Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

преди 47 минути, Alex&Vanko^ написа:

Казах ли нещо! Напускайте с Петела форума и взимайте и доктора!

Вярно, на теб не ти трябва хирург, а психолог.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор

И ако не дай си боже  станеш модератор да не би да хванеш бога за рога или ще ти порасне патката  повече та се натискаш като бежанец на граница ?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 11 часа, Alex&Vanko^ написа:

Не искам да ставам модератор а просто посочвам развоя на филма! Не желая задължения да одя да редактирам и трия! Сладкото е да ти се чува думата!

Не си наред. 

Alex&Vanko^

Кой те е излъгал ,че като си модератор   трябва да се съобразяват с тебе ?  Модератор на някакъв си форум не е  нищо особенно  та да се съобразяват с него или да му се чува думата . Нито ще спреш някой да пише каквото си иска нито ще имаш някаква тежест със мненията си.  Келепира  ти е ,че имаш малко повече опции във  конкретния форум или  сайт и до там. Ако искам да кажа нещо ще го направя  по един или друг начин без да се съобразявам  със който и да е модератор,администратор или собственик.

Къде са важните теми в раздел Хурдуер!? Темите в който беше обяснено как се монтира нов хардуер, как се задават въпроси и т.н

преди 1 час, П.е.т.ъ.р написа:

Къде са важните теми в раздел Хурдуер!? Темите в който беше обяснено как се монтира нов хардуер, как се задават въпроси и т.н

Именно в началото на подраздела за нови конфигурации. Обаче нещата са доста окастрени. Всъщност останали са само две важни теми. Останалите вероятно са разбъркани в подреждането, заради тъпата нова система за "въпроси и отговори", която стана малко по-малко тъпа, след като премахнаха подреждането на постовете по рейтинг, но все още си е твърде тъпа и не е уважила флаговете на темите заложени в предишната версия

Още ли се занимавате с това момче? Горкото.

Аз когато разбрах, че не е у ред, даже и не го чета...

Спам, спам и пак спам..... Стига сте спамили ... Тука в тоя форум няма нито модератори, нито администратори...Само спамите..Заглавието на темата е относно визията на сайта вие тука си избивате комплексите... Няма ли най-накрая модераторите и администраторите да се стегнат и да си вършат работата???

Редактирано от Deco^^ (преглед на промените)

• Администратор
преди 52 минути, Deco^^ написа:

Спам, спам и пак спам..... Стига сте спамили ... Тука в тоя форум няма нито модератори, нито администратори...Само спамите..Заглавието на темата е относно визията на сайта вие тука си избивате комплексите... Няма ли най-накрая модераторите и администраторите да се стегнат и да си вършат работата???

Какво очакваш да направим? Да наказваме всеки, който се отклони от темата ли? Ами искахме да направим подобна крачка, като повечето форуми се превърнат само във въпроси и отговори на конкретен проблем. Не се получи - искахте си обширни и безумни дискусии. Ето ви ги. Работата на модераторите не е да четат всичко написано във всяка една тема и да преценяват кое да изтрият и кое не. А да реагират по конкретни доклади. Няма как 20 модератори да четат писанията във всяка тема на 200 000 потребители. Искате дискусии а не конкретни въпроси и отговори. ето ви ги дискусиите ;)

преди 14 минути, Калин Карабойчев написа:

Какво очакваш да направим? Да наказваме всеки, който се отклони от темата ли? Ами искахме да направим подобна крачка, като повечето форуми се превърнат само във въпроси и отговори на конкретен проблем. Не се получи - искахте си обширни и безумни дискусии. Ето ви ги. Работата на модераторите не е да четат всичко написано във всяка една тема и да преценяват кое да изтрият и кое не. А да реагират по конкретни доклади. Няма как 20 модератори да четат писанията във всяка тема на 200 000 потребители. Искате дискусии а не конкретни въпроси и отговори. ето ви ви ги дискусиите ;)

Ок...Тогава си изтрийте правилата от форума, защото малко по малко форума започва да се превръща в бърдак... Вие наказвате само новите потребители...Трийте мненията без предупреждение и баннете един двама и ще видите как всички ще спрат... Защо не направите повече потребители модератори???А даже и модераторите се заяждат с потребителите... Калине форума от ден на ден се разваля и ти го знаеш.. Моля те стегни се... Това, че двама трима редовни спамера си налагат мнението.. Е време е за промяна... Сам си противоречиш.. Ти четеш писанията в тази тема, и си редовен тук, а не вземаш мерки... Щом неможе да смогвате направете екипа по-голям.. добавете някой модератор още.. Винаги има начин ... 

Редактирано от Deco^^ (преглед на промените)

• Администратор
преди 27 минути, Deco^^ написа:

Ок...Тогава си изтрийте правилата от форума, защото малко по малко форума започва да се превръща в бърдак... Вие наказвате само новите потребители...Трийте мненията без предупреждение и баннете един двама и ще видите как всички ще спрат... Защо не направите повече потребители модератори???А даже и модераторите се заяждат с потребителите... Калине форума от ден на ден се разваля и ти го знаеш.. Моля те стегни се... Това, че двама трима редовни спамера си налагат мнението.. Е време е за промяна... 

Първото и основно правило ни е:

Цитат

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Трили сме мнения без предупреждение, банвали сме, ефект няма ... хората искат да си изразяват своите мнения били те смислени или не. Лъч надежда беше, както казах форумите за въпроси и отговори, където всеки може да гласува за даден пост дали е смислен или може да замине в дъното на темата. Не ви хареса върнахме се към старата система сега и тя не ви харесва. А за форума, че се разваля и умирал го слушаме от 10 години и все още сме най-големия ИТ форум в България... Явно наравно с нас умират и всички останали равно пропорционално... Еми ако ще се мре да се мре .. тоя форум и без това не ни е приоритет и съм казвал хиляди пъти, че го подаряваме на всеки доброволец готов да му плаща разходите.

Банвали-манвали. Тоя трол Alex&Vanko трябва да го баннете без право на обжалване. Колкото по-рано - толкова по-добре!

• Администратор
преди 20 минути, Sc0user написа:

Банвали-манвали. Тоя трол Alex&Vanko трябва да го баннете без право на обжалване. Колкото по-рано - толкова по-добре!

Ами банвали сме го. И новия му профил ще банем, когато наруши правилата. За сега само върви по ръба. Това, че някой ви провокира и ви дразни не е причина да му сложим ние бан. Всеки има настройки в профила си кой да банне и кой не и на кой да вижда постовете и на кой не. Вместо да влизате в неговите игри просто го блокирайте и ще живеете спокойно. Аз така с колко тролове съм направил нищо не виждам от тях. И мен във Фейсбук ме дразнят хиляди хора ама не щат да им изтрият профилите, все аз трябва да ги блокирам за да не им виждам глупостите.

Kaldata стана най големия клюкарник  и  е много далече от IT  от години. Ако броиш за полезно един 13 годишен да дава акъл на друг 13 годишен  как да  похарчи парите на родителите си за поредната видео карта значи и ти разбираш от IT колкото тях.  Тука са покрити интересите на хора от врачуване на боб до продаване на  килоти на женския пазар  и да си квалифицираш форума като IT е много голяма заблуда. Ще ми е интересно да ми посочиш 5 човека  които са  познати имена в IT   средите и са   редовно пишещи във форума. Със новата визия  само накарахте хората да  цъкат из безброй менюта  и объркахте схема  градена с години в опитите си да сте модерни. От цялата тая работа спечелихте само негативи. Ако беше   пич на място отдавна  да беше прекратил тия  махленски изпълнения и да беше баннал хората за поне 3 месеца. След като ти самия не го направи сте ми ясни целия екип колко сте принципни и си държите на правилата. Форума си е твой и ти си даваш парите за него. Тук съм се регистрирал през 2007 година защото имаше какво да се прочете и какво да е научи. Сега   предимно се водят  безсмислени спорове .

преди 3 часа, Sc0user написа:

Докладвай! Аз нямам други проблеми с форума, всички се държат почтително. Лично този го блокирах, въпреки обидите му по мой адрес. Когато видиш нещо, отиваш в секцията с правила, виждаш с какво ги е нарушил, цитираш точката и пускаш доклад. Надявам се, че ще се вземат мерки с поведението му. Не знам дали играе или си има друг проблем, но детското му поведение и обидите не само дразнят, но и са досадни да ги чета във всяка тема. Той се явява нещо като универсален гений на Ренесанса и спокойно коментира всякакви теми - от конкретни IT проблеми до будизма и прераждането на душата. Сигурен съм, че и г-н Да Винчи е разбирал от по-малко неща от съответното лице Alex&Vanko. 

преди 21 минути, Alex&Vanko^ написа:

Аз съм взел мерки и айде по-сериозно моля и не се занимавайте с мене а пишете по темата! Благодаря за разбирането!

Ха, това точно ти ли го казваш ?
Добре ли си ? Температурата как е ?

преди 18 часа, AlkatrazBG написа:

Kaldata стана най големия клюкарник  и  е много далече от IT  от години. Ако броиш за полезно един 13 годишен да дава акъл на друг 13 годишен  как да  похарчи парите на родителите си за поредната видео карта значи и ти разбираш от IT колкото тях.  Тука са покрити интересите на хора от врачуване на боб до продаване на  килоти на женския пазар  и да си квалифицираш форума като IT е много голяма заблуда. Ще ми е интересно да ми посочиш 5 човека  които са  познати имена в IT   средите и са   редовно пишещи във форума. Със новата визия  само накарахте хората да  цъкат из безброй менюта  и объркахте схема  градена с години в опитите си да сте модерни. От цялата тая работа спечелихте само негативи. Ако беше   пич на място отдавна  да беше прекратил тия  махленски изпълнения и да беше баннал хората за поне 3 месеца. След като ти самия не го направи сте ми ясни целия екип колко сте принципни и си държите на правилата. Форума си е твой и ти си даваш парите за него. Тук съм се регистрирал през 2007 година защото имаше какво да се прочете и какво да е научи. Сега   предимно се водят  безсмислени спорове .

Браво, много точно казано. До към 2010-11г. екипът беше добър, гледаше си от работата поставяше на място хлапетиите и триеше глупостите.

С времето голяма част от екипа напусна, много от старите потребители изгубиха интерес и спряха да пишат.

В момента в хардуерния раздел като, че ли няма модератори темите са пълна каша.

Много лошо впечатление прави когато модератор пише в тема която не е на място си и не е по правилата.

Филмовата тема също е много разхвърляна. Навремето Митака, бог да го прости с желязна ръка се грижеше за нея, а сега е леш.

Има тема "Търся един филм /сериал/, но не му знам името"

И под нея се мъдри " Търся някакъв филм Jana D'Ark ", " Търся един филм на ужасите " " Руски филми за Втората световна война", " Търся филми за ФБР или ЦРУ " и т.н

Създава се впечатление че държите да има огромен брой теми и постове без значение какво се пише в тях. 

Новата визия е отврат, липсват или поне аз не откривам полезни функции като история на името.

Липсва или аз не намирам от къде се свиват полетата от дясно, не искам да знам какво ново има в блогове, или коя е горещата тема в момента, пък за рождени дни и статуси хич не ми пука.Преди всичките тези полета ги бях свил, сега не мога.

Изписва само дата и месец под поста без година.

В хардуерния раздел липсват или са пръснати важните теми.

Като цяло цветовете са бледи, без контраст и много дразнещи, за щастия не виждам рекламите които заемат огромна част от форума.

Хардуера е леш защото на почти всеки въпрос за проблем отговора/единотпървите е "отивай в сервиз" или "купувай ново, какво му се занимаваш", липсва идеята за човъркане/поправяне/чупене/експериментиране. Някои от потребителите веднага отговарят малъксиоще/глупав/нищонеразбираш и продължават смачкването на свободата на мисленето. Я пробвай някой от руските форуми, гледаш говорят си в хекс но ако попиташ нещо културно ти се отговаря културно и до голяма степен разбираемо.

Последно, с купуване и сервиз всеки може, но форума според мен е обмяна на идеи и опит а не показване на мъжки полови органи

Редактирано от rostislaf (преглед на промените)

преди 26 минути, rostislaf написа:

Хардуера е леш защото на почти всеки въпрос за проблем отговора/единотпървите е "отивай в сервиз" или "купувай ново, какво му се занимаваш", липсва идеята за човъркане/поправяне/чупене/експериментиране. Някои от потребителите веднага отговарят малъксиоще/глупав/нищонеразбираш и продължават смачкването на свободата на мисленето. Я пробвай някой от руските форуми, гледаш говорят си в хекс но ако попиташ нещо културно ти се отговаря културно и до голяма степен разбираемо.

Последно, с купуване и сервиз всеки може, но форума според мен е обмяна на идеи и опит а не показване на мъжки полови органи

Да, в повечето теми се дават тези съвети и мога да кажа защо се прави така.

1. Постващия темата не знае къде се намира. Първите 10 поста му се вадят думите с ченгел, за да се разбере какъв е проблема.

2. Постващия няма уменията и знанията да реши проблема, да тества дадения хардуер или да го поправи.

3. Хардуера е на постващия. Той ако иска нека да експериментира, но ако следва даден съвет и го повреди нали се сещаш какво ще стане.

4. Разбира се, че с приоритет се дава съвет постващия да си вземе нов хардуер. Първо, защото новия хардуер има гаранция и второ хардуера, който е втора употреба много трудно може да се тества и както знаеш се срещат доста измами.

Мога да пиша още доста, но тези доводи са достатъчни. Няма как в раздела за хардуер да се коментират сериозни теми след като КПД е паднало със 100%

Тогава направо вкарайте автоматична система която да тоговаря директно "Купи си едикоеси" и  да не се занимаваме с глупости. Знанията до голяма степен се формират от проба/грешка и ти ако го спреш още в зародиш какво се получава? Това е риторичен въпрос, с теб няма да влизам в спор точно защото си почти краен в съветите за купуване и сервиз, точно в този ред.

Защо премахнахте кръгчетата/линковете, от които можеше да се отвори директно най-стария непрочетен отговор? При кликване върху името на някоя от следените теми те праща в началото ѝ и почва издирване на непрочетените коментари. Много е неудобно така. 

Преди:

817981.png

Сега:

822120.png

И все още темите не се подреждат, както беше при старата визия, и по-точно, по последно написания коментар. В момента, така като гледам се подреждат по реда, по които са добавени за следене, което (за мен) е неудобно. Може ли да върнете старата подредба?

преди 2 часа, rostislaf написа:

Тогава направо вкарайте автоматична система която да тоговаря директно "Купи си едикоеси" и  да не се занимаваме с глупости. Знанията до голяма степен се формират от проба/грешка и ти ако го спреш още в зародиш какво се получава? Това е риторичен въпрос, с теб няма да влизам в спор точно защото си почти краен в съветите за купуване и сервиз, точно в този ред.

Добре, хвани се да помогнеш на човек, който не знае и тогава можем да говорим пак. При хардуера няма проба/грешка. Трябва да знаеш какво правиш. В противен случай повреждаш компютъра. 

Знанията се формират като четеш и учиш.

Фирмата, която дава този хардуер му дава гаранция. Ако не се дава гаранция, колкото и да е сигурна фирмата или продавача винаги има риск. Знаеш какъв е той. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.