Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

току-що, miro20 написа:

Точно така. Защото колкото и наивни фейкови клипове и песнички да цитираш, те са нищо повече от наивна пропаганда

Ти си го знаеш де :)

Не е въпроса дали отговаря на моите виждания, проблема е че  едни наивни детски песнички и монтажирани клипове, не може да са аргумент. :)

Мдаам, наивни детски песнички, и монтажи не били аргумент ... бях забравил този ти репертоар...... Наивни пак според теб, и пак според една гледна точка ... Че тогава освен твоята пак не остават други гледни точки явно....... И както казах, всички други са грешни, само вярната русенско тролска продажна линия е вярната... Ура, да живее демокрацията и вярната гледна точка  хахахахахахаха

П.С Абе май демокрацията ти стига само до това което е правилно за теб, и за точните хора, не важи за другите .... Другите винаги са грешни нали тъй русенско :)))))

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Мдаам, наивни детски песнички, и монтажи не били аргумент ...

Точно така :)  не са.

току-що, miro20 написа:

Точно така :)  не са.

И кои са сериозните песнички за теб тогава да чуем :))))))))) 

Така де, навярно пак верните и свързани с указанията за които се плаща ;)

преди 57 минути, Sinbad_ написа:

за теб тогава да чуем

Кое от казаното от мен по назад в темата не ти е ясно ? да повторя нещо или да разясня ? Само че наивни песнички и фейкмонтажи не очаквай от мен :)

Spoiler

Хайде  от мен да мине, ето ти един поздрав за тези дето мрат там в чужда държава :

Ти такова едва ли слушаш, ама айде

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Пропагандни клипове на русия тудей колкото щеш :)

Това по никакъв начин не променя начина по който бе превзет Крим и как бе проведен референдума .Нито променя десетките клипове които цитирах по назад .

Специален поздрав и с това

А ако искаш да се надъхваш , тук под Виктор Цой съм ви сложил няколко клипа за възхвала на Вожда :)

И ти и другите комунисти  , забравяте и то умишлено , че не СССР и СИВ се разпадна а ФАЛИРА. :)

И аз искам да съм в детската градина, и да не мисля за нищо , и друг да се грижи , друг да плаща сметките, но ... няма как да стане.

Никога не съм бил комунист.   Миро, почакай да видиш още какви неща ще се случат в Украйна - заради променящото се обществено мнение там.

В Украйна е опасно, внимавайте, предупреждава Външно

Ето къде трябва да пратим троловете, щото много милеят за там:)

преди 4 часа, miro20 написа:

Пропагандни клипове на русия тудей колкото щеш :)

Миро, това че в нормалният цивилизован свят се завръща Русия, която не е толкова слаба, както преди дразни много хора, включително и теб. Не съм чак такъв фен на Раша, че да тръгна да ти оборвам всяко мнение с което апонираш 20-30-50 различни потребителя тук. За разлика от теб имам само 1 профил в калдата който е регестриран, доста отдавна. Можеш да видиш кога. Нямам време и желание да ровя в нета и да изваждам гнусни клипове и действия на бендеровските ти приятели, които подкрепяш косвено или явно.

Тук, в тази тема, в този форум прекалено много лъха на платена пропаганда и то от теб. Не знам защо ти позволяват да се изживяваш чак толкова като платен политически пропагандатор или любител такъв, но и не искам и да знам. Не ме интересува колко получаваш за всяко мнение, било то подкрепено с някакви безизвестни сайтове от любители блогъри или нещо което някой някъде казал в началото на тази ситуация пред камера или телефон.
Имаше референдум в Крим, хората гласуваха. Над 90%(не помня точно колко, но и не ми се търси, ти си спец по тази част) избраха да са в състава на РФ. Можеш да прочетеш в Wikipedia https://ru.wikipedia.org/wiki/История_Крыма

Spoiler

Крымский полуостров в силу своего географического положения и уникальных природных условий с античных времён являлся перекрёстком морских транзитных путей.

С этого периода за полуостровом закрепилось название Таврика, произошедшее от имени древнейших племён тавров, населявших южную часть Крыма. Современное название «Крым» стало широко использоваться только после XIII века, предположительно по названию города «Къырым», который после захвата Северного Причерноморья монголами являлся резиденцией наместника хана Золотой Орды. Возможно также, что название «Крым» произошло от Перекопского перешейка (русское слово «перекоп» — это перевод тюркского слова «qirim», которое означает «ров»). С XV века Крымский полуостров стали называть Таврией, а после его присоединения в 1783 году к России — Тавридой. Такое название получило и всё Северное Причерноморье — северное побережье Чёрного и Азовского морей с прилегающими степными территориями[1].

Первые люди появились на крымской земле около ста тысяч лет назад. Короткая тёплая зима и продолжительное солнечное лето, богатый растительный и животный мир Крыма позволяли племенам и народам, с древности оседавшим на его землях, заниматься охотой, пчеловодством и рыболовством, скотоводством и земледелием. Наличие на полуострове большого количества месторождений железной руды способствовало развитию ремёсел, металлургии, горного дела. В Крыму в разные исторические периоды жили тавры и киммерийцы, скифы и греки, сарматы и римляне, готы, гунны, авары, болгары, хазары, славяне, печенеги, половцы, караимы, монголы и крымские татары, итальянцы и турки[1].

С конца XV века приморские города и горная часть Крыма вошли в состав Османской империи. Остальной территорией полуострова владело Крымское ханство — вассал Османской империи. Русско-турецкая война 1768—1774 годов положила конец османскому господству над Крымом, и по Кючук-Кайнарджийскому мирному договору 1774 года османы отказались от претензий на полуостров.

В 1783 году Крымский полуостров был присоединён к Российской империи. Во время Гражданской войны в России (1917—1922) Крымский полуостров стал последним оплотом Белого движения. В советское время Крым входил в состав РСФСР, в 1954 году по решению советского руководства был передан Украинской ССР. С 1992 года находился в составе Украины. В марте 2014 года Крым стал частью Российской Федерации

Казваш RT (Russia Today) е пропаганден канал. Ами какво са тогава BBC, CNN, Al Jazeera, RTL и т.н.? Защо света трябва да е еднополярен и командван от САЩ? Как се случиха тези "революции" в арабският свят, Грузия, Украйна? И кой знае къде още ще се случат ако продължават с такава унищожителна външна политика за всички други, включително и ЕС, който все още не се е разпаднал.

Не съм съгласен, че за да бъде една свръхдържава, каквито са САЩ, добре и даже много добре всички други трябва да страдат или да им лижат г**а така да се изразя. Можеш ли да кажеш какво хубаво се случи в последните 20 години в света благодарение на войните и революциите, които разразиxa САЩ по света?

преди 4 минути, attj написа:

Дали пък този не е най-бърз и правилен начин за приключване на гражданската война в Украйна   http://bultimes.com/rojters-putin-gotvi-malnienosna-vojna-s-ukrajna/

Не знам дали е най-добрият  начин, но ако решат да влязат вътре и да защитят територията(Крим) и гражданите си (руснаците в Украйна) спокойно могат да паркират танковете си пред украинската Рада и да попитат Потрошенко, какво беше това нещо Майдан.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 6 минути, attj написа:

Дали пък този не е най-бърз и правилен начин за приключване на гражданската война в Украйна   http://bultimes.com/rojters-putin-gotvi-malnienosna-vojna-s-ukrajna/

Пълен абсурд! Точно това пеят медиите като Дойче Веле и техните клакьори тук и в пресата. Вече два три дни чета какво казал и мисли по-въпроса великия и неповторим анализатор анти-комунист Иван Костов. Само дето същия си е за "нови раирани дрешки"!

преди 3 часа, サムライオートバイ написа:

Миро, това че в нормалният цивилизован свят се завръща Русия, която не е толкова слаба, както преди дразни много хора, включително и теб.

Дали , увлечен в зомбипропагандата, осъзнаваш че всъщност, РФ се отдалечава от цивилизования свят.Преди конфликта и ескалацията , и бизнес, и туризъм, и икономика като внос и износ, бяха в пъти по глеми като обороти. То и до сга си е така за големите олигарси де... парите им не са в РФ, а в злия запад :) То затова нещата не са толкова прости.

Имаше референдум в Крим, хората гласуваха. Над 90%(не помня точно колко, но и не ми се търси, ти си спец по тази част) избраха да са в състава на РФ. Можеш да прочетеш в Wikipedia https://ru.wikipedia.org/wiki/История_Крыма

Много добре, и аз също съм цитирал уикипедията. Защо обаче не цитираш това за рефередума, а нещо съвсем съвсем друго  ? /на което ще се върна/ ?

Ще ти помогна с цитат на това което и аз съм казвал и цитирал по назад  :

Spoiler

В ночь с 22 на 23 февраля по распоряжению президента РФ Владимира Путина была проведена спецоперация по эвакуации президента Украины Виктора Януковича и членов его семьи в безопасное место на территории Крыма. Утром 23 февраля Путин, по собственным словам, поставил перед руководителями задействованных силовых ведомств задачу «начать работу по возвращению Крыма в состав России»[27].

23—24 февраля под давлением пророссийских активистов[28] была осуществлена смена исполнительных органов власти Севастополя. 26 февраля сторонники Меджлиса и новой украинской власти попытались занять здание крымского парламента и заблокировать его работу. Рано утром 27 февраля российский спецназ занял здания органов власти АР Крым[27][29][30], после чего депутаты Верховного Совета АР Крым, собравшиеся в здании парламента, отправили в отставку правительство Анатолия Могилёва и приняли решение о проведении 25 мая общекрымского референдума о расширении автономии полуострова в составе Украины[31]. Новое правительство Крыма возглавил лидер партии «Русское единство» Сергей Аксёнов, заявивший о непризнании нового руководства Украины[32] и обратившийся к руководству России за «содействием в обеспечении мира и спокойствия на территории Автономной Республики Крым»[33].

1 марта Совет Федерации РФ удовлетворил официальное обращение президента Владимира Путина о разрешении на использование российских войск на территории Украины[34][35], хотя к этому времени они там уже фактически использовались[27]. Российскими военнослужащими совместно с отрядами добровольцев были блокированы все объекты и воинские части ВС Украины на территории полуострова, командование которых отказалось подчиниться правительству Крыма[36].

6 марта формулировка вопроса, выносившегося на референдум, была изменена. В обход украинской Конституции[37], на голосование был вынесен вопрос о присоединении Крыма к России. 11 марта Верховным Советом Автономной Республики Крым и Севастопольским городским советом была принята Декларация о независимости[38][39]. 16 марта был проведён референдум о статусе Крыма[40], на основании результатов которого была в одностороннем порядке провозглашена независимая Республика Крым, подписавшая с Россией договор о вхождении в состав РФ[41][42]. 11 апреля Республика Крым и город федерального значения Севастополь были включены в перечень субъектов РФ в Конституции России[43][44][45].

Украина (см.) и большинство других стран — членов ООН[46] не признали присоединение Крыма к Российской Федерации, продолжив рассматривать полуостров как часть Украины[47][48] (см.

Но да се върна и на твоя спойлер от историята на Крим . Осъзнаваш ли че това което цитираш ясно показва кой какъв е бил в Крим ? И че руски крак там не е имало, до края на 17-ти век ?

След интересната променлива история , която е описана в уикипедията ти , в резултат на 167 г руско владение , имаме преселени и заселени руско население, и хиляди депортирани местни .

Етническия състав е променен разбира се и от гладомора 20-те години, и по веме и след ВСВ '40-те.

Това е :)

Казваш RT (Russia Today) е пропаганден канал. Ами какво са тогава BBC, CNN, Al Jazeera, RTL и т.н.?

И преди съм отговарял каква е разликата - в западните медии  дори да допуснем че има  тук таме субективизъм и представяне на факти в определена светлина, то в руските медии присъства тотална фейкова пропаганда с ежедневни измислици и спекулации. И преди питах - има ли западни медии хващани толкова често в ежедневни измислици и лъжи , както руските ?

Как се случиха тези "революции" в арабският свят, Грузия, Украйна?

Защо винаги трябва да се обяснява всичко с американско влияние ? Защо стремежа за свобода, искания за реформи, сваляне на самозабравил се олигарх /като Янукович/ , е винаги обяснявано от вашата пропаганда като "диктовка на САЩ" ?

Майдана, да повторя, нямаше нищо общо с етническия руски мотив който пропагандата вкара.

Майдана бе многомесечен, почти година протест за реформи в самата Украйна, в съдебна, изпълнителна и т.н. власт. И разбира се, евроинтеграция с и без това ходещите да работят в ЕС , украинци / най веч в Полша/

Какво общо имат американците със стремежа на хората за реформи и свобода, идея си нямам.

преди 7 часа, miro20 написа:

И аз искам да съм в детската градина, и да не мисля за нищо , и друг да се грижи , друг да плаща сметките, но ... няма как да стане.

Веднъж вече те попитах, какво работиш. Имаш ли си истинсака работа? Не ми отговори... Пак те питам.

преди 2 часа, attj написа:

мдаа... бултаймс цитира сепаратистко-терористичния сайт "руска весна" ... :)

преди 3 минути, miro20 написа:

мдаа... бултаймс цитира сепаратистко-терористичния сайт "руска весна" ... :)

Ще ми отговориш ли на въпроса, бачкаторе?

преди 11 минути, язе написа:

Веднъж вече те попитах, какво работиш. Имаш ли си истинсака работа? Не ми отговори... Пак те питам.

Няма да ти отговори! Аз го питах, колко му плащат на пост и как върви тарифата в този бизнес, но той се направи на умряла лисица.

Отговаря само, когато му изнася. ;)

Хората са казали, че няма срамна работа. Но явно Миро не работи нищо и разчита на мама, да му плати нета...

преди 1 минута, язе написа:

Хората са казали, че няма срамна работа. Но явно Миро не работи нищо и разчита на мама, да му плати нета...

Да ви докладвам ли за поредния спам, тролене и мизерна чалга или ще си намерите по-добро занимание?!

преди 5 часа, karadzha написа:

В Украйна е опасно, внимавайте, предупреждава Външно

Ето къде трябва да пратим троловете, щото много милеят за там:)

Да. Правилно предупреждава външно. Това предупреждение важи за всяка дестинация. Светът е доста зловещо място в момента.

преди 55 минути, язе написа:

Spoiler

Нали го знаеш, как изглежда? Какво очакваш от тоя? :ph34r:

http://www.dw.com/bg/назначените-врагове-и-приятели-на-русия/a-19479322

преди 1 час, Нел написа:

Да ви докладвам ли за поредния спам, тролене и мизерна чалга или ще си намерите по-добро занимание?!

Не им се връзвай. Целта им е само и единствено провокация и заяжданици :)

преди 1 час, Нел написа:

Да. Правилно предупреждава външно. Това предупреждение важи за всяка дестинация

Познай обаче.. в сайта на външно липсват подвеждащите спекулативни заглавия : "Във връзка с нарасналото обществено напрежение, характеризиращо се с протести в големите украински градове и предвид влошената криминогенна обстановка, Министерството на външните работи препоръчва....."

Кой и защо "добавя" такива внушения , сама знаеш

,

преди 2 часа, miro20 написа:

много глупости на някои от които ще отговоря, колкото и да ме е яд, че трябва да падам на нивото на някакъв платен политически драскач, който се кефи на Потрошенко и ордата му от урки, които тормозят както собственото си население така и руснаците с които до скоро живяха в мир.

Затвори скритото съдържание

6 марта формулировка вопроса, выносившегося на референдум, была изменена, на голосование был вынесен вопрос о присоединении Крыма к России. 11 марта Верховным Советом Автономной Республики Крым и Севастопольским городским советом была принята Декларация о независимости[38][39]. 16 марта был проведён референдум о статусе Крыма[40], на основании результатов которого была в одностороннем порядке провозглашена независимая Республика Крым, подписавшая с Россией договор о вхождении в состав РФ[41][42]. 11 апреля Республика Крым и город федерального значения Севастополь были включены в перечень субъектов РФ в Конституции России[43][44][45].

в резултат на 167 г руско владение ,

Етническия състав е променен разбира се и от гладомора 20-те години, и по вРеме и след ВСВ '40-те.

Това е :)

Извинявам се, а сега сметни колко години "украинско владение" е имало там и какви права имат украинците върху тази територия? Ако не можеш сам, ще ти помогна. Хрушчов, който е украинец по националност предава на историческата си родина през 1954 територия, която не принадлежи на тази отделна държава, която се нарича Украйна след разпадането на СССРг.

Източник: учебниците по история които съм чел в 9-10-11 клас по памет + ето ти и един цитат от Уикито: "в 1954 году по решению советского руководства был передан Украинской ССР. С 1992 года находился в составе Украины. В марте 2014 года Крым стал частью Российской Федерации" Ако не се управяш с руския мога и да ти помогна малко, превод: "В 1954 година по решение на съветското ръководство(Хрушчов) Крим е бил предаден (беше предаден) на Украинската ССР. От 1992 година е  в състава на Украйна. През март 2014 година Крим стана част от Руската Федерация." Край на превода.

в западните медии  дори да допуснем че има  тук таме субективизъм и представяне на факти в определена светлина

Защо винаги трябва да се обяснява всичко с американско влияние ?

Де да беше само малко субективизъм щеше да е добре, но то е тотално промиване на кухи глави като на... ай да не споменавам на кого ама ще се досетеш и сам. Титлата му е близка до руско мпс Иж

Майдана бе многомесечен, почти година протест за реформи в самата Украйна, в съдебна, изпълнителна и т.н. власт.

Spoiler

И разбира се, евроинтеграция с и без това ходещите да работят в ЕС , украинци / най веч в Полша/

Какво общо имат американците със стремежа на хората за реформи и свобода, идея си нямам?

Аз имам идея и ще я споделя с теб: финансиране на неправителствени организации с чиято помощ се извършват после такива "революции" и едногодишни протести с която подкопават законно избраната власт и създават предпоставки за гражданска война, а скоро може и нормална няколко дневна война с която да ядосат ония лош чичко Путин, когото ти така много мразиш и му съкращаваш името.

Но няма проблем, Потрошенко, Яйценюк, Санаакашвили ще оправят държавата си. Нека да дадът още няколко етажа от държавната си сигурност под управлението на ЦРУ и могат директно западна Украйна да се присъединяват към Полша, но и там не ги харесват много - много.

преди 2 минути, サムライオートバイ написа:

много глупости на някои от които ще отговоря, колкото и да ме е яд, че трябва да падам на нивото на някакъв платен политически драскач, който се кефи на Потрошенко и ордата му от урки, които тормозят както собственото си население така и руснаците с които до скоро живяха в мир.

Не е нужно да се "кефя" на който и да е, за да си съставям що годе обективно мнение за нещата които виждам.. Дори по паметливите тук знаят че винаги съм повтарял това - че украинците и Порошенко ще си сменят, и Радата и всичко , но това си е тяхна работа, и няма нищо общо с путинската агресия и непоисканата, натрапената от Пу, гражданска война.

Между другото, "орда от орки" , като сленг,  е въведено не за украинците, а като определение на путинските безмозъчни  "вежливи човечета" пратени да избиват православни украинци.

преди 7 минути, サムライオートバイ написа:

Ако не можеш сам, ще ти помогна. Хрушчов, който е украинец по националност предава на историческата си родина през 1954 територия, която не принадлежи на тази отделна държава, която се нарича Украйна след разпадането на СССРг.

Това не е подарък на Хрушчов, а както правилно цитираш - на съветското ръководство. :)

за пореден път те хващам че говориш едно а цитираш и обясняваш със съвсем друго.

Както за референдума , ще ти повторя ОТНОВО това което упорито се правиш че не четеш :

Spoiler

В ночь с 22 на 23 февраля по распоряжению президента РФ Владимира Путина была проведена спецоперация по эвакуации президента Украины Виктора Януковича и членов его семьи в безопасное место на территории Крыма. Утром 23 февраля Путин, по собственным словам, поставил перед руководителями задействованных силовых ведомств задачу «начать работу по возвращению Крыма в состав России»[27].

23—24 февраля под давлением пророссийских активистов[28] была осуществлена смена исполнительных органов власти Севастополя. 26 февраля сторонники Меджлиса и новой украинской власти попытались занять здание крымского парламента и заблокировать его работу. Рано утром 27 февраля российский спецназ занял здания органов власти АР Крым[27][29][30], после чего депутаты Верховного Совета АР Крым, собравшиеся в здании парламента, отправили в отставку правительство Анатолия Могилёва и приняли решение о проведении 25 мая общекрымского референдума о расширении автономии полуострова в составе Украины[31]. Новое правительство Крыма возглавил лидер партии «Русское единство» Сергей Аксёнов, заявивший о непризнании нового руководства Украины[32] и обратившийся к руководству России за «содействием в обеспечении мира и спокойствия на территории Автономной Республики Крым»[33].

1 марта Совет Федерации РФ удовлетворил официальное обращение президента Владимира Путина о разрешении на использование российских войск на территории Украины[34][35], хотя к этому времени они там уже фактически использовались[27]. Российскими военнослужащими совместно с отрядами добровольцев были блокированы все объекты и воинские части ВС Украины на территории полуострова, командование которых отказалось подчиниться правительству Крыма[36].

6 марта формулировка вопроса, выносившегося на референдум, была изменена. В обход украинской Конституции[37], на голосование был вынесен вопрос о присоединении Крыма к России. 11 марта Верховным Советом Автономной Республики Крым и Севастопольским городским советом была принята Декларация о независимости[38][39]. 16 марта был проведён референдум о статусе Крыма[40], на основании результатов которого была в одностороннем порядке провозглашена независимая Республика Крым, подписавшая с Россией договор о вхождении в состав РФ[41][42]. 11 апреля Республика Крым и город федерального значения Севастополь были включены в перечень субъектов РФ в Конституции России[43][44][45].

Украина (см.) и большинство других стран — членов ООН[46] не признали присоединение Крыма к Российской Федерации, продолжив рассматривать полуостров как часть Украины[47][48] (см.

Но дори това  , че първо военните блокират и насила провеждат референдума, не е най извратеното ... Проблема е че ако на някой му пука за правата на рускоопределящите се, военните методи биха били последна мярка, от 1001 възможни мирни инициативи. Които инициативи просто липсваха.

А и как да има инициативи и протести  за проблеми , които са тотална измислица ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.