Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Fallout 4

Featured Replies

преди 5 часа, sennheiser написа:

Аз обаче по някое време мисля да я пробвам пак с win 10, да видим дали там не е някъде проблема. Много ми хареса тоя мод, може би защото попаднах на него най-напред. Май ти ми го беше дал,, вече забравих. А може и някой друг да е бил. По принцип мода ми харесваше доста повече от стандартните игри, но кофтито е, че примерно имаше изчезващи трупове, заради които не може да продължиш играта и тем подобни неща. Тия последните версии не съм пробвал, макар че бях ги почнал.  Но понеже темата е за Fallout 4, отивам да поиграя малко...или май много, както се оказва напоследък ;)

Не, не ти го бях дал аз, а ти. Ти си виновника да се запаля по Сталкер. :tongue2: Тази година ще излезе (живот и здраве) и SGM 3.0, който се очаква да е нещо грандиозно. Два екипа работят ударно по него - даже, единият екип, са зарязали (временно) един друг дългоочакван мод "Смерти Вопреки 3", само и само да излезе SGM 3.0.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Отговори 198
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 32 минути, Agentpat™ написа:

Не, не ти го бях дал аз, а ти. Ти си виновника да се запаля по Сталкер. :tongue2: Тази година ще излезе (живот и здраве) и SGM 3.0, който се очаква да е нещо грандиозно. Два екипа работят ударно по него - даже, единият екип, са зарязали (временно) един друг дългоочакван мод "Смерти Вопреки 3", само и само да излезе SGM 3.0.

Егати, колко забравям ;) Е кой ми го е дал тогава? Знам, че някой ми го даде. Имам един колега, дето е запален по Сталкер и модовете, да не би той...ама аз преди 5-6 месеца му дадох пък SGM 2.2, та не знам вече кой кого. Може той да ми го е дал, пък аз след това на него, ама малко вероятно. Е някой ми ги даде тия модове да го еа...може и от тоя форум някой да е бил, ама не се сещам кой друг бе запален по Сталкер. 

SGM 3.0  ще го играя със сигурност. Обади се като излезе, че аз много не следя тия неща. Сталкер е велика игра и жалко, че няма по-добро официално продължение. Поне да направят нещо графически, пък после други да му мислят за модове. SGM 2.2  е една от игрите, които играх няколко месеца почти без прекъсване. Другите са GRID 1  и H.A.W.X.  Няма други игри като тия ( за мен). Това ще си останат игрите с главно "И". Сега много игри има, включително тая Fallout 4, но Fallout 4  все още е млада в паметта ми, та не знам дали ще остане там. Вероятно да, защото попаднах на "оцеляването". Ако не бе то, едва ли. Просто щеше да си мине между капките. Може би и Dying Light  е една от игрите с трайно присъствие в съзнанието ми, но казах каква е разликата с Fallout 4 - просто може да зарежеш половината игра и никога да не разбереш, какво е кошмар през нощта. За щастие Fallout 4  има добри опции да се играе по-добре нощно време, а не обратно. Има доста нощни атрибути - главно оръжия, които стрелят много по-добре нощно време и това не ме кара да прескачам нощите. Напротив, ако тръгна да ги прескачам, има голяма вероятност да се разболея, огладнея и така нататък. А и има нещо интересно в тая игра. Колкото повече не спиш, толкова повече ти се вдига адреналина и си по-добър в убийствата. Някак си всичко се компенсира. Може да не си много добре здравословно, ама адреналина ти вдигнат. Обаче тук много тънкости. Хубавото на това оцеляване е, че вече не може да носиш космически тежести. Това ме кара да вземам само най-необходимото и дори да ходя с по-малко оръжия. Това прави играта по-жива, щото не ровиш по 5 минути в пип боя, търсейки нещо или искайки да се ориентираш в ситуацията. А и боевете не могат да бъдат толкова дълги. Така, че не се и налага да вземаш повече оръжия и патрони, които тук вече имат тегло. Като цяло, въпреки по-голямата трудност,, играта е по-приятна. Мислиш повече преди всяко действие, а стелт елемента е задължителен винаги. 

Ще ме накараш да я почна пак май....

Жалко че не може кооп,щеше да е интересно.

И по терзаниятата ти от по-горе - пробва ли да си носиш спален чувал с теб. Или не може?

преди 1 час, Tommygun написа:

Ще ме накараш да я почна пак май....

И по терзаниятата ти от по-горе - пробва ли да си носиш спален чувал с теб. Или не може?

Това за спалния не го знаех. По принцип как се носи? Предполагам трябва да открия някаква способност. Ако има такъв вариант, мъките ми ще са много по-малко. Но пък е интересо час да играеш без възможност за запис и накрая да те убият. Поне напоследък се въздържам от удари по клавиатури и чаши. Навремето от яд съм чупил клавиатура и съм си рязал ръката с чаша. Играл съм 300 часа сигурно заедно с пиратската версия, ама явно има много възможности тая игра, които няма да знам и след 1000 часа игра. А нямам навика да гледам клипове и чета форуми, където 100 на 100 пише тия неща. Аз обичам такива игри - като Fallout 4 и разни S.T.A.L.K.E.R. Преди години си виках - егати тъпотията,, да си отваряш някакво меню и да търсиш и ползваш разни предмети там. S.T.A.L.K.E.R.  обаче има нещо, което няма Fallout 4. Отваряш си раницата и докато я разглеждаш, може да се движиш и дори да те убият. При Fallout 4  отваряш пипбоя и никой не те закача, дори на максимална трудност. По принцип това те задържа в игра. Иначе доста бързо би приключила авантюрата с оцеляването. Все още много неща не знам и май пак ще трябва да се поразходя до хелпа, където се обясняват разликите. Например са ми мъгла различните антибиотици. Единия предпазва или лекува от безсъние и още нещо, ама не знам какво точно прави - дали предпазва или лекува. Пробвах ей така да го взема, но се появиха други проблеми. Трудно е да се играе, без никой да помага. Все пак ти помагаш доста. 

Dying Light  има кооп. Играл съм малко, ама с непознати. Е там вече може да стане интересно. 

Я едно въпросче към запознатите.  Тоя High resolution texture pack  работи ли и за по-слаби от изискванията видеокарти и процесори? Питам, защото го изтеглих като DLC, но разлика не виждам. Предполагам не работи. Гледам и коментарите в STEAM - доста неориентирани. Май наистина не работи. Жалко. Поне да можехме да видим за какво теглихме 54 GB. 

преди 1 час, sennheiser написа:

Я едно въпросче към запознатите.  Тоя High resolution texture pack  работи ли и за по-слаби от изискванията видеокарти и процесори? Питам, защото го изтеглих като DLC, но разлика не виждам. Предполагам не работи. Гледам и коментарите в STEAM - доста неориентирани. Май наистина не работи. Жалко. Поне да можехме да видим за какво теглихме 54 GB. 

Чакай за фикс малко. Може да излезе нещо. Сега ще видя при мене какви коментари излизат.

PS: Батюха, ти сигурен ли си че не работи ? Сори за въпроса, ама щото пишат че няма така фрапираща разлика.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Ей тука има сравнение

http://www.pcgameshardware.de/Fallout-4-Spiel-18293/Specials/HD-Texture-Pack-Benchmark-Comparsion-Patch-194-1220187/

честно казано, не ми се струва да има някаква кой знае каква разлика. И това с тея изисквания е малко пресилено - по-големите текстури искат само и единствено повече Vram,нищо повече. Ок, енджина е стар може да иска и малко повече процесор заради стрийминга ,но чак пък толкова повече.

Аз я почнах снощи на оцеляване и аз и по едно време ми се стори че кадрите паднали доста,пускам и гледам 42. Знам че вървеше по-добре преди. Играх си няколко минути и като рестартирах видях че съм на 1440....;) Нещо явно сме тествали и така съм я оставил. Иначе първите впечатления са много добри наистина. Трябва да мислиш какво правиш и кога го правиш, но не е особенно невъзможно. Системата V.A.T.S. обаче е излишна. Хедшот или два и те припадат и така.Така по бие на шутър, явно са подобрили точността и дигнали дмг-а. Ама нормално де, мен като ме свалят с един удар трябва и аз така да мога.

Пожелайте ми късмет, днеска ире ще се прави бюро - все отлагам че не ми се разхвърля компютъра ,но днес съм решил.

на 11.02.2017 г. в 9:48, Tommygun написа:

Аз я почнах снощи на оцеляване и аз и по едно време ми се стори че кадрите паднали доста,пускам и гледам 42. Знам че вървеше по-добре преди. Играх си няколко минути и като рестартирах видях че съм на 1440....;) Нещо явно сме тествали и така съм я оставил. Иначе първите впечатления са много добри наистина. Трябва да мислиш какво правиш и кога го правиш, но не е особенно невъзможно. Системата V.A.T.S. обаче е излишна. Хедшот или два и те припадат и така.Така по бие на шутър, явно са подобрили точността и дигнали дмг-а. Ама нормално де, мен като ме свалят с един удар трябва и аз така да мога.

Сега прочетох тоя ти пост. Не е никак лесна играта на оцеляване. Лесна е в горната част от картата. Ей сега два часа се опитвах да стигна до Деймънд сити, по пътя качих едно ниво до 22-ро, успях да утрепя доста, да вдигна адреналина си и да избягам от ония същества в блатата, утрепаха Кодсуорд или както се казва, опитах се да стигна до града, но на пътя ми от едната страна стрелци, от другата мутанти и аз реших да се връщам и заобикалям, а там някаква легендарна мечка. Хуквам да бягам, скривам се, ама оная след мен. Стрелям колкото мога с пистолета си, дето ъпгрейдвах 60%  по-голямо нараняване, но с една лапа ме тръшна. И така едно ниво назад, два часа игра назад и сумати открити и намерени неща по пътя назад.  На практика, аз виждам нещата така. Трябва едно по едно да се развият селищата по пътя и да запомниш къде има поне спални чували. Така и не ми каза, как да нося спален чувал със себе си. Ако имам такъв, ще е доста по-лесно, но не намирам опция. Иначе ония същества в блатата се оказаха най-опасни. Явно трябва да се трепят със специални оръжия за животни, ама такива още не съм намерил.  Незнайно защо ми спадна и нивото на възприятие. Въпреки че е 5 по принцип и го повишавам с 2 единици чрез очила и шапка, то ми показва (-) 1. Тоест, все едно нямам никакви възприятия. И във VATS  много често първите 3-4 изстрела са на вятъра, а доста често и всички. При това положение има опасност веднага да ме убият, щото и ми се изразходват точките за действие, няма как да избягам. И тук вече на това ниво влиза в действие доста често онова забавяне на времето. Доста удобно при сложни врагове, но рядко се сещам да го ползвам. Може би ако го бях ползвал срещу мечката преди малко, а не да бягам, щях да имам шанс. А и ако се бе появил оня непознатия, дето стреля в гръб...да, ама 2 часа игра днес на вятъра. Вчера сигурно още 1 час имам на вятъра. Успявам съвсем малко да напредна на ден и то въртейки се около селищата, които са 5 на брой всичко на всичко. 

А ето какво ми показва в пипбоя:

2017-02-15_124954.jpg

2017-02-15_125021.jpg

Чудя се, дали това е бъг или по някаква друга прична възприятието ми е намалено. Пробвах да махна дрехите, да не би да е от тях, но не е. Не съм болен, за да има някакво влияние. Обаче си стои на 1 и това е. По едно време бе стигнало 2. 

на 10.02.2017 г. в 21:07, Julius Decimus написа:

PS: Батюха, ти сигурен ли си че не работи ? Сори за въпроса, ама щото пишат че няма така фрапираща разлика.

Може и да работи, но видеопаметта ми не се товари. Доста често е дори под 2 GB  заета, какво остава за 8 GB  изисквания и процесор...

преди 2 часа, sennheiser написа:

Ей сега два часа се опитвах да стигна до Деймънд сити, по пътя качих едно ниво до 22-ро, успях да утрепя доста, да вдигна адреналина си и да избягам от ония същества в блатата, утрепаха Кодсуорд или както се казва, опитах се да стигна до града, но на пътя ми от едната страна стрелци, от другата мутанти и аз реших да се връщам и заобикалям, а там някаква легендарна мечка. Хуквам да бягам, скривам се, ама оная след мен.

Сложно съставно изречение. Много добре. Радва, радва.

Мечки и блата а ? И то легендарни :rolleyes: Уха....освен и аз да го пробвам това, въпреки че досега никога не съм играл Фалаут.

Имам обаче въпрос по-скоро към @Tommygun понеже е играл двете. Колко е голяма картата за ходене, може ли да се сравни с Вещера по големина (знам че скоростите на придвижване на персоната са много различни, както и мащаба) ?

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 3 часа, Julius Decimus написа:

Сложно съставно изречение. Много добре. Радва, радва.

Мечки и блата а ? И то легендарни :rolleyes: Уха....освен и аз да го пробвам това, въпреки че досега никога не съм играл Фалаут.

Имам обаче въпрос по-скоро към @Tommygun понеже е играл двете. Колко е голяма картата за ходене, може ли да се сравни с Вещера по големина (знам че скоростите на придвижване на персоната са много различни, както и мащаба) ?

Toй този Фалаут бие повече на вещер отколкото на Фалаут. Субективно картата е по-голяма или поне има повече неща за откриване и вършене от вещера. Елемента сам да си строиш селищата и да ги развиваш е много зарибяващ. Аз мисля че ще ти хареса.Крафтинга е още по-важен а на оцеляване трябва и дългосрочна стратегия.

преди 5 часа, sennheiser написа:

Сега прочетох тоя ти пост. Не е никак лесна играта на оцеляване. Лесна е в горната част от картата. Ей сега два часа се опитвах да стигна до Деймънд сити, по пътя качих едно ниво до 22-ро, успях да утрепя доста, да вдигна адреналина си и да избягам от ония същества в блатата, утрепаха Кодсуорд или както се казва, опитах се да стигна до града, но на пътя ми от едната страна стрелци, от другата мутанти и аз реших да се връщам и заобикалям, а там някаква легендарна мечка. Хуквам да бягам, скривам се, ама оная след мен. Стрелям колкото мога с пистолета си, дето ъпгрейдвах 60%  по-голямо нараняване, но с една лапа ме тръшна. И така едно ниво назад, два часа игра назад и сумати открити и намерени неща по пътя назад.  На практика, аз виждам нещата така. Трябва едно по едно да се развият селищата по пътя и да запомниш къде има поне спални чували. Така и не ми каза, как да нося спален чувал със себе си. Ако имам такъв, ще е доста по-лесно, но не намирам опция. Иначе ония същества в блатата се оказаха най-опасни. Явно трябва да се трепят със специални оръжия за животни, ама такива още не съм намерил.  Незнайно защо ми спадна и нивото на възприятие. Въпреки че е 5 по принцип и го повишавам с 2 единици чрез очила и шапка, то ми показва (-) 1. Тоест, все едно нямам никакви възприятия. И във VATS  много често първите 3-4 изстрела са на вятъра, а доста често и всички. При това положение има опасност веднага да ме убият, щото и ми се изразходват точките за действие, няма как да избягам. И тук вече на това ниво влиза в действие доста често онова забавяне на времето. Доста удобно при сложни врагове, но рядко се сещам да го ползвам. Може би ако го бях ползвал срещу мечката преди малко, а не да бягам, щях да имам шанс. А и ако се бе появил оня непознатия, дето стреля в гръб...да, ама 2 часа игра днес на вятъра. Вчера сигурно още 1 час имам на вятъра. Успявам съвсем малко да напредна на ден и то въртейки се около селищата, които са 5 на брой всичко на всичко. 

И като казах стратегия. Кико, аз поне от други такива игри ,които съм играл, съм научил че трябва поначало да решиш каква ще бъде насоката ти. Ще биеш ли много, ще носиш ли много на бой, ще се нишкаш по ъглите и ще ги тровиш и прочие. Тук не е невъзможно ,но е доста трудно да си всичко. В даден момент може ,но поне за началото трябват приоритети. Затова помага много като си я играл на нормалните трудности си запознат с механиката на играта.

Аз примерно реших първоначално да взема по 6 точки на сила издръжливост и интелект. След това си харесах перковете ,които ти дават повече възможност за оцеляване и повече комфорт - да носиш повече багаж, да можеш да си правиш антибиотик,да имаш повече живот и да си резистентен на радиация и т.н. За сметка на това зарязах бонусите върху определените видове оръжия както и хакване,отваряне на ключалки и майсторене. В клипчето долу се вижда накъде съм се насочил. След още една-две точки вече ще мога да ям всичко без да го готвя и без да получавам радиация,както и да плувам без да получавам радиация. Това второто го реших след като се прибирах в основното си село и ми се наложи да заобиколя езерото до него и от едната страна животни от другата рейдъри и айде. Следващата стъпка ще е да напредна с крафтинга - брони,оръжия и хай-тек оръжия. Но понеже съм си подложил на сила и интелект няма да ми трябва да хвърлям луди точки в друг основен показател. После идва хакването и ключалките. Номера е такъв,че в началото все си намираш по някоя броня с по-добри статове,както и оръжия. Където има врата с терминал ,обикновенно някъде наоколо има и ключ за нея само че е по-труден за намиране. А другите ключалки - да губят се материали но рано или късно си ги намираш и така. Това поне за тази ми игра е моята философия. Ако я почна някога пак може да реша да заложа на късмет,възприятие и примерно интелект и само преговори и пинизи и инжекции с химии и какво ли не.

За спалния чувал - оказа се че това е мод,но реших да играя без него. Като цяло съм без нито един мод,въпреки че има много добри. Иначе не знам какво си правил до 22 левъл и още не си в Даймъндсити. Аз съм 10 левъл,имам 6 или 7 селища(общо са 26 между другото) в горния край на картата и имам само един куест за още едно селище и един за Даймъндсити. Принципно куестовете дават най-много точки. Даже и тея на оня мършояд с шапката дето те разкарва като  луд напред назад да помагаш на тоя и оня. Това ,което е важно да знаеш е, че около всеки един куест или място където ще има яко бой има и легло или матрак или спален чувал.Долу за пример съм дал това до Корвегата. Имаше и на сателитната чиния и вътре в самото село където трябва да избиеш зомбитата за да стане твое. Това с оня шашавия робот дето обикаля напред назад и превърта като му смениш протокола за поведение.

По въпроса за VATS, моето мнение е че в оцеляване е излишен. Просто един хедшот и противника е долу. Най-много за осите и пчелите, защото са бързи с малкия пищов,другите най-добре клекнал и с един изстрел долу. Бият много ,но и много лесно мрат гадовете. Аз имах проблем с първите зомбита,но се оказа че плазмения мускет на минутковците напомпан с 2  заряда буквално ги изпарява с един изстрел независимо къде. А и по принцип има малко врътка с оръжията. Обикновенни противници с нормални куршуми,най-добре неавтоматични оръжия със сериозни щети за изстрел.Тея с металните брони по скоро с мускета а по-късно роботите и кулите с електрически оръжия или плазма.Първите бандити обаче с кожените дрехи носят много на енергийни оръжия. Животните и всякаква мутирала измет е най-добре с плазма но става и с енергийни оръжия.Супермутантите ако са голи с куршуми ако са с метални брони енергийни.

преди 4 часа, Tommygun написа:

Toй този Фалаут бие повече на вещер отколкото на Фалаут. Субективно картата е по-голяма или поне има повече неща за откриване и вършене от вещера. Елемента сам да си строиш селищата и да ги развиваш е много зарибяващ. Аз мисля че ще ти хареса.Крафтинга е още по-важен а на оцеляване трябва и дългосрочна стратегия.

И като казах стратегия. Кико, аз поне от други такива игри ,които съм играл, съм научил че трябва поначало да решиш каква ще бъде насоката ти. Ще биеш ли много, ще носиш ли много на бой, ще се нишкаш по ъглите и ще ги тровиш и прочие. Тук не е невъзможно ,но е доста трудно да си всичко. В даден момент може ,но поне за началото трябват приоритети. Затова помага много като си я играл на нормалните трудности си запознат с механиката на играта.

Аз примерно реших първоначално да взема по 6 точки на сила издръжливост и интелект. След това си харесах перковете ,които ти дават повече възможност за оцеляване и повече комфорт - да носиш повече багаж, да можеш да си правиш антибиотик,да имаш повече живот и да си резистентен на радиация и т.н. За сметка на това зарязах бонусите върху определените видове оръжия както и хакване,отваряне на ключалки и майсторене. В клипчето долу се вижда накъде съм се насочил. След още една-две точки вече ще мога да ям всичко без да го готвя и без да получавам радиация,както и да плувам без да получавам радиация. Това второто го реших след като се прибирах в основното си село и ми се наложи да заобиколя езерото до него и от едната страна животни от другата рейдъри и айде. Следващата стъпка ще е да напредна с крафтинга - брони,оръжия и хай-тек оръжия. Но понеже съм си подложил на сила и интелект няма да ми трябва да хвърлям луди точки в друг основен показател. После идва хакването и ключалките. Номера е такъв,че в началото все си намираш по някоя броня с по-добри статове,както и оръжия. Където има врата с терминал ,обикновенно някъде наоколо има и ключ за нея само че е по-труден за намиране. А другите ключалки - да губят се материали но рано или късно си ги намираш и така. Това поне за тази ми игра е моята философия. Ако я почна някога пак може да реша да заложа на късмет,възприятие и примерно интелект и само преговори и пинизи и инжекции с химии и какво ли не.

За спалния чувал - оказа се че това е мод,но реших да играя без него. Като цяло съм без нито един мод,въпреки че има много добри. Иначе не знам какво си правил до 22 левъл и още не си в Даймъндсити. Аз съм 10 левъл,имам 6 или 7 селища(общо са 26 между другото) в горния край на картата и имам само един куест за още едно селище и един за Даймъндсити. Принципно куестовете дават най-много точки. Даже и тея на оня мършояд с шапката дето те разкарва като  луд напред назад да помагаш на тоя и оня. Това ,което е важно да знаеш е, че около всеки един куест или място където ще има яко бой има и легло или матрак или спален чувал.Долу за пример съм дал това до Корвегата. Имаше и на сателитната чиния и вътре в самото село където трябва да избиеш зомбитата за да стане твое. Това с оня шашавия робот дето обикаля напред назад и превърта като му смениш протокола за поведение.

По въпроса за VATS, моето мнение е че в оцеляване е излишен. Просто един хедшот и противника е долу. Най-много за осите и пчелите, защото са бързи с малкия пищов,другите най-добре клекнал и с един изстрел долу. Бият много ,но и много лесно мрат гадовете. Аз имах проблем с първите зомбита,но се оказа че плазмения мускет на минутковците напомпан с 2  заряда буквално ги изпарява с един изстрел независимо къде. А и по принцип има малко врътка с оръжията. Обикновенни противници с нормални куршуми,най-добре неавтоматични оръжия със сериозни щети за изстрел.Тея с металните брони по скоро с мускета а по-късно роботите и кулите с електрически оръжия или плазма.Първите бандити обаче с кожените дрехи носят много на енергийни оръжия. Животните и всякаква мутирала измет е най-добре с плазма но става и с енергийни оръжия.Супермутантите ако са голи с куршуми ако са с метални брони енергийни.

То това легло го минах отдавна, след като преди това се опитвах отдолу да ги издебна, но 3-4 пъти се провалях. После приех тактиката по моста. Записвам се на леглото и продължавам.  Има един друг мост, като се качиш, отдолу се разкарва едно чудовище. Така му е пшревода на руски. Но е като ония тролове от Dying Light, дето хвърлят скали. Тоя също те цели със скали. Половин час сигурно го дебнах с пистолета. Крия се, стрелям от засада и ми дава двойно нараняване. След това пак се крия, декато ми покаже, че се е успокоил и пак един изстрел. Така половин час и накрая ми даде към 600 точки, което е повече от половината от необходимите за минаване на нов левел. Мисля бях някъде към 18-20. Иначе вдигам левела, но развивам селищата. Гледам да се запася с хора засега. Отворих си химиите заради антибиотика най-вече, защото доктори трудно се намират, а разболея ли се, за има няма половин час съм мъртъв, ако съм далече от всякакви селища и натоварен. Насочих се и към снабдяването на селищата, за да ми е по-лесно с плячката. Обаче нарпавих една малка грешка. Отворих някаква способност, дето ми дава повече точки, но хватката е, че това става по-често, когато ми е нисък интелекта. Обаче нали знаеш, че от интелекта зависят и точките, а и мисля снабдяването на селищата също трявбаше 6 или 7 звезди, та се наложи да повишавам интелекта. Така пък ми секнаха точките и по-рядко ми ги утроява. Затова пък се насочих към късмета, та белким имам повече късмет и повече точки. Обаче онова там с възприятието ме спря, незнайно защо. Какво може да е? Никъде не ми пише, че възприятието ми е намалено. А нали ги пише тия неща в пипбоя. И както сега ми е намалено възприятието, кофти, че играя често с VATS. Да, без него добре, но когато срещу мен изскочат ония оси и най-вече бръмбарите, трудно ги целя  и хабя много патрони.  Преди като играх на средна трудност,, намерих един лазерен пистолет, ъпгрейднах го малко и с един изстрел сваляше всичко. Особено мутантите падаха с един изстрел. Това във VATS. С това оръжие кажи речи минах цялата карта. Обаче сега нещо не става лазера. Ония в блатата стрелям и да кажем получават нараняване 5%, което е смешно. Аз докато изстрелям десет заряда, те минали 100 метра и с лапа на земята. Не знам как ги целиш. Ако са един-два, да. Ама като изскочат по няколко, не става. Само бягането спасява. А пък ако изскочат ония радиационните скорпиони, направо ми разказват играта. Ама им хванах леко цката - вземам med-X  препарата против отрова, изстрелвам един пълнител с пистолета и ако имам късмет да са по-малко от два, успявам. Или пък ако някой друг им привлече вниманието, та имам време да се концентрирам. 

Абе...аз стигнах тоя левел, щото ти казвам, развивам селищата. А и ми дава често тройни точки. Обаче тръгна ли нанякъде, трудна работа да намеря легло. Ако имам късмета да го намеря, ОК. Ама ако е както сутринта, два часа загубени и едно легло не намерих. 

преди 8 часа, Julius Decimus написа:

Е ти щом играеш Вещера и тая може да играеш. Иначе в хелпа пише - видите ли легендарни мечки, плюете си на петите. Аз така и направих, ама ме настигна :P.  Обаче играта е съвсем различна на оцеляване в сравнение с всички останали трудности. При оцеляване, направо си оцеляваш - храниш се, разболяваш се от 5-6 болести, спиш, имаш сили, нямаш сили, жаден си, нямаш вода, пиеш радиационна, разболяваш се, нападнат те някакви мутирали от радияцията хора, пак те разболяват ако те докопат...абе каквото и действие да предприемеш, има противодействие от страна на играта. Примерно се претовариш, почват да ти се чупят краката и здравето ти заминава през определен период от време, който не е много дълъг и за има няма 5 минути си мъртъв. Това го няма при другите нива на трудност. Не знам защо е направено така. Някой никога може да не стигне до оцеляване, та да разбере каква е играта всъщност. А да почваш играта на тая трудност без да си я играл, не става. 

Днес попаднах и аз на мечката по пътя към Даймъндсити,обаче я видях първи и успя да я заобиколя само за да се нашия след това на семейство гулове, тея с имената дето ги има за куест после.

Колкото до леглата ето нещо полезно,което спестява много време да си ги търси сам човек и което е по-важно да запомня къде са били.

Spoiler

1136-bc02bcc6.jpg

Да не е честно така ,но тъй като така или иначе всеки си ги намира все някога има повече време за преиграване на последните няколко минути а не на последните няколко часа....

преди 3 часа, Tommygun написа:

Днес попаднах и аз на мечката по пътя към Даймъндсити,обаче я видях първи и успя да я заобиколя само за да се нашия след това на семейство гулове, тея с имената дето ги има за куест после.

Колкото до леглата ето нещо полезно,което спестява много време да си ги търси сам човек и което е по-важно да запомня къде са били.

Затвори скритото съдържание

1136-bc02bcc6.jpg

Да не е честно така ,но тъй като така или иначе всеки си ги намира все някога има повече време за преиграване на последните няколко минути а не на последните няколко часа....

Така си се губи смисъла. Никога не съм обичал чийтове, подсказки как да се мине ниво и по принцип DLC, които помагат по някакъв начин. 

Аз сега я почвам пак, да видя как ще я развия, след разговора с теб. 

преди 2 минути, Tommygun написа:

Какъв е плана?

Ще го решавам в движение. Но пък ми подсказа някои неща, като това, да се насоча в една област. Да не си ме разбрал грешно? Аз наново играта няма да почвам, но ще му мисля как да продължа. До Деймънд сити  вчера минах по заобиколен път, та прекосих два моста. Така попаднах малко зад града и ми препречиха пътя. Сега мисля да тръгна директно по десния бряг, а по пътя да гледам за легла. Но ще видим. Имам един пистолет с ракети. Дали върши работа, че никога не съм го пробвал? Преди на средна трудност си бях направил оръдия навсякъде и ги целих, но тия оръдия нещо бяха с ниска "смъртност", та смисъл голям от тях не видях. Съвсем рядко нацелваха целите, дори целите да бяха в заобградено място, като местата на райдерите. 

Аз се замислих сега оня военните нямаха ли и те сигнали да им даваш и да идва да те взима хеликоптер . Ако може определено ще си струва да се напредне с тях. Аз иначе не ги харесвам с техните тъпи събирателни куестове.

Една идея от мен за леглата - нощем гледаш къде свети. В 80% от случаите има къде да се легне.

на 11.11.2015 г. в 2:02, Кико написа:

Направо се изприщвам

И аз така, когато видя игра с нещастния педеруски език. Бая тракери обиколих докато намеря Фолаут 4 с достатъчно сийдъри, че да я сваля с максимална скорост и която да не е русифицирана.

преди 2 часа, Tommygun написа:

Аз се замислих сега оня военните нямаха ли и те сигнали да им даваш и да идва да те взима хеликоптер . Ако може определено ще си струва да се напредне с тях. Аз иначе не ги харесвам с техните тъпи събирателни куестове.

Една идея от мен за леглата - нощем гледаш къде свети. В 80% от случаите има къде да се легне.

Преди като играх, не стигнах до тях ( военните). Първия път да, но тогава играх малко.   Иначе вече стигнах до Деймънд сити, но по прекия път. Използвах препоръката ти да стрелям директно с пистолета и ги избих всички.  Намерих и няколко легла по пътя. Тоя път не попаднах на мечка ;)  Обаче другия ти съвет - да развиваш едни способности, невинаги става, защото за развитието понякога трябва и висок левел, който нямам все още. Исках примерно да си направя пищовите 80% по-опасни, но ми исла 27 левел.  Та си направих магазини, да събирам пари ;)

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Затова си избираш няколко неща и вдигаш догато поиска левъл после вдигаш друго и като имаш левъла се връщаш на първото. Аз пък пари не харча и не ми трябват. Сега като ми поиска левъл и почвам да вдигам майсторенето на оръжия и брони.

преди 16 часа, Tommygun написа:

Затова си избираш няколко неща и вдигаш догато поиска левъл после вдигаш друго и като имаш левъла се връщаш на първото. Аз пък пари не харча и не ми трябват. Сега като ми поиска левъл и почвам да вдигам майсторенето на оръжия и брони.

Има един интересен лазерен пистолет в Деймънд Сити.Все пак струва пари. Дава ти двойно нараняване, ако врагът е със 100% здраве. Трепи ги от раз. Аз с него играх преди. Почти нямаше пропуск във VATS. А пари по принцип ми трябват, за да купувам някои редки суровини. Често ми свършват болтовете, алуминия и някои други неща. Всъщност, бях събрал 15 000 преди и беше добре, ако някога ти се наложи да купуваш нещо или срещнеш интересна покупка по пътя. Примерно някое легендарно оръжия. Друго си е да имаш пари, а не да се чудиш какво да правиш като ти трябва нещо. Иначе тая игра нали я  бяха изиграли за няколко минути? То ако се напънеш, няма да ти трябва и оръжие, ама едва ли това е целта на играта ти. 

Изиграли но не на оцеляване. Аз съм си задал да ми търси ресурсите ,които знам че ще ми трябват,като кристал ,нуклеарни материали,мед ,алуминий ,киселина и т.н., и не пипам нищо друго да взимам.И без това мястото е малко трябва да се мисли какво. Като намеря интересни оръжия ги оставям на определени места за по-късно разглеждане/ разглабяне.

Изиграли но не на оцеляване. Аз съм си задал да ми търси ресурсите ,които знам че ще ми трябват,като кристал ,нуклеарни материали,мед ,алуминий ,киселина и т.н., и не пипам нищо друго да взимам.И без това мястото е малко трябва да се мисли какво. Като намеря интересни оръжия ги оставям на определени места за по-късно разглеждане/ разглабяне.

Ами представи си двойно нараняване на оцеляване. Не съм го купил още тоя пистолет, но ще го купя. Представи си и двойно нараняване, когато стреляш от скрита позиция. Вече стана четворно. Представи си, че отвориш и способността за тройно и дори петорно нараняване от скрита позиция. Значи вече станаха 6 или 10. 

Между другото, преди малко пак ме затриха в опит да реша проблемите на едно селище. Много глупаво се получи. Изтрепах всички супермутанти и някакъв робот, влязох в един контейнер и там вече видях лъчите на лазер, без да видя кой стреля :) Позагубих доста и пак от последния запис. Така и не намерих по пътя легло. Отново. 

Aз се мъча на водната станция където те праща оня робота от фермата само с роботи. Бях ги докарал само до един мутант да остане и да ида да си излекувам кучето и тоя ме свали с един изстрел. Ма там поне леглото  е на стената на язовирчето и е близо. Е след като убиеш 3-4 синта,което на левъл 10 си е преживяване,новече съм се справил.

Мда. Гледам снукър (или май повече слушам), трепя си рейдъри с единични изстрели скрит зад скалите на кариератра, сигурно вече час. В един момент както бях ги подпукал, изченаха. Появи се есин турел, уж го гръмнах два пъти и викам да не се крия и...там ми бе грешката. Пак един час назад. После викаш, как как съм отворил 5 селища. Ами така. Шесто неще и неще. Не знам как е при теб, но аз съм с 60% по-добри пистолети, ъпгрейдвани и пак е трудно да утрепя десет, а дали не са и повече, че надолу в кариерата има още много. 

В кариерата ако не се лъжа за коя говориш има много яка чекийка с отрова. Като слезеш най-навътре до едно като олтар в пещерата под кариерата. Там имаше едно малко езерце и на дъното. На теб може да ти даде друго но това е точка в която дропи легендарно. Или поне на нормалното е така.

Планирал съм да го преслушам като стигна до там. Ама е много бой - първо рейдъри,долу от тея с черупките а вътре зомбита. Ще е преживяване .

А аз за селищата тръгнах наляво по картата и надолу до даймъндсити.Ти за 4-5 имаш куест и 2-3 намираш по пътя.Празни,но може да си ги напълниш.

преди 28 минути, Tommygun написа:

В кариерата ако не се лъжа за коя говориш има много яка чекийка с отрова. Като слезеш най-навътре до едно като олтар в пещерата под кариерата. Там имаше едно малко езерце и на дъното. На теб може да ти даде друго но това е точка в която дропи легендарно. Или поне на нормалното е така.

Планирал съм да го преслушам като стигна до там. Ама е много бой - първо рейдъри,долу от тея с черупките а вътре зомбита. Ще е преживяване .

А аз за селищата тръгнах наляво по картата и надолу до даймъндсити.Ти за 4-5 имаш куест и 2-3 намираш по пътя.Празни,но може да си ги напълниш.

Вярно, не се бях сетил снощи за това. Обаче аз искам да изпълня куестовете. Поне за едното селище, за другото ще му мисля после, че е много надолу по картата. А по левия бряг е много опасно за мен. По-десния има повече сгради и шанс да се скрия, но по левия има доста опасности като ония скорпиони, изскачащи от земята точно пред теб. Проблемът кактоказах е тоя, че нямам оръжие (все още), с което да трепя по-бързо райдерите. Аз ползвах един .45 ъпгрейдван пистолет с оптика и ги трепя скрит зад скалите, но доста бавно става. Не е като да ги уцеля с един или два изстрела, а се налага по няколко. А тоя пистолет е с ниска скорострелност, та няма как да стрелям два пъти един след друг. Имам и такива пистолети - висока скорострелност, но разстоянието идва далеко. Стоя надалеко, щото ако ми скочат 4-5 райдера наведнъж, няма как да се спася. Но ще видя. днес е събота и имам време ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.