Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОПЕК, Русия и появата на нов световен ред?

Featured Replies

2017-02-23_00h00_32.jpg

Или казано малко "ганьовски" като не те харесвам ще те цакам както мога.

Мирчо драска каквото са му поръчали шефовете!

Цитат

На заседанието си от 15 декември 2016 г. Европейският съвет направи оценка на прилагането на договореностите от Минск и проправи пътя за решение на Съвета за удължаване на срока на действие на санкциите за следващите шест месеца, до 31 юли 2017 г. Съветът прие това решение на 19 декември 2016 г. чрез писмена процедура.

Тези ограничителни мерки:

• ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на 5 големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън ЕС, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества
  • налагат забрана за износ и внос при търговията с оръжия
  • установяват забрана за износ на изделия с двойна употреба за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия
  • ограничават достъпа на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за нефтени проучвания и производство

Имаме наложени санкции от EC и контра санкции от страна на Русия като налагат забрана за износ и внос например на хранителни продукти от Европа.

Никаква разлика няма. Сега мирчо пак ще почне да дрънка спуснатите опорни точки , че видите ли така наказват себе си...ами Европа не наказва ли по този начин себе си?

• Отговори 605
  • Прегледи 34,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 часа, M.Николов написа:

Ми дай вярно да си припомним какво са санкциите?Не беше ли нещо от рода на - не правете бизнес с тези, докато еди какво си или ние не ви кажем друго?

Ограничава руските бизнесмени и дружества  , свързани с политиката по Украйна.

Защо да се санкционира немската фирма Мерцедес да развива бинес ?

Затова и ти казах - по правилно е да изкрещиш - Контрасанкции ??? моляяя ?

:)

преди 7 часа, nikssi написа:

Или казано малко "ганьовски" като не те харесвам ще те цакам както мога.

Не е заради "ако не те харесвам ще те цакам". И вие много добре го знаете това.

преди 7 часа, nikssi написа:

Никаква разлика няма.

Има има :)

Прочети сам ТОВА КОЕТО ЦИТИРАШ , ама много внимателно !  :)

преди 13 часа, nikssi написа:

Имаме наложени санкции от EC и контра санкции от страна на Русия като налагат забрана за износ и внос например на хранителни продукти от Европа.

Никаква разлика няма.

Забрана за износ и внос на оръжия според теб е същото като забрана за внос и износ на хранителни продукти... :shock11:

Съжалявам, но не е.

И жалко, че не го разбираш.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 5 часа, Нел написа:

Забрана за износ и внос на оръжия според теб е същото като забрана за внос и износ на хранителни продукти... :shock11:

Съжалявам, но не е.

И жалко, че не го разбираш.

Всеки налага санкции каквито прецени. Коментирам факта касаеш самия термин не какво точно е забранено да се внася - изнася.

И в двата случая губещи са и двете страни защото така ограничават търговските взаимоотношения. 

Жалко, че не схващаш това.

Сагата с тия санкции, не е нищо повече от: "Кучетата си лаят, керванът си върви..."   И ние все изпускаме кервана, щото наблягаме на лайкучката.

Не разбирам, въпреки че ми е ясно защо се прави, но яростно се правят опити да се измести акцента на санкциите.

Те не са наложени щото някой му е хрумнало да тормози добрата стара Русия. И дай да видим как да ги смекчим, да изтъгуваме едно за друго, бла бла...

Имат си определена ясна  причина, и те ще отпаднат когато тази причина се премахне.

преди 11 часа, nikssi написа:

И в двата случая губещи са и двете страни защото така ограничават търговските взаимоотношения. 

Санкциите постигнаха своите цели , и продължават да ги постигат.

Загубите за Запада с символични , често ги определят като НИКАКВИ. Отделно че западната икономика е гъвква и много лесно се пренасочва .

Докато ефект върху рашисткия режим е осезаем , и съм цитирал  дори и за какви милиарди става въпрос.

А ти както гледам,  определено не схващаш неща които дори по горе си цитирал  :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 часа, miro20 написа:

Имат си определена ясна  причина, и те ще отпаднат когато тази причина се премахне.

Ами ако не се премахне?Аз лично не виждам как Русия ще върне Крим на който и да било.Тогава какво правим?

преди 13 часа, miro20 написа:

А ти както гледам,  определено не схващаш неща които дори по горе си цитирал  :)

Като за бавно загряващи ще повторя. Санкциите се налагат от определена страна било то съюз или конкретна страна за постигане на своите политически цели. Нел пък и ти се хващате за забраната за внос - износ на оръжейни системи но не обръщате внимание върху основното точка първа.

Цитат

ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на 5 големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън ЕС, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества

Това също

Цитат

ограничават достъпа на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за нефтени проучвания и производство

Цитат

Износът на апаратура и технологии в сферата на енергетиката за Русия минават на лицензионен режим. Лицензи ще бъдат отказвани, ако става дума за системи, предназначени за дълбоководен добив на нефт, за търсене на нефт в арктически условия и за добив на шистов газ.

Ограничава се достъпът на Русия до европейските капиталови пазари. В изпълнение на тази санкция се забранява на граждани и фирми от ЕС да купуват или продават облигации, акции или сходни финансови инструменти с падеж, по-дълъг от 90 дни, издадени от големи руски държавни банки, подразделения и компании, действащи от тяхно име. Всякакви услуги, свързани с издаването на подобни финансови инструменти, също са забранени на територията на ЕС.

Това колко са ефективни санкциите и кой, колко е засегнат аз не коментирам. Коментирам факта,че когато има ембарго от това губят и две страни, кой колко вече това не коментирам. За разлика от тебе не залитам в една посока.

преди 4 часа, M.Николов написа:

Аз лично не виждам как Русия ще върне Крим на който и да било.Тогава какво правим?

Крим няма да го върнат руснаците. Върнат ли го трябва 100 % да си сложат въжето на шията. Цялата тази патаклама е заради руската база там.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 7 минути, nikssi написа:

Като за бавно загряващи ще повторя........ За разлика от тебе не залитам в една посока.

И за първото..и за последното си много прав...На някои им личи от километри.....Или по друг начин казано ,по тяхната "терминология"-"доказано многократно".......

Сега само гледай....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 9 минути, NIKISHARK написа:

И за първото..и за последното си много прав...На някои им личи от километри.....Или по друг начин казано ,по тяхната "терминология"-"доказано многократно".......

Сега само гледай....

Оня ден един надъхан такъв ми обясняваше колко били велики американците и как били открили 7 нови планети в някаква друга галактика...и как още утре ще тръгнат да я колонизират...спуках се от смях. :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

:offtopic_s:

Надявам се не само да я колонизират,ами и за постоянно да емигрират.......заедно с това което създадоха,Ислямска държава,цветните революции и хаоса....

преди 20 минути, nikssi написа:

Като за бавно загряващи ще повторя. Санкциите се налагат от определена страна било то съюз или конкретна страна за постигане на своите политически цели. Нел пък и ти се хващате за забраната за внос - износ на оръжейни системи но не обръщате внимание върху основното точка първа.

Това също

Това колко са ефективни санкциите и кой, колко е засегнат аз не коментирам. Коментирам факта,че когато има ембарго от това губят и две страни, кой колко вече това не коментирам. За разлика от тебе не залитам в една посока.

Крим няма да го върнат руснаците. Върнат ли го трябва 100 % да си сложат въжето на шията. Цялата тази патаклама е заради руската база там.

Приятелю :) не нам кой е бавноразвиващ се, но пак с изумление констатирам че не четеш дори това което ТИ ЦИТИРАШ .

Прочети си го ПАК отново и много внмателно. Санкциите са за достъпа на руски компании , личности и бизнесмени на ЕВРОПЕЙСКИЯ капиталов пазар !

Защо трябва да се санкционира НЕМСКА компания, развиваща бизнес в РФ ???? 

Именно контрасанкциите са насочени в тази посока - да се санкционирт чуждите държави, првещи бинес в РФ.

Заради което мачкат бългрски чушки и домати с булдозерите !

Пак повтарям . - правилния израз е ... КОНТРАСАНКЦИИ ?? МОЛЯЯЯ ?? :)

Не знам кой ви е оперирал от толкова елементарни и ясн неща... но евала на пропагандта... яко промивка на мозъците :)

преди 5 часа, M.Николов написа:

Ами ако не се премахне?Аз лично не виждам как Русия ще върне Крим на който и да било.Тогава какво правим?

Никой не виждаше как е възможно в 21 век да се изпозлват изцяло варварски насилстени военни м етоди ... но ето .. случиха се . Крим бе превзет от перфектно проведена военна акция, под носа на целия цивилизован свят който гледше с паднало чене, и не бе подготвен за толкова нагла военна агресия

Но се случи , нали ?

Какво пречи по мирен начин да се извърши по лесното - връщането ?

преди 16 минути, nikssi написа:

Оня ден един надъхан такъв ми обясняваше колко били велики американците и как били открили 7 нови планети в някаква друга галактика...и как още утре ще тръгнат да я колонизират...спуках се от смях. :D

Ами по правилното е не американски, а европейски учени са открили... но няма значение по принцип....

преди 2 минути, nikssi написа:

Миро, пак ти казвам нито си ми нито пък ще си ми приятел. А, че нещо не зацепваш заради наклона ти ни е пределно ясно на всички.

КАкво има да зацепвам ? изясни си хубвичко какво с санкциите, и заповядай пак :)

преди 7 минути, miro20 написа:

Именно контрасанкциите са насочени в тази посока - да се санкционирт чуждите държави, првещи бинес в РФ.

Заради което мачкат бългрски чушки и домати с булдозерите !

Бе ти не си ли четеш постовете....:D уби ме с тоя правопис.

Ти не четеш това което сам цитираш, после аз ли съм ти виновен ??

преди 9 минути, miro20 написа:

Какво пречи по мирен начин да се извърши по лесното - връщането ?

Добре, нека оставим настрана, че пишеш неща, който не отговарят на истината, ами ми отговори - ами ако населението на Крим не иска да се връща?

Пак зациклихте с рашистката пропаганда :) 

Я ми кажи , ако необозначен вежлив тежковъоръжен аскер анексира Кръджали , какво ще стане ако населението в 90 % не иска връщане в България ?

Не се прави така другарю рашист.

И кое не е истина което съм казал ??

преди 4 минути, NIKISHARK написа:

Остави другото..къде намеси и Българските чушки и домати....тях пък съвсем други ги намачках....

Същото е. Българска фирма прави бизнес в РФ . Но заради контрасанкциите както много добре знаеш, се унищожава цялата продукция.

Би трябвало в конкретния случай, който показа че не знаете какво е "санкции" , да кажете.... КАкво стана с контрасанкциите ? защо не се мачкат с пресите мерцедесите ????

или казано по кратко Контрасанкции ?? моляяя ??

:)

Има ли разлика ?

Путин провежда рашистка политика /тезиса  "Русия няма граници" сещаш ли се /  , така че въпроса ти е както  ... хитлерист или нацист ? Ми все тая...

Харесвай си го ... няма проблем... Някои си харесват султани , други Хитлер...

Въпроса е че спрямо нашата гледна точка е леко нелогично да се харесва този диктат. Нали разбираш че като малка държав, ние сме от потърпевшата страна...

Освен ако не си руснак разбира се... Защото няа как нормален българин да се самокастрира по такъв начин.

:offtopic_s:Само да питам-що не си продадеш доматите в ЕС(ако изобщо знаеш цената на все още натуралния продукт)?И що правите бизнес със умираща страна?Нашия бизнес ли е глупав или Запада е много умен,че не купува наши стоки,за да са вървежни техните боклуци на нашия?Дори до СИВ не се доближавате....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Естествено че се прави бизнес с ЕС  . От Луната ли падаш ??

Говорех за тази малка част , която все пак някой иска да изнася за РФ.

И там ги мачкат.заради тяхната измислица "контрасанкции "

А ЕС пак да припомня от съседнат тема, 40 % от европарите се харчат за земеделски проекти :

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/24/2924395_grafika_na_denia_kolko_pari_vnasia_bulgariia_v_es_i/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.