Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световно първенство по футбол Германия 2006

Featured Replies

Аз тука малко със закъснение се включвам относно вчерашния мач Тринидат и Тобаго - Швеция. И направо се радвам, че не успяхме да се класираме за Световното, защото щяхме да берем по-голям срам и от на Евро 2004. Щом нашият екзекутор, който където ни набара ни бие с по 3-4 на нула не можа да бие един абсолютен дебютант на световни финали, не говори много добре за нашата класа. Какво му пречеше на Стоичков да приложи една по-дефанзивна тактика, разчиташа на контраатаки, вместо безкрайни центрирания... Но относно този мач - видя се "невероятната" класа на шведския отбор, когато зад гърба им го няма Ленарт Йохансон. Цял мач "великия" "швед" Дърварович нищо не направи и едва ли умората му е проблема. От какво се е уморил- от уговорените мачове на Ювентус ли? С тая игра шведите спокойно могат да събират куфарите и дано това да стане! (малко злорадство не е толкова вредно от време на време)

• Отговори 301
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Поспаланковци :hush:;)

Ето и резултатите от 3 мача играни вчера

Сърбия и Черна Гора-Холандия 0:1 (Ариен Робен "18")

Мексико-Иран 3:1 (Омар Браво "29",Голмахамади "36",Омар Браво "76",Синя "79")

Ангола-Португалия 0:1 (Педро Паулета "4")

Вчера нямаше изненади а иначе се получи доста добър мач между Холандия и Сърбочерногорците laugh.gif

на мен най-голямо впечатление ми направи мача Мексико - Иран

страхотна игра на Омар Браво , а като имаме предвид и Гиермо Франко като се разиграе мексиканците може да са скрит фаворит :hush:

Много се радвам,че има разногласия в Шведския отбор: :)

Бой се е разразил в съблекалнята на шведския национален отбор на полувремето на позорния първи мач на "тре крунур" в група В на световното първенство с Тринидад и Тобаго (0:0), пише “Меридиан мач”. В центъра на скандала отново е бил етническият босненец Златан Ибрахимович. Той е налетял с юмруци на халфа Тобиас Линдерот и двамата едва били разтървани от съотборниците си.

Ст. Петров: Беенхакер ги бе надъхал пределно

- Стенли, на какво отдаваш ремито на Тринидад и Тобаго срещу Швеция?

- Козът на съперника на Швеция бе невероятната мотивация. Имаше борба за всяка топка. Опитният наставник Лео Беенхакер ги бе надъхал до краен предел. Отлично се справи на вратата Шака Хислоп от Уест Хям, който спаси невероятни положения.

А и полевите играчи, които играят в Англия, показаха самочувствие. На това световно първенство няма отбор, който да се страхува от съперника си. Поне това се видя в досегашните мачове. Ще има изненади.

- Само Хислоп ли обезкуражи шведите?

- Той даде кураж на своите в тежки моменти, но определено на шведите им изневери късметът. В общи линии те си играха, както ги знаем - на скорост и опростено.

- Феновете на Англия са разтревожени от представянето срещу Парагвай?

- Това е само първи мач. А и англичаните в групите винаги играят трудно, но от осминафинал нататък получават вдъхновение и правят зрелищни мачове.

- Полша може ли да изненада Германия?

- Поляците нямат друг избор, освен да се хвърлят на немците след загубата от Еквадор. Но Германия има планове за световна титла...

Някой знае ли сайт, на който може да се гледат мачовете от Световното online? :)

Много се радвам,че има разногласия в Шведския отбор: :)

Бой се е разразил в съблекалнята на шведския национален отбор на полувремето на позорния първи мач на "тре крунур" в група В на световното първенство с Тринидад и Тобаго (0:0), пише “Меридиан мач”. В центъра на скандала отново е бил етническият босненец Златан Ибрахимович. Той е налетял с юмруци на халфа Тобиас Линдерот и двамата едва били разтървани от съотборниците си.

Еми нищо ново! Дърварович кат не може да играе, Линдерот му е виновен. :)

Дърварович както го нарече минаваше през защитниците ни като малка гара през квалификациите ....

Берлин. Берлин, 12 юни (БТ За изминалите три дни от световното първенство по футбол в Германия, няма регистрирани сериозни инциденти.

Според организаторите причина за това е празничното настроение на феновете и ефективната работа на органите на реда.

Единственото, което е проблем през гостите и участниците в Мондиала е големия трафик. Преди началото на световното първенство организаторите предупредиха да се използва предимно обществения транспорт.

В големите задръствания попадат дори и футболисти. Отборът на Португалия имаше проблем с пристигането си за мача с Ангола снощи, тъй като на футболния отбор не се полага специален ескорт.

Източник: Нетинфо

Браво на Чехия за победата над "великите" САЩ! 3:0 biggrin.gif ( Браво на Томаш Росицки ) Много чисти измъквания правиха и доста добри атаки. Поздравления на момчетата :hush:

Браво Пирло , браво Якинта , браво Томаш Росицки biggrin.gif

явно припечелих от еврофутбола :) Познах и 3-те мача ...

Аз пък си мисля,че е безмислено другите отбори да се хабят да играят. Направо да дават купата на Италия и това е :)

Ко ви казах ;):clap::wors::wors::)

Много се радвам,че има разногласия в Шведския отбор: :yanim:

Бой се е разразил в съблекалнята на шведския национален отбор на полувремето на позорния първи мач на "тре крунур" в група В на световното първенство с Тринидад и Тобаго (0:0), пише ”Меридиан мач”. В центъра на скандала отново е бил етническият босненец Златан Ибрахимович. Той е налетял с юмруци на халфа Тобиас Линдерот и двамата едва били разтървани от съотборниците си.

ТОзи тип е икона в Швеция, но лично за мен е пълно л**е

Спор няма, че имат талант и всичко останало, но ... явно не е достатъчно.

Не разбирам как още го търпят, най-вече тренърите му. Липсва му елемтарна (футболна) култура !!!

Евала на Чехите, чудесен футбол, най-добрия засега, както и преди две години :clap:

За Италия мога да препдоложа, че ще отпаднат с дузпи, както (почти) винаги :wors:

”Афтонбладет”: Бяхме суперслаби!

Снимка

Около 30 000 шведи подкрепяха сънародниците си на стадиона в Дортмунд, но останаха разочаровани

Срам ни е от това, което направихте, пише шведската преса

Медиите в Швеция скъсаха от критики националния отбор след равенството 0:0 с пълния аудсайдер Тринидад и Тобаго. Скандинавците играха цяло полувреме с човек повече, но не успяха да вкарат гол.

"Едно голямо жълто море. Това представляваше стадионът в Дортмунд за мача с Тринидад и Тобаго. Аз също развявах знаме. Но после бързо го прибрах, защото ме хвана срам. Всички чакахме изразителна победа срещу най-слабия отбор на световното. А какво се оказа? Ние сме суперслаби", пише най-големият вестник в Швеция "Афтонбладет".

"Какво направихте?" е заглавието на всекидневникът "Експресен". "С тази игра не само че няма да прескочим групата, но може да останем и на последно място. След като Шака Хислоп, който бе решил да се откаже от футбола, се оказа непреодолим пред Ибрахимович и Ларсон, значи не ни чака нищо розово. Следващите два мача трябва да ги изиграем, все едно сме за последен път на терена", пише още "Експресен".

и-к Петър Виденов

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Забраняват на будистки монаси да крещят на мач 0000004776-article.jpg

Будисткият предводител на монасите в Камбоджа Нон Нджет издаде официален декрет до 40-те си хиляди подчинени в страната, с който им забрани да изразяват радостта си по време на мачовете от Световтото първенство по футбол в Германия.

Той призова поклониците на Буда да пазят гробно мълчание, докато набюдават излъчванията на двубоите. Монасите нямат право да гледат срещите в кафенета и заведения. Освен това за тях са забранени и залаганията за резултатите от срещите.

"Много е трудно да отделя монасите от футбола. Позволих им да гледат телевизия, но трябва да запазват спокойствие при победа на любимите им отбори", заяви Нджет.

Ако някой наруши забраните му, ще загуби монашеската си титла.

Михаел Балак скандализира Германия

Въпреки че все още не е изиграл нито една минута на Световното първенство, Михаел Балак продължава да бъде в центъра на вниманието. Само че отново с лош повод. Този път капитанът на Бундестима скандализира немската общественост, след като в неделя се появи с фланелка с надпис “Италия”.

Снимката на "престъпника" днес е на първата страница на "Билд", а вестникът с най-голям тираж в Германия, обвинява Балак, че "саботира черно-червено-жълтата вълна, която ентусиазира цялата страна". Заглавието на “Билд“ е "Какво е това?"

"Купих си тази фланелка от модната къща “Долче & Габана” преди няколко години. Тя ми напомня за нашия последен триумф на Световно първенство. Именно в Италия през 1990-та година ние станахме световни шампиони", оправда се Балак, който се очаква да дебютира на финалите в сряда вечерта в двубоя срещу Полша.

0000004781-article.jpg

Мъка,мъка и пак мъка, тези думи най-ясно изразяват представянето на Франция в днешната среща.Отборът на "петлите" беше бледо копие на тима,от които всички се страхуваха преди няколко години.Без капка креативност,с един трудноподвижен Зидан,без Трезеге,а с неорентирания Вилторд франция покажа,че ще бъде истинско чудо,ако стигне по-далеч от четвъртфинал.Тимът на швейцария излезе за хикс и го постигна.

Ако си бяха повярвали повече момчета щяха да вземат победата срещу тима на Доминек.За мен остава поне удовлетворението,че поспах малко,докато 22 се мъчеха да уморят зрителите от скука.Дано Бразилия и Хърватска сътворят един интересен мач на бързи обороти и Роналдинио и компания ни зарадват с красиви отигравания. :)

Редактирано от martata (преглед на промените)

Мъка,мъка и пак мъка, тези думи най-ясно изразяват представянето на Франция в днешната среща.Отборът на "петлите" беше бледо копие на тима,от които всички се страхуваха преди няколко години.Без капка креативност,с един трудноподвижен Зидан,без Трезеге,а с неорентирания Вилторд франция покажа,че ще бъде истинско чудо,ако стигне по-далеч от четвъртфинал.Тимът на швейцария излезе за хикс и го постигна.

Ако си бяха повярвали повече момчета щяха да вземат победата срещу тима на Доминек.За мен остава поне удовлетворението,че поспах малко,докато 22 се мъчеха да уморят зрителите от скука.Дано Бразилия и Хърватска сътворят един интересен мач на бързи обороти и Роналдинио и компания ни зарадват с красиви отигравания. :)

А мене как ме е яд, че заложих за тях (защо ли?) - още ги проклинам!!!!!!! :)

А Швейцария се оказаха също слаби. Как не го разгромиха тоя безпомощния отбор на Франция не знам! :)

Лошо, лошо, Французите не са това, което бяха. Ни Зидан, ни Виера. И Анри не го бъде в националния.

Хърватите направиха добро впечатление, мощна преса, чудесна защита, огромно желание, но Бразилия са си Бразилия.

:whist:

Фен заведе дело срещу треньора на Полша за причинени емоционални щети

460x546.jpg

Разочарован футболен фен заведе дело срещу старши треньора на полския национален отбор Павел Янаш за емоционални вреди след загубата с 0:2 от Еквадор в първия кръг от група "А" на Мондиал 2006.

Ревностният привърженик на "дружина полска" на име Зигмунт Ян Прушчински е изпаднал в нервна криза и душевно разстройство, вследствие на поражението неговите любимци от еквадорците и претендира за 3000 долара обезщетение от Янаш. :P

Прушчински ще оттегли иска си, ако Полша победи домакина Германия в среща от втория кръг утре вечер. В този мираж обаче твърде малко поляци вярват.

Надъхват украинците с $ 3 млн. за да излязат от групата

14.06.2006 08:32

Украинските национали със сигурност ще летят по терена срещу Испания днес, след като научиха какви премии ще приберат, ако успеят да се класират за втората фаза на световното първенство. Играчите ще си разделят 3 млн. долара за участие на 1/8финалите, обяви президентът на федерацията Григорий Суркис. Това прави между 100 и 150 000 долара за всеки играч, в зависимост от играното време.

Това е исторически мач за тима – първи на световно финали. Дори и да загубят обаче, Андрий Шевченко и съотборниците му имат добри шансове да си класират, тъй като в групата са още отборите на Тунис и Саудитска Арабия.

Суркис разкри още, че футболистите ще приберат отборна премия от 4,5 млн. долара при участие на 1/4финала и 8,5 млн. за класиране сред първите 4. Той обаче не уточни какви ще бъдат бонусите за класиране за финал или пък за спечелване на титлата. Все пак шефът добави, че духът в лагера на отбора е много висок и играчите са амбицирани за добро представяне, в което той не се съмнява.

Дида извади малко късмет ... жалко за Ковач , добре започна иначе Кака блестящ :clap:

Като цяло бразилците не ми направиха голямо впечатление , но едва ли са се напрегнали много :P

Иначе днес започват моите фаворити и съм много развълнуван cool.gif

Vamos La Furia Roja !!

Световно първенство по футбол - Germany 2006

» По време на Световното първенство ще бъдат изиграни 64 мача, които ще бъдат ръководени от 23 съдии и техните помощници. Мачовете ще бъдат изиграни в 12 градове-домакини: Берлин, Дортмунд, ...

114978427239659953.gif

Германия 2006

Световното първенство по футбол продължава до 9 юли.

По време на Световното първенство ще бъдат изиграни 64 мача, които ще бъдат ръководени от 23 съдии и техните помощници. Мачовете ще бъдат изиграни в 12 градове-домакини: Берлин, Дортмунд, Франкфурт, Гелзенкирхен, Хамбург, Хановер, Кайзерслаутерн, Кьолн, Лайпциг, Мюнхен, Нюрнберг и Щутгарт.

Общо 32 национални отбора ще си разделят около 190 милиона евро. Разпределение на наградния фонд:

= Елиминирани в първия кръг (16 отбора): всеки елиминиран отбор ще получи по 3,79 милиона евро

= Елиминирани на осминафиналите (8 отбора): всеки отбор ще получи по 5,38 милиона евро

= Елиминирани на четвъртфиналите (4 отбора): всеки отбор ще получи по 7,28 милиона евро

= Елиминирани на полуфиналите и заели съответно 3-то и 4-то място: всеки отбор ще получи по 13,61 милиона евро

= Финалист: 14,24 милиона евро

= Световен шампион: 15,51 милиона евро.

В първенството участват 32 отбора, разделени в 8 групи:

Група "А" Коста Рика, Еквадор, Германия, Полша;

Група "В" Англия, Парагвай, Швеция, Тринидад и Тобаго;

Група "С" Аржентина, Кот д'Ивоар, Холандия, Сърбия и Черна гора;

Група "D" Ангола, Иран, Мексико, Португалия;

Група "E" Чехия, Гана, Италия, САЩ;

Група "F" Австралия, Бразилия, Хърватия, Япония;

Група "G" Франция, Република Корея, Швейцария, Того;

Група "H" Саудитска Арабия, Испания, Тунис, Украйна.

Германия очаква 3 милиона футболни фенове за световното първенство, като 1 милион от тях - чужденци. 320 чуждестранни полицаи ще патрулират по време на Световното първенство. Страни като Великобритания, Полша, Франция и Холандия - известни с футболните си хулигани, ще изпратят по 40 представители на органите на реда. Чехия, Швейцария, Австрия и Италия пък ще командироват по 20 полицаи, Португалия, Швеция, Белгия и Испания - по 10, а Люксембург - 5. Всички тези представители на реда ще бъдат облечени в националните си униформи, но ще бъдат на подчинение на

германската полиция.

Талисман на Световното първенство е плюшеното лъвче "Goleo". Той е представен официално в края на 2005 г. от двама бивши световни шампиони по футбол - бразилецът Пеле и президентът на Организационния комитет на Световното първенство по футбол в Германия Франц Бекенбауер.

source.gifhttp://www.dir.bg/

Редактирано от car (преглед на промените)

шевченко до последно под въпрос!

Ялови нападатели тревожат Луис Арагонес.

Съмнения около украинската голова машина Андрей Шевченко и въпросителни около способностите на испанските нападатели са в центъра на вниманието преди сблъсъка между фаворитите в група "Н".

Бившият футболист №1 на Европа Шевченко лекува травма в коляното и до последната минута ще бъде под въпрос за срещата. 29-годишният нападател влезе резерва срещу Люксембург и се разписа за 3:0 миналата седмица и дори тренира наравно с останалите, но самият той твърди, че няма да е напълно готов преди мача със Саудитска Арабия на 19 юни.

"Чувствам се все по-добре - заяви новото попълнение на Челси. - Този период е важен за мен и не бива да се избързва". Олег Блохин вероятно ще вземе решение дали да пусне Шевченко в последните минути.

Испания пристигна на световните финали с най-дългата серия без загуба от 32-та финалиста - 22 мача, но въпреки това няма нито един нападател в топформа. Капитанът и водещ голмайстор на тима Раул вероятно дори ще стартира на пейката заради последствията от контузията в коляното, а в атака ще излязат Фернандо Торес, Давид Вия и Луис Гарсия.

Това трио вкара общо 1 гол в последните три контроли и въпреки безспорната си класа, трябва да доказва, че притежава инстинкт на убиец в пеналта. Аржентинският защитник Мариано Перния би трябвало да бъде ляв бек, след като само преди седмица дебютира с гол срещу Хърватия, а Маркос Сена, Хаби Алонсо и Шави са триото в средата.

След дълги години на разочарование от мондиалите този път испанците имат по-земни очаквания от любимците си. "Исторически погледнато, не сме постигали нищо на световни първенства - заяви селекционерът Луис Арагонес. - Не е изненадващо, че хората не очакват много от нас. Сега обаче мислим мач за мач и после ще видим какви цели ще преследваме".

67-годишният спец, доайен сред треньорите на турнира, предупреди да не се подценява съперника, дори Шевченко да не играе днес.

"Украйна не е само Шевченко. Блохин има и други добри футболисти и няма да ни бъде лесно да се справяме с контраатаките им", добави Мъдреца от Орталеса.

Самият Блохин обаче не е на това мнение поне пред медиите. "С Шевченко Украйна е един отбор, без него - напълно различен. Дали съм разтревожен? Испанците трябва да се тревожат", заяви украинецът.

Ако Шева не играе, в атаката на тима ще излязат рекордьорът по участия за Украйна Сергей Ребров и Алексей Белик.

Украйна имат уникален шанс да се класират напред :blink:

В тази група май нещата са ясни, но аз искам да видя качествата на първенците на Африка :wors:

Германия с Полски дует срещу Полша

Подолски знае двата химна, няма да пее нито един

Полша се изправя пред заплахата да бъде победена от двамата най-добри полски нападатели на мондиала. За съжаление на Янас обаче те играят за Германия.

Двамата нападатели на Германия Мирослав Клозе и Лукас Подолски днес излизат срещу родината си.

"Мачът ще бъде специален, каза 21-годишният Подолски. - Аз съм бил на две години, когато съм дошъл в Германия. Имам две родини и в двете се чувствам като у дома си. Ще изпитам особено чувство, когато се изпълняват германският и полският химн", обяснява Подолски и добавя, че няма да пее нито един от двата химна, макар че ги знае.

Роден в Глейвиц, Подолски със своите родители се премества в Бергхайм. С двойно гражданство, на 18 години Подолски избира да играе за Германия, но въпреки това продължава да говори на полски език в семейството си.

Роден в Ополе, Мирослав Клозе е на 8 години, когато се мести в Германия. "Чичо ми и леля ми живеят в Полша. Аз обичам да ходя в Полша, където хората са много любезни", обяснява Клозе.

След загубата си в първата среща с Еквадор (0:2) поляците се нуждаят от победа, за да се върнат в борбата за 1/8-финалите.

От гледна точка на статистиката това изглежда трудна задача, след като от 72 години Полша няма победа над Германия, а домакините не са губили в последните си 13 мача в Дортмунд.

Победата с 4:2 над Коста Рика даде повод за оптимизъм в германския лагер, а завръщането на капитана Михаел Балак - още повече вяра в успеха срещу "дружина полска".

Селекционерът Клинсман обаче предупреди своите възпитаници да внимават, тъй като това ще бъде решаващ мач за поляците. "Те искат на всяка цена да вземат точки, в противен случай отпадат".

Полският му колега Янас има други главоболия. След загубата от Еквадор той обеща промени в състава, но не пожела да ги издаде пред медиите.

"Информациите за конфликт в отбора след загубата от Еквадор не отговарят на истината", добави спецът. За лявото крило на Полша Еби Смоларек това също ще е специален мач, тъй като той излиза на клубния си стадион, след като направи добър сезон с Борусия (Д).

МАЧОВЕТЕ ПОМЕЖДУ ИМ ДОСЕГА

03.12.1933 Германия - Полша 1:0 К

07.10.1934 Полша - Германия 2:5 К

15.09.1935 Германия - Полша 1:0 К

13.09.1936 Полша - Германия 1:1 К

18.09.1938 Германия - Полша 4:1 К

20.05.1959 ФРГ - Полша 1:1 К

08.10.1961 Полша - ФРГ 0:2 К

10.10.1971 Полша - ФРГ 1:3 ЕКв

17.11.1971 ФРГ - Полша 0:0 ЕКв

03.07.1974 ФРГ - Полша 1:0 СП

01.06.1978 ФРГ - Полша 0:0 СП

13.05.1980 ФРГ - Полша 3:1 К

02.09.1981 Полша - ФРГ 0:2 К

04.09.1996 Полша - Германия 0:2 К

Баланс: 14 мача, 10 победи за Германия 4 равенства, г.р. 26-7

Заб.: К - контрола, СП - световно първенство, ЕКв - квалификации за европейско първенство

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.