Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

Не мога ще падна просто от теб... Няма да си правя труда да отговарям на поредните ти простотии... Само един последен въпрос:

Мозък и мисловна дейност знаеш ли какво са?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 99,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Едвали ще Ви помогне с нещо... Не си спирайте хапчетата повече моля Ви... За доброто на всички...

Какво точно не ти работи на теб? Относно промяната очаквайте такива на всеки 2-3 години, ако бяхме останали без промяна от създаването на сайта сега нямаше да има никой от вас тук. Колкото и трудно за осъзнаване да е. Промяната не носи само смяна на дрешките а и много нови фукционалности, които единици си направиха труда да забележат. С времето ще ги забележат всички и тогава ще има ползва от цялата работа, че както винаги така и сега сме поне 10 крачки пред конкуренцията.
Относно моята самота, ако имаше такава щеше да има и повече мои постове в тази тема. Но колкото по-чести отговори от един човек виждам в тази тема толкова съм по-сигурен, че в спалнята никой не го чака и той изразходва гнева от натрупалите се хормони тук. 

Значи, аз не влизам в тоя форум, за да влизам във фейсбуук или някое уин 10 изчадие. Истината е, че изчезна разширеният редактор, възможността да си смениш името, което се показва, аватарите са оставени мизерно малки. Бутонът за влизане е почти невидим за разлика от регистрацията. Истината е, че се развалиха и загубиха функционалности.
Другата истина е, че в този форум някога не съм се регистрирал заради визията, а заради хората. И тогава ги имаше качествени, сега все повече намаляват. Но в много форуми не съм се регистрирал, защото са трудни и неприятни за ориентиране и не са удобни.
Не знам с каква цел е промяната, но истината е, че загубихме функционалности, развалихме външният вид - неудобно ми е за четене, събира ми се много малко текст на екрана, зарежда по-бавно от преди, липсват функционалности.
За функционалностите 2 приказки - забелязах някакъв тъп рейтинг на отговорите в темата, също както и ти ги подрежда по рейтинг по подразбиране, не по хронологичен ред. За мен това е невероятна тъпотия. Тия рейтинги с тия стрелкички отстрани само ми заемат място по екрана, вместо да чета мнението, гледам някакъв смотан рейтинг, който грам не ме интересува.
Не знам дали сте 10 крачки пред конкуренцията. В момента направо е смешно как най-големият ИТ сайт в България не може да се оправи с миграцията на един тъп форум. Направо излагация си е. И форумът беше недостъпен с дни, докато някакво бутафорно обновяване вървеше.
Г-н Кал, да ви кажа ли още какво липсва? Освен разширеният редактор, няма възможност като си публикувам мнението да вмъкна нов цитат и да добавя нещо в него. Не мога да го вкарам като BBCODE, защото няма разширен редактор. Не мога да го добавя с куоте, защото създава ново мнение.
ОСВЕН ТОВА няма възможност да си разтеглям полето за писане на мнение надолу. Имам ограничена възможност да видя какво пише или като цитирам мнение лесно да маркирам и да премахна ненужната част от него, която не ми трябва в цитата, защото много малка част от съобщението мога да видя във всеки момент.

Ехее, момчета, хората предупредиха, че ще има проблеми и трябва да се изчака всичко да бъде изчистено. Недейте да се изнервяте и да се обръщате един срещу друг, заради нещо толкова дребно. ;d

Много бавно.

Прочетох последните няколко поста и не се сдържах!Много простотия бе, многооо! А, и не свикнахте ли с новата визия вече. Има дребни кусури, но карайте по същество за да могат да бъдат отстранени!

По същество. Новата визия прави форума нечетим от моят компютър. Което отблъсква.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Според мен това с рейтингите и оценките на постове със стрелки също е пълна глупост... Просто няма смисъл, а и най-важното не се отразява в репутацията.

Според мен това с рейтингите и оценките на постове със стрелки също е пълна глупост... Просто няма смисъл, а и най-важното не се отразява в репутацията.

..

По същество. Новата визия прави форума нечетим от моят компютър. Което отблъсква.

Вие двамата, задраскахте функционалността на един доста голям сайт: http://stackexchange.com/

Разгледайте го и помислете!

Така, исках да напиша @capnemo ми излезе ето това, като се има в предвид че тези потребители са баннати:

8390386G.png

Сега, относно рейтинговата система, в началото писах в няколко теми и някой беше наспамил негативен рейтинг на всички мнения в темата.

П.П. От снимката се разбира че capnemo е доста мразена личност...

Капитане, не че не те уважавам, но след Промените твоите мнения и мненията на Потребител 65 ми идват „директно„ на Тапата и не съм се абонирал за вашите мнения... Нещо има оплитане?

Може да ти е приятел и така да получаваш.

Може да ти е приятел и така да получаваш.

Мненията на всички приятели ли се появяват в Тапаталк?

Мненията на всички приятели ли се появяват в Тапаталк?

Не знам. Не го използвам. Но аз получавам известие в форума когато някой който е в списъка ми с приятели публикува ново мнение.

• Администратор

Значи, аз не влизам в тоя форум, за да влизам във фейсбуук или някое уин 10 изчадие. Истината е, че изчезна разширеният редактор, възможността да си смениш името, което се показва, аватарите са оставени мизерно малки. Бутонът за влизане е почти невидим за разлика от регистрацията. Истината е, че се развалиха и загубиха функционалности.
Другата истина е, че в този форум някога не съм се регистрирал заради визията, а заради хората. И тогава ги имаше качествени, сега все повече намаляват. Но в много форуми не съм се регистрирал, защото са трудни и неприятни за ориентиране и не са удобни.
Не знам с каква цел е промяната, но истината е, че загубихме функционалности, развалихме външният вид - неудобно ми е за четене, събира ми се много малко текст на екрана, зарежда по-бавно от преди, липсват функционалности.
За функционалностите 2 приказки - забелязах някакъв тъп рейтинг на отговорите в темата, също както и ти ги подрежда по рейтинг по подразбиране, не по хронологичен ред. За мен това е невероятна тъпотия. Тия рейтинги с тия стрелкички отстрани само ми заемат място по екрана, вместо да чета мнението, гледам някакъв смотан рейтинг, който грам не ме интересува.
Не знам дали сте 10 крачки пред конкуренцията. В момента направо е смешно как най-големият ИТ сайт в България не може да се оправи с миграцията на един тъп форум. Направо излагация си е. И форумът беше недостъпен с дни, докато някакво бутафорно обновяване вървеше.
Г-н Кал, да ви кажа ли още какво липсва? Освен разширеният редактор, няма възможност като си публикувам мнението да вмъкна нов цитат и да добавя нещо в него. Не мога да го вкарам като BBCODE, защото няма разширен редактор. Не мога да го добавя с куоте, защото създава ново мнение.
ОСВЕН ТОВА няма възможност да си разтеглям полето за писане на мнение надолу. Имам ограничена възможност да видя какво пише или като цитирам мнение лесно да маркирам и да премахна ненужната част от него, която не ми трябва в цитата, защото много малка част от съобщението мога да видя във всеки момент.

Много бавно.

Слабо ни интересува твоето мнение за дизайна - да се обаждаш ти за дизайн и кое как се прави е все едно  аз да говоря от името на съюза на ловците и риболовците щото като малък съм ходим един път за риба и съм хвърлял с пръчка там .. та специално твоето мнение и съвети ни най-малко ни вълнуват знаем те какъв разбирач си. И не говори глупости форумът никога не е спиран за дни а в деня на ъпдейта за 3 часа. Спри просто с безсмислените ти разсъждения и измислици да не се налага аз да те спирам.  Относно функционалностите всички си ги има и ББкод в полето и всичко. Това, че няма един бутон разширен редактор не означава, че ако пишеш ББкод редактора не го възприема. И като не ти харесва пак ти казвам спри да влизаш тук. Бас държа, че никой няма да забележи липсата ти.

Калин нещо се е вкиснал покрай ъпдейта.

• Администратор

Калин нещо се е вкиснал покрай ъпдейта.

Не не съм, дразнят ме само некомпетентните мнения на конкретен трол, който дори започна и да прибягва към лъжи. Форумът бил спрян за дни. Спряла му е връзката с главния мозък на него преди много години. Само некомпетентни глупости бръщолеви от край време не съм го видял на никой да помогнал с нищо и само мрънка и изисква от години. Идиот бездарен. На прага съм за го блокирам за винаги макар че никога не съм си позволявал да блокирам някой на лична основа, всичко явно си има първи път. След някоя следваща негова измислица, че нещо е спирало за дни и ще отваря калдата през крив макарон само. 

Вие двамата, задраскахте функционалността на един доста голям сайт: http://stackexchange.com/

Разгледайте го и помислете!

Много добре знаеш, че тоя рейтинг тук няма смисъл, ще се цъка произволно и още повече - заема много място и далеч не е много удобен като разположение, когато четеш. Още повече, че искам да ми се подрежда всичко в хронологичен ред, иначе ми се губи логиката на дискусията. Нямам опция да се изключи или задължително по подразбиране всичко да се подрежда хронологично.

Слабо ни интересува твоето мнение за дизайна - да се обаждаш ти за дизайн и кое как се прави е все едно  аз да говоря от името на съюза на ловците и риболовците щото като малък съм ходим един път за риба и съм хвърлял с пръчка там .. та специално твоето мнение и съвети ни най-малко ни вълнуват знаем те какъв разбирач си. И не говори глупости форумът никога не е спиран за дни а в деня на ъпдейта за 3 часа. Спри просто с безсмислените ти разсъждения и измислици да не се налага аз да те спирам.  Относно функционалностите всички си ги има и ББкод в полето и всичко. Това, че няма един бутон разширен редактор не означава, че ако пишеш ББкод редактора не го възприема. И като не ти харесва пак ти казвам спри да влизаш тук. Бас държа, че никой няма да забележи липсата ти.

Кал, не мога да си уголемявам полето за писане. Не мога да добавя цитат, когато съм публикувал мнението. Ако те куотна след това, то си създава ново мнение. Не мога да прехвърля в BBCode режим, да копирам и да те добавя във вече публикуваното мнение. Бутонът за влизане не се вижда. Мисля, че по-рано публикувах картинка как изглежда сайта на моят екран - много трудно за четене, буквите са големи и много скролиране. Елементите визуално са огромнни и ненужни. Няколко пъти обърнах внимание на това и получих единствено хулене. Каква реакция като отзвук очакваш?
Аз лично работя в bbcode режим и си уголемявам полето за писане, когато пиша. По-удобно ми е и имам по-голям контрол, отколкото с визуалният редактор. В момента няма разширен редактор в отделен прозорец да пиша мнения. Като пиша нещо по-голямо, полето ми идва много малко, което е за бърз отговор.

Не виждам защо коментарите така на нож ги приемаш, но това са проблеми, които просто правят използването на форума невъзможно. Лаптопите не са всички FULL HD и когато визуалните елементи заемат много място, а щрифтовете са по-големи от обичайното, не се събира много полезна информация на екрана и се налага скролване. Не виждам защо така свихте и направихте толкова малки аватарите.

Няма диалог и в предните мнения бях остър, защото се споменават неща и никой не ги отразява. Все пак, това е работещ сайт, не тестова платформа на локален сървър във виртуалката. Забележи, че много от старшите потребители в тоя форум подкрепят мнението ми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Администратор

Много добре знаеш, че тоя рейтинг тук няма смисъл, ще се цъка произволно и още повече - заема много място и далеч не е много удобен като разположение, когато четеш. Още повече, че искам да ми се подрежда всичко в хронологичен ред, иначе ми се губи логиката на дискусията. Нямам опция да се изключи или задължително по подразбиране всичко да се подрежда хронологично.

Кал, не мога да си уголемявам полето за писане. Не мога да добавя цитат, когато съм публикувал мнението. Ако те куотна след това, то си създава ново мнение. Не мога да прехвърля в BBCode режим, да копирам и да те добавя във вече публикуваното мнение. Бутонът за влизане не се вижда. Мисля, че по-рано публикувах картинка как изглежда сайта на моят екран - много трудно за четене, буквите са големи и много скролиране. Елементите визуално са огромнни и ненужни. Няколко пъти обърнах внимание на това и получих единствено хулене. Каква реакция като отзвук очакваш?Аз лично работя в bbcode режим и си уголемявам полето за писане, когато пиша. По-удобно ми е и имам по-голям контрол, отколкото с визуалният редактор. В момента няма разширен редактор в отделен прозорец да пиша мнения. Като пиша нещо по-голямо, полето ми идва много малко, което е за бърз отговор.
Не виждам защо коментарите така на нож ги приемаш, но това са проблеми, които просто правят използването на форума невъзможно. Лаптопите не са всички FULL HD и когато визуалните елементи заемат много място, а щрифтовете са по-големи от обичайното, не се събира много полезна информация на екрана и се налага скролване. Не виждам защо така свихте и направихте толкова малки аватарите.

Няма диалог и в предните мнения бях остър, защото се споменават неща и никой не ги отразява. Все пак, това е работещ сайт, не тестова платформа на локален сървър във виртуалката.

Знам, че не си от най-умните, но това тук не е форум за бавно развиващи се. Полето се уголемява само докато пишеш. Като искаш набий преди да почнеш да пишеш 50 ентъра и след това пиши колкото си искаш. Направо не знам как ще заспя тази вечер, че не можеш да си уголемяваш полето. Да това наистина прави форума неизползваем за това спри да го ползваш ние за това го правим да те спрем най-накрая, че нямаш спиране. А пък че някои букви ти били големи или линка за вход бил малък изобщо не знам как ще го преживееш. Прости ни че не те питахме кое как да направим преди да го направим. А сега или свиквай защото промени няма да има или запалвай от тук и повече никога не се връщай... на нас ни изтекоха очите тук да работим и да оправяме нещата той седнал да ни обяснява кое как се прави .. профан .. Като започнеш да плащаш за да влизаш във форума тогава ще имаш изисквания кое как да направим според вкусовете ти. Докато ползваш всичко безплатно ще мъчиш там и ще ползваш каквото ти се предлага. Ако не ставай и заминавай, че съм на прага аз те спра вече. 

Редактирано от Калин Карабойчев (преглед на промените)

• Администратор

По-добре бегай да вдигаш щанги във фитнеса, не ти се отдава мисленето ... :lol2:

На мен ли говориш?

Мина много време от последната ми визита в ''Силвър Център'', но явно нещата продължават да са на едно махленско ниво. А много хора си мислят, че поради хилядите потребители форума е една технологична среда мечта, където всеки решава своите проблеми. И на мен ми се искаше да е така, но след като прочетох последните мнения на собственика се убедих, че един люлински дис-тарикат ни прави на маймуни. Жалко, защото тук влизат наистина умни хора.

• Администратор

Мина много време от последната ми визита в ''Силвър Център'', но явно нещата продължават да са на едно махленско ниво. А много хора си мислят, че поради хилядите потребители форума е една технологична среда мечта, където всеки решава своите проблеми. И на мен ми се искаше да е така, но след като прочетох последните мнения на собственика се убедих, че един люлински дис-тарикат ни прави на маймуни. Жалко, защото тук влизат наистина умни хора.

На всеки съм отговарял според заслуженото и толкова години никой не ме изкарвал извън нерви като този днес. Няма да търпя 5 трола да говорят глупости и лъжи, че форума бил спиран с дни и да насаждат усещане, че едва ли не ние се печем някъде на слънце и те нещата тук сами се оправят толкова момчета се трудят в момента да предложим нещо ново и съвременно и разни тролове без конкретни проблеми да си смучат такива от пръстите няма да го допусна и не ме интересува дали това ще се хареса на някой или не. На който не му харесва сменя канала на телевизора.. същото могат да направят и тези 3-4 човека и никой няма да забележи, че ги няма дори. Не виждам защо трябва всеки път да омаловажават труда и усилията на другите и да ни учат как се правили нещата, а най-сложното като сайт което са правили е страницата им във фейсбук. По същата причина ние омаловажаваме тяхното присъствие тук. Всичко си има граници а някои хора тук ги прекрачиха преди много време и въпреки всичко 13 години ги търпим. До сега ... 

Познай от първия път...

Регистрирай си друг профил, този не ти е нужен вече. И без това вече имаш 2 други предупреждения от други модератори за вулгарен език в постовете си и обиди на потребители. Третия път не уцели подходящия човек в подходящия момент.

Капитане, не че не те уважавам, но след Промените твоите мнения и мненията на Потребител 65 ми идват „директно„ на Тапата и не съм се абонирал за вашите мнения... Нещо има оплитане?

Има настройки да не получаваш нотификации когато приятел (следван) пише. Можеш само когато цитират теб

Както и очаквах никой не ми се обади! Дамс, който се смее последен най-добре се смее!

Следващия който си позволи волности щот ми писна ще го побъркам много брутално и жестоко!

Малко като Калин... "Няма да мога да заспя спокойно, как ще го преживея сега побърках се от едно хлапе."

Има настройки да не получаваш нотификации когато приятел (следван) пише. Можеш само когато цитират теб

Подозирах, сега влезнах и от комп, но достигам само тази страница:

https://www.kaldata.com/forums/notifications/options/?type=follower_content

Където така и не намирам да вкл/изкл. нотификации за следвани от мен.

Или да мина към радикалното "не следвай".

Цъкаш си на профила в най-горния десен ъгъл на форума. От падащото меню избираш опцията "Настройки на известията" и от там нататък действаш по избор...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Подозирах, сега влезнах и от комп, но достигам само тази страница:

https://www.kaldata.com/forums/notifications/options/?type=follower_content

Където така и не намирам да вкл/изкл. нотификации за следвани от мен.

Или да мина към радикалното "не следвай".

Виждаш ли такъв ред:

Някой, който следвам публикува пост

Виждам това в опциите:

Настройки на известията

За какво желаете да ви известяваме?
  • Получаване на новини, промени и промоции
    Активирайки тази опция ще получавате новини относно промени и новости. Можете да се отпишете по всяко време след това.
  • Автоматично следване на съдържание
    • Автоматично следвай новодобавено от мен съдържание
    • Автоматично следвай съдържание в което съм отговарял(а)
  • Метод на известяване за неща, които следвате
    • Известие, когато се публикува ново съдържание
    • Един имейл на ден съдържащ всичко ново от деня
    • Един имейл на седмица съдържащ всичко ново от седмицата
  • Покажи ми изскачащ прозорец, когато получа ново лично съобщение

Профилната страница на потребителите се превръща в социална мрежа - timeline, обложка.. Не сте ли съгласни?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.