Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

Редакция: Поставени е двуеточие след "Следвани от мен" и сега изглежда така "Следвани от мен: Теми". Мисля, че така е ясно, че става въпрос за отделните категории вече.

Така се получи по-добре.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Забележката бе много на място и първоначалното написано (Следвани от мен Теми) стана още по-неграмотно - Следвани от мен: Теми.
БАН издава официален правописен речник на българския език.

Относно двоеточието.
Двоеточието е препинателен знак, който често се поставя пред изброени названия на отделни обекти. Двоеточие се пише пред думи и изрази, които означават изброяване или посочване. Важно е да се отбележи, че в някои случаи грешното поставяне на двоеточието може да промени смисъла. Трябва да се има предвид, че то се поставя след завършена мисъл за изброяване, а не когато изброяването е част от изречението.
След завършена мисъл за изброяване и обекти на това изброяване не е Теми, а заглавията на темите. Просто както боб.

Следвани от мен теми:

Всичко е много хубаво, но дали може да сложите вариант да се отваря пълната версия на сайта през мобилни устройства...преди имаше такава възможност.

Явно и вие пишете на умрял на писмо. Липсата на преход към пълна версия за мобилни устройства навежда на предположение за техническа некадърност. Тук пръква едно кубче на Рубик. Пълния сайт анализира вашия агент и ви пренасочва, а в мобилния пък се дописва линк към пълния. Хей един такъв магически кръг пълен с логика и шашми. Да модифицирате агента/навигатора в вашето устройство ще ви дойде в повече, но от страна на администрацията това отдавна трябваше да е факт. Google дава значителен превес на сайтове, дублирани от мобилна версия и това е причина версията да вирее дори в този си вид. Издига ги в класацията на търсачката си.  Andro-джаджите отдавна наляха мускули и е тъпо прегледа на сайт под мобилна версия, но решение има. Инсталирайте браузър firefox  за android.  В настройките задайте преглед на пълна версия и забравете писмото от умрелия. 

Това сигурно ще е поредният глас в пустиня, но все пак да си кажа - има нещо ужасно счупено в редактора, когато тръгна да разписвам на ръка линк (с url таг) - след като затворя тага, всеки натиснат клавиш вкарва разни символи след равното (преди адреса).

А линковете продължават да нямат target = "_blank" атрибут...

Голяма каша с подредбата на постовете. 

Няма ли как да го направя да ги подрежда по дефоулт - по дата, не по лайк??

Голяма каша с подредбата на постовете. 

Няма ли как да го направя да ги подрежда по дефоулт - по дата, не по лайк??

Някой??

Тази за пример:

https://www.kaldata.com/forums/topic/246866-конфигурация-за-възможно-най-тиха-машина/

Половината постове са със отрицателен рейтинги ги бута назад и иди разбери кой е последния пост в темата, който не си прочел.

Някой??

Тази за пример:

https://www.kaldata.com/forums/topic/246866-конфигурация-за-възможно-най-тиха-машина/

Половината постове са със отрицателен рейтинги ги бута назад и иди разбери кой е последния пост в темата, който не си прочел.

Има ли бутонче за подреждане ? Цъкаш и четеш.

Има ли бутонче за подреждане ? Цъкаш и четеш.

Сериозен ли си????

Нали като го цъкна и ме праща в началото на темата и един вид съм прочел вече "темата" и как да разбера кое е новото мнение в темата?

Линка от известието ме праща тук:

https://www.kaldata.com/forums/topic/246866-конфигурация-за-възможно-най-тиха-машина/?page=2#comment-3226941

А заради малоумното подреждане по рейтинг коментара е на първа страница:

https://www.kaldata.com/forums/topic/246866-конфигурация-за-възможно-най-тиха-машина/?page=1#comment-3226941

Добре е да се добави в настройки на профила всеки да си избира как да му се подреждат темите. 

Сериозен ли си????

Нали като го цъкна и ме праща в началото на темата и един вид съм прочел вече "темата" и как да разбера кое е новото мнение в темата?

Последното е това, за което са те уведомили на пощата ти.
Има дори линк, водещ директно към него.

О да, и за чие удобство трябва да минаваме заобиколно, че да си наредим темата както би трябвало да е по подразбиране и това всеки път? За разлика от миграцията и превода, които са тежки процеси отнемащи време, настройката за подреждане на коментарите по дата, е на един клик  за администрацията на форума, след който вече няма да има толкова реване и неудобства за потребителите

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

О да, и за чие удобство трябва да минаваме заобиколно, че да си наредим темата както би трябвало да е по подразбиране? За разлика от миграцията, която е тежък процес, настройката за подреждане на коментарите по дата, е на един клик  за администрацията на форума, след който вече няма да има толкова реване и неудобства за потребителите

Реват 2-3. Ако се направят исканите промени подозирам, че ще почнат да реват някои други 2-3 защо не е обратно на направеното.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Реват 2-3. Ако се направят исканите промени подозирам, че ще почнат да реват някои други 2-3.

Каква е логиката темата да се подрежда по брой лайк на пост?!?!?!??!!??!

Това сефте го виждам във форум. Губи се смисъла на думата форум.

И къде видя да рева?????????

Последното е това, за което са те уведомили на пощата ти.Има дори линк, водещ директно към него.

Дал съм линковете гори, отвори ги да видиш какво се получава. 

На пощата нямам нищо.

Каква е логиката темата да се подрежда по брой лайк на пост?!?!?!??!!??!

Това сефте го виждам във форум. Губи се смисъла на думата форум.

И къде видя да рева?????????

Прав си - не съм те видял.
Чух те.

Реват 2-3. Ако се направят исканите промени подозирам, че ще почнат да реват някои други 2-3 защо не е обратно на направеното.

Като се даде възможност на потребителя сам да настрой подредбата, така както на него му харесва, тогава няма да има кой да "реве".

Като се даде възможност на потребителя сам да настрой подредбата, така както на него му харесва, тогава няма да има кой да "реве".

Бъди оптимист !
Винаги ще има недоволни от нещо.
Ако някак си успееш да дадеш на потребителя възможността да настрои всичко по подредбата, съм сигурен, че ще има такива, които ще се оплачат от прекалено многото видове настройки.

Бъди оптимист !
Винаги ще има недоволни от нещо.
Ако някак си успееш да дадеш на потребителя възможността да настрои всичко по подредбата, съм сигурен, че ще има такива, които ще се оплачат от прекалено многото видове настройки.

Е хубаво де! Аз избирам да е подредено по дата. Тъпата форумна система нищо не помни и всяка следваща рейтингова тема в която вляза трябва да избирам отново!

Е хубаво де! Аз избирам да е подредено по дата. Тъпата форумна система нищо не помни и всяка следваща рейтингова тема в която вляза трябва да избирам отново!

Пълна липса на логика е тази подредба. 

Тука заприличало на онази поговорка ''Като си пееш Пенкеле, кой ли та слуша''

Все едно си пишете с духове:D

И един форумен тролл се появи за цвят по-горе. 

ликаш? Преброй ги!

Пееш фалшиво затва! Солфежа ти куца!:D

Ти също тролиш. Ако никой не отговаря на тролванео ти няма как да се нахраниш тролчо. Дано другите съфорумници го осъзнаят това.

Няма ли толкова кой да разкара тоя изтърван от лудницата? Нали беше бан, кой го върна, какво стана... :no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.