Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 8 минути, AntiAlGor написа:

Човека дето никога не лъжел, тъй наречения форумен лъжец, пак мълчи за едни една. И като няма какво да каже, почва да измуква разни цифрички. :D

Така е. Аз не лъжа, цитирам цифри , които говорят сами за себе си.

Това че не ти харесват, не означава че съм казал лъжа. Ми нека не ти харесват - те са си такива и са си официално публикувани. Като искаш - обровай ги тях. Защо е спама , обидите и троленето към мен , не разбирам .

Всички знаем де защо е, но е банално да го кажа отново  - щото кръв пикаете че нямам нито една лъжа казана. :) 

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 15 минути, miro20 написа:

Така е. Аз не лъжа, цитирам цифри , които говорят сами за себе си.

Поредната лъжа. Цитираш пропагандни материали, в които цифрите са толкова, колкото да заблудят някой изперкал.

И пак нито дума, за шизофренията на украинскате бандеровци. Дето уж не спечелили изборите, ама участват във властта. :D Винаги когато трябва да замаже лъжите си, се почва с реване и сълзи. Та дано някой медератор, му се върже. :ph34r:

преди 35 минути, веселия Роджър написа:

Поредната лъжа. Цитираш пропагандни материали, в които цифрите са толкова, колкото да заблудят някой изперкал.

Заповядай - с кои цифри не си съгласен и защо са лъжа ?

преди 4 минути, miro20 написа:

Заповядай - с кои цифри не си съгласен и защо са лъжа ?

http://www.liga.net/projects/after_maidan_ukraine2015/

С тези. От това по- чиста пропаганда и параноичен опит за измиване на ръце, няма нанкъде.:wink12:

Да де, то е ясно че за тях говорим, очаквах да ги ОПРОВЕРГАЕШ с факти , други статистики, и т.н.. а не " тва е параноична пропаганда" :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Да де, то е ясно че за тях говорим, очаквах да ги ОПРОВЕРГАЕШ с факти , други статистики, и т.н.. а не " тва е параноична пропаганда" :)

Какъв по- голем факт от този, че Украйна рухна след майдана, а при "руската подлога" си кюташе съвсем нормално. Аз имам глава на раменете си и няма нужда, някой сайт да ми каже какво да ти отговоря. Особено пък сайт обслужващ хунтата- направо разби с аргументи. :)

преди 1 час, веселия Роджър написа:

Аз имам глава на раменете си и няма нужда, някой сайт да ми каже какво да ти отговоря. Особено пък сайт обслужващ хунтата- направо разби с аргументи. :)

Наистина няма какво да ти отговоря .Признавам си го.

Просто защото няма абсолютно никакъв смисъл :)

Все пак за нормалните хора тези статистики и сравнение на годините които дадох  би помогнало да си направят изводите.

Spoiler

Немногим более двух лет назад миллионы украинцев вышли на улицы городов, требуя перемен в стране. Чтобы перемены стали реальностью, сотни украинцев отдали свои жизни, а чтобы эти перемены было где проводить, погибли уже тысячи. Что изменилось в Украине за два года после победы Революции достоинства? Ответ, на который наталкивают результаты социологических опросов, – и слишком много, и слишком мало одновременно. Слишком много больших, но плохих перемен: оккупация части территории, война, экономический кризис (продолжать можно долго). И слишком мало хороших: новая полиция, незначительная дерегуляция, снижение ЕСВ (тут перечень намного короче). Но такая оценка субъективна: «Изменения видны на расстоянии». Цифры даже несовершенной украинской статистики объективнее.

Эксперты VoxUkraine собрали данные о том, как изменились за два последних года наиболее важные экономические показатели Украины. Мы постарались представить их в доступной и наглядной форме: экономика 2013 vs экономика 2015. Авторы специально избегали пояснений и трактовки показателей. Задача проекта - цифры должны «говорить», куда движется страна.
ВВП, инфляция, курс, доходы населения
Макропроблемы
Потерянное десятилетие Украины на одной картинке
Это одна из наиболее печальных глав проекта. Период с 2005-го по 2015-й для украинской экономики можно назвать потерянным десятилетием. За это время ВВП (в долларовом эквиваленте) практически не изменился. За последние два года на отечественную экономику обрушились все возможные неприятности: оккупация территорий, на которых находилось более 15% промышленного производства, торговая блокада со стороны России, бывшей ключевым торговым партнером. Очень болезненным для сырьевой украинской экономики стало затяжное падение цен на сырье. Как результат, потеря 18% ВВП за два года, 66%-ная девальвация гривни и почти двукратное падение реальных доходов населения. Никудышным утешением для кого-то станет, что экономики многих соседей Украины переживают непростые времена.
c62438e4-7d00-4d01-a8ab-5100e67c6295___1

7d60fbd1-9cc8-47e4-8d52-8b4d1057d7c0___1   a581c8ef-4aed-4db3-b710-47d87b6680fc___5
Госдолг, госрасходы и дефицит
Дыра-бюджет
Много лет Украина тратила деньги, которых у нее не было. Пришло время расплаты
Структурные проблемы украинской экономики во многом вызваны чрезмерно большой долей госрасходов относительно ВВП (около 50%) и бюджетной безответственностью череды украинских правительств. C 2008-го общий госдолг Украины в гривневом эквиваленте вырос почти в 20 раз. Нынешнее руководство Министерства финансов под контролем МВФ проводит довольно жесткую бюджетную политику. По прогнозам, доля госрасходов от ВВП должна сократиться в 2016 году почти на 10 процентных пунктов - с 53 до 43%.

f85dd36f-2684-46ec-8759-695f93975bf0__1_
ff2daf9b-001f-4e76-8041-970f3b9617f3__.j   251b7421-b2aa-42f8-ade9-0b19cd15e014___2
Чиновники, налоги, индексы
Отстающее государство
Чиновников и налогов сановится меньше, но война съедает позитивный эффект
Украинское государство становится меньше, если судить по количеству чиновников и денег, которое оно распределяет, но куда более военизированным. Армия выросла почти в 1,5 раза, и сегодня у Украины третьи по численности вооруженные силы в Европе. Впрочем, вряд ли найдется много противников милитаризации страны. Если судить по разноплановым индексам, то в Украине за два года стало немного легче вести бизнес, незначительно снизилась коррупция, но качество жизни большинства жителей страны от этого еще не улучшилось. Пожалуй, самые значительные перемены произошли с налоговой системой: в 2016-м общая налоговая нагрузка на бизнес снижается почти на 16 процентных пунктов (методика Doing Business) .
91a56292-7cf7-4a1b-8486-2c83e27d7411___1

1b961c5b-5895-4a81-9109-fb3dda53111a___.   a8700e0b-6a0d-4bca-b957-47ea5aed9d6b__-.
Экспорт, импорт и смена приоритетов
Торговая война
Российская торговая блокада, открытая и недоступная Европа и незаметные десять лет
В 2015 году внешнеторговый оборот Украины был ненамного больше, чем 10 лет назад. Потерянные и разрушенные шахты и заводы на востоке страны, закрытие российского рынка, падение цен на сырье обвалили украинский экспорт почти на 40%. Закономерно, что больше всего просел оборот с Россией. Впрочем, неблагополучный сосед все равно остается крупнейшим экспортером и импортером для Украины. У отечественного бизнеса не получилось за два года переориентироваться на европейские рынки. Намного больше выросла доля экспорта Китая и некоторых стран Азии.
781859a9-73a0-4eb0-b1ca-a5ac416dabe3___.   2839bda7-072b-4f90-9ff0-cc47c0a7a94d___1
47f5d440-7795-479b-928d-7e7a86eafc55___.   ad031e1d-dff1-4157-85ce-3a58ea4f79f8__.j
Потребление, добыча, импорт
Газовая тема
Газовый вопрос по-прежнему очень болезненный для страны, но уже не убийственный
Газ для Украины намного больше, чем просто полезное ископаемое или стратегическое сырье. От результатов крупнейшей компании Украины НАК «Нафтогаз» во многом зависела макроэкономическая стабильность всей страны. Реформы, проводимые в энергетическом секторе, одни из самых глубоких и радикальных. Украинскому правительству повезло: болезненное повышение цены на газ до рыночного уровня для населения совпало более чем с 50%-ным снижением мировых цен на голубое топливо. Также 2015 год стал первым за многие десятилетия, когда объем внутренней добычи превысил объем импортируемого газа. К этому можно добавить, что новому руководству удалось радикально поменять поставщиков. Если раньше львиная доля принадлежала Газпрому, то по итогам 2015-го доля российского газа в поставках в Украину упала до 37%.
6a333cda-2002-4183-8f71-51de25ff6478___1
8f953537-ce89-46ed-a7d7-0982344219f4__2.   2f579979-8608-4aa6-9b13-76b0ed272d53___.
Банки, заемщики, кредиты
Большая чистка
Банковская система Украины испытывает сильнейший шок и одновременно - радикальное реформирование
Финансовый сектор, а особенно его банковский сегмент, пережил за два года радикальные изменения. Больше трети из 180 банков были признаны неплатежеспособными и выведены с рынка. НБУ отказался от фиксированного курса гривни, но ввел драконовские ограничительные меры по движению капитала. Девальвация и трудности в экономике привели к значительному росту доли проблемных кредитов в банковской системе. Один из трендов последних двух лет - рост доли украинских госбанков. Правда, государству их поддержка очень дорого обходится. За два года госбанки получили на докапитализацию около 36 млрд грн.
008c9506-087f-4477-bf85-ced43673d7a8___.   ff7634a4-31bf-4260-9416-1a325070ca2e__.j
98c6c36a-5db0-44c3-85e1-4abc9dfac36b____   98cbf252-6e56-4e11-a790-1c34b7c9cf62___.

74d97b1e-8c4a-4b8f-816a-b2aeb17e7c1d__.j

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току що, miro20 написа:

Наистина няма какво да ти отговоря .Признавам си го.

Просто защото няма абсолютно никакъв смисъл :)

Все пак за нормалните хора тези статистики и сравнение на годините които дадох  би помогнало да си направят изводите.

Зайче мое, проблема не е в статистиките, а в това че ги дава сайт обслужващ хунтата! Защо им вярваш? Защото ти плащат... И когато няма какво да ми отговориш, може просто да замълчиш.

Тук само "зайче"  не са ме наричали :)

Казах ти защо не мога да ти отговоря - защото няма на какво .

На простотии за хунти , бандеровци и т.н.. неподкрепени с абсолютно никакви цифри за икономиката, няма какво да се отговори :)

Порошенко: Мы стабилизировали гривну и банки

Цитат

Стабилизировали, говорит? Ну-ну :) Что уже разрешили свободное движение капитала и покупку валюты? Новости на конец мая. Дефицит пенсионного фонда в 2016 составиn 3,2 млрд долларов, Дефицит внешней торговли за первый квартал 2016 (январь -апрель) вырос почти на 30% и составил 1,32 млрд долларов. За апрель месяц задолженность за коммунальные услуги выросла на 9,1 миллиарда гривен и составили 13, 4 млрд гривен (и это до повышения цен)

Мдааа четете коментарите отдолу. Ама вервайте им на статистиките.

преди 16 минути, miro20 написа:

Тук само "зайче"  не са ме наричали :)

Казах ти защо не мога да ти отговоря - защото няма на какво .

На простотии за хунти , бандеровци и т.н.. неподкрепени с абсолютно никакви цифри за икономиката, няма какво да се отговори :)

Икономиката? Че ква икономика има Украйна в момента?

Прав си .. ква икономика.. там ходят с препаски , ядат трупове и разпъват русначета по площадите :)

Отново си изключително аргументиран :)

Знам. А ти не си аргументиран.

Относно ученията на НАТО :

/видеото от ФБ  нещо не ще да се вгражда автоматично /

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Време е наш Миро да отиде в Одеса или в Мариупол и да проведе нов референдум сред руснаците там дали още им се живее в Украйна или заедно с Донбас предпочитат да са в Руската федерация... Или поне да са с автономия...  И само Миро пак не ще е наясно какъв ще е резултата от подобно допитване - при това само и единствено заради несъществуваща според нашия човек бандеровска пропаганда!    Защото в Украйна няма нито един бандеровец и никой не знае как като от космоса изненадващо им се спуска същият човек като за главен национален герой.   Няма хунта с преврат-Майдан - какви си ги измисляме ние!?    Украйна е в небивал "разцвет" и тепърва с десетилетия ще догонва стандарта на Албания, Македония, Грузия, Армения, Азeрбейджан  и Молдова.    

Мирче мама, дето има една приказка "ако имах власт" бих изтрил де що има НАТО "отдмах" от таз планета :) и не в прослава на "твоят бог Пу" (както обичаш да казваш, а защото ми писна от холивудската пропаганда в стил " Да разлаем кучетата" (гледай филма, ако не си го гледал), па белким си вземи поуки. :)

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=253&aid=3

бай дъ уей-от 10г работя за Холивуд...;)

Мирко, като гледам статистиките, които си дал, извода е един.И той е - положението от лошо е станало много по-лошо, така, че и тези, които наивно са смятали, че след падането на Янукович положението в страната им ще се подобри, са излъгани жестоко.Но както е казано всеки си плаща за грешките.

преди 1 час, NEY написа:

Време е наш Миро да отиде в Одеса или в Мариупол и да проведе нов референдум сред руснаците там дали още им се живее в Украйна или заедно с Донбас предпочитат да са в Руската федерация...

ъъъ... пак ще те разочаровам.. т.е. не аз, а вашия любим лидер на сепаратистите терористи на ДНР  - Захарченко, който също даде заден ход, и в прав текст казва че .. "референдум е безсмислено да се прави. не бива да се бърза с референдум за присъединяване към РФ.... "

http://eadaily.com/ru/news/2016/06/02/zaharchenko-referendum-o-prisoedinenii-dnr-k-rossii-provodit-bessmyslenno

Та, да те питам - цитирах по назад  бога ти  Пу, Песков , Лавров,  , сега и Захарченко , които вече вкупом се отказаха от повечето сепаратистки простотии и декларират подкрепа към Порошенко .

Още какво ти трябва за да спреш да спориш не с мен, а с тях ?? :):)

Между другото, мога ли да те наричам шизофреник ? Постоянно менкаш двата си /а може би повече/ ника  ? Защо го правиш не знам, има само едно логично обяснение, и това е болестното състояние.

преди 1 час, Vladov написа:

Мирче мама, дето има една

хехе И така доживях да ме наричат :):) 

А жълтия ти сайт "Строго секретно" , да ме извиняваш , но ми е леко под достойнството да го коментирам. Нищо лично....

Миро, когато пиша от 3 компютъра от различни места заредените запомнени никове просто се автостартират. Те не са само мои. Референдум за автономия на Одеса и Мариупол защо да не е възможен?   Те биха се присъединили към автономен Донбас!  Вечно ли трябва да са окупирани от украинската армия и от доброволчески батальони?  Обаче за Украйна май е крайно неприемливо да предостави автономия на цяла Новорусия.   Заради това е много вероятно украинците нищо от споразуменията от Минск въобще да не изпълнят.

преди 5 часа, attj написа:

Обаче за Украйна май е крайно неприемливо да предостави автономия на цяла Новорусия. 

Естествено че е неприемливо. Откъде накъде някакви сепаратисти терористи ще искат с въоръжени методи , а не мирни , да цепят територия от една държава, без никакво нормално основание, без ниаккви аргументи за натиск, дългогодишен терор, геноцид, ограничаване на права... и т.н..

Живееха си свободно и безпроблемно , ходиха си когато си искат в роднини в РФ , имат си каквото поискат гражданство , до момента в който  бога ви Пу не реши да си присвои Крим за военна база, и да вкара войски на Донбас.

Това отделно от простотията да се възстановяват бивши губернии на една умряла империя.

Дай отговор на това което съм те питал 1001 пъти - трябва ли и една друга умряла империя  - османската,  да си възстановява стари региони, като например , владеенето на 5 века на България ?

За референдума ще ти припомня и нещо много важно , което винаги подминавате - примерите които съм давал с Испания, Каталуния.

Разликтие с Косово също

Още по важно е ако има какъвто и да е референдум, той да се провежда в ЦЯЛАТА държава, а не в определен регион.

Поне такива са инициативите в нормалните държави. - нека гласува цяла Украйна, и ако решат  - да дадат Крим и Донбас едноврменно на Пу.

само обаче се чудя... защо Пу не ги иска ?

Прочете ли мазните изявления по горе  на Пу, Лавров, Песков и на терориста от ДНР - Захарченко ?

И докога ще спориш с тях ? :)

Путин не ги иска -защото руснаците се съгласиха за автономия в Украйна.  Аз пък очаквам скоро Франция, Германия, Италия, Холандия, Чехия и  Гърция да предложат да се наложат санкции от ЕС спрямо Украйна - заради неизпълнението на споразуменията от Минск.   

странно.. Всички европейски държави , и от САЩ също, очакват спазване на минските споразумения, но от РФ.

Та нали точно в тази връзка е задния ход който дадоха Пу и ЛАвров и Песков :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.