Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

на November 8, 2015 at 10:53:24 PM, Alex&Vanko^ написа:

Мисля посещаемостта се увеличи с новата визия! Аз си смених номера и благодаря на някои,които ми показаха какви са!И не държа изобщо такива хора да ме четат! Аз съм ЗА модераторите да си вършат работата!

Свършиха си работата. Наказаха те с няколко дни забрана за публикуване. ;)

Редактирано от frozener (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 11/10/2015, 1:37:41, Емил Костов написа:

Фирмата, която дава този хардуер му дава гаранция. Ако не се дава гаранция, колкото и да е сигурна фирмата или продавача винаги има риск. Знаеш какъв е той. 

Гаранцията на компонентите по отделни идва от техните производители. Дори нашите търговци, когато пишат съответната гаранция, съм виждал да намаляват срока на гаранционно обслужване, под този даден от производителя му. Като изискват доплащане за да "удължат" този срок, Още по-зле става, ако се приеме гаранция не по компоненти, а за цялата сглобена конфигурация, която рядко надхвърля две години...Доста от компонентите по отделно имат по-дълъг срок на гаранция.

преди 1 час, 1Force1 написа:

Гаранцията на компонентите по отделни идва от техните производители. Дори нашите търговци, когато пишат съответната гаранция, съм виждал да намаляват срока на гаранционно обслужване, под този даден от производителя му. Като изискват доплащане за да "удължат" този срок, Още по-зле става, ако се приеме гаранция не по компоненти, а за цялата сглобена конфигурация, която рядко надхвърля две години...Доста от компонентите по отделно имат по-дълъг срок на гаранция.

За цялата конфигурация, може само в технобакалийте да ти плеснат. И това с гаранцията, да, намаляват гаранцията, защото те по закон са длъжни да дадът 2 години.

преди 25 минути, niki292002 написа:

За цялата конфигурация, може само в технобакалийте да ти плеснат. И това с гаранцията, да, намаляват гаранцията, защото те по закон са длъжни да дадът 2 години.

Навсякъде ти набутват за цялата конфигурация когато те монтират сглобката, освен ако изрично не си пожелал друго.

преди 10 часа, Seven_Hill написа:

Калине оправи ли се тоя ВИП? Пращам на тоз номер 1916 и дава грешка!

С Уважение Ванко!

След 17-та промяна на името, нямаш право на VIP-абонамент.

Получавало се разседемнайстване на личността.

Колеги, може и да сте писали вече по тази тема,но не намирам нищо.

Как се добавя клип в новия форум. Говоря по принцип не от тубата,там някой каза,че само се слагал линка и ставало.

Искам примерно да добавя в мнение клип от тук ,как става?

Благодаря предварително.

Аз пък не мога да добавям снимки както досега. Какво да правя, на  друго място ли да ги качвам, че да ми се появяват самите   снимки в темите? Иначе снимките се появяват, когато почна да пиша отговор. Публикувам ли обаче тоя отговор, снимките вече ги няма. От сайта  където качва ли е проблема или по принцип има някакви ограничения да се качват снимки от други сайтове, може би несигурни? Ако е така, ще трявба да сменям сайта, защото не ми е удобно тук да качвам снимки. Твърде много ръчна работа. А и на други места да качвам, също не е удобно за мен поради същите причини. Единствено ми е удобно чрез ftp  да качвам снимките някъде и след това директно да давам линк. казвайте, ако  трябва да сменям мястото за качване, че направо се губи смисъла на половината постове, а една гоялма част от постовете изобщо не пиша поради факта, че не мога лесно да кача снимки. 

• Администратор
преди 1 час, Кико написа:

Аз пък не мога да добавям снимки както досега. Какво да правя, на  друго място ли да ги качвам, че да ми се появяват самите   снимки в темите? Иначе снимките се появяват, когато почна да пиша отговор. Публикувам ли обаче тоя отговор, снимките вече ги няма. От сайта  където качва ли е проблема или по принцип има някакви ограничения да се качват снимки от други сайтове, може би несигурни? Ако е така, ще трявба да сменям сайта, защото не ми е удобно тук да качвам снимки. Твърде много ръчна работа. А и на други места да качвам, също не е удобно за мен поради същите причини. Единствено ми е удобно чрез ftp  да качвам снимките някъде и след това директно да давам линк. казвайте, ако  трябва да сменям мястото за качване, че направо се губи смисъла на половината постове, а една гоялма част от постовете изобщо не пиша поради факта, че не мога лесно да кача снимки. 

Може ли линк за тест. Може и на лично съобщение

И при мен от няколко дни (IE11) не работи добавянето на клипове от Прикачи снимка от URL адрес.

преди 13 минути, Tommygun написа:

5642dd7264da4d4174?_t=eyJ0eXBlIjoiZnJvbS

Да не става и така

Отваряш снимката, и върху самата снимка с десен бутон - Копирай, после направо в темата тук Постави. Аз така правя.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/1236018_600766353307212_1071321848_n.jpg?oh=0cb19adb81b4e8477271802319a3e69b&oe=56EF9E0D&__gda__=1458109476_415a01eecb7fbf370bfc010c1aae0257

Не копираш линка на снимката а върху самата снимка.

преди 19 минути, Tommygun написа:

Кико има проблем със снимките при мен става дума за клип. 

Явно се обърках :)

За клип и при мен не се получава. Пействам линка от ю тюб, но не се показва клипа а само линка.

Успешен ден!

https://www.youtube.com/watch?v=locIxsfpgp4

преди 1 час, Tommygun написа:

5642dd7264da4d4174?_t=eyJ0eXBlIjoiZnJvbS

Да не става и така

от долу вече не става прикачването както беше преди

копирай линка на изображението и му удари ентер после

Не иска.

И не мога да цъкам ентър на него защото като го маркирам и цъкна и изчезва,като цъкам без да го маркирам нищо не се случва.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 1 час, Tommygun написа:

Не иска.

И не мога да цъкам ентър на него защото като го маркирам и цъкна и изчезва,като цъкам без да го маркирам нищо не се случва.

с десен бутон на мишката върху изображението - копиране адреса на изображението -

Ctrl + V поставяне в полето за отговор, излиза линк, след линка натисни ентер

1a9.gif

ето излезе

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

преди 43 минути, haidukpikaso написа:

с десен бутон на мишката върху изображението - копиране адреса на изображението -

Ctrl + V поставяне в полето за отговор, излиза линк, след линка натисни ентер

1a9.gif

ето излезе

Kakто казах по-горе, Кико има проблем с картинки, при мен проблема е видеоклипове. Иначе картинките ,които аз качвам така или иначе директно ги качвам във форума. преди давах от гугъл+,но преди ъпдейта се беше прецакало и не излизаха като няма .jpg накрая. Сега не съм и пробвал от там,но и на мен ми е по-лесно да хвана картинката и да я хвърля в мнението си.

http://plays.tv/video/564a3320975185e491?_t=eyJ0eXBlIjoiZnJvbSIsImxvZ2luX2lkIjoiNmQyNjY4NTQ4NWZkOWRjY2JkNjg5N2IzNmU4YmVmNzMiLCJjb2hvcnRfaWQiOiIyZTYwOTU1MmY5MzIyNGVkOGE3MWEwZGRiYWFmMTY0ZCIsImxvY2F0aW9uIjoiU2hhcmVWaWRlb01vZC5TaGFyZVZpZGVvTW9kIiwibGlua19pZCI6InNoYXJlX21lbnUiLCJldmVudF9pZCI6IiIsImdhbWVfaWQiOiI2ZGIwNThmMzgzODU0YzJjOTU4YTIzYmI1ZDgxZjk1MCIsImZlZWRfdHlwZSI6InJlcGxheSIsImZlZWRfaWQiOiI1NjRhMzMyMDk3NTE4NWU0OTEiLCJjbGlja2VkX3R5cGUiOiJzaGFyZV9saW5rIiwiY2xpY2tlZF9pZCI6ImdldF9saW5rIn0%3D

Ето при мен не става :wink12:

Ето и youtube не става...

И с линка отгоре не става от тубата.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

тия не са ги направили да излизат, то и от бокса не могат да излизат клипчетата

http://vbox7.com/play:424eea70ad?pos=pop

от тубата и от фейса излизат, даваш ентер след линка

Сега ще им пиша на съпорта ,но странното е ,че на другите хора им излиза от Youtube а на мен и от там не иска. И с ентър и без и с директния линк и с дясно копче и с линка отгоре на браузъра...

преди 15 часа, Калин Карабойчев написа:

Може ли линк за тест. Може и на лично съобщение

Ето  една снимка, която се появява докато пиша отговор, но не я виждам след като се публикува мнението:

2015-11-17_161344.jpg

А ето и как се вижда докато пиша:

2015-11-17_161552.thumb.jpg.84e406fdb66f

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Сигурно форума не вижда това ,затова не се получават работи с вибокса

<iframe src="http://vbox7.com/play:424eea70ad"></iframe>

iframe Или още казано страница в страницата

а се вижда само линк към страницата

<a href="http://vbox7.com/play:424eea70ad>http://vbox7.com/play:424eea70ad</a>

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.