Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

Няма причина да е като в тубата няма друго съдържание около видеото за какво да го показваме в квадратче и около него бяло пространство. Нито ще ускорим зареждането нито ще запълним пространството около него с нещо друго.

Предишния облик на форума не бе така .Как да няма  .Има около него .Но както и да е .Да и предпочитате да е на Цял екран 

20 потребителя  ,20 страници,20 поста. Лек ден! Щом е нормално добре .Ще се търпи .Не е моя сайта или форума

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Администратор

Предишния облик на форума не бе така .Как да няма  .Има около него .Но както и да е .

Много неща не са като в предишната версия на форума и много неща от живота не са като преди 10 години. Вече има таблети, смартфони всякакви странни неща. Не разбрах ако ти го свия видеото колкото кибритена кутия в поста и се налага да го увеличаваш за да го гледаш всеки път, какво печелиш от това и какво ще има около него? И чак пък да е нетърпимо видеото да изпълва поста ... айде стига глезотии вече.

Редактирано от Калин Карабойчев (преглед на промените)

• Администратор

Тук май няма смисъл да питаш нещо!Все те изкарват глупак и не може да се води нормална дискусия.

Лек ден.

Кое му е ненормалното в отговорите ми по-горе? Моля да уточниш. Не обясних нещата ли, обидих някой ли? Какво точно? Ако ви обясняваме нещата - що ви ги обясняваме. Ако не отговаряме - що не отговаряме. Какво да правим последно?

За целта си имаше ''Най-добър отговор'', който мисля че беше много приемлив вариант, за да се ''отсее'' най-адекватния отговор. Сега чисто и просто хейтърчетата си помпат ''стрелка надолу'' на почти всички отговори. Веднага се разбира кои са най-адекватните отговори... А бе като цяло ги измисляте нещата... 

Ако бяхте подобрили старата визия щяхте да спечелите повече потребители, отколкото да я промените изцяло...

Давам ти стрелка нагоре особено за последното изречение.

• Администратор

Давам ти стрелка нагоре особено за последното изречение.

В този форум няма стрелки само харесвания :)

В този форум няма стрелки само харесвания :)

А не е зле да има система за отбелязване на отрицателен вот.

Има причина да мрънкат. Някои хора имат още проблеми с форума и затова докладват тук. Ако не им пукаше за форума едва ли щяха да мрънкат, а щяха да спрат да го използват. ;)

Аха,и след като има,нека всеки втори пост да е това?Така и не разбраха,че всяка промяна бива отхвърляна от някои и приемана от други.

... Моля да уточниш...

Понеже си ме цитирал ще ти отговоря-иначе нямах намерение да пиша повече.

Освен, че така било еди къде си (и аз мога да давам линкове към подобни форуми и прочее) не разбраха как се определя кой под форум е дискусионен и кой за бързи въпроси и отговори? Не мислил ли, че Технически раздели да се водят за бързи въпроси и отговори, а Празните приказки са дискусионни е несериозно?

Това с тези стрелки! Ами нали вие не искахте да се върне отрицателния вот щото се злоупотребявало.Това не е ли почти същото, само дето не фигурира във ''броя лайкове'' на потребителя (или пък се отразява-не знам, не съм цъкал на тези стрелки).

Та това ме интересуваше най-вече.Иначе има още неща, които не са както преди и може да се до оправят, но някои от тях са незначителни.

здравейте

няма ми го целия редактор, нямам цветове, шрифтове както виждате, каква може да е причината

с ХР съм ако има някакво значение

благодаря

8376105a.jpg

• Администратор

А не е зле да има система за отбелязване на отрицателен вот.

Това е пробвано като пуснем бутона Не харесвам и започва трета световна война. За това и Фейсбук толкова години не го пускат макар, че по последни слухове обмислят пускането му. След тях може и ние да го пуснем като се научат българите как се ползва. 

Това е пробвано като пуснем бутона Не харесвам и започва трета световна война. За това и Фейсбук толкова години не го пускат макар, че по последни слухове обмислят пускането му. След тях може и ние да го пуснем като се научат българите как се ползва. 

Ако го сложите сега, то ще се получи същото с рейтинга на темата. На доста от полезните теми, виждам само 1 звездичка.

• Администратор

Понеже си ме цитирал ще ти отговоря-иначе нямах намерение да пиша повече.

Освен, че така било еди къде си (и аз мога да давам линкове към подобни форуми и прочее) не разбраха как се определя кой под форум е дискусионен и кой за бързи въпроси и отговори? Не мислил ли, че Технически раздели да се водят за бързи въпроси и отговори, а Празните приказки са дискусионни е несериозно?

Това с тези стрелки! Ами нали вие не искахте да се върне отрицателния вот щото се злоупотребявало.Това не е ли почти същото, само дето не фигурира във ''броя лайкове'' на потребителя (или пък се отразява-не знам, не съм цъкал на тези стрелки).

Та това ме интересуваше най-вече.Иначе има още неща, които не са както преди и може да се до оправят, но някои от тях са незначителни.

Пак не разбрах, кое му е ненормалното в отговорите ми. Относно сайтовете не се опитваме да приличаме на други а да прилагаме успешни практики. Относно форумите кои са за въпроси или не разбираш смисъла или се правиш на луд. Как празни приказки да не е дискусионен форум. Там се споделят проблеми на потребители, които търсят отговор ли или какво? Форумите за въпроси са такива в които някой задава въпрос и другите му отговарят: Имам проблем с, Как да оправя? Препоръчайте ми ... има ли такива теми в празни приказки за да го направим за въпроси?

Да, съгласен съм, че хейтърът веднага ще започне да разлиства темите и да си щрака на воля по този бутон. Но, пък има публикации, които просто си плачат да са обозначени - дали като бисер, дали като нещо друго (нещо от типа на "Подвеждаща публикация")

Карабойчев разбирам, че си преуморен и ти пуши главата, ама като се поуталожат нещата си прочети пак какво си отговарял;)

Не мисля в почивния си ден да споря с когото и да било.

Аз поне няма да ти досаждам повече и ти желая приятен ден!

Аха,и след като има,нека всеки втори пост да е това?Така и не разбраха,че всяка промяна бива отхвърляна от някои и приемана от други.

Да,знаем,че вие 14 годишните сте "адаптивни" към промените;също знаем,че вашата адаптивност се дължи на това,че не ползвате пълен набор от информация,а се конкретизирате в даден елемент и на това се дължи вашата "гъвкавост към промените".

Старата визия даваше повече информация за даден пост и тема:кой е писал последен,кога е писал и тн.Да не говорим,че бе и по-комикативна и не толкова претрупана с излишни неща или опции,които нямат смисъл...те това е причината да се ползваше форума от мнозина,а не-конкуренцията.Да не говорим,че там лайкове и стрелкички-не са атестат за правилност и полезност на поста,а за друго субективно мнение.

Линдро,като повтаряш думите на учителката-няма да станеш отличник.

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

• Администратор

здравейте

няма ми го целия редактор, нямам цветове, шрифтове както виждате, каква може да е причината

с ХР съм ако има някакво значение

благодаря

Намалила си размера на браузъра си и дизайна е превключил в изглед за устройства с по-малък екран

Да, съгласен съм, че хейтърът веднага ще започне да разлиства темите и да си щрака на воля по този бутон. Но, пък има публикации, които просто си плачат да са обозначени - дали като бисер, дали като нещо друго (нещо от типа на "Подвеждаща публикация")

За подвеждащи отговори вече ще служи стрелката надолу във форумите за въпроси.

Да не говорим,че там лайкове и стрелкички-не са атестат за правилност и полезност на поста,а за друго субективно мнение.

Правилно си схванал стрелкичките са израз на субективното мнение на цялата общност, както и всеки един пост в тема, в блог, както всичко написано във форума е атестат друго субективно мнение. Те (стрелкичките) не са със задължителен характер да се изпълни написаното в поста а изразяват мнението на останалите потребители относно този отговор дали е полезен или не и т.н. 

Намалила си размера на браузъра си и дизайна е превключил в изглед за устройства с по-малък екран

ясно, не че знам как се намалява размера на Мозилата - аз съм с настолен компютър, монитора ми е 21 инча, нямам такива мънинки устройства

и от къде да го разширя че да излезе целия :rolleyes:

• Администратор

ясно, не че знам как се намалява размера на Мозилата - аз съм с настолен компютър, монитора ми е 21 инча, нямам такива мънинки устройства

и от къде да го разширя че да излезе целия :rolleyes:

В такъв случай не би трябвало да виждаш версията за таблети. Изтрий си кеша или рефрешни

Да,знаем,че вие 14 годишните сте "адаптивни" към промените;също знаем,че вашата адаптивност се дължи на това,че не ползвате пълен набор от информация,а се конкретизирате в даден елемент и на това се дължи вашата "гъвкавост към промените".

Старата визия даваше повече информация за даден пост и тема:кой е писал последен,кога е писал и тн.Да не говорим,че бе и по-комикативна и не толкова претрупана с излишни неща или опции,които нямат смисъл...те това е причината да се ползваше форума от мнозина,а не-конкуренцията.Да не говорим,че там лайкове и стрелкички-не са атестат за правилност и полезност на поста,а за друго субективно мнение.

Линдро,като повтаряш думите на учителката-няма да станеш отличник.

Ти момче,най-добре мълчи.Добре мислиш.Май май консерватор си падаш ;) Учителки нямам от бая време,че да повтарям нечий думи.Това ,че се опитваш ,да ме изкараш дете мен не дразни.Само показва селският ти характер.Нека се скараме с тоя,нека на тоя му накривим шапката.Ти си един от най-големите комплексари,които познавам.Ама то ейсега ще се окаже,че за Майкрософт работиш,и ще оправиш сайта за нула време.

Смисълът на жалкият ти животец,е карането с хората.Дали ще е щото харесват АМД,дали щото не били пускали прахосмукачката ;) Най-добре се връщай в дупката ,откъдето принципно не излизаш,и не давай акъли

И аз всъщност съм на 7,айде сега изкарай ме като съм на 7 как нищо не разбирам ,защото съм малък.Колко е смешно това,нека делим хората по критерии.Единият е малък,другият пък бил грозен.Ти си маминият убавец.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Администратор

Ти момче,най-добре мълчи.Добре мислиш.Май май консерватор си падаш ;) Учителки нямам от бая време,че да повтарям нечий думи.Това ,че се опитваш ,да ме изкараш дете мен не дразни.Само показва селският ти характер.Нека се скараме с тоя,нека на тоя му накривим шапката.Ти си един от най-големите комплексари,които познавам.Ама то ейсега ще се окаже,че за Майкрософт работиш,и ще оправиш сайта за нула време.

Смисълът на жалкият ти животец,е карането с хората.Дали ще е щото харесват АМД,дали щото не били пускали прахосмукачката ;) Най-добре се връщай в дупката ,откъдето принципно не излизаш,и не давай акъли

Моля въздържайте се от лични нападки и обиди към други потребители. Всички тук имат мнение и това е нормално за да отсеем правилното от неправилното, истината от лъжата и т.н. Всеки е свободен да изразява своето мнение и позиция това е в основата на форума и нашето първо правило:
1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Правилно си схванал стрелкичките са израз на субективното мнение на цялата общност, както и всеки един пост в тема, в блог, както всичко написано във форума е атестат друго субективно мнение. Те (стрелкичките) не са със задължителен характер да се изпълни написаното в поста а изразяват мнението на останалите потребители относно този отговор дали е полезен или не и т.н. 

Хм,лекичко казано-не съм на 16 години и даскалицата да ми дава оценка какво съм схванал. Отделно имаш противоречия в постовете,но няма да казвам дали си схванал нещо от темата или не,защото на мен са ми ясни нещата и само изказвам лично (а,може би и на още няколко момчета) мнение.

Hidden Content

След като съм на 16,и слушам “даскалицата“ защо падаш на нивото ми?Да се фукаш с това на колко си е пошло :) 

В такъв случай не би трябвало да виждаш версията за таблети. Изтрий си кеша или рефрешни

и кеша и бисквитките трия редовно сега пак трих, и рефрешнах

и после и CCleaner пуснах и с него чистих пак и регистри чистих - същото положение - няма го целия редактор

възможно ли е да е от версията на Мозилата - аз съм със 17.0.1 - ако трябва да слагам някоя по-нова версия

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.