Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 23 минути, attj написа:

Кое  в сайта не е вярно?  И защо да не съдят за държавна измяна точно превратаджиите на Майдана?

Ама и продължаваш да се излагаш. Не разбра ли че това което твоя рашистки сайт цитира, е с точно обратния смисъл. Това не е "ПРИЗНАНИЕ " или "ПРАВО за въвеждане на войски"

Не руснаците, а украинския прокурор се е похвалил във фейсбук, и е дал снимка на завереното копие от ООН , което ще приложи  към делото на Янукович за държавна  измяна .

Украинския прокурор се хвали :) не руснаците :) капиш ? 

Виждам че пропагандата яко върти и сучи да представи това в друга светлина /на 180' / но само се излагате бре :)

А относно Майдана, пак да повторя - това не е преврат някакъв, а е многомесечен, почти годишен граждански протест  срещу олигархичното  пропутинско корумпирано управление на Янукович .. Което всеки нормален човек би подкрепил .

Относно престъпленията на Майдана. за разстрела на хората, пак той трябва да отговаря, включително и тези беркутовци които избягаха и се крият при Пу   . Ще ти припомня и как бе хванат в лъжи на прсконференцията си от РФ : http://www.stopfake.org/o-chem-govoril-yanukovich-v-rostove-i-bylo-li-eto-pravdoj/

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 753k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Разбирам, че фашизоидните бандеровци били нормални хора за наш Миро.  Не трябваше да разрушават и тероризират Донбас тези националисти-боклуци!Всеки който ги оправдава - също е боклук!

Пак малка добавка ще си позволя... Не Донбас, а малка част от Донбас, по точно 2 % от територията на Украйна е смазвана и раздирана от насилие. И това е тази малка част, окупирана от рашистко-сепаратистките престъпници терористи.

На останалата част от Донбас и на останалата 98% от Украйна, всички си живеят мирно и спокойно .

Следващия въпрос - кога ще спре насилието и разрухата там ? - когато РФ си изведе войските и спре мащабната военна логистика към терористите.

Всъшност, нали все питаш за минските съглашения. Всички чакат точно това от РФ - да си изведе незаконните военни формирования и "хората участващи във военната сфера" както ги нарече Пу своите военни ..

Но той  не го прави все още.

Е кога ще изпълни своята част от споразумението ?

А да.. и да се приготвят да предоставят Янукович на правосъдието :) .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Повтаряй си ги тия 2 %,може и да си повярваш... :)

Цяла Новорусия не желае да е в Украйна - време е май за допълнителен референдум при пълно игнориране на позицията на Киев!   Наш Миро си е бандеровец и по важните въпроси заслужава пренебрежение.   Ако желае нека да се оплаква на съда в Хага....

преди 1 час, язе написа:

Повтаряй си ги тия 2 %,може и да си повярваш... :)

Ами толкова са... Да бъда по точен... заедно с Крим и окупираната от рашисти част на Донбас са 2.7 % . Можеш сам да си сметнеш на картата. :)

преди 1 час, attj написа:

Цяла Новорусия не желае

Няма такова животно в природата :) както и новоосмании и подобни простотии.

Например в Одеса какво желаят!? Или в Мариупол!?   Едва ли очакват Миро да им указва кое е простотия и кое не е ....

Колеги, ето едно мое скромно анализче за проблемите пред които е изправена Украйна през 2017 г.

https://klibr.blogspot.bg/2017/01/blog-post.html

Озаглавил съм го "Съдбоносната година за Украйна", защото наистина си мисля че годината за тях е такава. Сигурен съм, че хора като миро ще ме оплюят, но се надявам да съм очертал някои от основните проблеми на страната.

преди 41 минути, Phused написа:

Колеги, ето едно мое скромно анализче за проблемите пред които е изправена Украйна през 2017 г.

https://klibr.blogspot.bg/2017/01/blog-post.html

Озаглавил съм го "Съдбоносната година за Украйна", защото наистина си мисля че годината за тях е такава. Сигурен съм, че хора като миро ще ме оплюят, но се надявам да съм очертал някои от основните проблеми на страната.

Съжалявам че приемаш конструктивните ми забележки като "оплюване". Няма нито едно нещо което да не е напълно сериозно или аргументирано спрямо твоя блог.

Даже си мисля че само аз го чета изцяло.

Та.. и сега ще си позволя две забележки, които най вероятно ще приемеш за плюене /незнайно защо/

- Военните разходи . Цитирал съм за сега единствените официални цифри, които са известни до момента колко струва войната в Донбас.

ИЗдръжката по официални украински данни на АТО / сепаратистки и руски няма оповестени /  възлизат на около  $ 5 млн дневно . сигурно са повече

Реципрочните разходи на рашистко-сепаратистките сили би трябвало да са реципрочни, даже задължително - по високи заради изплащане на наемници, транспортни разходи по снабдяване от РФ и т.н. и т.н..

замисли се... на фона на хуманитарната и т.н . криза на Донбас, какво би било ако тези пари се даваха и харчеха за хората, а не за война.

И нали разбираш че терористите сепаратисти никога не биха имали възможност да извадят таквиа пари и поддръжка.

Замисли се... а токъде са тогава тези пари и логистика ??

КАк така една "шепа шахтьори" е равносилна и като военна мощ /танкове, оръдия, обучени военни/ на почти цялата украинска армия ? Обясненията "това е оръжие от пленени украински казарми " отдавна се смеят и децата.Даже няма да споменавам случаите на забелязана руска техника нови образци които няма как да са се появили от нищото  в ръцете на терористите. И нови танкове, и нови системи, и нови разузнавателни и радиоелектронни пунктове  за разузнаване, сканиране, заглушаване и т.н..  даже експериментални такива.

Второ - за газта - Украйна отдавна НЕ купува от РФ газ. Не е спряла транзита, и Газпром както може би знаеш прави рекордни доставки в момента към Европа заради драстично ниските цени и сезонна нужда. . Но Украйна Не купува газ от РФ.

Термина  не е "вземи и плащай", а е "вземи или плащай".

Разлиакта е огромна. Това е и принципа с който и България е обвързана.

Т.е. имаме договорени количества, примерно 3 млрд кубометра колкото е потреблението в България.

Ако в момента кажем - имаме алтернатива, ще внасяме газ от Гърция и Румъния. Обаче какво ? - НЕ МОЖЕ да се откажеш от руската газ.

Договорите са такива че ПЛАЩАШ около 2/3-ти от това количество , дои да НЕ ПОЗЛВАШ и 1 кубометър. ! т.е. внасяй си откъдето искаш, но ще плащаш на Газпром все едно ти доставяме 2 млрд кубометра от Газпром за целия срок на договора /5-10 години/   въпреки че не си внесъл нито 1 .

Защо не обърнеш внимание на това монополно изнудване  ? давам ти тема за следващата тема в блога ти .

Точно от това се отказа например Полша, която скъса дългосрочните петилетни и десетилетни договори с РФ, и преминаха на директно договаряне , и започнаха да внасят известни количества и с танкери по море. Но те пък си имат хъбове и терминали .

Чети : http://www.mk.ru/economics/2016/05/31/polsha-otkazalas-ot-rossiyskogo-gaza.html

Методът е "взимай или плащай" - грешка в бързината на писане. За останалото не си прав. Говориш сякаш Украйна е постигнала 100% газова независимост от Русия, което не е така. 

Аз използвам факти, позовавам се на официални данни на украинското правителство, Газпром, ЕС, ЕК и други анализи на някои западни медии. А ти ми говориш за "рашисти". Не приляга на един качествен, научно-обоснован дебат да се води с термини като "рашисти" - то такава дума няма в речника.

преди 4 минути, Phused написа:

Методът е "взимай или плащай" - грешка в бързината на писане.

Въобще не акцентирам на грешката ти , а на това което оначава този договор. Даже удебелих.

преди 4 минути, Phused написа:

За останалото не си прав. Говориш сякаш Украйна е постигнала 100% газова независимост от Русия, което не е така. 

Дали не е , не знам колко и откъде се осведомяваш, но не си прав ти . Украинците  вече продадоха на аукцион последния половн кубометър газ от РФ , кото не ползват повече от година :

http://www.forbes.ru/news/335459-ukraina-vystavila-na-aukcion-poslednie-polkubometra-rossiyskogo-gaza

По памет... внасят около 20 млрд кубометра от Словения, Полша, Норвегия и др...  и имат собствено прозиводство и добив около 10 млрд.

Така връзват потребностите си , които са  около 30 млрд.

газрпом им е предлагал, не е като да не им е предлагал разбира се... но цените и офертите им бяха такива, че е по изгодно да внясят заобиколно същата газ от други страни, и дори ще им е по евтино.

Газпром.. кво да ги прайш.. какво ли не правят за "братска Украина"  с таквиа "изгодни " оферти ?  нали ?

преди 9 минути, Phused написа:

Аз използвам факти, позовавам се на официални данни на украинското правителство, Газпром, ЕС, ЕК и други анализи на някои западни медии.

Не си личи че ги позлваш . Никак.

По какво не си личи? Всичките данни за бюджет 2017 на Украйна съм ги взел от тяхното финансово министерство. Цитирал съм Аваков в едно негово интервю отпреди няколко дена.

Структурата и принципа са факт-личен коментар-факт-личен коментар, на основата на причинно-следствените връзки.

Това, че не ти е политически угодно, не означава че анализа е боклук. Както и да е - от тролове не очаквам уважение и не се моля за такова.

Е аз къде споря какво е казал Аваков ?!?!?

Ехоооо ...???

Летели два крокодила, единиля наляво другия зелен ?

няма нужда да си измисляш неща за които не говоря.

Дадох ти добавка и темаз а размисъл  защо военния бюджет е толкова голям. Мисли малко бре, Макгайвър :)

За газта нещо да кажеш ?

Какви са ти източниците за производството и доставките на газ ?

Докато някои рашисто-фашисти  мечтят да мачкат с танкове от Киев до Лвов, украинците са градили жива верига между тях

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/92703-v-sofiya-startira-protest-stopputinswarinukraine.html

Честит им празнк :)

преди 24 минути, miro20 написа:

Докато някои рашисто-фашисти  мечтят да мачкат с танкове от Киев до Лвов, украинците са градили жива верига между тях

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/92703-v-sofiya-startira-protest-stopputinswarinukraine.html

Честит им празнк :)

E, то и протестърчетата трябва да се обадят, за какво им се плаща иначе? Абе шапшали, изчакайте да почне мача пък тогава атакувайте бе. Че така много смешно се издавате...  :)

Иначе не сме братя с руснаците, ама станахме братя с укрите.:laughing4:   Brothers in idiocracy...

Стрхотен флашмоб-щафета  в чест на бойците получили постравматически синдром в АТО

https://inforesist.org/22pushupchallenge-ukrainu-ohvatil-fleshmob-v-podderzhku-atoshnikov/

http://korrespondent.net/ukraine/events/3803822-v-polytsyy-podderzhaly-fleshmob-rady-voynov-ato

Цитат

Начальник Департамента патрульной полиции Евгений Жуков отметил, что все 28 управлений патрульной полиции выполняют эстафету, чтобы гражданское население не забывало воинов, вернувшихся из зоны боевых действий на Востоке Украины.

"Их нужно помнить. Им нужно помогать. Их необходимо поддерживать во всем", − заявил Жуков.

Ето това е солидарност и уважение. Не като тези дето ги пращат в чужда държава и ги ровят тайно без граждански и воински почести , като удобно предварително са уволнени от въоръжените сили.

Защото както знаем,  "ихтамнету"

пп

Хейтърите , разбира се , нито морал, нито задръжки имат :) и тук също.

преди 6 минути, miro20 написа:

Стрхотен ..... постравматически

Бъркаш руския с българския!

https://www.google.bg/search?q=постравматически&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=nUyDWMW_JYSrsgH6kbOwBA

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

АТО вероятно е тайното наименование на гражданската война в Украйна...  Да им имам тайните на безумно тъпите бандеровци!

преди 4 часа, miro20 написа:

Стрхотен флашмоб-щафета  в чест на бойците получили постравматически синдром в АТО

Неква инициативка на полицията кат гледам.  :)

Цитат

все 28 управлений патрульной полиции выполняют эстафету,

Кво нещо е, служебно да си задължен, да изпълняваш прищевките на олигофрени...

п.п. А украинските бойци по- добре да свикват, че тепърва ще получават най- разнообразни синдроми.

Редактирано от язе (преглед на промените)

„БРАТСКАТА ПОМОЩ” НА РУСИЯ
Това се очакваше. Когато Русия иска да установи контрол над съседна нация, тя си служи с вече изпитан метод. За целта тя насърчава и организира проруска партия в тази държава. Сетне заявява, че тази партия е потисната. И тогава изпраща войници, за да й окаже „братска помощ” и да я освободи.

Така постъпва в Полша през XVIII в., когато превзема тази държава късче по късче. Тогава Русия „защитава полските свободи” и поддържа православното население срещу потисничеството на католицизма. И дори се ползва с благосклонността на френското Просвещение. После нахлува в Унгария през 1848 г. в рамките на Свещения съюз и отново през 1956 г. в рамките на пролетарския интернационализъм. А сетне и в Чехословакия през 1968 г.

Русия се възприема като империя

Тя приложи същия метод през 20-те години на ХХ в., като подчини Монголия, Грузия, Армения. През 2008 г., отново по същия начин Русия изтръгна две провинции от Грузия. Днес възнамерява да нахлуе в Украйна и да даде на Крим своята „братска помощ”.

Няма граници пред тази експанзия. Русия не е нация. Тя няма и никога не е имала естествени граници. Тя се възприема като империя. Дори като един вид Църква.

По времето на Иван Грозни, Русия, макар и да е много изостанала и бедна държава, си отрежда призванието да защитава православието в цяла Европа. Тя се е възприемала като единствената истински християнска държава. Петър Велики пък е смятал, че огромният обхват на неговата империя е доказателство за призванието на Русия да се разпростре още повече.

Ленинската секта, завзела властта през 1917 г., има проект за световна революция, който се съхрани чак до разпада на СССР. Всяка комунистическа страна трябва да се конвертира по съветски модел. Русия не завладяваше: тя обединяваше земи, чиято явна съдба бе да се присъединят от любов към нея или към Съветския съюз.

Този голям проект очарова мнозина французи. Френските комунисти духовно пребиваваха „в страната на съветите” и мимикрираха в своя частен и обществен живот.

Днес този тропизъм е още по-по-очевиден във френската крайна десница. Откъде идва цялата тази любов към Русия?

Френският историк Мишле пише за Русия и нейната пропаганда през 1853 г.: Русия, по своята природа и обществен живот, е самата измама, нейната външна политика и оръжие против Европа са тъкмо измамата. Ала тази измама е достоверна, понеже има някаква всеобща религиозна притегателна сила, ту „християнска”, ту „светска”, но винаги „религиозна”.

Мишле допълва: Вчера Русия ни казваше: „Аз съм християнството”, а утре ще ни каже: „Аз съм социализмът”. И наистина Русия твърдеше второто от 1917 до 1989 г. Днес тя е взела на въоръжение отново своите куполи и своите кръстове. Но винаги продължава да иска да я обичаме. И трябва да признаем, че във Франция винаги има „руска партия”, готова да извини всяка нейна постъпка, защото припознава в Русия своето второ духовно отечество.

Le Monde

Превод: Тони Николов

Ален Безансон (р. 1932 г.) е френски историк, академик, един от най-изтъкнатите специалисти в света по руска история и култура. Автор на множество книги: „Нещастието на века. Относно комунизма, нацизма и нещастието на Катастрофата” (София, 2002), „Убитият царевич” (1967), „Кратък трактат по съветология за употреба от гражданските, военни и религиозни власти”, предговор от Реймон Арон (1976), „Съветско настояще и руското минало” (1980), „Фалшификацията на доброто: Соловьов и Оруел” (1985) и др.

Image may contain: 1 person
преди 3 часа, язе написа:

Неква инициативка на полицията кат гледам.  :)

Кво нещо е, служебно да си задължен, да изпълняваш прищевките на олигофрени...

п.п. А украинските бойци по- добре да свикват, че тепърва ще получават най- разнообразни синдроми.

Всъщност, не тяхна, а глобална благородна инициатива започнала от американските ветерани,  към която са се включили в аспекта на собствените бойци, получили травми от АТО - войната която водят на собствена територия срещу чужд агресор.

И е леко неморално и странно да се подиграваш с инвалиди и др подобни....

Дали ще свикват или не, аз не знам.. с война никой не може да свикне, още повече когато тази война е  натрапена от чужд агресор в собствената ти родина.

Тези хора и бойци наистина никога няма да бъдат забравени, те ще са герои в държавата си . За разлика от онези безименни небелязани гробове от които са се отказали съвсем официално и руските власти, и са умишлено криени и  без почести и награди .

А за един военен най страшното нещо което може да се случи не е плен или смърт в бой, а е именно да бъде заровен като куче, забравен и отхвърлен от своите си .

пп

Нали знаеш кой в случая е олигофрен ? жокери трябват ли ти или сам ще се усетиш  :)

Оууу, американските ветерани значи...    :)

преди 6 минути, miro20 написа:

И е леко неморално и странно да се подиграваш с инвалиди и др подобни...

Aко не бяха ходили да убиват, нямаше да са инвалиди и "др подобни". Съжалявам, но не мога да съчуваствам на такива инвалиди. Пазя си сълзите за хора, които наистина са незаслужено ощетени от природата, жертви на инциденти, терористични атаки и т.н.

Иначе,много се забавлявам, когато представителки на най- древната професия,ми заговорят за морал.  :)

Русия обяви своите намерения да напусне G8, от който така или иначе беше изритана след анексията на Крим. Москва беше вкарана в клуба през 90-те без заслуги, просто защото Бил Клинтън искаше да покаже добрата воля на Вашингтон спрямо Русия. С икономика почти колкото тази на Мексико, с корумпирано правосъдие, здравеопазване на пропаднала африканска държава и всевластен злобен кагебист-манияк, Русия въобще не трябва да е в този клуб на цивилизовани държави.

Тия на снимката като ги гледам и аз бих напуснал. Олигофрен до олигофрен. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.