Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

ТОВАРИЩИ !
Къде отиде вашият патос , за Евразия и Новорусия ?
Остана ви само клеймото на национални предатели и счупените клавиатури да пишете против България и ЕС .
ПОЗОРА НЕ ГО БРОЯ , ТОЙ СИ Е НА ВАШАТА СЪВЕСТ ...
От мен лично едно обяснение , какво беше и стана Новорусия !
---------------------------------------------------------------------------

Това което става сега в "Новорусия " е десакрализация на легендата .
Тази която започнаха да измислят през април тази година .
Сегашната ситуация , когато едни лидери , с непризнато образование , изгарят с огнемети своите бивши съратници , а сега бизнес съперници , поставя точка по въпроса ....

Термина - "вежливи човечета " , се появи не случайно по руските медии, той беше подготвен от самото начало на "кримската пролет" , като чиста информационна пропагандна стратегия :
Да създадат алегоричен героичен образ на едно само по себе си престъпно явление и да му се даде име .
Като "джеймсбоновци" , студено -спокойни и уверени в себе си руски герои .
Друг е въпроса , че историята с Донбас , е една голяма илюстрация на това , че нещо не тръгна както трябва и всичко се обърка .
Първоначалният мит , на опълченците , беше замислен като огледален образ на киевският Майдан , даже и авто гуми натрупаха пред окупираните здания .
Първоначалната тройка -«Стрелков-Бородай-Моторола със жена си » , напомняше на схемата - «Чапаев-Фурманов-Петка с Анка».
Към тях се добавяха свои допълнителни герои , и както е прието , от низините на народа , да олицетворяват "народните маси" и "солта на земята" .
А самата "Новорусия " , трябваше да стане реконструкция на 1943 година - " Освобождаването на Украйна от фашистките окупатори".
С тази разлика , че ролята на фашистите изпълняваха украинците .

Изминалите месеци показаха , че този МИТ се разпада . Първият признак, че това е МИТ , дойде от самият Игор Стрелков , който в едно свое интервю се изказа , че без неговият отряд от Крим, никаква война нямаше да има , а Донецк щеше да живее както живеят мирно и тихо Харков или Запорожие .
Това удари по лъжливата пропаганда на Кремъл , че войната на Донбас е започнал Киев, а този идиот да вземе да се похвали , как е натиснал спусъка на войната .
Следващата изцепка дойде от Александър Бородая, който също в интервю каза , че никаква "Новорусия " няма , че това е само мечта , и всичко се е обърнало във фалстарт . Като и разкритикува Игор Стрелков , като по този начин съкруши митовете за единство на "народните лидери ".
Всичката тази вражда между "лидерите" , доведе и до убийството на един от тези така наречени "лидери " - Александър Беднов , по прякор Батман . А след като го убиха , останалите заявиха , че причината да го отстранят е гаврата и издевателствата над украински пленници и над мирното население .
Фактически ние днес наблюдаваме как МИТА за "Новорусия " рухна .
И Донбас показа на останалите области на украинският юго -изток, какво ги чака , ако проруските сили вземат властта .
През пролетта можеха да експлоатират темата - как хубава би било да се присъединят към Русия , но след Донбас стана ясно - кримски сценарии няма да има .Ще има само това което стана в «ДНР» и «ЛНР», разрушена промишленост , унищожена инфраструктура и отсъствие на перспектива.
РУСИЯ ДОКАЗА НА ВСИЧКИ УКРАИНСКИ РЕГИОНИ , ЛОЯЛНИ КЪМ НЕЯ , ЧЕ С НЕЙНОТО ИДВАНЕ , ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ САМО ЧИСЛОТО НА ВОЕННИТЕ , А НЕ НА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ХОРАТА .

А на пепелището на тази история , ще остане само - разрушени региони , милиони трагични човешки съдби , хиляди жертви и загубени илюзии за БРАТСКА СЪСЕДНА ДЪРЖАВА ......

Image may contain: 2 people, text
  • Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Фейсбук...

преди 25 минути, язе написа:

Оууу, американските ветерани значи...    :)

Aко не бяха ходили да убиват, нямаше да са инвалиди и "др подобни". Съжалявам, но не мога да съчуваствам на такива инвалиди. Пазя си сълзите за хора, които наистина са незаслужено ощетени от природата, жертви на инциденти, терористични атаки и т.н.

Иначе,много се забавлявам, когато представителки на най- древната професия,ми заговорят за морал.  :)

Ми щом си решил да се подиграваш на хора защитаващи своята родина от чужд военен тежковъоръжен агресор,   и е пострадал от това че се е опълчил на този агресор.... ми подигравай се...

Само че тези хора са и ще са винаги герои, а терористите влезли да збиват православните си братя ще са погребани като кучета в безименни гробове, охвърлени от собствената си държава и военни.

Което пак казвам - е най лошото което може да се случи на един военен.

Я да видим още колко такива като теб ще ти  "лайкнат"  простотията ?

Винаги съм мислел, че демокрацията - това е власт на народа, но се оказа, че това е власт на американския народ. Това, леко перифразирано, е изказване на Сталин. Независимо от мястото, което историята ще му отреди, не може да се отрече, че то е особено актуално сега.

Носителите на демокрация обградиха отвсякъде Русия със войска и бойна техника, но когато руснаците преместят една дивизия някъде около границата - това вече е акт на агресия.

Дадоха на албанците Косово, в което те са 500 години, но не признават Крим за руски, макар руснаците да са там от 1500 години, примерно. Албанците били в Косово мнозинство ... че руснаците в Крим са 90 %, е?!

В Украйна беше извършен фашистки преврат, символи, които навсякъде са забранени, там официално се афишират, но видите ли, това било демокрация. И когато пак коренното руско население, изпатило най-много от именно такива фашаги навремето, не желае да живее под тяхно управление, това е бунт срещу законната власт.

И накрая ще завърша с това, че демокрацията дори не е власт и на американския народ, а само на част от него, която управлява и която казва, кое е истина и кое - не. Който вярва в тяхната истина - е демократ, който не, съответно е против демокрацията. Така е там, така е и навсякъде по света, където властва демокрацията на лъжата.

преди 3 минути, crazy katon написа:

но не признават Крим за руски, макар руснаците да са там от 1500 години,

Първо ... то преди толкова години не е имало понятието "руснаци" , и Второ - В Крим никога не е имало руснаци приятелю :)  Общо във владение на руснаци е едва 167 г. , като преди това населението е било многонационално, с българи също, като 80-90 %  е кримско-татарско.

http://www.ukrainadnes.com/profesor-andrej-zubov-za-krim-referen/

преди 12 минути, crazy katon написа:

Косово

За разликите с Косово да не се повтарям ,  и това , но говориш глупости.

И други примери като Каталуния  съм давал как би трябвало да се процедира

преди 17 минути, crazy katon написа:

И когато пак коренното руско население, изпатило най-много от именно такива фашаги навремето, не желае да живее под тяхно управление, това е бунт срещу законната власт.

Само руското население ли ? Украинците са дали пропорционално погледнато еднакво милиони жертви във ВСВ срещу фашистите.

те са пострадали също много, както са пострадали с милиони от гладомора на Сталин

Простотиите за "фашистки преврат" нали разбираш че са единствено и само във фейковата путинска пропаганда .

ако искаш да си вЕрваш на лъжи, твоя си работа, само не ни ги пробутвай като някакви аксиоми.

преди 15 часа, miro20 написа:

Ми щом си решил да се подиграваш на хора защитаващи своята родина от чужд военен тежковъоръжен агресор,   и е пострадал от това че се е опълчил на този агресор.... ми подигравай се...

Платена американска подлога и родина, са много различни неща скъпа. Украйна си имаше законно избран президент, който беше свален с преврат, подготвен и реализиран от ЦРУ с любезното съдействие на Сорос.

Без да изпадам в подробности за глупостите ти скъпа, защото са опровергани в темата много отдавна, само ще ти кажа че каквото и да става в Украйна, никой няма право да цепи територии от нея, особенно с насилствени методи.."Преврат" е само във фейковата путинска дезинформация, да не говорим че и те отдавна спряха да я говорят.

Само такива като теб продължават по инерция с тези глупости, които никой не говори отдавна.

Това че сме сменили Орешарски с Борисов, или преди със СтаниШеф, /в Румъния пък даже си разстреляха техния диктатор/   не е повод някой да прави военна инвазия в чужда държава , не е повод  на някой да цепи територии с доказано вече измислена фейк пропаганда, и изцяло не с мирни а с военни методи.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро дали не е всъщност Мира?   Напоследък ползва и женски род за щяло и нещяло.   Някой е излъгал наша Мира, че границите на държавите нямало да се променят.  Да - ама не, променят се по всевъзможни причини. Ето Крим е в Руската Федерация, докато Косово е извън Сърбия.  Македония все е извън България, а не трябваше да е така.  С тези неща наша Мира не е въобще наясно и никак неможе да ни ги разясни. Може само глупости да пише.

преди 28 минути, attj написа:

Някой е излъгал наша Мира, че границите на държавите нямало да се променят.  Да - ама не, променят се по всевъзможни причини.

Подготвяш почвата за КърджалийскаНДР ли ? Да знам да се приготвям и аз да ходя в българската АТО

Spoiler

преди 29 минути, attj написа:

Някой е излъгал наша Мира,

Всъщност, аз идея си нямам как да се обръщам към теб драга :)

Не знам кога с кой ник си и в кой шизофреничен образ ще се преродиш днес или утре :)

Иначе дори самия Медведев казва да се простите с някои илюзии относно  санкциите : :)

https://www.gazeta.ru/business/news/2017/01/22/n_9592001.shtml

преди 4 часа, crazy katon написа:

Винаги съм мислел, че демокрацията - това е власт на народа, но се оказа, че това е власт на американския народ. \

Не е съвсем така. Виж какво се случва със законно избрания нов президент на САЩ. Просто демокрацията е средство за облагодетелстване на група хора. Параван и куха дума. 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 12 часа, miro20 написа:

Подготвяш почвата за КърджалийскаНДР ли ? Да знам да се приготвям и аз да ходя в българската АТО

Затвори скритото съдържание

Всъщност, аз идея си нямам как да се обръщам към теб драга :)

Не знам кога с кой ник си и в кой шизофреничен образ ще се преродиш днес или утре :)

Иначе дори самия Медведев казва да се простите с някои илюзии относно  санкциите : :)

https://www.gazeta.ru/business/news/2017/01/22/n_9592001.shtml

Скоро в България няма да има АТО или гражданска война!  Психично болни хора могат да си мечтаят за Кържалийска Народна Република.... И наша Мира ще прави гаф след гаф да им напътсва мечтите.

преди 2 минути, attj написа:

Психично болни хора могат да си мечтаят за Кържалийска Народна Република...

Абсолютно ! Радвам се че най накрая сама каза това което отдавна ти намеквам за теб  и твоите сепаратистки простоти .

Благодаря ти :cheers:

преди 10 часа, miro20 написа:

Абсолютно ! Радвам се че най накрая сама каза това което отдавна ти намеквам за теб  и твоите сепаратистки простоти .

Благодаря ти :cheers:

Нямам идея защо и за какво е възможно бандеровец Миро за нещо да ми благодари!

Отдавна разбрах че българския не ти се отдава много добре... по това се издаваш :) нито като говорене, и видимо още по малко като разбиране.

Ето ти  за домашно относно доказателството за държавна измяна на Янукович, разпространявано от такива като теб като уж  "разрешение за вкарване на руски войски в Украйна"

http://www.stopfake.org/fejk-oon-rossiya-poluchala-pravo-zahvatit-ukrainu-v-2014-godu/

:)

на 24.01.2017 г. в 11:46, attj написа:

Ето  реално домашно - Миро да каже защо бандеровците искат да прилагат украинизация  http://ukraina.ru/news/20170124/1018192230.html

Първо още е законопроект, второ: можеш и сам да се досетиш защо в Украйна трябва официалния език да е украински(в България е български, в Полша-полски и т.н). :D (за домашно прочети колко пъти е забраняван този език) :D

Да, Лавров е хубаво да осмисли това коеот сам казва, цитирам от линка ти :

Цитат

на днях президент Порошенко заявил, что ни единого шага по выполнению политических аспектов минских договоренностей Киев не сделает, пока не будут обеспечены полностью его требования в сфере безопасности», — подчеркнул Лавров.

т.е. да ти преведа ли по разбираемо ? - Всички чакат Лавров , Пу и сие да си изведат терористичните окупационни войски, за да продължи мирния процес с по нататъшните стъпки - избори  и т.н.

Нали разбираш че никакви мирни процеси не могат да продължат при наличието на огромни подразделения от изроди с георгиевски лентички, тежковъоръжени и подържани изцяло от РФ ?

А да, плюс другия пубнкт от минските споразумения - възстановяване на украинския контрол  на държавната граница с РФ.

Пустите папагали не се изморяват да се преповтарят до безкрайност...   Русия не е страна в споразуменията от Минск.   Договореностите касаят Киев и Донбас.  Нещо пречи ли да се даде амнистия в Украйна на около 35-40 000 опълченци?  Няма украински контрол на държавната граница с РФ -  край Харков или Суми например свободно двупосочно си преминават руснаци и украинци.Както са си свикнали от векове.  Там обаче слава богу няма гражданска война. 

на 22.01.2017 г. в 15:11, miro20 написа:

Да знам да се приготвям и аз да ходя в българската АТО.

Ейййй, тва искам да го видя!:clap:

На Украине от рук фашистов погибло 5 миллионов 300 тысяч мирных граждан. 2 миллиона 300 тысяч трудоспособных украинок и украинцев были угнаны в Германию. От рук карателей-бандеровцев погибло 850 тысяч евреев, 220 тысяч поляков, более 400 тысяч советских военных и еще 500 тысяч мирных украинцев… И сега някакви майдановци искат да видоизменят историята!?   Възможно ли е въобще това?
преди 19 часа, miro20 написа:

Сега атж/ней/ ще писне защо в България няма втори официален турски език ?

Откъде толкова мисъл пък ти. :D

Той троли. Нека си троли. Спирам да обръщам внимание на глупостите, които поства. Той самият не ги чете, а коментарите му задължително съдържат думата "бандеровец/вци". :D

Доскуча ми вече от него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.