Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

Карабойчев,

Волята е ваша, а изборът- наш. Колкото до аналогията дали е адекватна... Нима трябва нашата народопсихология да се претопи и ние да станем една безлична маса като тях... Не мисля, че бе нужно да се прави психопортрет на българина, щом продуктът няма да е насочен към него.

И пак ще го кажа: "Няма нужда от демагогия"- волята е ваша, изборът- наш.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Администратор

А то е-в началната страница да не се показват потребителите с най-много ''лайкове'' ами наистина да са тези с най-много постове!Така мисля е редно и след като сте решили да има подобно ''известяване'' да си се показват именно най-активните потребители, а не най-харесваните!

Кой е казал, че някъде се показват потребителите с най-много лайкове?

А добър ден.Предвид изписаното тук в последните 1-2 страници имам едно предложение (ако може разбира се).А то е-в началната страница да не се показват потребителите с най-много ''лайкове'' ами наистина да са тези с най-много постове!Така мисля е редно и след като сте решили да има подобно ''известяване'' да си се показват именно най-активните потребители, а не най-харесваните!

Така се показват и във форума за Българското Кеч Общество https://www.bwcommunity.eu (където между другото визията прилича малко на тази веднага след обновяването на форума тук), но не мисля така е редно.

пп.И преди да публикувам поста да поясня, че съм нямал и идея да цитирам (или отговоря) нещо свързано с поста на simtech, но не знам защо ми излезе така още преди да започна да пиша и не мога да премахна това, че все едно цитирам него!

Що бе - нека да си има "Мис/мистър форум" - за най-харесваните. Ама да си го пише вярно.

ps. и при мен се обърсват цитати - от стари маркирания за цитиране, от ... к'во ли не.

Оправям го като - маркирам и изрязвам което искам да остане. Изтривам всичко - може да се наложи да вмъкна ред най-отгоре. Вмъквам това, което съм изрязал и остава само то.

А според Вас какво се показва? С най-много постове ли?

Редактирано от skalata_73
поправка (преглед на промените)

А кой и къде е казал нещо ... по въпроса ?

Да

Да, ама НЕ.ОСвен ако не се разбираме за какво става въпрос!

Говорим за това!

8376875S.png

Това не е рейтинг на потребители с на-много постове, а на потребители, които са получили на-много ''харесвания''!!!

• Администратор

Говорим за това!

Това не е рейтинг на потребители с на-много постове, а на потребители, които са получили на-много ''харесвания''!!!

Показва това, което показва и в другия форум, който гледаш. Платформите са едни и същи 

Показва това, което показва и в другия форум, който гледаш. Платформите са едни и същи 

Карабойчев! Не писах тук, за да се заяждам, или нещо подобно.Знам, че показва така, както и в другия форум (нали затова дадох линка, за да се разбере, че  и на други места е така)

Но това не са най-активните потребители (тези с най-много постове) а тези, които имат най-много харесвания - съответно за седмица, месец и т.н.т.

Наистина не не го осмисляте и осъзнавате това?

Да

Това е от началната страница.

Най-активни потребители

Това е от единичен пост.

haidukpikaso

• Душа-камбана
  • photo-thumb-12868.jpg
  • 50632 - Member's total reputation
  • 22097 мнения
  • Администратор

Карабойчев! Не писах тук, за да се заяждам, или нещо подобно.Знам, че показва така, както и в другия форум (нали затова дадох линка, за да се разбере, че  и на други места е така)

Но това не са най-активните потребители (тези с най-много постове) а тези, които имат най-много харесвания - съответно за седмица, месец и т.н.т.

Наистина не не го осмисляте и осъзнавате това?

Сега го разгледах по-подробно ами прав си показва тези с най-висока репутация за периода. Еми така са го направили на по-късен етап може да пренапишем сортирането да е по постове ама няма да е сега точно.

Говорим за това!

8376875S.png

точно така

в лентата трябва да пише Потребители с най-много харесвания

Божкеее 263 поста не мога и у Празните да направя бе хора изкарАхте ме най-големия спамер

то затова ми излиза сигурно този прозорец за лимита

Сега го разгледах по-подробно ами прав си показва тези с най-висока репутация за периода. Еми така са го направили на по-късен етап може да пренапишем сортирането да е по постове ама няма да е сега точно.

Ок - когато му дойде времето. Важното е че се разбра за какво става дума.

Е, поне се разбрахме:)

точно така - в лентата трябва да пише Потребители с най-много харесвания

Ти се виж и във "Вечната класация" - в графата "Всички". Пак си първа. Нали не се сърдиш ? (то пък само това остава)

Взе да ни омръзваш вече малко, с твоите вечни проблеми с нещо, един съвет от мен спри да ползваш архаични компютри, браузъри и монитори. Влез в 21-ви век, ние няма да спрем нашето развитие заради теб. За сериозния ти проблем, който повтаряш 10 пъти за големите букви - не знам какъв монитор използваш при мен са си чудесни. Относно напътствията кое как да правим и как се прави. Имам само 2 въпроса към теб, моля да отговориш конкретно:

Значи, не ползвам архаичен браузер в момента. Internet Explorer 11 ползвам. Резолюцията ми е 1280х800. Лаптопът е Lenovo X200 - нищо архаично не виждам! Това е резолюцията на много стандартни бюджетни лаптопи и в момента. При условие, че лаптопът ми е 13 инча няма опция за FHD матрица. Искаш да кажеш, че трябва да включа тука един FHD монитор, защото не можете да настроите едни щрифтове? И защото темата прилича на размазана жаба?
Да, имах проект. Пачвах и теми, пачвах и самата функционалност. Бях се занимавал с една форумна система много по-лека откъм ресурси и много по-семпла. И беше дори по-добра от IPB и то с много. Но проектът не вървеше и е в стагнация от няколко години. LayerBulletin. И за 2 дни му оправих целият превод - админ панел и потребителска част. Направих няколко ревизии на превода във времето. Това е нещо, с което не можете да се похвалите. С един Notepad превеждах няколко хиляди езикови стринга. Я се вземете в ръце, защото при условие, че с гордост твърдите, че сте един от водещите ИТ форуми това са някакви направо детски оправдания! Хвалите се голям екип, с експертни познания, но какво става в действителност?

Никога не сме опитвали да угодим на всички, защото знаем, че е невъзможно. На едни ще им харесва на други не - съдба....

Направете го така, че да има избор. Например рейтингите на мненията в темите искам да имам възможност да си ги спирам - за мен са безполезни и заемат място, което може да се заеме от текста на самото мнение. Безполезно е и подреждането по рейтинг, губи се логическата последователност. И други неща казах, вслушай се. Не съм единствен

Така е, български манталитет е да отрича всички промени дори без да е видял дали си заслужат.

Не е вярно. Промените не трябва да са самоцел и да правят нещата по-сложни. Не виждам едно нещо - според вас е по-добре да плеснете нова боза, която не сте я нагласили като хората и да се изходим на метеното или да се използва старото, което върви чудесно? Пачнете го, добавете теми, тествайте го и тогава го пуснете в работещ сайт с реални потребители.
И 5 стотинки за архаичните браузери - Opera 12 все още не е точно такъв. И освен това няма друг, който да ми предоставя подобни функционалности. Ползвам го заради удобството. Това е все едно да избираш между стар ПРЕМИУМ автомобил или нова Дачия. Ако ми кажеш браузер, който да мога да го персонализирам като Opera и да има нейните възможности друго ще е. Няма такъв обаче.

И още нещо да те питам - кой в 21 век ползва 2D иконки с практически 1-2 цвята и форум, където празните полета и такива с огромни щрифтове заемат повече място, отколкото потребителите и техните мнения? Кой в 21 век оставя аватарите едно мизерно квадратче, както е тук в момент? В 21 век как така няма да има опции за персонализация, още повече - липсва разширен редактор? Като си говорим за прогрес, това май не е прогрес, а идиотизъм с тая нова версия на IPB. Не знам тия от IPB с какъв акъл са направили тая боза.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Така е, български манталитет е да отрича всички промени дори без да е видял дали си заслужат. Това е наложено от бита ни - живеем в жилищата на родителите си 1-2 пъти в живота си сменяме адреса си, и всичко ново ни плаши до смърт. Това е само в България - по света хората сменят жилището си заедно с работата си и отиват в друг град през няколко години. Та и тук много хора се стреснаха, но това не ни притеснява така всеки път след смяна на дизайн. За тези години сме сменяли 5-6 пъти дизайна и на сайта и на форума и всеки път е едно и също. На никой в началото промяната не му харесва, никой не обича нова адаптация, но няма начин за разлика от много хора ние няма да стоим на едно място. Стоенето на едно място на един сайт е в пъти по-пагубно от това да се наложи някой да свикне с нещо ново и съвременно. Допълнителни опции и възможности, които никой не си направи труда да забележи дори. Но с времето всичко ще си дойде на мястото и след 1 година ако ви върнем предишната версия ще оревете света. Знаем ги тия неща и сме свикнали с тях.

Прав си, че трябва да се видят промените дали си заслужават, а като стана дума в чужбина там правят промени спрямо фийдбека на потребителите не случайно е по-трудно да завършиш Мултимедия там отколкото в България, където не съм видял някой да пита клиентите за обратна връзка и какво може да се подобри в услугата, а отборчето си прави каквото си е наумило.

Ето тук за какви големи букви говоря. Въобще целият интерфейс на форума хаби място, а всъщност място за мненията на потребителите нямa. Ето, не ми работи и BBCODE с тагове IMG! А аз не ползвам редактора да цъкам болт и италик горе.

8376946m.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

You have a point. Make sense.

Значи дори никнекмовете по темите, титлите отдолу са с увеличен щрифт.

Ето тук за какви големи букви говоря....

При мен неестествено голям е само шрифта на броя на мненията. Но - аз съм с 17,4" монитор (пак лаптоп)

Дали ще е много трудно да се  стесни  вертикално това поле с 25-30 px  ? Прекалено е широко според мен за  информацията която предлага 

2015_09_26_15_20_24.jpg

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Поздрави за новия дизайн, аз вече забравих как изглеждаше стария, това означава че съм свикнал. Все пак бих казал, че за мен би било хубаво да се върне опцията за предварителен преглед на постовете, но това са подробности.

Карабойчев, пиша за последно за проблемите които имам,а ти ко щеш ги оправяй,ако щеш ме банвай,но почна много ме дразиш и щи тегля едни майни.

1. Имам проблеми с влизането в форума/сайта.

2. Не мога да сменя,езика на Български всичко е на Английски.

3. Когато се опитам да прикача файлове, не ми позволява да ги публикувам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.