Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 12 минути, Нел написа:

най-добрата информация я получавам от руснаците, по-точно от "Новая газета"

Може, аз също често съм се позовавал на нея, препоръчвам също и така нелюбимия на някои хора, опозиционен, но не и пълен с непроверена жълтения и скандални простотии,  http://www.kasparov.ru/  :) 

преди 2 минути, Мойра написа:

Понякога имам чувството, че Миро копира модела на поведение на Плевнелиев, барабар с неуместното хилене.

Ласкае ме ежедневното ти внимание  към мен, и запълването на повечето теми с офтопици  по мен , но.... нали си ме блокирала не отговаряш и не четеш... ех ... :)

преди 16 минути, NEY написа:

Божкееее какъв е тоя сайт бре :)

Ми... ето ... аз какво да кажа... сами се излагате... :):)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 752,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Няма шега - Турчинов, Порошенко и някои други отдавна си знаят, че са военни престъпници!   

преди 45 минути, miro20 написа:

Ми... ето ... аз какво да кажа... сами се излагате... :):)

Вярно се излагат, ама откъде да им дойде на акъла? :D 

Ха! тази новинка прочетох току що...

Завалийката... арестували го защото в блога си не признавал анексията и окупацията на Крим от Русия... и 11 месеца в следствен отдел...

Пък всезнаещите ни колеги тук ме питат кой е сатрапът?!

преди 25 минути, NEY написа:

Няма шега - Турчинов, Порошенко и някои други отдавна си знаят, че са военни престъпници!   

Тц... не знаят, чакат онези от Думата да гласуват дали са или не са... :D И ти пак май не се усети, че заглавието казва едно, а в статията пише друго...

Чети, бе човек, чети това, което ни постваш! Защото се оказа, че ние четем, а ти не вдяваш защо сме ти опозиция?! :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 8 минути, Нел написа:

чакат онези от Думата да гласуват дали са или не са.

О да, точно руската Дума има право да осъжда хора в чужди държави. Да очакваме ли решение на руската Дума за Плевнелиев ? :)

Аз не знам Турчинов, Порошенко или други, които си изпълняват държавните си задължения по закон, и които си защитават СВОЯТА държава от натрапена им война , са престъпници , или са престъпници тези , които пращат войски и диверсионни групи, логистика от най последно модерно тежко и всякакво въоръжение в ЧУЖДА държава ?

Според мен вторите са престъпна шайка.

Нел - и , като не те интересуват, тогава моля, не ме цитирай и не ми натрапвай излишни известия, защото тук изрично е написано

Цитат

Чудовищна пропаганда върви в интернет мрежата «News Daily Україна» и сред «патриотичните» организации в цялата страна.

Да ти помогна ли, да разбереш какво значи това? 

на 13.08.2016 г. в 15:10, miro20 написа:

Не те разбирам. Кой кога къде се месил ? Аз осъждам една незаконна агресия и едно отнемане на територия в разрез със всички международни и човешки  правила.

Имаше една сръбска област - Косово.

преди 13 минути, miro20 написа:

Аз не знам Турчинов, Порошенко или други, които си изпълняват държавните си задължения по закон

Забрави един от най-големите престъпници Саанакашвили, който е изгонен от страната си позорно и сега е губернатор на Одеса. Иначе всичките които спомена горе са за затвора, заради това което сториха с народа и страната си. И да не забравяме, че са дошли незаконно на власт. А за престъпленията срещу рускоговорящото население и срещу руските медии в Украйна трябва да бъдат разстреляни, но за жалост това едва ли ще стане скоро.

преди 21 минути, サムライオートバイ написа:

Имаше една сръбска област - Косово.

Забрави един от най-големите престъпници Саанакашвили, който е изгонен от страната си позорно и сега е губернатор на Одеса. Иначе всичките които спомена горе са за затвора, заради това което сториха с народа и страната си. И да не забравяме, че са дошли незаконно на власт. А за престъпленията срещу рускоговорящото население и срещу руските медии в Украйна трябва да бъдат разстреляни, но за жалост това едва ли ще стане скоро.

Обаче... това не е тема за Косово. Откъде можеш да си сигурен какво е мнението на Миро за Косово, за да правиш паралел?!

По вторият абзац от поста ти - нека украинците да решат съдбите на своите управници(впрочем избрани със законни, легитимни и т.н. избори, нали не си забравил, нещо като референдума - крымнаш :D с малка разлика - не е имало военни до урните, но това няма значение за вас, нали?)

преди 34 минути, miro20 написа:

Да очакваме ли решение на руската Дума за Плевнелиев ? :)

Предполагам Мойра и сие с удоволствие биха постнали такава новинка. Даже и ще се радват.

Пък и Думата и руското правителство се месят непрекъснато из делата на България...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 20 минути, Нел написа:

Предполагам Мойра и сие с удоволствие биха постнали такава новинка. Даже и ще се радват.

Ех, тази Мойра, този трън в очите наши всевиждащи :lol6:

преди 16 минути, Нел написа:

Обаче... това не е тема за Косово. Откъде можеш да си сигурен какво е мнението на Миро за Косово, за да правиш паралел?!

Аз съм правил паралел с Косово и то много пъти , например това , това и със Каталуния също.

Разликите са огромно-фрапиращи.

преди 39 минути, サムライオートバイ написа:

Иначе всичките които спомена горе са за затвора, заради това което сториха с народа и страната си

И какво са сторили по различно от това което правят повечето политици в държави като нашите от постсъветското пространство ??

преди 19 минути, Нел написа:

И да не забравяме, че са дошли незаконно на власт.

Не е вярно. След свалянето на путинската марионетка Янукович, който отказваше и евроинтеграция, и вътрешни реформи срещу корупция, беззаконие, и т.н.. украинците си проведоха съвсем нормални , признати от ВСИЧКИ държави избори за президент /Порошенко/ и за Рада. По късно проведоха и местни избори , които също са признати от всички за законни и без нарушения, ВКЛЮЧИТЕЛНО и от РФ .

Ще ти припомня че освен това , смениха си и премиера Яценюк.

Провеждат и декомунизация /паметници, символики/  също и ЛУСТРАЦИЯ, с което са по напред от нас дори, където реално погледнато, ни е забранена тази дума.

Провеждат и съдебна реформа, тресат се и от скандали за корупция и разследвания, т.е. съвсем позитивни и трудни разбира се , стъпки към реформи.

Това не се връзва с фейковата ви пропаганда за бандеровска хунта  , нали ?

преди 45 минути, サムライオートバイ написа:

А за престъпленията срещу рускоговорящото население и срещу руските медии в Украйна трябва да бъдат разстреляни, но за жалост това едва ли ще стане скоро.

Айде да не повтаряме фейковата дезинформационна пропаганда от 2014 г, която сега и путинските медии спряха да говорят. :)

Престъпления има само там, където са руско-терористичните войски на тази окупирана от тях 2.8 % територия.

преди 11 минути, miro20 написа:

Бла бла бла, празни приказки спам и бира.

Щом Янукович е бил марионетка на Путин, Потрошенко е марионетка на Обрама и баба Меркел. Толкова са законни тези управляващи в Украйна колкото и управляващите в ИДИЛ, както и целият този фарс с майдана и "нормалните , признати от ВСИЧКИ държави избори за президент /Потрошенко/ и за Рада." с която дойдоха на власт. Щом в Киев могат по такъв начин да сменят управляващият режим, то нищо не пречи на някои области които са близо до Русия да направят същото и да поискат присъединяване към РФ или независимост. Само че при тях "майдана" продължава малко по-дълго.

Споменах Косово, защото това е един от първите фрапиращи случаи, от последните години, на отцепване на област, която впоследствие става независима държава.

преди 8 минути, サムライオートバイ написа:

Толкова са законни тези управляващи в Украйна колкото и управляващите в ИДИЛ

Тц. Първо - както споменах , изборите с които дойдоха на власт и президент, и правителство,  и Рада , са признати и от РФ, и от целия цивилизован свят.

Цитат

Москва. 27 октября. INTERFAX.RU - Внеочередные выборы в Верховную раду Украины, прошедшие 26 октября, в Москве расценивают как состоявшиеся.

Второ - ако сравняваш с ИД, то това са лидерите на непризнатите от никого  ДНР/ЛНР . Именно тях никой не ги е избирал, а са реално назначени от РФ в лицето на  путинските служби.

преди 8 минути, サムライオートバイ написа:

Споменах Косово, защото това е един от първите фрапиращи случаи,

И аз съсвем коректно ти посочих какви са разликите, които съм повтарял многократно тук.

И никой не ги е оборил тези споменати разлики :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

Тц. Първо - както споменах , изборите с които дойдоха на власт и президент, и правителство,  и Рада , са признати и от РФ, и от целия цивилизован свят.

Второ - ако сравняваш с ИД, то това са лидерите на непризнатите от никого  ДНР/ЛНР . Именно тях никой не ги е избирал, а са реално назначени от РФ в лицето на  путинските служби.

И аз съсвем коректно ти посочих какви са разликите, които съм повтарял многократно тук.

И никой не ги е оборил тези споменати разлики :)

Искаш да кажеш, че след всичките зверства и убийства които бяха в процеса на смяна на властта и продължават и ден днешен за да се задържат. Тези хора които са дошли на власт по такъв начин и продължават да одържат положението си със същите хватки са "демократично избрани"? Извинявам се, но това е една много криво разбрана "демокрация" за мен. Говориш ти за някаква пропаганда от РФ, но или забравяш или не споменаваш как в Украйна спряха навсякъде където могат руските телевизии и радиа, а в интернет и в новините стига да искаш е пълно с хроники на убити рускоговорящи журналисти на подконтролната територия на Украинската хунта която е окупирала властта незаконно.

Колкото до ДНР/ЛНР имат право на самоопределяне. Пробваха се по нормален начин да имат малко повече самостоятелност и права и да не са като дойна крава на Киев, но не се получи заради твърдоглавието и малоумната политика на тези които окупираха украинската Рада и властта в страната. Ако за теб лидерите в тези неспокойни и сложни области в момента са "назначени от РФ" то за мен Потрошенко и хунтата му от наемници са назначени от САЩ, както и бившият президент на Грузия, който сега е губернатор на Одеса.

Единственото за което ме е яд са обикновените хора, които в началото излязоха на протест за да подобрят положението  и начина си на живот, но това което стана впоследствие е нещо много грозно и режисирано доста добре от небезизвестна страна, която е далеч от Украйна. Ако тези хора знаеха какво ще последва едва ли биха се поддали толкова лесно на такива правокации и манипулации. Отиди и ги питай сега дали живеят по-добре и дали скоро ще ги приемат примерно в ЕС?

Откак съществува западната преса, която е в ръцете на разни магнати и дебелобузести капиталисти, истината в нея е в служба на лъжата. Впрочем с тези думи Шекспир характеризира западното общество още през 16 век. Лъжата е неизменна спътница на Запада, но досега тя умело бе прикривана зад лозунги за свобода и демокрация. Тоест лъжата не се виждаше от външния наблюдател. И чак когато се набутахме във вертепа, наречен "общество на свободната инициатива", тогава видяхме с очите си за каква свобода става дума. Свободата на единия процент да ограбва цялото общество. И изведнъж се срути цялата картонена кула на "западната демокрация" и светът престана да й вярва. Този процес се прояви най-ярко в западната преса, понеже на нея, сега, както никога, й възложиха само пропагандаторски функции. Или както казва нашия народ, единият върви и лъже, другият върви и маже. Лошото е, че никой вече не вярва на лъжите.Това че САЩ се опитват да лъжат света по отношение на Русия, го виждат вече всички. И на никой не му харесва войнствената риторика на щатските ястреби, защото светът не се измъкна от студената война, за да започне гореща. Именно Русия спря студената война.Русия не е сменяла правителства,не е налагала със сила смяна на режим на управление.Русия отвърна на силата със сила и стресна войнолюбците(всеки знае кои са те),евразия е пресечната точка на интересите на великите сили,а Украйна е на кръстопътя на тази зона.

преди 4 часа, Нел написа:

Явно не си разбрал за какво иде реч... :D Тони постна някаква глупост, че в този сайт призовавали да се избиват(прочети по-горе поста му) руснаците, а аз му го предложих да чете и да ми каже къде по-точно видя такива призиви. Така, че се успокой, не ви предлагам украински сайтове, макар че ако човек иска да е максимално обективен трябва да се опита да погледне на нещата от повече гледни точки.

Аз коментирам мнението ти,не дискусията ви с някой. Въпросния сайт е меко казано тролски. Като ти харесва си го чети.

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Искаш да кажеш, че след всичките зверства и убийства които бяха в процеса на смяна на властта и продължават и ден днешен за да се задържат

Припомни ми кои по точно зверства и убийства по време на смяната на властта ? За разстрела на Майдана вече споменах и цитирах разследванията, и това че повечето са избягали в РФ и Крим , и не ги предават , с което са блокирани процесите срещу тях.

Друго ?

Какво продължава "и ден днешен за да се задържат" ? Пример.

Тези хора които са дошли на власт по такъв начин и продължават да одържат положението си със същите хватки са "демократично избрани"? Извинявам се, но това е една много криво разбрана "демокрация" за мен.

Тези хора, за трети път май споменавам, са дошли на власт чрез законни избори, признати от всички, включително и от РФ.

Говориш ти за някаква пропаганда от РФ, но или забравяш или не споменаваш как в Украйна спряха навсякъде където могат руските телевизии и радиа,

Много добре знаеш че в съвременния информационен свят трудно можеш да ограничиш медиите . А и руските канали са забранявани не само в Украйна, а и в други страни - в прибалтийските, в Молдова , даже в Англия май бяха санкционирали РТ за субективно и спекулативно представяне на информацията.

И това е нормално , след като основните руски пропагандистки канали са хващани мнгогократно  в тиражиране на ежеднввни лъжи и дезинформация.

По добре се замисли , а защо в Крим забраниха или смениха тематиката на абсолютно всички ТВ , радио и интернет регионални  издания с "правилно отразяващи " руската политика ?

КАк така при "хунтата" никой не пречеше на  всякакви медии свободно да се изявяват, а сега е тотална раша-цензура ? с преследване физически на опозиционери, малцинства и т.н. ?

Колкото до ДНР/ЛНР имат право на самоопределяне. Пробваха се по нормален начин да имат малко повече самостоятелност и права и да не са като дойна крава на Киев, но не се получи заради твърдоглавието и малоумната политика на тези които окупираха украинската Рада и властта в страната.

Я ми подскажи какво са "пробвали по нормален начин" ??

И на теб ли да припомням хронологията на събитията, която бе на подобие както в КРим, дори участниците и организаторите /като руския кадрови офицер Игор Стрелков-Гиркин/ са същите.

- Първо маскирани тежковъоръжени изроди с георгиевски лентички, пратени от КРим и РФ  започнаха да превземат ключови административни и военни сгради в градове и села, с;ед което около 10-на дена след това започна АТО.

И теб та попитам , как трябва да реагира една държава срещу такива нахули военни подразделения , за да не изглежда за теб "твърдоглаво и малоумно" ?? С хляб и сол да ги посрещат ?

пп. Впрочем цитата ми в поста е от стопфейк според, който истината е тази  в интерфакс Украйна. Май ти не си разбрала нещо. :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Стопфейк- сайт създаден от кухи лейки, за кухи лейки. :D

преди 34 минути, attj написа:

Трябва да си много кух за да работиш за такива   http://novorus.info/news/policy/48743-kto-finansiruet-ukrainskih-trolley.html

новорус инфо :):):)  От всички пропагандни жълти сепаратистко-терористични сайтове , от тоя по кух няма :) 

преди 4 часа, AntiAlGor написа:

Стопфейк- сайт създаден от кухи лейки, за кухи лейки. :D

Дай пример за "кухи лейки"  от тоя стопфейк дето толкова ти бърка в здравето :):)

Аз знам с какво ти пречи де...

Бандеровското мислене е най-кухото в света и последствията са за сметка на жална и бедна Украйна...  Все някога ще се самоосъзнаят. 

Така е... радвам се че няма такова мислене в Украйна. :)Обикновенно крайния национализъм се шири в нискоинтелигентните  безмисловни лесно-манипулируеми  слоеве на обществото, а Украйна доказа че такова няма при тях.

Полученото на изборите 1.8% доверие в крайните партии доказват това.  /в България нашите имат дори нд 5 %  /  

В една съседна на Украйна държава-агресор, обаче, в която провеждат нацистки международни сборища, вярата в техния фюрер е над 80% .

Нали не греша ? :)

Междувременно, най гоемия хуманитарен доставчик за Сирия - Германия, обвини РФ в цинизъм :

http://www.novayagazeta.ru/politics/74201.html

Цитат

Украинский вопрос

В ходе уральских переговоров Штайнмайеру не удалось повлиять на позицию Москвы и по украинскому вопросу. Лавров, в очередной раз повторив известную информацию о якобы намеревавшихся совершить серию терактов в Крыму диверсионных группах, возложил всю вину за нынешнее обострение отношений между Россией и Украиной на Киев. В подтверждении этого российская сторона, по словам министра, готова предоставить западным партнерам дополнительные факты агрессивных намерений Киева, чтобы они оказали на него воздействие.

Хотя, как утверждают немецкие аналитики на основе сообщений наблюдателей ОБСЕ, в зоне Донбасса с середины апреля по июль зафиксировано больше нарушений со стороны вооруженных сил самопровозглашенных республик, чем украинских военных. Так, в ДНР и ЛНР было выявлено 1100 танков и тяжелых артиллерийских систем, не отведенных на предусмотренное Минскими договоренностями расстояние от линии разграничения, и 340 на украинской территории. При этом донбасские сепаратисты вели из них обстрелы в 850 случаях, ВС Украины — в 520.

Западные наблюдатели отмечают растущую милитаризацию Крыма — развертывание на полуострове новых батарей противоракетной обороны, размещение наиболее боеспособных мобильных частей российской армии и концентрацию ударной военной техники в непосредственной близости к украинской границе.

Шамар и от Китай по темата за кримската "диверсия" .

Лаконично :

«Мы уважаем территориальную целостность Украины в ее границах, установленных в 1991 году. Поэтому мы не принимаем формулировки «теракт на российской территории»

:)

Тези монтажирани клипове освен наивна пропаганда за поредна порция безмозъчни терористи  които "са отишли там да се защитават" какво друго трябваше да разберем ? :)

По нищо не се различаваш от ислямския тероризъм който публикува подобни прпагандни зарибяващи слабоинтелигентни хора,  клипове.

преди 7 минути, miro20 написа:

Тези монтажирани клипове освен наивна пропаганда за поредна порция безмозъчни терористи  които "са отишли там да се защитават" какво друго трябваше да разберем ? :)

По нищо не се различаваш от ислямския тероризъм който публикува подобни прпагандни зарибяващи слабоинтелигентни хора,  клипове.

Хахахха, очаквах точно този начин на отговор.... Значи всичко което не отговаря на линията и виждането на русенските варени, е пълна пропаганда и лъжа... мдааам.... Бях ли казал как се кефя на гърчовете ти на настъпан червей ??? Особено когато се заплиташ сам в тезите и хипотезите хахахахах ....

П.С А да, знам, нямаш никога казана лъжа или противоречие, хахахахах.. И че слабоинтилИтелигентните хора само те нападат и обиждат хахахахах , и цитират само измислени факти и сайтове ... мдам, и още и още от репертоара ти....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 2 минути, Sinbad_ написа:

А да, знам, нямаш никога казана лъжа или противоречие

Точно така. Защото колкото и наивни фейкови клипове и песнички да цитираш, те са нищо повече от наивна пропаганда

Ти си го знаеш де :)

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Значи всичко което не отговаря на линията и виждането

Не е въпроса дали отговаря на моите виждания, проблема е че  едни наивни детски песнички и монтажирани клипове, не може да са аргумент. :)

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

Бях ли казал как се кефя на гърчовете ти на настъпан червей ??? Особено когато се заплиташ сам в тезите и хипотезите хахахахах ....

Олеле как съм се оплел.. от някакви два пропагандни  клипа за  пушечнто-месо безмозъчен електорат :):):)  Че и имало "хипотези някакви" :):)

Направо научнофилософски нали :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.