Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация до 900лв.

Featured Replies

преди 9 часа, G-Max112 написа:

Пич аз от шеги не разбирам и приемам всичко на сериозно...

Ти и от хардуер не разбираш ама се вземаш много на сериозно..

• Отговори 144
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
на 11/24/2015, 3:13:50, Ultimate Computers написа:

Сега погледнах в Sky и процесора и дъното не са намерени, явно зареждат само по една бройка само.И още вчера някои ги е лапнал.

Дъното беше най-евтиното с DDR4.

Дано скоро да заредят ако не ще се търсят други магазини.

П.С. Това обяснява защо темата е най-гледана за разлика от другите подобни теми.

http://www.stealtech.org/index.php?_cid=13&act=remove&pid=57047

Ако те устройва като цена не го мисли!

Редактирано от Ultimate Computers
... (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, Ultimate Computers написа:

http://www.stealtech.org/index.php?_cid=13&act=remove&pid=57047

Ако те устройва като цена не го мисли!

Показва ми празна кошница. Беше ли направил конфигурация или ми даваш само сайта ? Мен ме притеснява, че и Никем май нямат всичко, което е на сайта им. Направил си конфигурация, пускаш заявка за поръчка. Те ти се обаждат и казват еми това го нямаме, след 20мин пак звънят и ти казват, че и нещо друго го нямат. И в крайна сметка излиза, че не можеш да си 100% сигурен за точно определена конфигурация- от 7 неща най-малко две ще липсват и трябва да ги сменяш с подобни. Айде ако е рам или хард добре, ама то процесор, видео карта или дъно става мазало особено, като си с ограничен бюджет и нещата които ти предлагат са по скъпи от тези които си бил избрал.

преди 1 час, DanteJKL написа:

Показва ми празна кошница. Беше ли направил конфигурация или ми даваш само сайта ? Мен ме притеснява, че и Никем май нямат всичко, което е на сайта им. Направил си конфигурация, пускаш заявка за поръчка. Те ти се обаждат и казват еми това го нямаме, след 20мин пак звънят и ти казват, че и нещо друго го нямат. И в крайна сметка излиза, че не можеш да си 100% сигурен за точно определена конфигурация- от 7 неща най-малко две ще липсват и трябва да ги сменяш с подобни. Айде ако е рам или хард добре, ама то процесор, видео карта или дъно става мазало особено, като си с ограничен бюджет и нещата които ти предлагат са по скъпи от тези които си бил избрал.

? С Никем никога не съм имал проблем относно наличностите. Виж,  при Sky  не е така. Там няколко опита направих да поръчам дъно и накрая отворих Никем,  видях какво имат там в ценовата листа налично( пише си със зелено) и поръчах в Sky. Бинго. 

• Автор
преди 30 минути, Кико написа:

? С Никем никога не съм имал проблем относно наличностите. Виж,  при Sky  не е така. Там няколко опита направих да поръчам дъно и накрая отворих Никем,  видях какво имат там в ценовата листа налично( пише си със зелено) и поръчах в Sky. Бинго. 

Нещо не те разбрах.С Никем не си имал проблем, но накрая си поръчал в Sky ?!?

преди 1 час, DanteJKL написа:

Нещо не те разбрах.С Никем не си имал проблем, но накрая си поръчал в Sky ?!?

Ами имах проблем със Скай при една поръчка.  Остана само дъно, но нямаха такова, каквото исках. Поисках друго, което  мислех,  че ще ми свърши работа, но пак го нямаха. Накрая отидох в магазина на Никем, видях какво имат и го поръчах в Скай. Смисълът бе, че наличните неща са изобразени в Никем, а  в Скай явно по-рядко си опресняват информацията. Това е цялата философия. 

Скай може да опресняват по-рядко инфото но поне не допускат всеки път като го правят грешки докато от Никем им е навик при това може да седи с месеци грешното инфо.

А и въпреки че съществуват по-дълго все още никой не се е оплакал от неправилно сглобена конфигурация.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

В скай преди време инфото стоеше дори с години. С наличности в Никем не съм имал проблем, може така да се е случило. Докато в Скай, да. И то не една грешка, а доста. Понеже когато поръчвах едно GB   дъно, търсех точно определен модел по ред причини, най-вече налични портове и функции. Нямаха. Тогава викам ще взема Asrock. Веднага ми каза по телефона, че нямали никакви Asrock. А гледам на сайта им пълно. Затвотих телефона и казах, че ще помисля още един ден. Мисленето ми бе да отида в Никем, да направя справка какво има там и какво в Sky   и това, което бе на двете места, поръчах. Имаше го. Случайност или не, факт!

• Автор

Оказва се ,че има проблем и то голям с вноса на новото поколение Интелски процесори - I3 6100 

Говорих с Sky и казаха ,че не се знае кога ще има внос, В Моста след като ги попитах защо няма внос на новите процесори. ме оставиха на изчакване около 5 мин и ми затвориха тел. Никем имат ,но Tray версия на същата цена, една- две бройки.

преди 15 минути, DanteJKL написа:

Никем имат ,но Tray версия на същата цена, една- две бройки.

Взимай го от там, а охладител ще си купиш отделно.

Не е много сигурно. Преди седмица нямаше никъде 6700К, освен Плесио. Поръчвам, потвърждават, но срок след около 5 дни. Пак се съгласявам и след 5 дни ме информират, че не могат да го доставят. На сайта си им беше наличен през цялото време.

преди 3 минути, tahumba написа:

Не е много сигурно. Преди седмица нямаше никъде 6700К, освен Плесио. Поръчвам, потвърждават, но срок след около 5 дни. Пак се съгласявам и след 5 дни ме информират, че не могат да го доставят. На сайта си им беше наличен през цялото време.

Аз, моя 6700К, го мернах преди два месеца в Никем за 719 лв. и веднага го заковах.

Хехе, когато аз взех моя i7 6700K  от Никем, даже и в HBG  ме обвиниха в лъжа, защото нямало никъде наличности. Айде де. Когато си взех GTX970, пак същата работа - нямало наличности. Няма, наличности, ама има доставки. В HL  има всичко каквото се сетиш и то на не толкова висока цена. Особено хардуера, който го няма на друго място в България или поне при Мост. И пак за Никем. До последно не вярвах, че на следващия ден ще ми пратят i7 6700K.  Причината бе, че в Мост не бе наличе, а аз два пъти като папагал ги питах, дали има наличност и дали става въпрос точно за тоя процесор, точно за тая памет ( да не би пък ADATA-та да е с грешно описание я като цена, я като описание DDR3/4, щото бе два пъти по-евтина от следващата DDR4). Та така. Какво има и какво няма, се установява на момента. Нямало i3 6100. Ами ще има рано или късно. Поръчваш на тая цена, щото не се знае каква ще бъде другата, че навсякъде са хукнали да купуват тия два процесора - i3 6100  и i7 6700K.  Когато вземах GTX970, бързах да го направя и се уверя, че цената при доставката  ще е същата. Година след тая доставка, картата е със 50 до 100 лева по-скъпа. Нищо, че се появиха ребрандираните АМД-та и новите Fury. И нищо, че картата е с 3.5+0.5 GB памет.  Някои неща в началото на своето съществуване са с неориентирана цена,, доста често надолу. Затова на момента се взема.  След това цените се нагаждат и е все едно за какво ще дадеш пари. Цените са подредени долу горе по производителност и качества. ако си късметлия в началото, печелиш.  

• Автор
преди 28 минути, Кико написа:

Хехе, когато аз взех моя i7 6700K  от Никем, даже и в HBG  ме обвиниха в лъжа, защото нямало никъде наличности. Айде де. Когато си взех GTX970, пак същата работа - нямало наличности. Няма, наличности, ама има доставки. В HL  има всичко каквото се сетиш и то на не толкова висока цена. Особено хардуера, който го няма на друго място в България или поне при Мост. И пак за Никем. До последно не вярвах, че на следващия ден ще ми пратят i7 6700K.  Причината бе, че в Мост не бе наличе, а аз два пъти като папагал ги питах, дали има наличност и дали става въпрос точно за тоя процесор, точно за тая памет ( да не би пък ADATA-та да е с грешно описание я като цена, я като описание DDR3/4, щото бе два пъти по-евтина от следващата DDR4). Та така. Какво има и какво няма, се установява на момента. Нямало i3 6100. Ами ще има рано или късно. Поръчваш на тая цена, щото не се знае каква ще бъде другата, че навсякъде са хукнали да купуват тия два процесора - i3 6100  и i7 6700K.  Когато вземах GTX970, бързах да го направя и се уверя, че цената при доставката  ще е същата. Година след тая доставка, картата е със 50 до 100 лева по-скъпа. Нищо, че се появиха ребрандираните АМД-та и новите Fury. И нищо, че картата е с 3.5+0.5 GB памет.  Някои неща в началото на своето съществуване са с неориентирана цена,, доста често надолу. Затова на момента се взема.  След това цените се нагаждат и е все едно за какво ще дадеш пари. Цените са подредени долу горе по производителност и качества. ако си късметлия в началото, печелиш.  

OK, съгласен. Случайно да знаете някои Европейски  надежден сайт за хардуер от които може да се купи и да доставят до БГ. Щото по-принцип дори може да излезе и по-евтино.Дори и безплатна доставка. Ако ако имаш и купон за намаление става супер. Ако някои е пазарувал от някои чужд сайт, нека сподели впечатления. Мисля че ще бъде полезно за всички.

Имаше май тема тук за подобни магазини. Но аз не съм сигурен, че с поръчка отвън ще ти  излезе по-евтино. В България въпреки битуващото мнение, цените са едни от най-ниските в Европа. Щатите не коментирам, защото доколкото  съм запознат, за да внесеш някои стоки от там, трябва да внасяш куп пари и крайната цена би излязла по-висока. Всъщност, бума на ниските цени в БГ почна от Никем, които преди няколко  години си сложиха някаква мижава надценка, продавайки почти на цени на едро. От там  и изникна недоволство в някои търговци, които не могат да продават с нормална печалба. Сега не знам как е, но сравнявайки цените в левове с цените в Щатите, нещата не са се променили много с изключение на това, че долара влияе все повече на крайната цена. Но така е и в евро. В долари казах - няма как да купиш, без да ти "праснат"( модерна дума в медиите тия дни) една голяма надценка. Имаше една далавера преди около година, когато в рубли нещата излизаха много евтино при девалвиращата рубла, но се усетиха за 1-2 месеца и раделиха нещата - рубли - евро/долари. Това поне се отнасяше за покупката на игри, макар  да предполагам, че и с хардуер е било нещо подобно в известен период от време. 

От щатите е най-изгодно. Въпреки, че има някои уловки, които не са за пренебрегване. Например за да пазаруваш от Newegg ти трябва щатска кредитна карта(и на още няколко държави вървеше, но не помня кои). Иначе няма как да поръчаш. От щатския Амазон няма проблеми от този характер, но там зависи вида на доставката, както и данъка, който всеки щат си начислява в последствие. Въпреки всичко излиза по-евтино, но при положение, че си там по някаква работа да речем и по междудругото решиш да си закупиш това онова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.