Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Fallout 4

Featured Replies

Аз рейдърите с малкия 10.мм пищов ги бия и гледам само глави да целя. От далече с мускета на минутите или с 308 с оптика. Даже вчера в помпената ми падна от оня оптики дето ги маркира - много полезно нещо докато нямаш перка за VATS да ти ги показва.

• Отговори 198
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Така...айде да ми препоръчате трудност за започване (без последната май като ви чета), ще може ли ?:rolleyes:

Като за начало най съм добър в аймването/целенето по принцип. Ако има нещо да се излупа без оная камера на забавен каданс ще го пръсна :emoji_smiley-06: Така де.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 1 час, Julius Decimus написа:

Така...айде да ми препоръчате трудност за започване (без последната май като ви чета), ще може ли ?:rolleyes:

Като за начало най съм добър в аймването/целенето по принцип. Ако има нещо да се излупа без оная камера на забавен каданс ще го пръсна :emoji_smiley-06: Така де.

Давай medium. по средата е. Аз нея почнах. Не е много трудно, ама не е и чак толкова лесно. Става за опознаване на играта. 

преди 1 час, Tommygun написа:

Аз рейдърите с малкия 10.мм пищов ги бия и гледам само глави да целя. От далече с мускета на минутите или с 308 с оптика. Даже вчера в помпената ми падна от оня оптики дето ги маркира - много полезно нещо докато нямаш перка за VATS да ти ги показва.

Най-сетне напреднах доста. Ама в кариерата имаше и легла. Проблемът бе отначало да изтрепя райдерите от скалите и след това надолу. Там вече лесно,, защото има и запис. Иначе ако съм едно към едно с 10 мм пистолет с някой брониран райдер, нямам голям шанс. затова предприех една друга тактика. Заложих мина по пътя и тя ми помогна доста ;) Кофтито бе, че трябва да мине точно през мината, иначе не гърми. Ама от третия или четвъртия път стана. Накрая вече ползвах и 'винт" за забавяне на времето. Така се трепят лесно в главата. 

И като дадох съвет за medium,  то там това забавяне на времето няма голям смисъл, защото се трепят и без него. Забелязах, че сега ползвам съвсем различни оръжия и помощни средства в сравнение с играта на medium. Сега голям смисъл според мен има да ги трепя скрит, като ми дава двойно нараняване. А ако се и ъпдейтва тая опция до тройни или петорни точки, ще е много по-лесно. Обаче до там не съм стигнал още, че се боря все още с товара, който мога да пренасям. Вече съм на 255 килограма като цяло, заедно с ъпгрейдваните брони за носене на повече товар. 

• 2 седмици по-късно...

Има места където кадрите падат драстично /към 40 кадъра не се трае /.Не знам дали е от моята карта нвидия 750 ти  или го прави и с по силни карти .Мислех да си сменя картата но ако го прави и при например 1050 то няма да има никакъв смисъл от смяна .Ако някой има наблюдение да сподели .

преди 3 часа, p_lame_n написа:

Има места където кадрите падат драстично /към 40 кадъра не се трае /.Не знам дали е от моята карта нвидия 750 ти  или го прави и с по силни карти .Мислех да си сменя картата но ако го прави и при например 1050 то няма да има никакъв смисъл от смяна .Ако някой има наблюдение да сподели .

Така си е. В гората кадрите падат. Обаче може това да се дължи и на друго - ако си включил вертикална синхронизация. При мен има и друго. Скоро не ми е правило тоя номер, но след дълга игра кадрите почват да падат, защото картата не се товари. Трябва рестарт. По принцип ако се намалят детайлите, не би трябвало кадрите да падат. Поне не и в началото като пуснеш играта. Има и една опция за fastsync  от драйверите на NVIDIA,  която може да подобри нещата, когато кадрите паднат под 60, стига да не си стигнал до ситуация, видеокартата да не се товари. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Не е само в гората има места където няма нищо и пак си падат .А картата и процесора не са натоварени много е странно .От 60 пада на под 40 кадъра .Такива места са до металолома и в хозмага .И имам чувството че в тази игра 40 кадъра отговарят на 30 в друга .За това ми е и питането дали с по силна карта тези спадове ще се оправят ?

преди 8 минути, p_lame_n написа:

Не е само в гората има места където няма нищо и пак си падат .А картата и процесора не са натоварени много е странно .От 60 пада на под 40 кадъра .Такива места са до металолома и в хозмага .И имам чувството че в тази игра 40 кадъра отговарят на 30 в друга .За това ми е и питането дали с по силна карта тези спадове ще се оправят ?

Същото е и с по-силна карта. Ако става въпрос  NVIDIA,  че за АМД не мога да дам мнение. Пробвай fastsync от опциите на драйверите. По принцип, играта имаше ограничение на 60  fps, но не с вертикална синхронизация, което е много лошо за картината. Ако се вклюючи вертикална синхрониозация, картината се заглажда. Проблемът е, че ако нямаш много над 60  fps,  кадрите ти могат да паднат на 40. Затова има два варианта. Първия е както казах да се включи fastsync. Тая синхронизация показва всеки кадър( цял)под 60  fps. Това премахва тиъринга, но не е гаранция за плавна картина. Вторият вариант е да се включи адаптивна вертикална синхронизация, но при нея се появява тиъринг, когато кадрите паднат под 60. За сметка на това се избягва спадърт до 40  fps, какъвто може да има при включване на обикновена вертикална синхронизация. Единственият изход при тая играе е първо - включваюки fastsync, второ - намаляване на детайлите  така, че кадрите да не падат много под 60 и трето, рестартиране от време навреме, когато се забележи, че кадрите трайно се застопорят между 40 и 60. Ако имаш мониторинг на натоварванията, лесно се забелязва, когато кадрите са под 60, а видеокартата не се товари на 98-99%.  Това обаче може да се дължи и на бавен процесор. Ако си с двуядрен процесор, е нормално да имаш подобни спадове заради слабия процесор.  Когато видеокартата спре да се товари както трябва, единствено помага рестарта на играта. 

Все пак кажи какъв процесор имаш, та да не пиша напразно. 

Процесора съм го виждал на максимум 80 % обикновенно е на ~50 % че и по малко i3 4130 .Дадох vertical sync на fast кадрите скочиха с ~ 20 но трябва да пробвам и на проблемните места .Мислех си че с по нова и силна карта тези спадове ще се оправят .Гледам някакви ревюта на карти обаче никой не минава по тези места ! Ти с каква карта си ?

Редактирано от p_lame_n (преглед на промените)

преди 7 часа, p_lame_n написа:

Процесора съм го виждал на максимум 80 % обикновенно е на ~50 % че и по малко i3 4130 .Дадох vertical sync на fast кадрите скочиха с ~ 20 но трябва да пробвам и на проблемните места .Мислех си че с по нова и силна карта тези спадове ще се оправят .Гледам някакви ревюта на карти обаче никой не минава по тези места ! Ти с каква карта си ?

Аз съм с GTX970 и то клокната - поне три пъти и половина по-бърза от твоята. Кадрите могат да не спадат, но ти казах как. Намалил ли си достатъчно детайлите? Когато твоя i3 4130  стига 80 процента на ядро(обърни внимание), а не като цяло, то вече може да се говори за недостатъчна мощ, което и води до спъване на видеокартата. По принцип е добре да имаш четириядрен процесор, ако не искаш да падаш до 40  fps  и при други игри. Ако обаче малкото кадри се дължат на включена вертикална синхронизация ( тогава кадрите се стремят към определена стойност и ако са около и под 60, може да паднат до 40 и дори по-малко при някои игри), тогава просто изключваш тая синхронизация. Fastsync  е пак синхронизация, но там вече кадрите не падат като при нормална вертикална синхронизация, а си стоят почти толкова, колкото биха и били без включена вертикална синхронизация. Освен това кадрите се изобразяват цели на монитора ( когато няма синхронизация кадрите не се изобразяват напълно, а частично). Това води и до по-гладка картина, но пак зависи от играта, процесора и така нататък. Ако процесорът те спъва, то и с fastsync ще имаш дроп в кадрите и ще те дразни, дори да са около и над 40. По принцип ако процесорът не спъва видеокартата, не би трябвало да има проблеми и с 40  fps  да играеш. При мен кадрите пак падат понякога на 40-50, но с включена fastsync  това не се забелязва много. Мога да ги направя твърдо над 60, но предпочитам така да играя. Иначе просто трябва да се намалят някои детайли. Ако обаче процесора е виновен за 40-те  fps, дори по-бърза карта да вземеш, пак ще си ги имаш тия 40  fps.  И другото дето казах, при мен просто след час и повече игра, може да паднат кадрите и се налага рестарт. Не винаги точно час,  но се случва. Напоследък не ми е правило магарии, ама и аз повече наблягам на играта, не на кадрите ;)

Нещата са пак същите дори и с fast sync . Където бях на 60 кадъра сега съм 80-100 обаче например ако вляза в училището Сафлок пада даже на 38 .970 е много силна карта .Пробвай на 1680 х 1080 без слънчевите лъчи и сенките ако и при тези настройки ти сече и на теб значи е от оптимизацията на играта .

преди 41 минути, p_lame_n написа:

Нещата са пак същите дори и с fast sync . Където бях на 60 кадъра сега съм 80-100 обаче например ако вляза в училището Сафлок пада даже на 38 .970 е много силна карта .Пробвай на 1680 х 1080 без слънчевите лъчи и сенките ако и при тези настройки ти сече и на теб значи е от оптимизацията на играта .

Не не. Аз казах, че процесора може да е причина. Провери как се товари процесора там. Пусни си MSI Afterburner  заедно с Riva Tuner. Ако не знаеш как, ще ти обясня.  Ако процесора е причина, то решение на проблема нямаш, освен по-добър процесор с 4 истински ядра.  Това времено да падат кадрите някъде го няма при мен. Причина винаги има - може да е от слаб процесор, от слаба видеокарта или  от оптимизации, но когато при мен почнат да не се товарят и видео и процесор, то не се товарят винаги. Не се оправя положението, колкото и да играя. Трябва рестарт на играта. При теб предполагам не е това причина. Пробва ли да намалиш максимално детайлите и да видиш, дали няма да се вдигнат кадрите? 

Премахнах почти всички подобрения кадрите се вдигнаха на 46 / като вляза в училището /  .Процесора е максимум 40 % .Като се обърна на страни кадрите отиват до 110 .Странна игра !

Как ги измери тея кадри като играта е заключена на 60 от енджина. Ако махнеш лока с хак и почва да обърква механиките на играта - сбързява не протичаето на действията по екрана.

Оппа 110 съм дал само че съм намалил резолюцията .Иначе с fast sync стига до 72 при 1680х1080.Явно каквото и да пипна по настройките спадовете ще си останат .Оглеждам някакви карти които може би ще се справят с този проблем и в най добрия случай да включа слънчевите лъчи .

преди 38 минути, Tommygun написа:

Как ги измери тея кадри като играта е заключена на 60 от енджина. Ако махнеш лока с хак и почва да обърква механиките на играта - сбързява не протичаето на действията по екрана.

Fastsync  е с приоритет и кадрите не са заключени при никоя игра. Поне тия, които играят.  Според мен има включена ВС и затова кадрите му падаха на 40, а след това не. Иначе няма обяснение. 

преди 28 минути, p_lame_n написа:

Инсталирах си MSI Afterburner и ми показва съвсем различни нива на натовареност на процесора над 90 % .

Вероятно процесора е причината. 90% са премного за процеоср с HT. на практика това си е 100% натоварване в голяма част от времето на измерване. Да не говорим, че има малко игри, оптимизирани да ти товарят равномерно ядрата с HT. Ако намаляйки детайлите няма ефект, то доста вероятно е точно процесора да те спъва. Всъщност, тествал съм тая игра с по-малко ядра ( аз съм с клокнат i7 6700K на 4.6 GHz)  и определено си иска и процесор на места. Ето ти едно клипче с GTX460, която макар и клокната, е по-слаба от твоята видеокарта:

Тук кадите падат до 45, но те не са проблем за играта, защото процесорът е достатъчно бърз и не влияе на видеокартата. 

Eто и още едно клипче с две ядра на 3.5 GHz:

Виж на моста как кадрите дропват до 34 заради процесора. HT  имай предвид, че дава 20-30% предимство спрямо двуядрен процесор на същата честота.

Това е с GTX970. Не си прави илюзии, че като вземеш подобна карта, няма да ти спадат кадрите до 40. 

Да наистина много добре се вижда спада на кадри както е при мен .Ще излезе че карта не ми трябва а процесор .И защо тази програма на мси дава над 90 % натоварване на процесора .а другата от 40 до 80 ?

преди 23 минути, p_lame_n написа:

Да наистина много добре се вижда спада на кадри както е при мен .Ще излезе че карта не ми трябва а процесор .И защо тази програма на мси дава над 90 % натоварване на процесора .а другата от 40 до 80 ?

Зависи за какво натоварване говориш.  Има натоварване на всяко ядро поотделно, както и средно натоварване на процесора. При средното натоварване имаме по-ниска стойност, отколкото ако гледаш натоварването на всяко ядро поотделно. 

преди 9 минути, Tommygun написа:

Кико ,ти можеш ли да качиш над 60 кадъра без да пипаш файловете на играта? Независимо дали с fastsynch или без.....

Ами нали виждаш? Но аз в случая съм с fastsync. Не съм гледал как е без, но тия клипове дето давам, бяха без. Поне оня с двете ядра. Качва си над 60 без проблем, ама може да проверя за по-сигурно.

преди 6 минути, p_lame_n написа:

ядро 1 и 2 над 90 и към 90 % .а 3 и 4 / фалшиви/ ~ 50 % натоварване

Човек, трябва за по-сигурно да засечеш едновременното натоварване и на процесорните ядра и на GPU.  Да се види, когато ядрата са над 90%, дали картата е под 98-99%. Ако е примерно на 80-90%, значи със сигурност процесорът ти е слаб. 

преди 11 минути, p_lame_n написа:

GPU 97-100 %

Добре, значи не е толкова зле положението. Пробва ли да намалиш настройките на графиката? Давай всичко на Low, вклчютелно допълнителните опции и кажи как е. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.