Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

Защо премахнахте История на името в Профила ?

:lock:

Беше полезно да се знае кой си е сменил гащите.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор
Жорка, като не разбираш нещо, не е нужно да трупаш безсмилени мнения. 

Амчи обЯсни го де - или и ти си почитател на офтопика.

преди 5 часа, Alex&Vanko^ написа:

Калине какъв форум си направил та хората истерясват и се пристрастяват? Само някой да не се самоубие разбира се!:hang:

Аз отивам да пия бира! Да ви имам проблемите!

Пич отивай си пий хаповете пълен смях си спри да се излагаш .

Карабойчев оправи си форума ,че го осра с тия обновявания!!!

Тръгнах да пиша  във тема за Линукс   и то само ми цитира последния отговор в темата :)

• Администратор
преди 1 минута, AlkatrazBG написа:

Карабойчев оправи си форума ,че го осра с тия обновявания!!!

Тръгнах да пиша  във тема за Линукс   и то само ми цитира последния отговор в темата :)

Ако ще ми говорите на фамилия то спазвайте учтивата форма след името. "Карабойчев оправете си..." в противен случай ако ще фамилиарничите с мен то използвайте малкото ми име пример: "Калине оправи си..." Защото, както е написано по-горе е като махленско подхвърляне, което пък ако е така не ви позволява след него да изисквате каквото и да е от мен. 

Относно въпроса проблемът в във вашия телевизор. Вероятно кешовете на вашия браузър са се омазали.

Поздрави.

10 години не съм трил кешове   заради Калдата  и сега трябва всеки ден да трия  за да работи .

• Администратор
преди 1 минута, AlkatrazBG написа:

10 години не съм трил кешове   заради Калдата  и сега трябва всеки ден да трия  за да работи .

Ами както прецените. Аз не държа да си оправите проблема. При мен си работи.

Малко стар урочец на български, как да се трие кеша автоматично при затваряне на браузера, ако на колегата му се търси, може дори да си намери скрипт, който да му трие кеша при затваряне на отделен таб в браузера, дори самият браузер да не е затворен като цяло. 

П.П. За да не пиша напразно, да докладвам за забелязан(отдавна) проблем с автоматично запаметеното съдържание в полето за писане на коментар...Примерно реша да напиша нов отговор в някоя тема в секция "Политика"(или в която и да е друга секция)...Обаче в даден момент се откажа по време на писането. Затварям таба с темата както е с недописаният ми коментар. Отварям някоя друга тема, примерно в "Хардуер" и решавам да отговоря...В полето за писане ми се доставя недописаният коментар от темата в "Политика" и се налага да го трия :D 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

e73ckrqh.pngnlbdrfu7.png

Да чакам и до утре няма да се зареди.Няма ли да има ,както стария форум ,да се пише код ,да се показват BBcode . Това горното мисля,че е нормално.Сигурно някаква защита 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Към екипа на хэрума - по-точно техническия отдел. Хрумна ми една идея, докато си променям "Настройки на потока". Може би ще е удачно да се добави и опция новосъздадените теми, респективно новозададени въпроси, да излизат на първите места в списъка. Ще обясня по-подробно. Аз съм задал:

Spoiler
  1. Покажи ми -> Съдържание, коментари и отговори
  2. Вид съдържание -> Цялото съдържание

3. Прочетено или не -> Съдържание, което не съм прочел

4. Автор -> Всичко

5. Следвано -> Всичко

6. Период -> Всичко

3 часа преди момента, някой потребител е създал нова тема, която евентуално може да ме интересува. След това в другите теми са се натрупали 50 - 60 мнения и новата тема "е отишла", тоест - показва се чак на втора или трета страница.

Една нова тема нито може да се красифицира по "Автор", нито по "Следвано" Да, аз мога да превъртам и да гледам в кои теми има 0 отговора, ама ...

преди 14 часа, jhoro написа:

...

Ako притежавахте капка знания от PHP и JavaScript, или по-точно AJAX, нямаше да ви хрумват такива "предложения". Силите на екипа стигат да купи готов скрипт и да ви го подаде, но не повече от това да преправи дреболии или да преведе, докато вашето изисква да се прекопае океани от обекти и класове. После да се тества, обнови и така по синджира на ритуала. Абсурд, затова няма и да ви отговорят.

Забелязва се следния (д)ефект. Под последния отговор в тема се визуализира редактор. Клик в него разтваря формата за писане и меню. Напишете произволен текст, но не публикувайте. Просто оставете нещата така и излезте от темата. Влезте в друга тема, отговорете там или излезте от форума, чрез бутон Изход. Върнете се след няколко дни, разбира се логнати, в същата тема и кликнете в редактора. Фокус, написаното изплува. Дори off-line работи. Главният заподозрян е хранилището на HTML5, конкретно обект localStorage на глобален обект window. Куцото тук е, че напускайки полето на формата пълна и преход към друг адрес, този обект не се чисти, например, чрез събитие  storage. Разбира се, може и това да е идеята. Пишете, но не успявате да завършите, а след време да се върнете и дадете финален вид на отговора си.

Здравей. Първо - да благодаря за вниманието и отделеното време. Това горе си беше просто разсъждение относно функционалността на форума - така и така се промениха много неща, какво още би могло.

преди 6 минути, Profruit написа:

Ako притежавахте капка знания от PHP и JavaScript, или по-точно AJAX, нямаше да ви хрумват такива "предложения".

Много си прав - даже и да има някаква капка (или капчица) от подобни знания - тя е архивирана и прибрана някъде .. и аз не знам къде. Просто в момента въпросните неща са на светлинни години от това което работя, с което си изкарвам парите и с което си заслужава да си ангажирам вниманието (сериозно). Аз и познания за много други технологии нямам (или поне познанията са ми много остарели), но това не пречи да ползвам резултатите им. От позицията на обикновен юзър питам нещо, отговаря ми се "не може" и точка. Ама дали изобщо не може, дали на тези машини, с които в момента се работи не може или просто тези хора, които в момента работят не могат - тази информация е излишна, не върши работа и няма нужда да се коментира.

Има един израз - "Имането не е като нямането. Когато има - може да има малко и много. Когато няма - няма хич."

преди 19 минути, Profruit написа:

Забелязва се следния (д)ефект....

Този втория абзац, изобщо не разбрах каква му е връзката с първия и моето мнение.

Забелязал съм и друго - запазват се не само недовършените мнения, но и постове, маркирани за цитиране, но нецитирани, в последствие се появяват при писане на нов отговор. Но това е друг въпрос.

Още веднъж благодаря за вниманието и отделеното време.

Приятен ден.

• Администратор
преди 15 часа, jhoro написа:

Към екипа на хэрума - по-точно техническия отдел. Хрумна ми една идея, докато си променям "Настройки на потока". Може би ще е удачно да се добави и опция новосъздадените теми, респективно новозададени въпроси, да излизат на първите места в списъка. Ще обясня по-подробно. Аз съм задал:

3 часа преди момента, някой потребител е създал нова тема, която евентуално може да ме интересува. След това в другите теми са се натрупали 50 - 60 мнения и новата тема "е отишла", тоест - показва се чак на втора или трета страница.

Една нова тема нито може да се красифицира по "Автор", нито по "Следвано" Да, аз мога да превъртам и да гледам в кои теми има 0 отговора, ама ...

Сортирането е по дата в хронологичен ред и така е редно да бъде. Можете да промените от горния десен ъгъл в потока най-новото или най-старото да е първо. 

преди 44 минути, Profruit написа:

Ako притежавахте капка знания от PHP и JavaScript, или по-точно AJAX, нямаше да ви хрумват такива "предложения". Силите на екипа стигат да купи готов скрипт и да ви го подаде, но не повече от това да преправи дреболии или да преведе, докато вашето изисква да се прекопае океани от обекти и класове. После да се тества, обнови и така по синджира на ритуала. Абсурд, затова няма и да ви отговорят.

Забелязва се следния (д)ефект. Под последния отговор в тема се визуализира редактор. Клик в него разтваря формата за писане и меню. Напишете произволен текст, но не публикувайте. Просто оставете нещата така и излезте от темата. Влезте в друга тема, отговорете там или излезте от форума, чрез бутон Изход. Върнете се след няколко дни, разбира се логнати, в същата тема и кликнете в редактора. Фокус, написаното изплува. Дори off-line работи. Главният заподозрян е хранилището на HTML5, конкретно обект localStorage на глобален обект window. Куцото тук е, че напускайки полето на формата пълна и преход към друг адрес, този обект не се чисти, например, чрез събитие  storage. Разбира се, може и това да е идеята. Пишете, но не успявате да завършите, а след време да се върнете и дадете финален вид на отговора си.

Хайде да не си мерим някой неща кой до къде му стигат силите.

Относно описаното по-горе това е ефект не дефект. Съдържанието се пази в случвай на случайно затваряне не прозореца, срив във вашия компютър, нашия сървър или друго. За да не се налага да го пишете отново. Ако не искате да го публикувате можете да го изтриете преди да затворите прозореца или след това по всяко време чрез бутона DEL или Backspace.

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

като затрихте темата Въпроси към екипа на форума - не че ще ни дадете обяснение защо де - този интервал и от подписите ли не можете толкова да го махнете, бахти грозната работа

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

като затрихте темата Въпроси към екипа на форума - не че ще ни дадете обяснение защо де - този интервал и от подписите ли не можете толкова да го махнете, бахти грозната работа

Ти по-неграмотно и с повече псувни можеш ли да пишеш, а?

Ако искаш да разсмееш Господ,
кажи му че си имаш планове..

Хайде копи-пействай и стига рева.

• Администратор
преди 9 минути, haidukpikaso написа:

Здравейте, 

Спокойно може да използвате Shift+Enter, което във всеки нормален редактор означава нов ред а не нов параф. И тук е същото, когато искате нов ред просто натиснете Shift+Enter

Поздрави и спокойна вечер.

преди 2 часа, algor написа:

Ти по-неграмотно и с повече псувни можеш ли да пишеш, а?

Ако искаш да разсмееш Господ,
кажи му че си имаш планове..

Хайде копи-пействай и стига рева.

от теб нито акъл искам нито да ходиш по мене да хапиш - в арената нямаш ли си достатъчно работа а

преди 2 часа, Калин Карабойчев написа:

Здравейте, 

Спокойно може да използвате Shift+Enter, което във всеки нормален редактор означава нов ред а не нов параф. И тук е същото, когато искате нов ред просто натиснете Shift+Enter

Поздрави и спокойна вечер.

благодаря за обърнатото внимание обаче не действа, то не само че не действа ами и на един ред не става даже - това ми изписва

Избраният подпис не отговаря на ограниченията за вашата група. Моля вижте ги отгоре.

Нищо лично, просто констатация, но относно твоята работа тук заслужаваш новата визия на форума да носи твоето име.

celulittetka.jpg

преди 7 часа, Profruit написа:

Нищо лично, просто констатация, но относно твоята работа тук заслужаваш новата визия на форума да носи твоето име.

хаха 094e990bf024f103b4a29bb6bd68939a.gif

Ще предложа на ръководството да получи специална почетна титла и парична пожизнена пенсия.

преди 8 часа, Profruit написа:

celulittetka.jpg

така е, което си е истина - си е истина :cheerleading2:

преди 59 минути, algor написа:

хаха 094e990bf024f103b4a29bb6bd68939a.gif

Ще предложа на ръководството да получи специална почетна титла и парична пожизнена пенсия.

зЕми си смЕни шапката бе хахаха

imageproxy.php?img=http%3A%2F%2Ffog2.zet

преди 15 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Форумна камбана!:lol6:

камбана ми да не съм партизанка с хиляда акаунта кат тебе хахаха

:hit:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.