Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

Ма ти си готов за модератор! Ако си пиеш редовно хапчета обещавам да те предложа за такъв.

:laughing4::lol6:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор

В случая съм съгласен с Карабойчев! Трябва винаги да бъда контра ли,то значи съм трол?Ако не, значи се подвазвам! Да ви имам логиката!

Ако ще си говориме за велосипедни части. ами по-добре е да си контра, отколкото...някои други части, с характерни имена.

• Администратор

Благодаря Ви предварително ,че говорите с непознати хора на Ти .Но ,явно в България клиент,потребител са винаги приятели и познати.Роднина ,милиоционер ,роднина,милиоционер .

Второ много Ви благодаря ,че ми казахте че живота не е както  преди 10 години 

Защо не се концентрирате върху форума ,а не да ми казвате какво имало и какво е нямало преди 10 години.Преди 10 години е нямало и този форум ,но сега го има .Просто бе Data.bg

И да се свие ,колкото кибритена кутия  не пожелах. Просто в предишния облик  един пост не взимаше половин или  1 страница.Било то на широчина или на дължина.

Ако искате го разпънете един пост на 4k  или на 8k ,така ще е най-добре .Нали не е имало преди 10 години  - 4к  или 8 k

С уважение и приятелски чувства !

Лек ден !

1. Съжалявам, че не спазвам учтивата форма в тази тема за пръв път ми се случва, но точно сега нямам време за формалности - радвам се че явно няма вече други проблеми за дискутиране и този е останал като основен

2. Преди 10 години този форум го е имало, даже преди 11, та дори и преди 12 - справка регистрация на потребител с номер 1 (разбирай аз)

3. Аз най-добре знам кога я е имало data.bg :) - май не знаеш кой съм, къде съм работил преди и защо този сайт се казва kal-data. Всъщност май доста хора не знаят... 

Капитане ама и ти им даде акъл :)  хем е забранено да има нападки и на лични и на обществени ама сега явно нова политика има ?

Капитане ама и ти им даде акъл :)  хем е забранено да има нападки и на лични и на обществени ама сега явно нова политика има ?

В България имаме тайна на личната кореспонденция. Така че какви си ги поднасят на лични си остава за тяхна сметка :)

• Администратор

В България имаме тайна на личната кореспонденция. Така че какви си ги поднасят на лични си остава за тяхна сметка :)

Не е точно така :) ако потребител докладва лично съобщение, което е получил администрацията може да се присъедини към разговора и ако наистина съдържа заплахи или обиди да предприеме мерки. Ти ли не знаеш :D

Не е точно така :) ако потребител докладва лично съобщение, което е получил администрацията може да се присъедини към разговора и ако наистина съдържа заплахи или обиди да предприеме мерки. Ти ли не знаеш :D

Ако го докладва - да. Но не те и публично се обиждат, така че се съмнявам че ще започнат да се докладват :)

• Администратор

Ето първия пример как се ползват новите форуми за въпроси и отговори и потребител доволен получил най-добър отговор: https://www.kaldata.com/forums/topic/246161-два-рутера-в-една-мрежа-как/

Чудесна работа и красива. След време когато някой търси същият проблем веднага ще намери отговор на въпроса ви вместо да чете 3-4 страници с мнения ;)

Чудесна работа от ваша страна ще е, ако направите така, че страниците на темите в ''дискусионните'' под форуми да се визуализират като тези за ''въпросите''

Ми...да досадя пак, ама никой не обръща внимание на това!

Карабойчев-ти като влезнеш във въпросния под форум за ''въпроси и отговори'' става ли ти ясно кой е писал последно, кога?Харесва ли ти тази визия?

Нека си се водят пак така разделени за ''въпроси'' и ''дискусии''Просто така не е нагледно и удобно бе хора!

• Администратор

Чудесна работа от ваша страна ще е, ако направите така, че страниците на темите в ''дискусионните'' под форуми да се визуализират като тези за ''въпросите''

Ми...да досадя пак, ама никой не обръща внимание на това!

Карабойчев-ти като влезнеш във въпросния под форум за ''въпроси и отговори'' става ли ти ясно кой е писал последно, кога?Харесва ли ти тази визия?

Нека си се водят пак така разделени за ''въпроси'' и ''дискусии''Просто така не е нагледно и удобно бе хора!

Нека преди да правим нови екстри да оправим положението със сегашните проблеми. имаме поне още 10-20 дни преди да завършим всички процеси по настоящия ъпдейт. След това ще мислим за нови екстри и визуални глезотии ;)

Нека преди да правим нови екстри да оправим положението със сегашните проблеми. имаме поне още 10-20 дни преди да завършим всички процеси по настоящия ъпдейт. След това ще мислим за нови екстри и визуални глезотии ;)

Е така вече е добре, щом има някаква надежда да се оправи това.Мисля се съгласихте , че така не е добре;)Хайде оставям ви на мира.След този Ви пост ще спя по- спокойно:ph34r:

Изчаквам да се поуспокоят нещата, че да кажа:

Все още не мога да вляза през Tapatalk. Излиза ми съобщение "Network error, please try again later.(get_config)"

То не че е спешно - влизам повече от лаптопа, ама нъл затуй го турнах Tapatalk

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Администратор

Изчаквам да се поуспокоят нещата, че да кажа:

Все още не мога да вляза през Tapatalk. Излиза ми съобщение "Network error, please try again later.(get_config)"

То не че е спешно - влизам повече от лаптопа, ама нъл затуй го турнах Tapatalk

Предстои пускането на Tapatalk, до ден-два ще дойде и неговия ред

Имам 2 конкретни питания:

1. Само при мен ли отговорите по подразбиране се подрежда по рейтинг, а не по дата, както би следвало да е:

bfi1443425255h.jpg

Ако има някъде настройка, която не съм видял, моля, посочете къде е, за я маркирам и да чета коментарите в хронологията им.

2. Защо не се вижда кой е автор на последния коментар в темите, както беше в старата визия, пак ли е въпрос на настройки?

П.П. Само ще вметна, за да спестя евентуално питане - браузърите ми са ъпдейтнати до последно, а кешът се чисти поне по веднъж на ден.

Имам 2 конкретни питания:

1. Само при мен ли отговорите по подразбиране се подрежда по рейтинг, а не по дата, както би следвало да е:

bfi1443425255h.jpg

Ако има някъде настройка, която не съм видял, моля, посочете къде е, за я маркирам и да чета коментарите в хронологията им.

И при мен е така, и не, мисля, че няма такава настройка (или поне аз не съм видял).

Друго нещо - още грешки при превода. В настройки на известията в "Един имейл на ден съдържаш всичко ново от деня" и "Един имейл на седмица съдържаш всичко ново от седмицата" "съдържаш" би следвало да е се поправи на "съдържащ".

И при мен е така, и не, мисля, че няма такава настройка (или поне аз не съм видял).

Друго нещо - още грешки при превода. В настройки на известията в "Един имейл на ден съдържаш всичко ново от деня" и "Един имейл на седмица съдържаш всичко ново от седмицата" "съдържаш" би следвало да е се поправи на "съдържащ".

И аз не бих отказал да има настройка в която да укажа да ми сортира по дата...

На мен много ми хареса, че вече могат да се четат статусите от мобилната версия директно. А преди трябваше да превключвам към пълната и после пак към мобилната.

И аз не бих отказал да има настройка в която да укажа да ми сортира по дата...

Всъщност я има, но не я запомня дори и без излизане от сайта. Забелязвам и друг проблем, който не съществуваше преди - при клик върху линк, не се отваря нов таб, а се ползва текущият (Opera, Chrome - последни версии), което не се получаваше със стария вид, а и при кои да е други сайтове, само при прехвърляне от News към Форуми си работи ОК, т.е. с отделни табове. 

Само под IE се отваря нов таб към темата,  но пък с IE сайтът се зарежда безкрайно дълго време.

И при мен - темите с въпроси се отварят подредени по рейтинг. Всеки път трябва да си променя да подрежда хронологически.

Друго нещо - още грешки при превода. В настройки на известията в "Един имейл на ден ...

Не е добре да е "имейл", а "е-мейл". Е-мейл/email означава електронна поща / electronic mail. Имейл нищо не означава.

Ти това недоразумение - за сериозен довод ли го имаш?

Поставянето на термини от разговорния език (и то неправилно използвани) в речник  :cant believe:   :speak:

В България масово се използва СМС (sms - short message service - услуга за кратки съобщения), а това е самата услуга. В английския си е просто текстово съобщение / text message.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.