Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОПЕК, Русия и появата на нов световен ред?

Featured Replies

"Патенце" , в Крим не е имало демократичен референдум :):)

Имаше военна операция, облечена в псевдолегитимност от проведен референдум под дулата на вече окупиралите войски. НЕпризнат  от никоя нормална държава.

И официална декларация имаше от кримския парламент за присъединяване към РФ, която по признания на самия сепаратист - терорист , и военен министър на ДНР Игор Стрелков, който съм цитирал , казва че войската " натикаха депутатите " в парламента да лгасуват.

:)

• Отговори 605
  • Прегледи 34,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, miro20 написа:

Имаше военна операция, облечена в псевдолегитимност от проведен референдум под дулата на вече окупиралите войски. НЕпризнат  от никоя нормална държава.

И официална декларация имаше от кримския парламент за присъединяване към РФ, която по признания на самия сепаратист - терорист , и военен министър на ДНР Игор Стрелков, който съм цитирал , казва че войската " натикаха депутатите " в парламента да лгасуват.

Не само че имаше референдум, ами имаше и международни наблюдатели, които пък от своя страна не констатираха никакви нарушения!!! Що така??? За депутатите не знам, ама натикаха американския военоморски флот по румънските пристанища. Хайде сега, моето патенце, тук идва логичният въпрос, какво прави американски военоморски флот в Черно море??? Давай смело.

Виж, пате, на тези вицове съм отговарял многократно , в другите теми .

Ако има нещо да кажеш , заповядай , прочети отговорите там.

Давай смело :)

преди 4 минути, miro20 написа:

Да, бе, виц, ама по действителен случай:)

преди 6 минути, miro20 написа:

Продължавам да си чакам документът!!! До тогава, по-тихичко!!!

Давай смело [emoji4]

Какъв документ чакаш пък ти бе?

Отвори който искаш Руски атлас отпреди няколко години, загледай какво пише върху Крим.

Аман. Документ искал, че Крим някога бил Украински.

Какво правел Американския флот - ти май се бъркаш по руските размери за "флот" и "авиационна група". Два разрушителя не са флот и имат пълна свобода да плуват в международните води на Черно море, в съответствие с конвенцията от Монтрьо.

Какво правят там - дават сигнал на негово величество г-н Путин да си знае гьола.

преди 15 минути, Blago72 написа:

Какъв документ чакаш пък ти бе?

Отвори който искаш Руски атлас отпреди няколко години, загледай какво пише върху Крим.

Аман. Документ искал, че Крим някога бил Украински.

Какво правел Американския флот - ти май се бъркаш по руските размери за "флот" и "авиационна група". Два разрушителя не са флот и имат пълна свобода да плуват в международните води на Черно море, в съответствие с конвенцията от Монтрьо.

Какво правят там - дават сигнал на негово величество г-н Путин да си знае гьола.

И другия неориентиран бот се обади! От кога атласът се води за валиден правен документ в международното право? Ами ти и по глобуси може да искаш да се решават териториалните казуси, ама няма! И за каква конвенция от Монтрьо ми говориш??? Къде ми цитираш някакви споразумения от 1936-та година? Знаеш ли  колко споразумения и договорености има след това??? И като ще ми цитираш нещо, моето патенце, е добре да си запознат с него! А наясно ли си, че САЩ нямат нищо общо с тази конвенция, щото не участват в нея!!! Та за каква конвенция от Монтрьо ми говориш, комсомолец?

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Я опитай пак - искаш да кажеш, че конвенцията от Монтрьо не действа в наши дни, или че няма действие върху Америка, защото тя не е страна по нея или какво.

Я опитай пак.

За правния статут на Украйна няма да се занимавам изобщо да коментирам.

Не разбра ли че такива антибългарски профили с никове на съветски диктатори и новофашисти ,целта им въобще не е дискусия.

Целта им да те смъкнат на тяхно ниво и да те бият с простотия :):)

Други знаят че говорят вицове, но .. и на тях целта им не е дискусия,  а спам , обиди , заяжданици и тролене.

Това е доста популярен интернет феномен, основно между хора които иначе не могат да избият комплексите си .

преди 44 минути, miro20 написа:

Не разбра ли че такива антибългарски профили с никове на съветски диктатори и новофашисти ,целта им въобще не е дискусия.

Целта им да те смъкнат на тяхно ниво и да те бият с простотия :):)

Други знаят че говорят вицове, но .. и на тях целта им не е дискусия,  а спам , обиди , заяжданици и тролене.

Това е доста популярен интернет феномен, основно между хора които иначе не могат да избият комплексите си .

Достатъчно е да ти се прочете мнението и веднага става ясно,че крадеца вика - дръжте крадеца. Твоят пост към какво води? Я се замисли!

Дано прочетеш сам книжката и да ни я разкажеш.

От това което  цитираш, например... :

Цитат

На фона на „тежките 90-те“, характеризиращи се с шоковата терапия и приватизация на Егор Гайдар и масовото обедняване („Великата антисоциалистическа революция“), катастрофалните войни в Чечения, срамното поведение на почти перманентно пияния и зависим от чуждите донори и вътрешните олигарси Елцин, стилът на Путин се харесва на мнозинството руснаци. Дори един от либералните политици-реформатори – Григорий Явлински, „ЯБЛОКО“ – предлага приватизиране на дребните и средни, а не на всички предприятия и признава, че либерализацията на цените в началото на руския преход е грешка с тежки последици. „Либерализацията на цените е само една от мерките за финансова стабилизация. Тя отстранява дисбалансите и диспропорциите, ако има частни производители и конкуренция. През 1992 г. в Русия нямаше нищо такова“. (стр. 93) Разбира се, случва се и познатото у нас спекулативно изчезване на всички стоки. На другия ден след освобождаването на цените, мнозина се събуждат милионери. Когато стоките се появяват, с тях идва и галопираща инфлация, която изяжда десетилетните спестявания на населението.

според моето скромно мнение е доста повърхностен анализ  на процесите довели до разпада и разрухата в СССР, както и целия СИВ.

От този блог :
има едни много интересни сравнителни графики
1.jpg

3.jpg

преди 5 часа, miro20 написа:

Дано прочетеш сам книжката и да ни я разкажеш.

От това което  цитираш, например... :

според моето скромно мнение е доста повърхностен анализ  на процесите довели до разпада и разрухата в СССР, както и целия СИВ.

От този блог :
има едни много интересни сравнителни графики
1.jpg

3.jpg

Ти чети книжки, като по-грамотен, а и ще ни кажеш истината. Вече започна да търсиш и намираш последната и по блогове (чудно че не ни пращаш в блога на Иво ти-знаеш-чий):)

Мирче, така както си дал тия линийки за БВП, да земеш да дадеш и едни с външния дълг. Бас фащам,че линийката на САЩ ще е вертикална. :)

преди 3 часа, язе написа:

Мирче, така както си дал тия линийки за БВП, да земеш да дадеш и едни с външния дълг. Бас фащам,че линийката на САЩ ще е вертикална. :)

Сигурно са с дълг за 100 поколения напред:)

Редактирано от 卡拉贾 (преглед на промените)

преди 3 минути, 卡拉贾 написа:

Сигурно са с дълг за 100 поколения напред:)

Ми той колегата Джугашвили,беше дал линк към сайт отмерващ нарастването на щатския външен дълг в секунди. Към момента дълга им е около 110% от БВП. Това е държавата, печатаща световната валута. За справка, нашия дълг е около 20% от БВП, но ние сме в криза и трябва да затягаме коланите, а САЩ си дърпат нови заеми (пазбирай печатат долари) и всичко им е точно. Аз не съм икономист, но не разбирам как така,хем си плащаш заема,хем той се увеличава?

преди 2 минути, язе написа:

Ми той колегата Джугашвили,беше дал линк към сайт отмерващ нарастването на щатския външен дълг в секунди. Към момента дълга им е около 110% от БВП. Това е държавата, печатаща световната валута. За справка, нашия дълг е около 20% от БВП, но ние сме в криза и трябва да затягаме коланите, а САЩ си дърпат нови заеми (пазбирай печатат долари) и всичко им е точно. Аз не съм икономист, но не разбирам как така,хем си плащаш заема,хем той се увеличава?

То и аз не съм икономист, ама, явно, не смогват да платят достатъчно дори лихвите по заема и той се увеличава. Главоломно при това.

преди 4 минути, язе написа:

Вкараха и нов термин на безразборното печатане на хартийки - количествени улеснения:DНе за нещо друго, ами звучи доста по-добре от "беразборно печатане на хартийки":D

П.П. В този сайт има отброяване на дълговете и на други държави. На който му е интересно може да поразгледа и тях.

http://tass.ru/ekonomika/2668902

Първия заместник председател на централната руска банка призова хората  в условията на криза да купуват по малко телевизори , перални и т.н..

:):):)

..ти да видиш... :)

преди 6 часа, miro20 написа:

http://tass.ru/ekonomika/2668902

Първия заместник председател на централната руска банка призова хората  в условията на криза да купуват по малко телевизори , перални и т.н..

:):):)

..ти да видиш... :)

"Если идет экономический спад, население должно реагировать рационально, а не покупать по несколько телевизоров и несколько стиральных машин."

Ясно пише да не купуват по няколко телевизора и перални. А това е, еба ти кризата:)

Редактирано от 卡拉贾 (преглед на промените)

Четох в някои руски форуми -сега повечето руски семейства имат повече от един автомобил...  За последните 7-8 години те си купиха над 500 000 имоти в България... Сега всяко лято при нас са налице над милион руснаци.   Това що за криза е?   Нали уж щяха да си препродават имотите?   Нямат такава идея.

на ‎13‎.‎2‎.‎2016‎ г. at 16:56, miro20 написа:

Това го твърди един случайно долетял при нас папагал от САЩ....   Вземи предложи нещо оригинално - референдума да се повтори пред други международни наблюдатели.    И после отново пробвай да коментираш - защото няма да има промяна!  Крим е република в състава на огромната Руска федерация - доброволно и добронамерено. А бе, Миро, как може да си..... такава будала!? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.