Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Тя вярва в човешкият стремеж към демокрация.

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Байче, аз съм си суверен, пък ти се изживявай като какъвто си пожелаеш. :D (впрочем суверен означава независим владетел, а дали ще владееш и управляваш държава или себе си... ).

преди 3 часа, by_chechi написа:

Ха , стига бе !......Малиииий ! Разбирам ! Балтона няма нищо общо с копчето..... :lol6:

А какво общо(например) има малкото едно малко, декоративно копченце с балтон?

Те ти тема за размисъл(но я прехвърли някъде другаде, стига флууд)

По темата:

Днес е бил първия полет на новия украински Ан 132D, транспортен, многоцелеви самолет предназначен за различни екстремални природни условия и високопланински летища. Серийното производство ще е в заводите "Антонов", но интелектуалната собственост е на Саудитска Арабия. Освен СА в разработката са участвали САЩ, Канада, Великобритания и Франция.

преди 1 час, Нел написа:

Байче, аз съм си суверен, пък ти се изживявай като какъвто си пожелаеш. :D

Бе то аз , с известни уговорки , се изживявам не като какъв да е , а като Бог ! И то какъв - не някакво си там смотано богче на племе от незнаен остров ! :lol6:

Ама тук това някак си не се харесва ! Това едно . Второ , като си погледна голия маймунски задник - никакъв Бог не съм.....! :(

Така ! Значи като един Бог казвам :

- Истината лъсва в тоалетната (само Бог не ходи в тоалетна ! ) ! Влизаш сама , затваряш вратата да не се гледа и да не ти пречат , събуваш гащите и си гледаш задника - на гол задник най-добре се мисли !   ..... При това никакво значение няма религиозна ли си или атеист . Задникът си е съвсем твой !....:)

П.П. Ха ! Току що един друг основен , религиозен въпрос ми хрумна ! Не знам някому през ум минавал ли е : " Бог като го има , Бог има ли задник или няма ?" :)

Щото ще кажеш , че няма връзка с темата ! Има ! От мен да знаеш , в Украйна е пълно с тъпи и алчни задници....ади , следващата страница ще я спестя , че напира....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 8 часа, by_chechi написа:

Защото на корумпираните Путин им пречи да крадат на спокойствие и колкото си искат....Не е трудно да се досетиш ..

Путин е главата на мафотската олигархия, която управлява на монархо-феодален принцип, разбира се, маскирано с демократични практики и закони.

Тази отчетлива граница между държавна мафиотска олигархия и обикновенния народ е все повече и ярко видима, и това почва да "избива" по шевовете.

преди 9 часа, Нел написа:

А защо тогава на всички клипове(от протестите в Москва и Питер) се чува отчетливо как хората викат: "Путин вор!" :D

Защото хората почва да им писва от тези самозабравили се олигарси , начело с Путлер, за които няма закони.

преди 7 часа, Нел написа:

Тъй като една от причините за Кремълската инвазия в Украйна е именно онзи Майдан... в който украинците показаха, че могат да бъдат и недоволни и че те са суверена. Още преди две години Немцов подготвяше  такива протести в Русия, но уви... убиха го, сега Навални успя.

Така е. РФ трудно пуска сателити , и  сега го направи /отново/ с кръв.

А хората искат не само Евроинтеграция или стремеж към НАТО.  украинския Майдан бе преди всичко и заради отказа на кремълската кукла Янукович от реформи и борба с корупцията.

Всичко това бе умело замаскирано с тотална фейкова и масирана пропаганда за "бандеровци фашисти", на които някои все още вЕрват. :)

Което е наистина феномен в политиката и хибридните войни,  чийто принос имат руските служби. Да обявиш 40 млн за фашисти  народ, който е дал едни от най многото жертви във ВСВ, редом с руснаците, да разделиш братски народи и цели смесени семейства, да обърнеш толквоа представите на хората че "бялото е черно" и обратно ... се иска нистина огромен ресурс и гениален /но извратен/ мозък !

Винаги съм го признавал това на руските служби - не знам дали са израелците начело, но  в съвремието руснаците вдигнаха тотално и нависоко летвата на службите и пропагандата.

И на военните разбира се , като координация при превземането на Крим.

Този гениален труд , който го признавам за такъв, обаче е в разрез с всички морлани норми и международни споразумения и какво ли още не.

А това мисля дава обяснение защо рейтинга на Путлер е 85 % или повече :)

https://www.business-gazeta.ru/news/341542

- всеки четвърти руснак вярва че Слънцето обикаля Земята :)

според официалните руски институти, цитирани от "ИЗвестия"

преди 10 минути, miro20 написа:

......

Браво ! В изопачаването на нещата белжиш постижение. В последно време ясно се наблюдава самоусъвършенстване . Калдата като тренажьор добре ти се отразва . Ако беше друг сайт ,отдавна да  те бяха изритали с шутове ....

787418.gif

Поздрав за всички русофоби тук

https://www.vbox7.com/play:f9c78df5d6

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 5 часа, by_chechi написа:

Ако беше друг сайт ,отдавна да  те бяха изритали с шутове ....

Никой никога не ме е ритал с шутове, въпреки че съм казвал същите неща.

Виж... за обратното , за моите опоненти , обикновенно са наритвани многократно , затова и са с по няколко ника, и тук и на много други места :)

преди 15 часа, miro20 написа:

Никой никога не ме е ритал с шутове, въпреки че съм казвал същите неща.

Виж... за обратното , за моите опоненти , обикновенно са наритвани многократно , затова и са с по няколко ника, и тук и на много други места :)

Защо не отидеш да участваш в любимата си АТО в Украйна?  Там някой опълченец просто ще те разстреля. Защото си бандеровец.

преди 5 часа, attj написа:

Защо не отидеш да участваш в любимата си АТО в Украйна?  Там някой опълченец просто ще те разстреля. Защото си бандеровец.

Щото, как се мъкнат 150 кила сланина, че и калашник.

Казвал съм ти доста пъти - аз ще съм в българската АТО, за да не се допусне сепаратисти терористи с подобна на твоята рашистка пропаганда , да късат парчета от България с фейкове и лъжи :)

И срещу ваш  "вежлив необозначен тежковъоръжен" аскер да си измисляте новоосманистки републики и т.н..

Този сценарий вече няма да мине. Може би това е единствената полза от тази рашистка военна агресия ,че всички си взеха поука .

Жалко за православните братя  украинци че изпитаха това с цената и на загубена за сега 2.6 % територия и с цената на хиляди невинни човешки жертви , защитавайки сосбтвената си Родина от малоумни изроди с георгиевски лентички.

От последните новини , още по твърдо изявление на Тилерсон в подкрепа на Украйна.

Цитат

31 марта госсекретарь США Рекс Тиллерсон по результатам встречи глав МИД стран НАТО заявил, что США оставят в силе санкции против России до тех пор, пока она не выполнит все условия Минских соглашений и не вернет Крым Украина. Также Тиллерсон призвал Россию использовать свое влияние на сепаратистов, чтобы прекратить конфликт на Донбассе.

Цитат

Госсекретарь США Рекс Тиллерсон сделал жесткое заявление по России, осудив Москву за "продолжающиеся боевые действия и оккупацию" Украины. Сегодня эти действия России "дискредитируют наше общее видение Европы - целостной, свободной и мирной", - сказал он в ходе заседания Комиссии НАТО - Украина в Брюсселе в пятницу, 31 марта.

Тиллерсон подчеркнул, что через три года после "российской агрессии против Украины", приведшей к аннексии Крыма, "поддержка Украины со стороны Америки и НАТО остается непоколебимой". Он обещал, что администрация США сохранит санкции против России до тех пор, пока Москва не откорректирует действия, которые привели к их принятию, и будет противостоять любым дальнейшим попыткам России перекроить границы Украины.

Рекс Тиллерсон также призвал Россию выполнить свои обязательства в рамках Минских соглашений об урегулировании войны на востоке Украины, где, по его словам, "руководимые Россией сепаратистские силы" сражаются с украинскими войсками. Наблюдатели отмечают, что заявление Тиллерсона по России стало более жестким, чем те, которые до сих пор делались президентом США Дональдом Трампом и членами его администрации.

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Щото, как се мъкнат 150 кила сланина, че и калашник.

Ще те науча. Споко.

Толкова новобранци са ми минали през ръцете, та и твоите проблеми  ще оправим :) 

Зависи ти /или вие/ от коя страна  на АТО ще сте. Ако сте от другата - при вежливия маскриан тежковъоръжен аскер, мисля няма да ви е приятно .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 17 минути, miro20 написа:

Ще те науча. Споко.

Никакъв шанс! Поне не и в този живот. :D

преди 13 минути, Agentpat™ написа:

Никакъв шанс! Поне не и в този живот. :D

Аха.. значи ще си от другата страна при аскера... Прав си .. ще е в друг живот.

преди 31 минути, miro20 написа:

Жалко за православните братя  украинци че изпитаха това с цената и на загубена за сега 2.6 % територия и с цената на хиляди невинни човешки жертви , защитавайки сосбтвената си Родина от малоумни изроди с георгиевски лентички.

Хайде, без лицемерни излияния! Сякаш много ти е пукало някога - просто за теб е бизнес за сребърници. 

А за невинните жертви, обвинявай глупостта на украинците и подлостта на Фашингтон!

Няма грам лицемерие. Просто факти.  :)

А това също е  интересно .. как се провежда политиковъзпитателна работа сред учениците и студентите, излезли на многохилядни митниги срещу  корупцията от най високите етажи

От извора . Това никак не може да бъде фейк - едно към едно , лице в лице :

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Путлер отново лъже и то на няколко пъти .

за Минските споразумения, които и той призовава да се спазват, забравя че за да се осигурят  избори , автономии и т.н. преди всичко трябва да си изведат войските.

Не казва и защо е против да се въведе по голям /от ОССЕ /   международен контингент наблюдатели , които да контролират нарушенията.

Виж и момента в който го питат за масираната военна логистика с оръжие , което използват сепаратистите терористи.

:)

Извъртя въпроса , не каза нищо , и изрече лъжа .  - че сепаратистите са хванали оръжие в резултат от това че  са почнали да ги разстрелват с танкове и ГРАДове.

Хронологията обаче бе съвсем друга, и аз съм показвал също десетки клипове по назад - как изродите с георгиевски лентички превемат градче след градче, администрации и милиции, свалят украинската символика и държавност и т.н.

След това, след около две седмици , украинците започват АТО !

Не преди , а след военното превземане от страна на сепаратистите , подкрепяни от кадрови и очевидно доста добре подготвени руски части спецназ.

Няма никаква руска армия в Украйна. Предлагам Миро да се поразходи до там и да се убеди сам - сепаратиститге-опълченци са сегашния украински проблем.  Защо никой в украинската Рада не иска да им даде амнистия? Как тогава те да се разоръжат?

Като каза "Разходка" , ето ти един туристически маршрут в Крим :)

Парадокса е че това е "победния маршрут" но.. не на съветската армия, а е изобразено маршрута на нацистите :)

Както казва Сашо Йорданов, в главите на промитите руснаци и техни последователи като "атж, ней" и др, не само цари хаос, а и пълно незнание на историята .

Мен не ме изненадва, бих подсказал на Сашо Йорданов че това не е учудващо , особенно на фона на последните проучвания на руските социологически институти , че всеки 4-ти руснак мисли че Слънцето обикаля около Земята :)

Чичо Мирчо, престани да лееш злоба по руския президент. Руснаците се оправят прекрасно и без твоите съвети. Що не си гледаш проваления и изритан Роско, разпадащия се Евросъюз и катастрофално падащия рейтинг на тиквата и герп?

Ерих фон Манщайн е пряко отговорен за загубената битка при Сталинград. Впоследствие немците губят и войната.За какви победоносни маршрути пишат тук уж познаващите историята?  Май нещо са като изкудкудякали бандеровци нашите Сашко и Мирко. Аман от малоумни хохли!

Цитат

ЕВТИН И ВЕХТ СПЕКТАКЪЛ, ОБРЕЧЕН НА ПРОВАЛ

Протестната акция в Москва бе предварително замислена като провокация с пропагандна цел...
Спектакълът е изигран, актьорите и статистите може да отидат да си получат хонорарите. Това е единственият резултат и извод от „внушителния” несанкциониран протестен митинг, състоял се миналата неделя в Москва и други големи градове на страната. Медиите в страните „стожери на демокрацията” със скоростта на мълния разнесоха съобщението за „репресията” на московската полиция, при която са били задържани 600 нарушители на обществения ред по време на акцията.

На минутата реагираха официалните власти на такива многоуважавани държави като САЩ, Германия и Франция. Всъщност, точно това и само в това бе целта на продуцентите на спектакъла. Да се създаде повод за нападки срещу Москва. Да се разбуни и разклати обществото в навечерието на президентските избори догодина, да се очерни Русия пред световното по футбол — също догодина.

Във Вашингтон с обвинително слово излезе говорителят на Държавния департамент Марк Тонер, според когото действията на руските власти били „оскърбили демократичните ценности”. Той не изпита неудобство от многобройните факти на полицейско насилие в САЩ, където те са всекидневие и убийството на невинни граждани, които отдавна са престанали да бъдат новина. Където полицаят първо стреля, а после изяснява обстоятелствата. Френският президент, прославил се с рекордния си нулев рейтинг, също побърза да се присъедини към хора на „прогресивното човечество”. Докато с една ръка подписваше да се засилят „умиротворителните” операции на жандармерията срещу продължаващите вече седмица протести на китайската общност в Париж, където полицай „по грешка” застреля китайски готвач, с другата ръка Оланд парафира възмущението си срещу действията на московските органи на реда.

Така и Париж даде своя пример за „образцова” демокрация.

Умилителна бе реакцията и на Берлин. По повод на московския спектакъл зам.-председателят на управляващата партия ХДС/ХСС Михаел Фухс призова да бъде бойкотирано световното по футбол в Русия. Изпитата бира, изглежда, му попречи да се сети, че ако това се случи, Германия автоматично ще трябва да се лиши от лаврите си на световен шампион. По думите му в Русия не се спазвали човешките права и там въобще нямало никаква сигурност. И той като колегите си в Париж и Вашингтон се направи, че не е чувал за терористичната опасност в милата му подредена Германия, където жените рискуват да станат жертва на насилие от бродещите из страната имигранти, че из немските градове вече не е безопасно да вървиш по тротоарите, че във влака някой може ненадейно да извади мачете.

Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова нарече призива „лястовичката на Фухс”, оповестяваща „нова пролет” на западната антируска пропаганда, насочена срещу домакинството на Русия на големия футболен празник. Интересно, защо господата не се сетиха да защитят сигурността на своите граждани, които в началото на май ще пристигнат на музикалното шоу на „Евровизия” в Киев. Не им ли е известно, че в тази страна всеки ден стават убийства и убийците остават ненаказани, че там неофашисти ръководят президента, че там се насажда междуетническа омраза, води се гражданска война? Знаят го, но няма да го признаят. Защото „украинската демокрация” е изработена по техен тертип и хер Фухс дори се фука с нея.

Главна роля в спектакъла в Москва бе отредена на криминално проявеното лице Алексей Навални. От самото начало митингът бе замислен като незаконно мероприятие, за да се предизвика ефектът на полицейско насилие. Не се получи. Сред участниците в шоуто пострадали няма. Затова пък има пострадали няколко полицаи. Но и този факт не попречи на Запада да нададе своя пропаганден крясък. Не бе постигната и желаната масовост. По забранената за улични акции централна московска улица Тверская и нейните околности бяха регистрирани около 7000 души, включително и най-обикновени минувачи. Това прави около 0,05 на сто от 14-милионното население на мегаполиса. Скромно участие, което бе наречено „внушително”.

Такъв сценарий за разклащане на обществото е стар. Не е нов и елементът за привличане в незаконната акция на малолетни. По думите на самите деца, на тях са им обещавали по 100 евро и, разбира се, никое от тях не е имало идея за какво е протестът. Практиката за организиране на уличен натиск от този тип е добре позната и в София. В Москва обаче тя удря на камък и това най-много вбесява сценаристите, които с лека ръка подменят демокрацията с охлокрация. Няма да дочакат постановката им да има успех в Русия.

Автор: Светлана Михова

Та, такива ми ти работи, господа "демократи".

преди 6 часа, miro20 написа:

Мен не ме изненадва, бих подсказал на Сашо Йорданов че това не е учудващо , особенно на фона на последните проучвания на руските социологически институти , че всеки 4-ти руснак мисли че Слънцето обикаля около Земята :)

Meн ме кефи как захапваш нещо и си го повтаряш като латерна форева.

Да направят анкета сред българите да видим. То всеки 4-ти е я мангал, я арабин, дето не знае да приказва български.

преди 4 часа, attj написа:

Ерих фон Манщайн е пряко отговорен за загубената битка при Сталинград. Впоследствие немците губят и войната.За какви победоносни маршрути пишат тук уж познаващите историята?  Май нещо са като изкудкудякали бандеровци нашите Сашко и Мирко. Аман от малоумни хохли!

Нали ? изкудкудякали, само че не "хохли" , а "ватники " :):):)

Да ти цитирам пак горното  , щото гледам дори нещо в прав текст не можеш да прочетеш :

Цитат

..........За младите ще напомня, че „фашистката” 11 армия воюва в Крим от 1941 до лятото на 1942 г. Тя обсажда Севастопол и пленява 100 000 съветски войници, матроси и офицери. За успехите в тази кампания на немския генерал е присвоено званието фелдмаршал. С други думи на плаката, приканващ към туризъм в Крим, е изобразен МАРШРУТЪТ НА ПОБЕДАТА НА НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ през 1941-1942 г. в Крим. Един истински ариец, „фашистки нашественик”, присъства на днешния руски плакат в приятелско съдружие със съветски червеноармейци. И за да е пълна идейната и дизайнерска простотия, плакатът с „фашиста” отмарящ след сраженията на една скала е драпиран с Георгиевска лента............

преди 2 часа, иноТ написа:

Да направят анкета сред българите да видим. То всеки 4-ти е я мангал, я арабин, дето не знае да приказва български.

Нали ? не може да има по умни от руснаците, По тъпи да, с удоволствие ще дадеш всякакви и наши примери, само и само да не се окажат те по глупави от нас :)

Щото си истински патриот нали ? но не и български :)

Факта си е факт. всеки 4-ти руснак мисли че Слънцето се върти около нас, а не обратното :)

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

Главна роля в спектакъла в Москва бе отредена на криминално проявеното лице Алексей Навални.

хехе :) крайно време беше да излязат такива статийки.

Реалността обаче е малко по друга.

Протестите в РФ са на няколко "нива" ако можем така да го кажем.

Тези на които арестувваха рекордно количество хора, при това огромна част - ученици и студенти , тези бяха срещу корупцията на най високо ниво , предизвикани от филма за "Димон" /Медведев/

Проведоха се масирани многочислени митинги срещу тази НАГЛА КОРУПЦИЯ  в най различни части на РФ. Не само вМосква.

Другите протести са дори от миналата година . - Тези на "дальнобойщиките" , или тираджиите казано по нашенски .

Те също бяха предизвикани от новите непосилни налози , на неясен принцип, събирани в неясен джоб...

От вчера се въртят клипове как Путлер стяга омоновци, нац-гвардията, хеликоптери, танкове  и какво ли още не срещу тях...

Така че нещата не са толкова простички.

Разбира се, тази Светлана Михова , дето е в "Дума, Руски дневник" и т.н... би трябвало малко да си свери пропагандата с реалността.

Още по забавно е когато за всичките тези процеси се обвиняват разбира се, злите хамериканци, и злия Запад като цяло .

Смешното е че просто няма как да се припише чужда вина на тези изцяло вътрешни руски проблеми, породени от фекалиите които творят собствените им управляващи феодали.

:)

Но се радвам че повдигна темата...  с удоволствие ще копна някои клипове и инфо по въпроса :)

преди 6 часа, attj написа:

Ерих фон Манщайн е пряко отговорен за загубената битка при Сталинград.

Защо?

Гьоринг по-малка вина ли има?

А Паулус?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.