статия.. за "горката Германия" :)

http://istinata.bg/?p=913

преди 22 минути, AntiAlGor написа:

Скъпа ми съфорумке, европейците гласуваха за руската песен. ;) Това е песента победител, при зрителския вот. 'Професионалните' журита от страните участнички, гласуваха за виещата украинка. Има лека разлика, ако я схващаш.

Да си ме чул да коментирам някоя друга песен от конкурса? Все пак темата не е за Евровизия!

Ето нещо, което ти не схвана. Не бих оплюла един артист по политически съображения, а това е въпрос на елементарна култура, скъпи ми съфорумецО! 

Цитат

та... и на теб ти  е ясно какво правят - чисто и просто събират всичката възможно излязла помия по темата

Ясно ми е. Затова и се намесих.

То чудо голямо станало, че Украйна спечелила, а Русия не!

Хора, вие в ред ли сте?

Впрочем финансовия министър на Украйна Александър Данилюк призовава много трезво да се помисли дали Украйна има възможност за организация на конкурс Евровизия догодина. Все пак държавата е в изключително тежко икономическо състояние...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Отговарям на твоя писквил, дето написа. Че европейците, били гласували за виещата украинка. Което е нагла лъжа, скъпа ми съфорумке. Ако не разбра да ти припомня, европейците гласуваха за руснака. Политическото жури, гласува за вълчицата. :ph34r:

преди 4 минути, AntiAlGor написа:

Отговарям на твоя писквил, дето написа. Че европейците, били гласували за виещата украинка. Което е нагла лъжа, скъпа ми съфорумке. Ако не разбра да ти припомня, европейците гласуваха за руснака. Политическото жури, гласува за вълчицата. :ph34r:

Визирам онези, които поставиха песента на Джамала на 1-во място, драги!(и не само европейци, има и австралийци)

Харесва ти или не, факт е!

Щом държиш да разбереш, аз също много харесах руската песничка. И нашата си харесвам. И полската. И кипърската. И какво от това? :P

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Скъпа ми съфорумке, песента на украинката е на първо място, заради политическото жури. ;) Не заради зрителското гласуване. То и за това хората в ЕС, искат да й се отнеме наградата.

Spoiler

Да, нищо ново с тази измислена карта. Аз няколко пъти поне съм коментирал тези твои сепаратистки простотии /а те са точно такива/ каквито простотии пропагандира и руския Сидеорв - Жириновски

Карти много, и Хитлер е имал едни други карти .. не мисля че трябва да се обръща на всеки малоумник , фантазиращ за античовешки раздели на територии , възстановяване на умрели империи, ревизии на историята с незнайно какви критерии и с незнайно към коя дата и защо :)

По темата със сваления малайзийски Боинг, ройтерс поменава че май са подадени искове от роднините в европейския съд по правата на човека.

http://www.rbc.ru/politics/21/05/2016/574022a29a7947eaeb76a8b0

За сега коментари от юристи няма обаче.

Предполагам , няма и да има, докато не се започне релано следствие със вече открити карти върху събраните доказателства.

А докато не се съберат всички възможни такива, предполагам , няма да видим публични действия на съда.

Все повече се свива кръгът на доказателствата за това, кой свали самолета над Украина.

Следващите стъпки ще бъдат да се установи кой е санкционирал пребиваването на руски части в Украйна :)

http://m.vedomosti.ru/politics/articles/2016/05/04/639888-bellingcat-nomer-buka

Ведомости споменават нещата с половин уста :) което е нормално.

По назад споменах за хронологията на БУК-а и как е уточнен точния номер :

http://tehrus.livejournal.com/1206.html

там е и пдф файл на публикуваното от  "белингкат"

Те, Ведомости, щом споменават, смятай.

И е на руски, за комфорт на част от читателите, на работен език :D

Да, примката около Пу се стяга... гледам от стотиците фейкови версии на путинската пропаганда, остана последен "рубеж" - забравиха абсолютно всички други в които се кълняха по рано , сега до дупка се  защитава тезата че да, това е ракета, но изстреляна от друго място , и не е наша :) .

Дори да се стигне до реален международен съд, едва ли ще има реални последствия.

Дори да се докаже очевидната вина на путинския режим и армия, нали се сещаш че "тях ги няма там" и военните са уволнени със задна дата, а оръжието и танковете се купуват от "военторг".

По темата за декомунизацията :

http://www.bbc.com/russian/news/2016/05/160521_klichko_decommunization?ocid=socialflow_facebook

Кличко обещал до понеделник че ще приключи с декомунизацията /поне на външен вид/  :)

мн добър видеоколаж на последната изцепка на говорителката на външно на РФ Захарова :

:):)

преди 1 час, Богатир написа:

Не знам що ми изтрихте отговора, но ще го кажа отново :

Горби никога не е бил опозиция , и е нормално да ги говори такива .Естествено нищо не споменава за хронологията на тази военна анексия, а говори за волята на народа бла бла бла.

Имам един много простичък въпрос  - а защо никой не коментира , включително и тук , така пропагандирания путинистки филм "пътя към родината" ?

Спомням си тук преди излъчването що емоции бяха, що нетърпеливи помпозни анонси , и какво ли не...

След излъчването спряхте да коментирате :)

И вие и аз знаем причината - защото филма, въпреки че е натъпкан със "стероидите" на националистическа рашистка  пропаганда, показва хронологията по часове и минути , показва военната операция, както и поетата отговорност от бога Пу и военното командване на всички путински служби, за тази операция.

т.е. те са две операции

- Едната по извеждане /незаконно разбира се/  на Янукович който 1 година никой не знаеше къде е - пак признание от Пу че лично е следил и ръководил незаконната спец операцията в чужда държава

- Втората - Анексията на Крим и как блокират казарми, блокират украинските комуникации, блокират флота, блокират и арестуват висш украински генерал, блокират административни сгради, блокират местния парламент и т.н. и т.н.. СЛЕД което провеждат референдум, събират под дулата на военните местния парламент и се приема декларация за присъединяване към РФ.

Чудесен филм , нали ? :)

За трибунала в Хага.

За трибунал в Хага са Турчинов и шайка бандеровски превратаджии около него - тези същите, които обявиха антиславянската  АТО...Миро, защо се хабиш?  Никой тук не ти обръща внимание на сериозно - стига безконечно като развален грамофон си се преповтарял...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.