Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация до 900лв.

Featured Replies

MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4 2133MHz, VGA, DVI, LGA1151 

INTEL CORE i3-6100, 3.70GHz, 3MB, BOX, LGA1151, Skylake 

ZALMAN ZM-T3, mATX, USB3.0 Black, w/o PSU 

ZALMAN ZM400-LX, 400W 

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 

KINGSTON 4GB DDR4 2133MHz, CL15 2x броя

GIGABYTE 2048M GTX750Ti N75TD5-2GI PCI-E 3.0 

Крайна цена 985,54 лв.

Но ако нямаш парите взимаш същата обаче с 4gb рам и другите 4 след време

• Отговори 144
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 18 минути, Ultimate Computers написа:

Но ако нямаш парите взимаш същата обаче с 4gb рам и другите 4 след време

Понеже дъното е само с два слота за рам.Кое е по-добре 1 плочка по 8 GB или две по 4GB ?

ПС. Някъде прочетох,че ималко проблем с всички нови дъна на MSI. Дано е само слух.

Редактирано от DanteJKL (преглед на промените)

ако мислиш да слагаш повече от 8 рам най-добре 1x8 но ако ще си останеш с 8gb разбира се че 2x4 защото ще са в двуканален режим.

преди 1 минута, G-Max112 написа:

:)

Screenshot_2015-11-24-17-31-16.png

Screenshot_2015-11-22-18-02-23.png

Горе в gamedebate много доре си пише че i3-6100 е по-добър от g3258.

• Автор
преди 2 минути, G-Max112 написа:

Да обачe при клок на 4.7 умриа skylake-то.

Гледаи сравненията за игрите.

А, HT нa i3 6100 къде го слагаш а ?1?

Току що, G-Max112 написа:

Да обачe при клок на 4.7 умриа skylake-то.

Гледаи сравненията за игрите.

Умира ама друг път. По скоро се изравнява и в редки случай изкарва 3 кадъа повече. А пък ще е с старо поколение така и процесор така и памет.

Относно автора не слушай простотиите на G-max, казахме му че е възможно псевдо-четириядрен процесор да е по-бърз от двуядрен, куи си ментиум и веднага почва да плямпа колко му е велик отклюения офис процесор.

В клипа ти г32-то e клокнат с 500mhz повече от fx-а и пак имат 4 кадъра разлика. И второ сайтовете подобие на cpuboss са пълна измишлЪ(нямам ер-малък)отина. И трето видео сравнениетата онякога дори са със съвсем различни настройки или дор различни игри. Абе човека си няма и понятие от компютри, бих му предложил да се радва на конфигурацията си и да не се обажда. Не се обиждай ама пишеш напразно и само занимаваш хората! Досега си помогнал точно с 0 процента!

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

преди 1 час, Roujin Z написа:

Всъщност захранването е 300W а за конфигурацията са достатъчни и 150W (при екстремни ситуации иначе много по-малко).

Проблем донякъде се явява паметта (и системната и на видеото).

И защо да е проблем паметта? GTX750Ti  за възможностите си, идеално си работи с 2 ГБ видеопамет на 1920х1080, дори с игра като GTA 5  и понадута  видеопамет.   Аз отлично играя и Crysis 3  на medium при 2560х1440.GTA 5  при тестовете също върви без засечки, дори заетата видеопамет да е 2500 MB  според играта. Има и такива тестове в HBG. Far Cry 4  е една от игрите, която заема много видеопмет, но  също не оказва влияние на gTX750Ti. Дори скоро бях направил клипчета с GTX970, където заетата видеопамет при Far Cry 4  е 4500МБ  при налични 3.5 GB "бързи", но въпреки всичко нямам и грам лаг при 4К резолюция, а кадрите са доста над 30 и се движат около 40. Това при малко намалени детайли разбира се. та тая памет я преекспонирате. Дори BF3 , която навремето си искаше над 1 GB видеопамет, се справя отлично, ако има повечеко РАМ, която донякъде замества липсващата видеопамет. Вече проблем е, ако и РАМ паметта  се запълни. Тогава има резон в това, че видеопаметта и РАМ паметта са малко, но не и поотделно. 

Наруто говореше за версията с 1GB.

Но наистина вместо 2GB видео карта може да сложи 8gb рам, така хем ще има повече рам, хем и ако рамът на видеото се запълни ще използва рама и проблема с малкото видео рам е решен и без 2GB вариант.

• Автор
преди 5 минути, Ultimate Computers написа:

Умира ама друг път. По скоро се изравнява и в редки случай изкарва 3 кадъа повече. А пък ще е с старо поколение така и процесор така и памет.

Относно автора не слушай простотиите на G-max, казахме му че е възможно псевдо-четириядрен процесор да е по-бърз от двуядрен, куи си ментиум и веднага почва да плямпа колко му е велик отклюения офис процесор.

Не му обръщам внимание.То като погледнеш никнейма му говори сам за себе си (Луд на макс,викайте линейка,сиреч звънете на 112 )

Иначе относно i3 6100 HT според мен излиза,че е 3 ядрен ( i3 ) HT дава около 30% преформанс, грубо казано двете HT правят едно ядро.

Аз срам не срам в момента съм с Pentium 4 - 3,0GHz HT и не мога нормално да гледам 720p видео в YouTube зa 1080p да не говорим. А иначе с процесор с реални две ядра били те и на 1,9GHz се гледа без проблем.

преди 14 минути, G-Max112 написа:

Джонка, спри се бе!

преди 2 минути, Ultimate Computers написа:

Наруто говореше за версията с 1GB.

Е ти гледам си дал 2 или не съм видял правилно? 

Преди няколко поста бях дал и вариант с 1ГБ версията....

MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4 2133MHz, VGA, DVI, LGA1151 

INTEL CORE i3-6100, 3.70GHz, 3MB, BOX, LGA1151, Skylake 

ZALMAN ZM-T3, mATX, USB3.0 Black, w/o PSU 

ZALMAN ZM400-LX, 400W 

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 

KINGSTON 4GB DDR4 2133MHz, CL15 2x броя

GIGABYTE 1024M GTX750Ti, N75TOC-1GI PCI-E 3.0 

Крайна цена 967,01 лв.
Така се получи добре...

• Автор
преди 1 минута, Ultimate Computers написа:

С едно дума това е кешът на процесора.

Ок, никои нищо не каза какво му е мнението за Hyper-Threading HT. @Kико имаш ли нещо да добавиш, понеже си с HT процесор ?

Преди години на една умна глава и направило впечатление, че процесора може да обработи повече данни отколкото могат да се подадат на входа му. Поради тази причина добавили още един вход за данни. Премахнали тясното място и получили увеличение на производителността. Грубо казано това представлява НТ.

• Автор
преди 7 минути, Ultimate Computers написа:

HT са виртуални ядра. С една дума имаш 2 ядра но може да изпълниш 4 задачи. 

Това видео много добре обяснява нещата, 

преди 10 минути, DanteJKL написа:

Ок, никои нищо не каза какво му е мнението за Hyper-Threading HT. @Kико имаш ли нещо да добавиш, понеже си с HT процесор ?

Аз писах за HT, не знам дали в тая тема, че има още две за конфигурациои до 900 лева. HT дава предимство 25-30% максимум и то ако приложението или играта могат да се възползват от 4 нишки. Разбира се, това важи ако сравняваш процесори с 2 ядра. При процесори с 4 също важи, но тук  се намесва и факта, че почти никоя игра на тоя етап не може да се възползва от 8 нишки, с изключение на Crysis 3. Лични наблюдения. Тия, които все пак се възползват от 8 нишки, си работят добре и с 4 ядра. Поне засега.  HT  по мои наблюдения, а и по разни тестове, може да се окаже и спъващ фактор. Говоря за 4 ядра, ен за две, където HT  почти винаги има предимство и то доста голямо поради това, че почти всички игри вече могат да се възползват от  4 нишки. Ония, дето ползват едно ядро на висока честота са по-скоро изключения.  

преди 33 минути, G-Max112 написа:

i3 6100 да знаете е с 3 ядра хахаха това отива в бисерите!

Както и всичките ти мнения.

преди 6 минути, Morgan Freakman написа:

Както и всичките ти мнения.

Мисля, че поста за който говори, бе затрит. Аз не го видях, но видях редакцията.  Все пак  тук момчето е право. 

преди 44 минути, DanteJKL написа:

Това видео много добре обяснява нещата, 

То обяснява, ама е леко неразбираемо за мен ;) Аз го казах просто - имаш 25 до 30% по-голяма производителност при i3  спрямо аналогичен Пентиум на същата честота. И това е. 4 задачи се изпълняват много по-добре от 4 ядра на съащта честота, отколкото от две раздвоени ядра.

Човек, спри се тоя ментиум бе! То не се издържа! Човека прави тема че не му се инсталира ос на външния хард и отдолу дал сравнения колко му е пяк ментиума.

преди 51 минути, Ultimate Computers написа:

Човек, спри се тоя ментиум бе! То не се издържа! Човека прави тема че не му се инсталира ос на външния хард и отдолу дал сравнения колко му е пяк ментиума.

Как да инсталира ос на външен хард, като не му стига сила на процесора да прати данни извън кутията. :) Най много до видео картата може.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.