Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

• Администратор

и кеша и бисквитките трия редовно сега пак трих, и рефрешнах

и после и CCleaner пуснах и с него чистих пак и регистри чистих - същото положение - няма го целия редактор

възможно ли е да е от версията на Мозилата - аз съм със 17.0.1 - ако трябва да слагам някоя по-нова версия

Не е от версията на браузъра а най-вероятно от резолюцията на монитора. Пробвай с друг браузър на същата резолюция как се вижда.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор

Снимката е от форум за бързи въпроси и отговори. Те са различни от дискусионните форуми и понеже там се очаква да няма дълги дискусии страниците се показват вътре в самия въпрос. В новата версия на форума вече има форуми, които са дискусионни и такива, които са предимно за въпроси и отговори. На началната страница пред всеки форум за въпроси и отговори иконата е с въпросителна. А стрелките нагоре и надолу във въпросите помагат да се отсее адекватния отговор. Колкото повече стрелки нагоре има толкова по-напред се показва отговорът след въпроса. Когато след време някой разглежда темата веднага може да отсее най-адекватния отговор. 

Идеята е добра, прилагането - индивидуално.

За целта си имаше ''Най-добър отговор'', който мисля че беше много приемлив вариант, за да се ''отсее'' най-адекватния отговор. Сега чисто и просто хейтърчетата си помпат ''стрелка надолу'' на почти всички отговори. Веднага се разбира кои са най-адекватните отговори... А бе като цяло ги измисляте нещата... 

Когато имаше само един ''Най-добър отговор'' - не един или два пъти се е случвало - автора пита, отговаря си и даже си слага ''Най-добър отговор''. А за хейтърите - живота е пълен с такива.

Mr._Roarke_and_Grouchy.jpg

Не е от версията на браузъра а най-вероятно от резолюцията на монитора. Пробвай с друг браузър на същата резолюция как се вижда.

ИЕ не отваря Калдата, та теглих Хрома - ето го редактора, тука си излезе целия

да й се не знаеше Мозилата

благодаря

:wors:

8378987u.jpg

Йей, имаш пълнофункционален редактор. А IE само Калдейта ли не отваря? С другите сайтове какво е положението?

haidukpikaso Лиско не ти е виновен,нещо при теб е,пробвай с нов профил ->run->firefox -p или пък е от старата ти версия.

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Относно "Въпроси и отговори". Особено, ако са "Бързи въпроси и отговори, има една поговорка "Бързата кучка - слепи ги ражда".  Калине, не може да не си в час, че най-бързо се включват с отговори и предложения, тия които най-малко разбират и целят да трупат само коментари. То принципно си си измил ръцете, като си написал, че сайта не отговаря за проблеми и щети нанесени от кореспонденцията между профилите, които са регистрирани...Но, по въпроса за поговорката, какво мислиш? Целта да не е, просто да продължваш да упорстваш с тая рейтингова система?

• Администратор

Относно "Въпроси и отговори". Особено, ако са "Бързи въпроси и отговори, има една поговорка "Бързата кучка - слепи ги ражда".  Калине, не може да не си в час, че най-бързо се включват с отговори и предложения, тия които най-малко разбират и целят да трупат само коментари. То принципно си си измил ръцете, като си написал, че сайта не отговаря за проблеми и щети нанесени от кореспонденцията между профилите, които са регистрирани...Но, по въпроса за поговорката, какво мислиш? Целта да не е, просто да продължваш да упорстваш с тая рейтингова система?

Под бързи въпроси и отговори - не разбирай, че се намираш в Минута е много и ще пуснем секундарник.. използвах името образно за да характеризирам този вид форуми... иначе въпроса може да получи адекватен отговор и след месец. А точно ти за трупане на постове не повдигай темата. Останалата част от поста ти не я разбрах много, но те повечето ти постове са такива. В 99% от случаите не казваш нищо а пишеш просто за да те има и теб в темата.

Редактирано от Калин Карабойчев (преглед на промените)

@ haidukpikaso

Пробвай с Ctrl + и Ctrl - да видиш дали няма да се оправи.

не става

Или най-добре с Ctrl + 0 и след това рефреш

с това пък се сви ама редактора пак не излезе

Йей, имаш пълнофункционален редактор. А IE само Калдейта ли не отваря? С другите сайтове какво е положението?

е ако ми трябва шрифт или цвят ще пускам Хрома - аз съм си свикнала с Мозилата, не ми харесва тоя Хром била съм и с него малко и го махнах

ИЕ и фейса не отваря също така, пощата абв отваря

haidukpikaso Лиско не ти е виновен,нещо при теб е,пробвай с нов профил ->run->firefox -p или пък е от старата ти версия.

коя версия ми предлагаш

Относно сайтовете не се опитваме да приличаме на други а да прилагаме успешни практики.

Откога е станало успешна практика да обновиш едно уеб приложение и седмици след това да го оправяш, защото се пръска от бъгове? :rolleyes:

След като се е свил рефрешни и виж как е 

рефрешнах

урааа ето го, най-после излезе, благодаря

:clap:

8379093D.jpg

• Администратор

Откога е станало успешна практика да обновиш едно уеб приложение и седмици след това да го оправяш, защото се пръска от бъгове? :rolleyes:

Само някой, който никога не се занимавал със сайтове може да зададе този въпрос. И отговора е от какво съществува уеб като понятие в света. Искаш ли да ти покажа бъг тракера на Фейсбук - до ден днешен оправят проблеми а след редизайн се пръска по шевовете. Знам, че тук сте се събрали най-големите специалисти (дори 1 от вас е равен на поне 1000 човека от екипа на Фейсбук и ако сте там половината от персонала ще остане без работа) и знам, че по-лесно излизат от устата критики вместо благодарности - вече не си ми интересен дори. На повечето специалисти тук сме ви отговаряли на смешните въпроси, когато сте се регистрирали в сайта, а сега някои хора са добили самочувствието да ни обясняват как се правят нещата (мога да върна някой от първите постове на определени хора да видим от къде е тръгнал всеки то вас).  И ти си от тия 10 човека в тая тема за които каквото и да направим никога няма да се хареса. Ама сме ви свикнали какво да ви правим. Или вие сте мазохисти да влизате тук въпреки всичко или ние сме такива да ви търпим и всеки път да се усмихваме. 

Поздрави и усмивки от мен :)

Редактирано от Калин Карабойчев (преглед на промените)

ИЕ и фейса не отваря също така, пощата абв отваря

И в лиско имаш проблем с визуализирането - прилича на ограничения от защитен софтуер или hosts файла.

Калин - преди малко видях , че проблема с експлорера е отстранен благодаря за бързата реакция дано пак да не изчезнат страниците :)

Редактирано от adersa (преглед на промените)

И в лиско имаш проблем с визуализирането - прилича на ограничения от защитен софтуер или hosts файла.

ако мислиш че разбрах какво ми каза...

хареса ваш(а) пост

Ново Съдържание

Предложения, Въпроси и Проблеми

Пусни тук файлове за прикачване, или choose fles...

За редакция в превода на сайта 

И моля, върнете линка към Правилата на форума - долу, горе - където решите, но да е на видно и постоянно място.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Само някой, който никога не се занимавал със сайтове може да зададе този въпрос. И отговора е от какво съществува уеб като понятие в света. Искаш ли да ти покажа бъг тракера на Фейсбук - до ден днешен оправят проблеми а след редизайн се пръска по шевовете. Знам, че тук сте се събрали най-големите специалисти (дори 1 от вас е равен на поне 1000 човека от екипа на Фейсбук и ако сте там половината от персонала ще остане без работа) и знам, че по-лесно излизат от устата критики вместо благодарности - вече не си ми интересен дори. На повечето специалисти тук сме ви отговаряли на смешните въпроси, когато сте се регистрирали в сайта, а сега някои хора са добили самочувствието да ни обясняват как се правят нещата (мога върна някой от първите постове на определени хора да видим от къде е тръгнал всеки то вас).  И ти си от тия 10 човека в тая тема за които каквото и да направим никога няма да се хареса. Ама сме ви свикнали какво да ви правим. Или вие сте мазохисти да влизате тук въпреки всичко или ние сме такива да ви търпим и всеки път да се усмихваме. 

Поздрави и усмивки от мен :)

Знаеш ли, много ми е интересно едно нещо.

Очевидно е, че в този форум има много хора, които се занимават професионално с разработване и поддръжка на хардуер и софтуер. Това са хора, които са много по-компетентни от теб. Ти обаче имаш нахалството да ги поучаваш кое как се прави. Да беше разработил една твоя форумна система, разбирам да имаш това самочувствие. Ти обаче ползваш готова система вече повече от 10 години и ти и екипът ти така и не сте се научили да работите с нея. Тук идва един друг очевиден въпрос - защо не сте се обърнали към хора, които знаят как се работи с тази система, да направят обновяването на форума. Аз тук се сещам за два много вероятни отговора: 1. не можете да си го позволите финансово; 2. нашарили сте системата с доволно количество хакове и никой не ще да се навие да се занимава с нея. 

Та хайде малко по-спокойно с поучаването и даването на квалификации. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Администратор

Знаеш ли, много ми е интересни едно нещо.

Очевидно е, че в този форум има много хора, които се занимават професионално с разработване и поддръжка на хардуер и софтуер. Това са хора, които са много по-компетентни от теб. Ти обаче имаш нахалството да ги поучаваш кое как се прави. Да беше разработил една твоя форумна система, разбирам да имаш това самочувствие. Ти обаче ползваш готова система вече повече от 10 години и ти и екипът ти така и не сте се научили да работите с нея. Тук идва един друг очевиден въпрос - защо не сте се обърнали към хора, които знаят как се работи с тази система, да направят обновяването на форума. Аз тук се сещам за два много вероятни отговора: 1. не можете да си го позволите финансово; 2. нашарили сте системата с доволно количество хакове и никой не ще да се навие да се занимава с нея. 

Та хайде малко по-спокойно с поучаването и даването на квалификации. ;)

Така е има много хора наистина големи специалисти за съжаление ти не си сред тях, а и те не задават въпроси като твоя по-горе. Относно другите ти слово излияния в цитата, ще те накажа с безразличие защото не е нужно да ти обяснявам какво, що, как - а и да го направя пак ще си мелеш в твоята мелница и ще се удряш в гърдите пред роднините ти къв си спец по всичко. 

Много неща не са като в предишната версия на форума и много неща от живота не са като преди 10 години. Вече има таблети, смартфони всякакви странни неща. Не разбрах ако ти го свия видеото колкото кибритена кутия в поста и се налага да го увеличаваш за да го гледаш всеки път, какво печелиш от това и какво ще има около него? И чак пък да е нетърпимо видеото да изпълва поста ... айде стига глезотии вече.

Благодаря Ви предварително ,че говорите с непознати хора на Ти .Но ,явно в България клиент,потребител са винаги приятели и познати.Роднина ,милиоционер ,роднина,милиоционер .

Второ много Ви благодаря ,че ми казахте че живота не е както  преди 10 години 

Защо не се концентрирате върху форума ,а не да ми казвате какво имало и какво е нямало преди 10 години.Преди 10 години е нямало и този форум ,но сега го има .Просто бе Data.bg

И да се свие ,колкото кибритена кутия  не пожелах. Просто в предишния облик  един пост не взимаше половин или  1 страница.Било то на широчина или на дължина.

Ако искате го разпънете един пост на 4k  или на 8k ,така ще е най-добре .Нали не е имало преди 10 години  - 4к  или 8 k

С уважение и приятелски чувства !

Лек ден !

Скалъ,дискусия или дъра-бъра тя може да е вечна! Някой отваря тема и го интересува телевизор! Получава съвет и си тръгва! Ще стане дискусия ако се появят много философи или идиоти!:ph34r:

Абе чудя се на някои хора какви странни разбирания имат за дискусия, или въпрос, ама нейсе!Ако щът така да си ги кръщават, ма поне да направят да се визуализират и там страниците както при ''дискусиите'', че с тоя облик както е при ''въпросите'' иди разбери кой и кога писал...

Ама кой на пита назе юзерите?

За редакция в превода на сайта 

И моля, върнете линка към Правилата на форума - долу, горе - където решите, но да е на видно и постоянно място.

Аз щях да добавя "1234 въпроси", но видях, че вече е променено.

Абе не, че го няма, ама маалко скрит - горе зад бутон още.

Ми то една дискусия е такава не само ако се обсъждат сериозни неща! Може да са абстрактни дори налудни или нереални!Има участници има тема и предмет на разсискване някаква насока,гледни точки!

Ма ти си готов за модератор! Ако си пиеш редовно хапчета обещавам да те предложа за такъв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.