Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Fallout 4

Featured Replies

преди 9 часа, Tommygun написа:

Ок така е доста по-лесно обяснимо.Така имаш и ти дропове и то сериозни,но хората бяха написали,че тази опция струва страшно много дори и на Нвидиа карти а разликата поне за мен е незабележима.

За рам паметта съм писал по-горе, че това е от малкото игри където оказва голямо влияние каква и на каква честота е рамта.

Покажи скритото съдържание

Wer mit Performance-Problemen zu kämpfen hat, sollte außerdem einen Blick auf seinen Arbeitsspeicher werfen, wie Wccftech berichtet. Im Testsystem wurde zunächst ein Intel i5-4690K zusammen mit einer Titan X verbaut. Anschließend wurden die Auswirkungen des Arbeitsspeichers auf die Framerate gemessen. 1600-RAM sorgte in diesem Testsystem für durchschnittliche 54,6 Fps, 2133-RAM schon für 61 Fps und 2400-RAM für 66,9 Fps. Das sind Unterschiede von circa 20 Prozent, ausschließlich verursacht durch die Taktrate des Arbeitsspeichers. Alles Weitere zu Fallout 4 finden Sie auf unserer Themenseite.

Разликата е 12 кадъра само от 1600 до 2400 ДДР3,което са си 20%.

В теста на немците разликата между такава като твоята карта и 390Х ,където аз се движа като скорост с клока е 9 кадъра на 1080 и 4 на 1440,така че долу горе и ние сме с хората :wink12:.Пък твоята е клокната още повече,значи е още по-бърза.Аз пък съм с новия драйвър а и играта от теста им е пресверсията защото пуснаха теста един ден преди официалния релийз.

Zwischenablage011.jpg.d391ae2ed5146ee1d8

Само че те са тествали с лъчите на high. После като се прибера ще повторя и аз като теб в първото клипче,за да сме сравнили и двете ситуации.Трябва само да ми кажеш дали само лъчите са ти били на предпоследната степен или цялото осветление(3-тата или 3-тата и 4-тата опция отдолу нагоре.).Вече дали процесора оказва влияние не знам,това което оказва влияние е броя на ядрата. Тествали са с 5820 на 2,5Гхц с клокнат Титан на 1500 и на 720р. Виж какво излиза:

Zwischenablage01.thumb.jpg.fa0c015fa98fa

Източник за картиниките PCGH.de

Това последното е само за оня с G3258. Но те са  тествали на 720p., което на практика може да покаже минималните кадри, които може да даде тоя процесор с тия ядра. Вижда се,, че 4 ядра са предостатъчни за минимални 60 fps. 

Относно дропа на кадри...мисля бе някъде из гората. Там нещата са най-тежки и то на определени места само. Има и друго, което забелязах докато правя последния път. на 1-2 места ми засече леко, а това става, когато записът е на харда, на който играя или ако нещо е зает по  това време. После забелязах, че записвам клипа на харда, на който е  инсталирана играта, както и на дяла. Това е 1440p.  с 50 mbit/s, което не е кой знае  какво, но ако записа не е на подходящото  място, си има и дроп. Аз затова  и по принцип записвам нещата на друг хард, а временния е на SSD. Обаче правя един проект  и съм пренасочил клиповете  в друга директория, та така се оказаха на едно място с инсталираната игра.  Както и да е, това го казвам, защото забелязах на 1-2 места лек дроп на кадрите. 1440p. на тия настройки рано сутрин при слънчево време е леко неигруема :) Аз и не играя на тая резолюция, а съм си с 1920х1080,  където спадът на кадри е до 45-50 в гората, но както казах, само на точно определени места от картата. Иначе мога да си шляпам из гората с 60 фпс, докато не паднат. Ясно е, че това Слънце пообърква нещата. Ако искаш да видиш истинска обърквация, пробвай при подобни условия STALKER Lost Alpha,   да видиш какво се казва влачене с под 10 fps  на 1920х1080  и максимални настройки на картината.  Дори не съм сигурен че  ще хванеш и 10 фпс. Тия игри  много ме дразнят. А разликата наистина е малка, дори ми се струва, че на high  нещата изглеждат по-добре. На ultra  са сякаш по-червеникави и мислех да ти направя забележка за това, че при АМД картината е различна от на NVIDIA :) 

Относно графиката да, всичко бе на ultra  без последната опция, която бе на high, обясних защо.  А на тия, дето са правили тестовете, колко е клокната GTX970? Те понякога показват базова честота, а не тая след boost. 

Ето как е с картинка:

2015-11-18_231628.thumb.jpg.eb9296615e78

А за любопитните вчера направих едно клипче, как може а се вземе всичко, което може да се носи и да се разкарва човек по картата без да се притеснява от много неща ;)ю

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 198
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз да дам линк към тест, където доколкото забелязвам, всичко е на максимум:

http://www.overclockers.ru/lab/71880/fallout-4-testirovanie-proizvoditelnosti.html

11 минимални кадъра разлика между тестваните карти. 

И една рецензия на руски. Малко по-различен поглед върху  нещата и защо тая игра не става за игра на годината. 

http://www.overclockers.ru/lab/72079/fallout-4-recenziya.html

И като стана въпрос за игра на годината, ако говорим за FPS, то  за мен това е излязлата в началото на годината Dying Light. Може много  хора да не са съгласни с мен, но при тая игра  всичко е последователно и някак си лесно. Дори менютата с оръжия и ингредиенти не са изобщо объркващи. Напротив, там може да се съсредоточиш върху важните неща, които в повечето случаи са обозначени и с цветове. При Fallout 4  някак си  половината време заминава само да гледаш Правеца си и още доста време да строиш и храниш заселниците. Лошо няма, но аз досега не видях нито едно нападение на мутанти, от които трябва да се защитавам. Е, все пак играя на средна трудност, за да опозная играта.  Но като цяло иска един сериозен ъпдейт от няколко гигабайта, променяйки изначало информационната и оръжейна система. Особено информационната система е ужас, макар че има и лъч светлина - възможност за задаване на собствени имена на оръжията. Така няма по погрешка да се изхвърли или претопи някое "ценно" оръжия. Затова Dying Light. Може би няма подобен  успех заради постоянните кървища. но пък като геймплей се доближава до рейсинг симулатор. Хаха. Точно. Нещата са направени точни, както при рейсинг симулаторите. 

На моято конфигурация ще върви ли ? колебая се на какви настройки ще върви, на ниски или на средни

GTX 660 2GB

Intel Core I5-3470

8GB RAM

Извинявайте! Чак сега забелязах, че подписа ми го няма.

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

А каква е твоята? Има достатъчно линкове за вървежа на тая игра.

Ето какво казват и руснаците за процесорите:

2015-11-22_112902.thumb.jpg.26fcf48789df

На практика никаква процесорна зависимост  при техния тест. 

преди 8 минути, Blue_Hulk написа:

Редактирах поста си! 

Ще си върви, защо да не върви? Разбира се  с намалени настройки на графиката, че иначе така като гледам тестовете, ще се влачи с 15-20  fps. 

• 2 месеца по-късно...
на 23.1.2016 at 13:20, Кико написа:

Супер интересно,особенно интерактивните сравнения. Не ги прегледах всичките,но на много места е доста интересно сравнението Ultra vs Medium,където няма никаква разлика в картината. Трябва да седна да си ги запиша кое какво и да я ностроя за максимални кадри без загуба на визия,да видим какво ще стане. Само че не съм я пускал от повече от месец сигурно,само онзи ден за да тествам тока.

Ако имаш предвид лъчите, то при medium  картината е по-рзмазана, докато при ultra  е по-контрастна. може би въпрос на вкус, а и едва ли някой би забелязал тия неща, ако не знае разликата. Но пък ми се струва, че реално при игра усещането ще е различно. Kато при DIRT Rally - уж няма кой знае каква разлика със и без АБ, но като седна да играя, чак не ми се играе без АБ в Германия и Финландия. Сега ми хрумна да видя как са нещата при Fallout 4  с GTX750 Ti, че тъкмо съм я сложил :) Project Cars  е доста зле с включено някакво качество на тревата, ама това е отделна тема. Но да не пиша там ще кажа, че пустата му трева ми сваля 50 fps  и падам под 60 дори на 1280х720. Докато открия коя настройка е причина за големия спад на кадри, бая се поузмъчих с тия постоянни рестарти на играта. Някои неща наистина са нелогични.  Кой ти гледа толкова тревата докато кара? Вярно, по-добре си е, ама чак пък кадрите да падат от 120-140 на 50-60...

Ето и с GTX750Ti всичко на максимум при 1920х1080. Само че тук процесора работи с две ядра, включен HT, изключен TB  и 3.7 GHz. Опит за имитация на i3 6100. 

Настройки:

2016-01-24_184144.jpg

След малко на medium  с SSAO. 

2016-01-24_184611.jpg

ПП: Май ще се наложат малко корекции в тестовете...старите ми проблеми със софтуера на Филипс, който почва да товари едно от ядрата ми. Това означава, че процесора се задъхва при тая игра и не само, кадрите играят, появява се дроп.  Но докато правя тия корекции, направих още 1 клип на 2560x1440, Low  детайли + SSAO. 

2016-01-24_200002.jpg

• 10 месеца по-късно...

Абе я набързо някой да ми каже как се светваше фенерчето, че не ми се чете цялата тема. Знам че имаше вариант и че дори ми го бе написало в препоръките докато зарежда нивото, но КАК! Слагам си осветление на бронята, ама как да я пусна? Язък дето съм изиграл сигурно 130 часа заедно с пиратката. Кьоря се нощем и разчитам на V.A.T.S.

ПП: Таба ли се задържаше? Имам някакви смътни спомени.

ПП2: Естествено, че е таба, хаха! Ама от две седмици се чудя как се светваше фенерче, мислех си да прегледам тая тема, не го правех, накрая почнах да я преглеждам и ми омръзна на втората страница. Писах и както винаги стана, на момента  зацепих как се светва. Все пак благодаря за вниманието, дано следващия път се сетя, без да питам. Това още веднъж потвърждава мнението ми, че тоя форум е за да мисля сам, а не за да мисли някой вместо мен :P

преди 1 час, Кико написа:

ПП2: Естествено, че е таба, хаха!

Между другото, "тъмното" в тая игра е много "светло"... Нещо са объркали гамата. Пътите дето ми се е налагало да ползвам фенерчето се броят на пръсти.

преди 1 час, flare написа:

Между другото, "тъмното" в тая игра е много "светло"... Нещо са объркали гамата. Пътите дето ми се е налагало да ползвам фенерчето се броят на пръсти.

Когато Слънцето блести през прозореца, колкото и да е светло, при мен е тъмно ;) Всеки човек има различни възприятия за тъмно и светло. Кокото и да ми е приятно да играя тая игра само  през деня, то се хващам, че по-голяма част като че ли я играя на тъмно, включително в разни сгради. 

току-що, Кико написа:

Когато Слънцето блести през прозореца, колкото и да е светло, при мен е тъмно ;) Всеки човек има различни възприятия за тъмно и светло. Кокото и да ми е приятно да играя тая игра само  през деня, то се хващам, че по-голяма част като че ли я играя на тъмно, включително в разни сгради. 

Аз просто коментирах особеност на играта, не твоята нужда от фенерчето :P . Просто не ми се струва нормално, като се мъкна в тъмен коридор привечер и да виждам нещата вътре. Горе долу като тройката на вещера, където освен нарочните се броят на пръсти местата дето ти трябва наистина Cat. А щеше да добави ниво на сложност и в двете игри - нали фенерчето те виждат по-лесно, а cat те трови.

Аз като влизам в тоалетната след като изгасне тока, след две минути виждам всичко ;) Тоест, имам си нощното зрение. В казармата патрулирахме нощем, но пак виждахме всичко. При голяма тъмнина ако си забелязал, млечния път ярко осветява околността. а ако има и Луна, направо си е като ден. Не мисля, че са прекалили във Fallout 4. По-скоро прекаляват с тъмнината в други игри, защото реално човек има и рецептори за виждане в тъмното при много слаба светлина, а не е сляп, както се получава в много игри. Сляп ставаш, когато има силна светлина, а ти се опитваш да гледаш в тъмното. Няма как да стане, дори това да е през деня. както и да е, благодаря за коментара. След като играх 15 дена без фенерче, значи не ми е било толкова необходимо. ама и аз сега играя като турист на средна трудност. Един ден мисля да я почна както трябва да се играе - без сейфове по всяко време, със силни противници и силни оръжия, дето не празниш няколко пълнителя за да повалиш врага. Обичам тия игри с трудности "кошмар". Така играя Rage,  която е на същата компания, както и Dying Light, Dead Island и Shadow Warrior 2. Другите нива на трудност не ме влекат, но при Fallout 4  се наложи, понеже трябваше да свикна със самата игра, да разуча всичко и чак тогава евентуално да я почна на трудност "кошмар". Все още откривам нови и нови неща, като например фенерчето :)  След 130  часа игра разбрах, че Пайпър мога да я вкарам в броня и да и дам оръжия. Само не съм разбрал още, как да я вкарам в леглото, хаха.

• 1 месец по-късно...
на 11/11/2015 в 2:02, Кико написа:

ultra  с 30-60  fps  може би. При мен пада под 60  с клокната GTX970 (GTX980),  а с GTX960  ще е два пъти  по-зле :)  Играта изглежда интересна, но с тоя английски ме изтормози. Затова чакам да си изтегля езиковия  пакет, който е колкото половината игра. Аман от тоя английски. Направо се изприщвам като видя игра с обяснения на английски. 

Интересно изказване от човек който има флага на САЩ за аватар.

преди 17 часа, kr0daking написа:

Интересно изказване от човек който има флага на САЩ за аватар.

Хаха, ако бе следил форума щеше да забележиш, че тоя флаг е сложен в чест на победата на Тръмп в едно обещание, дадено към @miro20. Преди това флагът бе руско+българско знаме. Но какво общо има това с темата? 

И като съм записал тук, да попитам по темата. Някой знае ли как се минава мисията "Огнева поддръжка" на български, че играя с руски интерфейс и не знам как е на английски. Поне не и точното наименование. Ето какво имам предвид:

2017-01-16_081642.jpg

Отивам до полицейския участък, трепя що има наред, но като отида да разговарям с тоя, дето трябва да разговарям,, ми казва, да трепя врага. Обикалях няколко пъти наоколо, не намерих никой. След време пак се върнах на мисията два пъти, като последния ми се откри възмжност да изтребя още дузина от ония радиационните, дето не знам пак как се казват на английски. Пак нищо. Полицейският участък Кембридж е заключен и ми казва, че трябвало ключ. Предполагам трябва да го намеря някъде или някой да ми го даде.  Язък дето стигнах 42 ниво, а преди това в друга игра бях стигнал 18-то. 

Те и другите мисии някъде запецнаха, но пък има какво да се играе още. да не говорим, че не съм почнал и новото DLC,  че не съм се сдушил още с детектива. 

И още едно въпросче, че се сетих. Фенерчето на костюмите-брони се ъпдейтва, но има ли значение светлината? Гледам има някаква тактическа червена светлина. Бях я сложил преди, но не видях май голяма полза. Та има ли значение какво е фенерчето? 

А и относно магазините. Правя магазини, назначавам хора, но мога ли да си взема печалбата? Или просто каквото им продам, това е за мен? 

преди 2 часа, sennheiser написа:

И като съм записал тук, да попитам по темата. Някой знае ли как се минава мисията "Огнева поддръжка" на български, че играя с руски интерфейс и не знам как е на английски. Поне не и точното наименование. Ето какво имам предвид:

Я виж тоя на тая мисия ли е ? Тия пишат, че можело да се появи някакъв бъг с липсващ предмет. Не знам какво е, ама ето ги тия специалисти.

Ей го още един.

Ауе какви са тия игри ! Я слагай Вещера и не се занимавай :emoji_smiley-03:

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Я виж тоя на тая мисия ли е ? Тия пишат, че можело да се появи някакъв бъг с липсващ предмет. Не знам какво е, ама ето ги тия специалисти.

Ей го още един.

Ауе какви са тия игри ! Я слагай Вещера и не се занимавай :emoji_smiley-03:

Тая мисия съм я минавал първия път, но сега не ще. Няма по кого да стрелям, но оня ми казва, че бой се води, да стрелям.  Ще прегледам пак втория клип по-късно, че сега нямам време. Но може би наистина има бъг. Не че ми трябва тая мисия, защото съм я минавал и долу горе се сещам какво следва. Не знам дали пък се е скапила, задето тая мисия бе доста стара, но пък аз тръгнах по друг път. При някои модове на STALKER  имаше подобни дивотии ако не минеш мисия навреме. Изчезват трупове и предмети, което означава преиграване. Само че тук преиграване няма. 

Иначе какво и е на играта? Ако искаш страхотии, играй Dying Light. 

• 3 седмици по-късно...

Да опресня малко темата. Тъкмо съм на тая мисия, за която питах. Играх сигурно един час съвсем внимателно, почти минах мисията и накрая се самовзривих. Върнах се един час назад, преди да почна мисията, хах. Това на трудност "оцеляване".  Тая игра се оказа за мен нещо като DOTA 2  или CS, дето играеш и играеш. Определено почнах да се дразня от някои неща. Примерно напоследък все ми се появяваше червена аптечка, дето като видя какво показва казва, че не съм си доспал. Спя по 24 часа и нагоре по няколко пъти и не се маха. Когато се махна, се оказа че съм и гладен и жаден и...защо ли не ми показва, че ми се е...? Аха, махна се аптечакта,, рекох да поспя и се запиша и пак се появи, само че тоя път сигнализира за това, че не съм си доял. Изядох всичко и пак аптечката остава. Чудя се това бъгове ли са или аз не правя нещо както трябва. Едва ли някой ще ми помогне, ама да попитам. Най-тъпо ме убиха, след като ми се спеше, бях супер гладен и през 3 минути ми спадаха силиците, та не можех да вървя. Накрая ме ужили някаква гадинка и зарязах час и половина опит за минаване на някаква мисия. Знаех си, че всичко трябва да става постепенно, а не изведнъж да се хвърлям на далечни мисии, но мамка му, такава игра не съм играл досега! Дори S.T.A.L.K.E.R.  е някак си по-лесна, макар че по някое време Fallout 4  ми заприлича точно на S.T.A.L.K.E.R. Който не я е играл на "оцеляване", той не е разбрал що за игра е това. Иначе си е сървайвър на по-ниски трудности - разкарваш се  по цялата карта, връщаш се на момента до първоначална точка, записваш се когато искаш...но на "оцеляване" не става. И сигурно тук се намесва целия интелект на играча - как да подходи, за да не загуби час или два игра. 

Обаче за да се стигне до тая трудност, май трябват стотици часове игра на по-ниска. 

преди 2 часа, sennheiser написа:

макар че по някое време Fallout 4  ми заприлича точно на S.T.A.L.K.E.R.

Дам, Fallout (от 3 нагоре) е известен и като "западния" S.T.A.L.K.E.R.

преди 26 минути, Agentpat™ написа:

Дам, Fallout (от 3 нагоре) е известен и като "западния" S.T.A.L.K.E.R.

Ей човек, не знам дали си играл на най-висока трудност - оцеляване, но от вчера се опитвам да достигна до четвъртото населено място и не мога. А това е съвсем в началото на играта. Играл съм S.T.A.L.K.E.R.  ца най-висока трудност и съм се спрявял криво ляво. Само че тук нямам запис! Дори се принудих последните два часа да напредвам съвсем малко, да се връщам доста назад за да се запиша на някакъв спален чувал и пак напред. Обаче вече ми писна за днес и утре продължавам. Просто играта е съвсем различна от това, да играеш на някаква по-ниска трудност. Е има си чалъм, ама методът по-скоро е проба-грешка. Ограничен си отвсякъде при тая игра - тегло, болести, оръжия...не е като при Сталкер, дето и да си тежък, може да си ходиш километри. Аз например COP  го играх с един костюм ( забравих им вече имената), дето не можех да бягам, а само ходех. Обаче тук няма как да се претовариш, защото след няколко минутио просто си мъртъв, ако не намериш легло или не изхвърлиш половината от товара. Получаваш наранавания, силиците ти те напускат и така ако не вземеш мерки навреме, както можеш примерно да носиш 160 кила, така изведнъж не може да носиш и 100. Здравето и кондицията спадат прогресивно и ако си далече от цивилизацията или ако не знаеш някое скрито местенце с легло, забрави да продължиш. Връщаш се пак часове назад и ако не си бил умен да се запишеш на последното легло, те връща още по-назад. По принцип е интересно, но само ако си разучил добре играта като мен, макар че още като почнах на най-висока трудност, разбрах защо са примерно празните бутилки, чистата вода и други нещица. 

на 6.02.2017 г. в 23:16, sennheiser написа:

Ей човек, не знам дали си играл на най-висока трудност - оцеляване, но от вчера се опитвам да достигна до четвъртото населено място и не мога. А това е съвсем в началото на играта. Играл съм S.T.A.L.K.E.R.  ца най-висока трудност и съм се спрявял криво ляво. Само че тук нямам запис! Дори се принудих последните два часа да напредвам съвсем малко, да се връщам доста назад за да се запиша на някакъв спален чувал и пак напред. Обаче вече ми писна за днес и утре продължавам. Просто играта е съвсем различна от това, да играеш на някаква по-ниска трудност. Е има си чалъм, ама методът по-скоро е проба-грешка. Ограничен си отвсякъде при тая игра - тегло, болести, оръжия...не е като при Сталкер, дето и да си тежък, може да си ходиш километри. Аз например COP  го играх с един костюм ( забравих им вече имената), дето не можех да бягам, а само ходех. Обаче тук няма как да се претовариш, защото след няколко минутио просто си мъртъв, ако не намериш легло или не изхвърлиш половината от товара. Получаваш наранавания, силиците ти те напускат и така ако не вземеш мерки навреме, както можеш примерно да носиш 160 кила, така изведнъж не може да носиш и 100. Здравето и кондицията спадат прогресивно и ако си далече от цивилизацията или ако не знаеш някое скрито местенце с легло, забрави да продължиш. Връщаш се пак часове назад и ако не си бил умен да се запишеш на последното легло, те връща още по-назад. По принцип е интересно, но само ако си разучил добре играта като мен, макар че още като почнах на най-висока трудност, разбрах защо са примерно празните бутилки, чистата вода и други нещица. 

Разбирам те напълно и предполагам какво е, въпреки, че не съм играл Fallout 4 на тази трудност.

Що се отнася до S.T.A.L.K.E.R. и трудност - опитай мода "NLC 7.0 - Я Меченый" на трудност "мастер". Сейването става само там, където има огън или, ако спиш и при преминаване от локация на локация. Пести се буквално всеки патрон, аптечка или бинт, защото са кът, а и смъртта настъпва даже от едно ухапване от куче. Можеш да пукнеш също и от глад. Артефактите (радиационните) трябва да ги носиш в специален куфар, защото, ако просто ги поставиш в раницата, радиацията бързо ще те прати на сейва направен на последния огън - коeто може да ти коства и половин час преиграване, примерно.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 4 часа, Agentpat™ написа:

Разбирам те напълно и предполагам какво е, въпреки, че не съм играл Fallout 4 на тази трудност.

Що се отнася до S.T.A.L.K.E.R. и трудност - опитай мода "NLC 7.0 - Я Меченый" на трудност "мастер". Сейването става само там, където има огън или, ако спиш и при преминаване от локация на локация. Пести се буквално всеки патрон, аптечка или бинт, защото са кът, а и смъртта настъпва даже от едно ухапване от куче. Можеш да пукнеш също и от глад. Артефактите (радиационните) трябва да ги носиш в специален куфар, защото, ако просто ги поставиш в раницата, радиацията бързо ще те прати на сейва направен на последния огън - който може да ти коства и половин час преиграване, примерно.

О, това значи е добър мод, наподобяваш Fallout 4. Така и трябва да бъде. При Fallout 4  най-често умирам от мутирали оси, които на руски им викат жалокрилъй. Нищо друго не ме мори така, както тия гадинки. Бързи, трудно се целят и за 5 секунди си на стария сейв. Аз още съм в началото на играта, акато зная какви работи има нататък, не ми се мисли. Това е нещо като S.T.A.L.K.E.R.  и примерно мод като SGM 2.2 Там играя поне месец, за да напредна достатъчно и да продължа на следващи локации. За жалост тогава тая игра почваше да ми крашва и да не се записва вече, та се налагаше да я прекъсвам. Миналата година пак почнах мода с новата система и Win 10, стигнах почти до същото място, но нещо се отплеснах и заебах Сталкерите. Не знам дали пак щеше да ми крашва. Обаче при Fallout 4  някак си нещата са навързани повече. Горе питах за тия аптечки, дето се появяват. Ами те явно показват какъв ми е проблема. Примерно пише, че трябвало да спя повче. Това означава, че по-често ще ми се налага да спя. Или, че имам отслабен имунитет. Това означава, че по-често ще се разболявам. Или да кажем, че изпитвам голям глад заради паразити. Това означава, че по-често ще ми се налага да се храня и в по-големи количества. Всичко това се лекува с антибиотик, но за да си го произведа, трябва да имам 7 звездички интелект и способността химик. Като имаш предвид, че за 3 дена стигнах 14 ниво и че все по-трудно се качва ниво, то е трудно да се насочиш в правилната посока. Аз примерно се насочих към това да осигуря снабдяване между селищата и да имам възможност да се лекувам сам. По тоя начин зарязвам други способности, които са много както вероятно знаеш. Но пък като имам снабдяване между селищата и мога да се лекувам, няма проблеми бавно да напредвам. Но това нещо, ако не си играл играта много време преди това, няма как да знаеш. Ако тръгнеш да развиваш други способности и нямаш връзки между селата, боледуваш много, далече няма да стигнеш, каквито брони и оръжия да имаш. Най-вероятно ще се откажеш от играта. 

ПП: Предния път като почнах да играя играта на средна трудност, се насочих към това, да качвам бързо нива. Тоя път разпределих силите малко по-равномерно, но пак се насочих към даване на повече точки за действия. След това обаче леко зарязах тая тактика, казах защо. Хубаво, че все още има такива игри. Играх много Dying Light  на трудност кошмар, но там съвсем лесно може да избегнеш нощните "излети", които са и най-кофти при тая игра. Така все едно играеш половин игра. Просто ти дават тая възможност. Същата работа и при far Cry 3  и нагоре. Дават ти възможност за придвижване между локациите, дори да си на максимална трудност. Аз по едно време като играех FC3,  почнах умишлено да не ползвам бързите придвижвания. При Fallout 4  просто нямаш възможност за бързи придвижвания на трудност "оцеляване". Това означава, че трябва винаги да си планирал пътя си, иначе в един момент просто не можеш да се запишеш и върнеш на по-предна локация. А и картата е сравнително голяма, та дори и по-близки локации могат да са проблем ако не си подготвен добре. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 14 часа, sennheiser написа:

Това е нещо като S.T.A.L.K.E.R.  и примерно мод като SGM 2.2 Там играя поне месец, за да напредна достатъчно и да продължа на следващи локации. За жалост тогава тая игра почваше да ми крашва и да не се записва вече, та се налагаше да я прекъсвам.

Спрях да играя SGM 2.2 на (може би) 5-6 часа геймплей от финала, именно заради сейфовете. В един момент започнаха да се "сбиват" (както казват руснаците) и просто беше невъзможно вече да се играе - още ме е яд!

преди 2 часа, Agentpat™ написа:

Спрях да играя SGM 2.2 на (може би) 5-6 часа геймплей от финала, именно заради сейфовете. В един момент започнаха да се "сбиват" (както казват руснаците) и просто беше невъзможно вече да се играе - още ме е яд!

Аз обаче по някое време мисля да я пробвам пак с win 10, да видим дали там не е някъде проблема. Много ми хареса тоя мод, може би защото попаднах на него най-напред. Май ти ми го беше дал,, вече забравих. А може и някой друг да е бил. По принцип мода ми харесваше доста повече от стандартните игри, но кофтито е, че примерно имаше изчезващи трупове, заради които не може да продължиш играта и тем подобни неща. Тия последните версии не съм пробвал, макар че бях ги почнал.  Но понеже темата е за Fallout 4, отивам да поиграя малко...или май много, както се оказва напоследък ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.