Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Fallout 4

Featured Replies

Aз пък искам да го видя как става това. Ако може с клипче. Няма значение с каква карта си - всяка може да записва вече.

Колкото до варианта имам вдигнат герой и ще го превключа на оцеляване само да претупам нещо - това не важи. Нали се сещаш, че ако си го почнеш отначало ще ти трябва поне 5-ти повече време да си го докараш на това ниво, ако изобщо успееш.Нямаш ресурсите, не можеш просто така да преиграваш и мислиш кое да вземеш и кое не. Развитието на крафтинга и селищата е по-бавно и изобщо не е просто ей така да побиеш малко и готово.

Това е ,което се опитваме да те убедим, че не си видял нищо от играта като не си си я играл отначало, не че нещо не става. Винаги всичко става по някакъв начин. Обаче няма как да кажеш че си играл много по-трудни игри без да си играл тази от нулата на оцеляване. И аз съм играл Сталкер и трябва да ти кажа ,че е съвсем различно преживяване със своите плюсове и минуси. Dying light също. Всяка си има пинизите и всяка прави кеф по свой начин.

• Отговори 198
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, p_lame_n написа:

Вдига ми се постепенно и бавно живота защото съм си сложил стимулатор .а не защото съм направил някоя шмекерия.И да идеята ми не е просто да бия силни добитъци /но казвахте че е невъзможно да се убие голям робот на оцеляване .а аз казвам че може дори и във близък бой /  .

Е не сме казали, че не може. Просто аз казах, че е може би най-трудната задача. Роботът стреля с лазер, голяма скорострелност, бързо се движи. Това означава,ч е дори да забавиш времето, пак ще получиш голям демидж. Ако тръгнеш да бягаш, роботът няма да те изпусне , освен ако не се скриеш навреме. Сао че и да се скриеш, пак е наблизо и дебне. Хубаво, ще му избягаш и той ще се успокои. Ама после какво правиш? Знчи, ако роботът е с лазер, ти трябва добра енергетична защита. Има такива. Обаче това означава предварителна подготовка. Примерно да настроиш броянта си за издържане на енергийни повреди. След това ти трябва и нещо от рода на Тесла книжката, дето ти намалява раните от енергия. Трябва ти и някоя манджа, като "супа рад ольона" или "стейк рад скорпиона", дето пак да ти намалява демиджа от енергия. Трябва ти примерно и оръжие, дето като се приоцеслиш, да ти намалява твоя демидж на 50%. Трябва ти и оръжие, дето робота да няма защита. Трябва ти стелт режим, трябва ти броня, дето като те шибне робота да ставаш невидим, трябва ти броня, дето да подобрява какво ли не. Абе...възможности много. Не е като да не може да утрепиш един скапан робот.  Както казах, проблемът е, че  ти не играеш тая игра, за да утре3пиш робота. Ако ти трябва нещо от тоя робот, добре, цели го, губи време. Ама ако си тръгнал по друг път, не виждам смисъл. Вярно, дава ти доста точки като го унищожиш, но същите точки може да получиш и докато изпълняваш доста по-леки задачи за същото време.

Дайте линк към някоя програма за записване на видео и ще направя / опитах се поне снимки да направя но не стана / . Иначе не използвам нито забавяне на времето .нито наркотици.нито специални брони / даже може да се пробвам и без тях /  нищо само натурален бой .

Да наистина не съм стигнал до тук на ниво оцеляване .Преди време се пробвах да тръгна на оцеляване и стигнах до към 15 ниво / просто по бавно се развиваха нещата и се отказах/

За снимки ползвай FRAPS. За видео...и АМД и НВИДИА  си имат възможности за записване. При теб ползвай Shadowplay. Може и стрийм в You Tube  да направиш ако искаш. 

Ето да не кажете че лъжа .Успях чрез фрапс да направя снимки / опитах видео но правеше малки клипчета / .Така че този робот даде на късо няколко пъти докато разбера че клиповете не ми се получават .

Fallout4 1.jpg

Fallout4 3.jpg

Fallout4 4.jpg

Fallout4 2.jpg

Направих си тест с настройките и поне при мен от повечето няма никакъв смисъл.Обемния свят -никаква разлика само падат кадрите с ~8 .слънчевите лъчи - малко по светло и ~8 фпс-а на-долу. отражението -пълна нула.детаилизациите и рязкоста - нищо .само при сенките има разлика стават по тъмни и фпс-те падат до ~8 .Такова нещо в друга игра не бях срещал ! Вдигаш на максимум тези настройки и ти падат кадрите с~20 .А разлика в картината няма !!!

преди 36 минути, p_lame_n написа:

Направих си тест с настройките и поне при мен от повечето няма никакъв смисъл.Обемния свят -никаква разлика само падат кадрите с ~8 .слънчевите лъчи - малко по светло и ~8 фпс-а на-долу. отражението -пълна нула.детаилизациите и рязкоста - нищо .само при сенките има разлика стават по тъмни и фпс-те падат до ~8 .Такова нещо в друга игра не бях срещал ! Вдигаш на максимум тези настройки и ти падат кадрите с~20 .А разлика в картината няма !!!

Сложи си и новите текстури, да видиш разлика ;)

преди 8 часа, p_lame_n написа:

Такова нещо в друга игра не бях срещал ! Вдигаш на максимум тези настройки и ти падат кадрите с~20 .А разлика в картината няма !!!

Аа, има, има! Опитай да видиш Crysis 2 - на high графиката е по-добра, отколкото на макс. Пълен смях!

По принцип, за да се направи графиката по-близа до действителността, колкото и да не се харесва на някои, се налага кадрите да паднат много. Давам един пример с PCSS  сенките на NVIDIA. При тая игра няма такива, но да вземем една GTA 5  или Far Cry 4. Това са меки сенки. Тоест, колкото по се отдалечава предмета, дето хвърля сянка, от сянката си, толкова сянката става по-мека в краищата. В един момент просто имаш размазано петно, въпреки че сянката може да пада примерно от някое високо иглолистно дърво. Това, дето ти хареса на теб, може да са иглички по земята, но в реалността няма такива. Има само някакви неоформени и неопределени сенки, които в игрите гълтат 10-20  fps  примерно. Това, което харесваш ти, няма нищо общо с това, което е в действителността. Щом не ти харесват такива сенки, ами не ги ползвай, никой не те кара. Ползвай си нарисуваните и измислени сенки и си трай. Много сте ми интересни като кажете, че разлика няма. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

В сенките има разлика и съм го написал .Но в рязкоста . обемноста и детаилизациите няма никаква разлика дали е на средни или на ултра но пък кадрите падат доста .Попитах най вече да не би проблема да е само при мен .а не да се заяждам !

Разгледах има някакви хай резолюция текстури за играта .Някой пробвал ли ги е че са май към 55 гб.

Редактирано от p_lame_n (преглед на промените)

преди 5 минути, p_lame_n написа:

В сенките има разлика и съм го написал .Но в рязкоста . обемноста и детаилизациите няма никаква разлика дали е на средни или на ултра но пък кадрите падат доста .Попитах най вече да не би проблема да е само при мен .а не да се заяждам !

Падат да. И е нормално. Особено товари Ambient occlusion на HBAO+.

преди 23 минути, p_lame_n написа:

Разгледах има някакви хай резолюция текстури за играта .Някой пробвал ли ги е че са май към 55 гб.

Да, нали за това ти говоря. Разлика голяма може би няма, но пък и кадрите не падат толкова. АЗ играя с тях, но нямам възможност да сравня с това, как е било преди, та мнението ми е субективно.  И не винаги някоя настройка непременно трябва да се забележи. Може и да не гледаш където трябва. Например има настройки за далечината на видимост - трева, детайли и така нататък. Това ако не се загледаш или не знаеш за какво говорим, ще се чудиш що падат кадрите ти. 

Всъщност, мисля че имаше възможност да се деинсталират текстурите, но не ми се занимава. После пак ще трябва да тегля 55 GB

2017-03-16_131209.jpg

преди 25 минути, p_lame_n написа:

В сенките има разлика и съм го написал .Но в рязкоста . обемноста и детаилизациите няма никаква разлика дали е на средни или на ултра но пък кадрите падат доста .

Това ще го проверя тая вечер и ще си кажа мнението. 

Теста си го направих в началото на мостчето на Санкучари до кофата има и кола в слънчево време .Направо си изкарах очите за да видя някаква минимална разлика ! Слънчевите лъчи дето даже при тестовете повечето ги изключват и свалят с близо 10 фпс-а .Става може би една идея по светло от ниски до ултра .Обемния свят е още по зле / обикалях гледах скали.тревички .сгради / и нищо .Ама кадрите паднаха с още ~10 .Детаилизациите нищо но поне не тормозят .

Исках заради тази игра да си взема по силна карта и да се кефя на разходката сред природата / докато бия най-силните робо-добитъци / но ще се откажа .До сега не бях се заглеждал чак толкова .Но при такъв спад на кадри би трябвало да е все едно друга игра .

И да ги пита човек тези дето са я правили тази игра как са успели да я направят толкова не оптимизирана и с бутафорни настройки които само ти затормозяват компютъра !?!

преди 5 минути, p_lame_n написа:

Теста си го направих в началото на мостчето на Санкучари до кофата има и кола в слънчево време .Направо си изкарах очите за да видя някаква минимална разлика ! Слънчевите лъчи дето даже при тестовете повечето ги изключват и свалят с близо 10 фпс-а .Става може би една идея по светло от ниски до ултра .Обемния свят е още по зле / обикалях гледах скали.тревички .сгради / и нищо .Ама кадрите паднаха с още ~10 .Детаилизациите нищо но поне не тормозят .

Исках заради тази игра да си взема по силна карта и да се кефя на разходката сред природата / докато бия най-силните робо-добитъци / но ще се откажа .До сега не бях се заглеждал чак толкова .Но при такъв спад на кадри би трябвало да е все едно друга игра .

И да ги пита човек тези дето са я правили тази игра как са успели да я направят толкова не оптимизирана и с бутафорни настройки които само ти затормозяват компютъра !?!

Няма по-подробен гайд от тоя: http://www.geforce.com/whats-new/guides/fallout-4-graphics-performance-and-tweaking-guide

Чети, гледай и сравнявай.

Да много добре са показали хората че нещата са много зле !

Има и друго ! Когато паднат кадрите до около 38 започва да сече .Инсталирах си новата Batlefeld 1 и при 35 кадъра се играе доста добре .Тези 35 кадъра/ и то на ултра настройки / при Fallot се равняват на около 55-60 .

Много неща трябва да се оправят около тази игра / изнервям се защото иначе много ми харесва и други такива игри няма  ако изключа Сталкер / !!!

преди 28 минути, p_lame_n написа:

Да много добре са показали хората че нещата са много зле !

Има и друго ! Когато паднат кадрите до около 38 започва да сече .Инсталирах си новата Batlefeld 1 и при 35 кадъра се играе доста добре .Тези 35 кадъра/ и то на ултра настройки / при Fallot се равняват на около 55-60 .

Много неща трябва да се оправят около тази игра / изнервям се защото иначе много ми харесва и други такива игри няма  ако изключа Сталкер / !!!

Слагай това и почвай да вдигаш левел: https://survarium.com/en 

Фалаута върви най-добре със стабилни 60 кадъра - ни над, ни под. Въпреки че картината е по-гладка с над 60, физиката на играта се збъгва (звука по диалозите, гърменето, гравитацията и такива).

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Благодаря за новата игра .Много е добра / кънтър сталкер / :} .Графиката е даже малко по добра от Fallout 4 .И въпреки това не падам под 52 кадъра .Учудващо като за новак държа си второ място по убийства .

преди 12 часа, p_lame_n написа:

Ами сега сравних на medium  и ultra  с всички неща включени, дори тия, дето не са стандартно ( има и такива). Разлика се усеща. Картината рано сутрин е доста по-отчетлива, а не мъглява, както на медиум. То това е общо усещане и ако не го виждаш, не знам какво изобщо виждаш! Същата работа и с тоя Advanced Blеnding  при DIRT Rally,  дето пък други хора не виждат. Кой пие, кой го хваща. Да се повторя от вчера по повод едни писания на дърт модератор. 

Пак казвам. Щом не ви харесва, джиткайте си на медиум и лоу и изобщо не се занимавайте с хардуер!!! Хардуера е за тия, дето виждат нещо, а не за ония, дето гроздето им кисело!

Гроздето не ми е кисело .а направо го няма ! Казваш има някаква разлика .В какво се състои тази разлика ? Ето аз ти давам пример при сенките.От средни до ултра разликата е че сенките стават по тъмни .И тази настройка е най долувима .Може да усещаш разлика защото картата ти е по-силна / не знам /.При мен обемния свят дали е изключен или на максимум разлика има само в кадрите / аз пак си върнах заводските настройки на картата защото грееше и се чуваше повече/.За сутринта както си пробвал може да е имало мъгла .За това пробвай на слънчево време .

Спад на кадри има само в гористи местности и в определен час от деня. Разликите в настройките няма как да забележиш навсякъде. А и местата, където кадрите падат много са малко и както казах, са свързани главно с горите. Отказвам се да споря, нямам нищо против да си играете с мижавите карти на LOW и 720p. Една такава мижава карта събира прах до мен. Това е карта почти на нивото на GTX460  от 2010 година. И ти очакваш да нямаш спад в кадрите? Как да стане?

И на мен не ми се спори .И да картата ми е мижава 750-ка .Но на Batlefeld 1 която е по нова и с по добра графика успявам да играя на ултра 1680х1080 .Докато в Fallout даже за високи настройки не мога да си помисля .Но пък като вдигна доста от настройките не се подобрява нищо .а само сече .Спадове на кадри има на доста места и повечето не са в гора .

• 3 седмици по-късно...

От 4 месеца се чудя, дали high resolution texture pack  има ефект. Е, сега разбрах като го махнах. Все едно се върнах в първи клас. Нищо че кадрите застопориха на 60. Иначе в населените зони след половин един час игра, кадрите падат и се налага рестарт. 

Между другото, вече съм на 55-то ниво при трудност "оцеляване". Обаче пак ще си върна HRTP,  че не ми харесва стандартната картина без това DLC.

• 2 седмици по-късно...

Вече съм с амд 470 8гб.2 пъти е по бърза от старата ми 750 ти .При резолюция 1680х1050 на ултра дава от 62 до 34 фпс-а.Има ботълнек / моменти когато картата е на 0% а процесора i3-4130 е на 60% НО спадове в кадрите няма !!! Не оптимизираните местности отново правят проблеми / въпреки силната карта / от 44 до 34 кадъра .От Бетесда трябва да оправят нещата !

Благодаря на Julius Decimus който ме светна за Survarium доста добра игричка с добра графика

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.