Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 48 минути, miro20 написа:

О не. ... не мога да се меря с путинската дезинформационна машина .

Едно са тоталните лъжи на база новини дето не съществуват въобще, но са факири от реални новини и реални истински теми да обръщат в тотална пропаганда със съвсем друг смисъл.

Примери много , и неведнъж съм цитирал любимите ви путински канали как "изкривяват" и тотално променя смисъла на дадена новина

http://www.stopfake.org/?s=RT

http://www.stopfake.org/?s=те+звезда

Вижте, можете да се гърчите и плюете колкото си искате, просто тези неща са очевидни за всеки нормално мислещ човек.

Вие сте избрали да се забавлявате и тролите, но все пак е леко тъпо да продъжавте да се излагате   :)

Топфейк е американски сайт, бе лъжко:) На тях ли да вярваме, те са по-големи лъжци и от тебе:)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 753,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Изглежда Миро се счита за някаква пътеводна звезда.    

Скоро ще им секне кранчето. То за това, сега са последните напъни, на смешника.

Ясно се вижда, какъв лъжец е. Преди няколко дни, се появи информацията че ЦРУ, се изнася от Киев. А те са имали, специален етаж в сградата на украинското разузнаване. А смешника това го пропуска. Жалко същество.

Имаше информация и че украинците ядат новородени , ръфат трупове , разпъват малки деца на площади по села.... и какво ли още не... и то от официални руски ТВ канали

Да, имаше такива :laughing4:и още много други ... и за ЦРУ, и за изнасилена девчонка в Кьолн, и за намерени пленени стингери в украинската армия, които се оказаха кадри от играта Батълфийлд3....

Смешници  и жалки същества наистина има. Но не съм аз, а тези които разпространяват и вЕрват на таквиа фейкове.

преди 4 часа, attj написа:

Изглежда Миро се счита за някаква пътеводна звезда.    

Не. Напротив. Най обикновен човек съм , който обаче си проверява поне до колкото може, информацията която чете, и не вЕрва на абсолютни простотии , публикувани в доказано пропагандни медии , нямащи нищо общо със журналистиката.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро, всичко ти е неадекватно....  Например само ти не разбра - Крим е населен с руснаци, не е окупиран и никога вече няма да се върне в състава на Украйна.... Няма никаква пропаганда в тези неща.   Ще има руско вето в ООН - ако е нужно.

преди 16 часа, miro20 написа:

О не. ... не мога да се меря с путинската дезинформационна машина .

Едно са тоталните лъжи на база новини дето не съществуват въобще, но са факири от реални новини и реални истински теми да обръщат в тотална пропаганда със съвсем друг смисъл.

Примери много , и неведнъж съм цитирал любимите ви путински канали как "изкривяват" и тотално променя смисъла на дадена новина

http://www.stopfake.org/?s=RT

http://www.stopfake.org/?s=те+звезда

Вижте, можете да се гърчите и плюете колкото си искате, просто тези неща са очевидни за всеки нормално мислещ човек.

Вие сте избрали да се забавлявате и тролите, но все пак е леко тъпо да продъжавте да се излагате   :)

Историята-това са факти.Можеш да ги "украсиш" както си искаш.Ще бъдат същите.

Не оспорвам правото на Русия за Крим.Крим е руски от времето на Екатерина Велика.

Хрушчов,поне за Крим е идиот.

Редактирано от Воробянинов (преглед на промените)

преди 3 часа, Воробянинов написа:

Историята-това са факти.Можеш да ги "украсиш" както си искаш.Ще бъдат същите.

Не оспорвам правото на Русия за Крим.Крим е руски от времето на Екатерина Велика.

Хрушчов,поне за Крим е идиот.

Да. Никой не спори за това. Да, оът Екатерина, да , заселен е с руснаци . Повтарям - ЗАСЕЛЕН.

Но и питам - ако 167 г руска власт над Крим и заселване с руснаци е основание за "исконна територия", какво биха казали някои които са владеели територии 5 века, и също са заселвали през тези 5 века свой етнос ?

Но дори не е това най големия проблем . Проблема е защо се осъществи тази военна анексия, след като няма абсолютно никакво основание за това.Защо не се предприеха една камара мирни инициативи, а се предприе възможно най зверския подход - военния ?

Повода с който въведоха военна окупация в Крим , блокираха и изолираха украинските военни бе с изцяло лъжлива дезинформационна политика, която 2-3 г след събитията, вече никой не говори . Защото както цитирах по горе, това са тотални фейкове и лъжи.

Какво пречеше да си живеят и в момента  руснаци и украинци по старите првила, при условие че дори се е обсъждало от украинска сатрана ОЩЕ по голяма автономия и незавивимост на Крим.

Цензурата, затваряне на десетки свободни медии, преследване на етноси , различни от руския, настъпи СЛЕД окупацията от руснаците.

Дори няма да споменавам дето вече обсъждахме, че икономически от самостоятелен федерален окръг, Крим е принизен и лишен от собствено упрвление , като областчица в състава на Ростовския федерален окръг.

Това са факитте другари, затвърдени след почти 3 г окупация.

преди 13 часа, miro20 написа:

Да. Никой не спори за това. Да, оът Екатерина, да , заселен е с руснаци . Повтарям - ЗАСЕЛЕН.

Но и питам - ако 167 г руска власт над Крим и заселване с руснаци е основание за "исконна територия", какво биха казали някои които са владеели територии 5 века, и също са заселвали през тези 5 века свой етнос ?

Но дори не е това най големия проблем . Проблема е защо се осъществи тази военна анексия, след като няма абсолютно никакво основание за това.Защо не се предприеха една камара мирни инициативи, а се предприе възможно най зверския подход - военния ?

Повода с който въведоха военна окупация в Крим , блокираха и изолираха украинските военни бе с изцяло лъжлива дезинформационна политика, която 2-3 г след събитията, вече никой не говори . Защото както цитирах по горе, това са тотални фейкове и лъжи.

Какво пречеше да си живеят и в момента  руснаци и украинци по старите првила, при условие че дори се е обсъждало от украинска сатрана ОЩЕ по голяма автономия и незавивимост на Крим.

Цензурата, затваряне на десетки свободни медии, преследване на етноси , различни от руския, настъпи СЛЕД окупацията от руснаците.

Дори няма да споменавам дето вече обсъждахме, че икономически от самостоятелен федерален окръг, Крим е принизен и лишен от собствено упрвление , като областчица в състава на Ростовския федерален окръг.

Това са факитте другари, затвърдени след почти 3 г окупация.

Що не оспориш територията на Съедините щати?

Редактирано от Воробянинов (преглед на промените)

преди 6 часа, attj написа:

Ще има руско вето в ООН - ако е нужно.

Я има я не...  след като Пу отрича върховенството на межбдународното законодателство , след като се оттегля от споразумението в Хага, защо трябва да ги туърпим като членове на международните органзации ?

http://korrespondent.net/world/russia/3598770-v-rossyy-otmenyly-pryorytet-mezhdunarodnoho-prava

https://lenta.ru/articles/2016/11/17/buyhague/

В този аспект се замислих , след като РФ не признава решеният ана междунбародните съдилища, защо ние покорно изпълняваме техните заробващи договори и клаузи по излащането на атомния реактор ?? за който ни осъдиха е международен съд ??

преди 1 час, Воробянинов написа:

Що не успориш територията на Съединете щати?

защо да оспорвам ? Не аз а вие оспорвате това. Аз съм за териториалната цялостност такава каквато е. ОСОБЕННО и най ВЕЧЕ когато няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА необходимост от такава ревизия на граници.Нито геноцид е имало, нито проблеми между хората. Имаше една тотална фейкова пропаганда за Крим, за да оправдаят и замаскират ВОЕННАТА операция по анексирането .

А не да ревизираме ... към коя година предлагаш  ? Към времената на Екатерина Велика ли ? А защо към него момент ?

Защо не към по стара дата ? Май ви  изгодно само датите в които руската империя е била най голяма :) Което си е чист руски шовинизъм

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

Я има я не...  след като Пу отрича върховенството на межбдународното законодателство , след като се оттегля от споразумението в Хага, защо трябва да ги туърпим като членове на международните органзации ?

http://korrespondent.net/world/russia/3598770-v-rossyy-otmenyly-pryorytet-mezhdunarodnoho-prava

https://lenta.ru/articles/2016/11/17/buyhague/

В този аспект се замислих , след като РФ не признава решеният ана междунбародните съдилища, защо ние покорно изпълняваме техните заробващи договори и клаузи по излащането на атомния реактор ?? за който ни осъдиха е международен съд ??

защо да оспорвам ? Не аз а вие оспорвате това. Аз съм за териториалната цялостност такава каквато е. ОСОБЕННО и най ВЕЧЕ когато няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА необходимост от такава ревизия на граници.Нито геноцид е имало, нито проблеми между хората. Имаше една тотална фейкова пропаганда за Крим, за да оправдаят и замаскират ВОЕННАТА операция по анексирането .

А не да ревизираме ... към коя година предлагаш  ? Към времената на Екатерина Велика ли ? А защо към него момент ?

Защо не към по стара дата ? Май ви  изгодно само датите в които руската империя е била най голяма :) Което си е чист руски шовинизъм

Стига глупости!

Аз харесвам Уинстън Чърчил.

Стига глупости!

И аз това казвам :)  Нещо не ти изнася фактите такива какви то са, нали :)

не ми се дрънка тая вечер,но ми изнася,слаб си по история

преди 7 минути, miro20 написа:

И аз това казвам :)  Нещо не ти изнася фактите такива какви то са, нали :)

"каквито" се пише заедно

преди 30 минути, miro20 написа:

не е това най големия проблем . Проблема е защо се осъществи тази военна анексия, след като няма абсолютно никакво основание за това.Защо не се предприеха една камара мирни инициативи, а се предприе възможно най зверския подход - военния ?

Проблемът е, че на руснаците в Крим вече им писна да живеят в украинската мизерия, беззаконие, корупция и бедност, и затова избраха да се присъединят към Руската федерация, за да имат по-добър живот.

Бай Мирчо, сигурен съм, че примерно ако Меркел реши да анексира България към Германия, смотаните соросоидчетата първи ще гласувате за присъединяване, затова спри да дрънкаш глупости и недей да даваш акъл на другите хора как да живеят живота си. Ясно?

Редактирано от gagodrago (преглед на промените)

преди 4 минути, gagodrago написа:

Проблемът е, че на руснаците в Крим вече им писна да живеят в украинската мизерия, беззаконие, корупция и бедност, и затова избраха да се присъединят към Руската федерация, за да имат по-добър живот.

Бай Мирчо, сигурен съм, че примерно ако Меркел реши да анексира България към Германия, смотаните соросоидчетата първи ще гласувате за присъединяване, затова спри да дрънкаш глупости и недей да даваш акъл на другите хора как да живеят живота си. Ясно?

Страхото,но спри да пушиш трева!

преди 1 час, gagodrago написа:

А осъзнаваш ли че ТОЧНО затова свалиха проруския Янукович ?Именно за отказа му не само от евроинтеграция, а и отказ от вътрешни рформи в изпълнителна съдебна и т.н. власт, а корупцията се превърна като постоянен фактор. Корупцията и всички тези проблеми не дойдоха с Майдана, а майдана е заради тях.

Второ - Държавите минават през всякакви кризи и никой не мисли да цепи територия при всяка смяна на управляващите.

Все едно българските турци да обявят присъединяване към Турция само защото  народа се вдигна и свали Пеевски и Орешарски. И защото там /в турция/  пенсиите са по високи. Или дето даваха едни изселници дето им дават по 10-20 000 къща и земя от дръжавата /Турция/

Това е , как да го кажа да не ви обидя...  леко неумна логика.

преди 26 минути, Воробянинов написа:

не ми се дрънка тая вечер,но ми изнася,слаб си по история

"каквито" се пише заедно

Той възрожденецът знае по-добре руския отколкото българския:)

И още нещо от Донбас :

http://www.rbc.ru/politics/22/11/2016/582f46979a79476d15b13a81?from=newsfeed

Руски кадрови военен се оплакал че е уволнен заради отказа му да замине да воюва на Донбас .

Нали "тяхгиняматам" ?? :)

преди 3 минути, miro20 написа:

И още нещо от Донбас :

http://www.rbc.ru/politics/22/11/2016/582f46979a79476d15b13a81?from=newsfeed

Руски кадрови военен се оплакал че е уволнен заради отказа му да замине да воюва на Донбас .

Нали "тяхгиняматам" ?? :)

Ти откога четеш руска пропаганда?:) А в Топфейк какво пише?:)

преди 10 часа, miro20 написа:

А осъзнаваш ли че ТОЧНО затова свалиха проруския Янукович ?Именно за отказа му не само от евроинтеграция, а и отказ от вътрешни рформи в изпълнителна съдебна и т.н. власт, а корупцията се превърна като постоянен фактор. Корупцията и всички тези проблеми не дойдоха с Майдана, а майдана е заради тях.

Второ - Държавите минават през всякакви кризи и никой не мисли да цепи територия при всяка смяна на управляващите.

Все едно българските турци да обявят присъединяване към Турция само защото  народа се вдигна и свали Пеевски и Орешарски. И защото там /в турция/  пенсиите са по високи. Или дето даваха едни изселници дето им дават по 10-20 000 къща и земя от дръжавата /Турция/

Това е , как да го кажа да не ви обидя...  леко неумна логика.

И с какво са толкова различни Боко Тиквата и Роско Плевнята в сравнение с Пеевски и Орешарски? И какъв народ се е вдигал?  Няма никакви граждански войни в България....Ние не сме като в Украйна...

Проблема е защо се осъществи тази военна анексия, след като няма абсолютно никакво основание за това.Защо не се предприеха една камара мирни инициативи, а се предприе възможно най зверския подход - военния ?-----------------ЗАЩО?Защото мръсния,нагъл,алчен американец диша във врЪтЪ на Русия.Коя държава би се лишила от излаз на море доброволно?Може би искаш да отстъпят и Калининград,стария Кьонигсберг?Не се интересувам кога са били изселени едните и заселени руснаци.Като са взели да отстъпват да вземат да върнат и Курилите на Япония.А Косово кога е било заселено от албанци?Всяка една държава в един момент от своята история е прилагала това разселване и заселване.А се видя че и ,,демократично,прозападно" ориентирани украински управници са също като нашите-дълбоко наврени глави,престарали се от лизането,в американския сфинктер.Проруски президент Янукович-няма проблем-послушко,Крим си е кажи-речи на разположение на руснаците.Порошенко-опа-чакай да си го вземем да не осъмнем с акостирала американска подводница под носа ни.Те това е.Причина-следствие.

преди 1 час, attj написа:

И с какво са толкова различни Боко Тиквата и Роско Плевнята в сравнение с Пеевски и Орешарски? И какъв народ се е вдигал?  Няма никакви граждански войни в България....Ние не сме като в Украйна...

Да де. Които и да са на власт ,никой не е тръгнал да цепи територия, само защото някой е сменен с друг.

То и в Украйна нямаше да има такива военни действия, АКО  не бе путинската военната анексия и военна интервенция в Донбас.

Щеше ли да ти е приятно ако след провала на черенотурското управление на Орешаски и махането на Пеевски като шеф на аналога на ДС - ДАНС , някоя съседна държава реши да прати необозначен зелен тежковъоръжен аскер, говорещ прекрасно и единствено малцинствения  език на някои региони от България ? И да обявят новоосмания и отцепване на територия само защото пенсиите са по високи , и защото 5 века е исконно право на владение ?

Тази ваша логика  аз не приемам.

И съжалявам съвсем искренно че това се случи в Украйна. Жалко  за убитите украинци  , защитаващи собствената си родина, жалко и за пратените да воюват в чужда държава, руснаци .

Тази дестабилизация се случи не заради интереса на народите , които  си живееха безпроблемно , а  заради една фейкова пропаганда и военни амбиции на един новофюрер.

Що не успориш територията на Съедините щати?

Че как ще я оспори? Все едно да плюе на господарите си. Него не го интересува, че говедарите избиха 100 милиона индианци - те са явно извънземни. 

Тази бандитска "нация" (САЩ) е зачената изначално в грях.

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Че как ще я оспори? Все едно да плюе на господарите си. Него не го интересува, че говедарите избиха 100 милиона индианци - те са явно извънземни. 

Тази бандитска "нация" (САЩ) е зачената изначално в грях.

Приятелю :) и ти ли не осъзнаваш че не аз, а вие защитавате тези простотии и ревизии на граници . Прочети какво отговорих на тази ваша простотия.

Не аз, вие си оспорвайте и ревизирайте граници и държави :) Аз съм ви опонент на тези шовинистични теории както виждаш :)

Населените с руснаци земи в Украйна са си руски земи и някакви бандеровци това не могат лесно да го променят...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.