Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация до 900лв.

Featured Replies

преди 2 минути, DanteJKL написа:

В крайна сметка и в двата варианта които обсъждахме се получава, че дъната които бяха избрани не са най-оптималния вариант.

При х4 860к се предполага ,че ще има лек овърклок до към 4.2 - 4,4GHz съответно по натам ще трябва и кулер за него. Като в този вариант се забравя за бъдещ ъпгрейт от към процесор и дъно.

При I3 6100 дъното което предложи Кико MSI H110M PRO VD LGA1151 е със DDR4 и възможност за бъдещ ъпдейит

Кои според вас ще бъдат най-оптималните варианти за избор на дъно в двата случея ?

Все едно да питаш: коя кола е по-добра - Лада или БМВ. ;)

• Отговори 144
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сам реши. При Skylake ще трябва временно да се примириш с калпавото интелско видео. А и бъдещето също не е ясно а и не особено смислено с тоя H110 чип ако правиш ъпгрейд към по-добър процесор... И в двата случая нямаш оптимален избор за тези пари.

• Автор
преди 49 минути, Agentpat™ написа:

Все едно да питаш: коя кола е по-добра - Лада или БМВ. ;)

преди 18 минути, Росен Р. Александров написа:

Сам реши. При Skylake ще трябва временно да се примириш с калпавото интелско видео. А и бъдещето също не е ясно а и не особено смислено с тоя H110 чип ако правиш ъпгрейд към по-добър процесор... И в двата случая нямаш оптимален избор за тези пари.

Не.Явно не съм се изразил правилно или не ме разбрахте, Нямам в предвид кое от двете да избера, а за кои от вариантите кое дъно е най-подходющо ( като модел,чип, овърклок и т.н. )?!? Сиреч за х4 860к е добър избор това, това и това... А за I3 6100 това ,това и това .То е ясно, че в краина сметка накрая аз сам ще избера един от двата варианта.

преди 2 минути, DanteJKL написа:

Не.Явно не съм се изразил правилно или не ме разбрахте, Нямам в предвид кое от двете да избера, а за кои от вариантите кое дъно е най-подходющо ( като модел,чип, овърклок и т.н. )?!? Сиреч за х4 860к е добър избор това, това и това... А за I3 6100 това ,това и това .То е ясно, че в краина сметка накрая аз сам ще избера един от двата варианта.

За 860K най-подходящо е дъно с А88X чипсет, а за I3 6100, ако се мисли за бъдещ ъпгрейд - Z170 чипсет за оувърклок на I7 6700K в последствие или H170 чипсет за I7 6700.

преди 10 часа, Росен Р. Александров написа:

AMD Gaming Evolved не се отразява на процесора. Защо задължително Nvidia трябва да е критерий ? Знаем че си върл фен на зелените, но много хора помъдряха и предпочетоха продуктите на узрелите.

Не. Трябва ти AM3 дъно или AM2+

Това че някои игри не са подходящи за АМД не е критерий и няма основание да ги наречеш недоразумения.

По същата логика и интел може да се нарече недоразумение поради факта че 90% от софтуера предпочита реални ядра и не ебава HT ядра.

Пробвал съм и AMD Gaming Evolved. Дори събрах няколко хиляди точки. там пък натоварването на процерсора е огромно при игри,  спада  на кадри също, когато ползвам хардуерно ускорение. макар че това си има и обективни причини - ползвам енкодера на видеокартата. Но и който друг енкодер да ползвам, същата работа. С АМД карта е различно предполагам. Стриймвам съм и с AMD Gaming Evolved. С една дума - ТАШАК. Да не говорим, че почти няма никакви настройки и при стрийм и при запис на видео. Много са назад. Говоря за версия от това лято, когато пробвах да събирам и точки докато играя, белким ми се падне след 5-6 години някоя r7 260 без X. Накрая ми писна от тъпия софтуер  и след няколко преинсталации на Windows, изобщо вече не се занимавам с него. 

Относно HТ...никой не ги смята за ядра. Това е едно ядро, което може с тая технология да работи до 30% по-бързо. На практика от HT  може да се очаква 20-30% по-висока производителност в идеалния случай. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Кико написа:

Пробвал съм и AMD Gaming Evolved. Дори събрах няколко хиляди точки. там пък натоварването на процерсора е огромно при игри,  спада  на кадри също, когато ползвам хардуерно ускорение. макар че това си има и обективни причини - ползвам енкодера на видеокартата. Но и който друг енкодер да ползвам, същата работа. С АМД карта е различно предполагам. Стриймвам съм и с AMD Gaming Evolved. С една дума - ТАШАК. Да не говорим, че почти няма никакви настройки и при стрийм и при запис на видео. Много са назад. Говоря за версия от това лято, когато пробвах да събирам и точки докато играя, белким ми се падне след 5-6 години някоя r7 260 без X. Накрая ми писна от тъпия софтуер  и след няколко преинсталации на Windows, изобщо вече не се занимавам с него. 

Относно HD...никой не ги смята за ядра. Това е едно ядро, което може с тая технология да работи до 30% по-бързо. На практика от HT  може да се очаква 20-30% по-висока производителност в идеалния случай. 

Според мен, най добрия вариант за стриймване и запис на игри без проблеми ( 1080p 60fps ) е Elgato Game Capture HD60 Pro

https://www.youtube.com/watch?v=PlJIwBSj3is

За сега цената е малко висока, но има тенденция да спадне.

Редактирано от DanteJKL (преглед на промените)

преди 12 минути, DanteJKL написа:

Според мен, най добрия вариант за стриймване и запис на игри без проблеми ( 1080p 60fps ) е Elgato Game Capture HD60 Pro

https://www.youtube.com/watch?v=PlJIwBSj3is

За сега цената е малко висока, но има тенденция да спадне.

Не знам колко е добър за стрийм, но ето ти мой стрийм с видеокарта GTX970  в  Youtube:

60 fps, 1920x1080, 9 Mbit/s

Цитат

С Nvidia е нормално да ти товари защото тя не поддържа редица инструкции за мултимедия на АТИ.

Аз с точките си взех няколко игри пък..

ПС: Не те бива много в Ф1 :>

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

преди 4 часа, DanteJKL написа:

В крайна сметка и в двата варианта които обсъждахме се получава, че дъната които бяха избрани не са най-оптималния вариант.

При х4 860к се предполага ,че ще има лек овърклок до към 4.2 - 4,4GHz съответно по натам ще трябва и кулер за него. Като в този вариант се забравя за бъдещ ъпгрейт от към процесор и дъно.

При I3 6100 дъното което предложи Кико MSI H110M PRO VD LGA1151 е със DDR4 и възможност за бъдещ ъпдейит

Кои според вас ще бъдат най-оптималните варианти за избор на дъно в двата случея ?

Дъното е скапано, да. Но пък е най-евтиното налично с поддръжка на  DDR4  памет. Нали целта ти е конзола и доколкото  разбирам искаш нещо като PS4? Ами i3  е почти това което търсиш, но не и заместител на PS4, що се отнася до 60-те fps. Най-малкото в Crysis 3  ще си назад, както и в Project Cars, ако играеш тия игри. Сигурно има и други игри, където 60  fps  ще са мираж. Но те ще са много по-голям мираж с Атлона и което е по-лошо,  нямаш опция за нищо по-добро, освен надежда за десетина процента клок. 

преди 2 часа, Росен Р. Александров написа:

С Nvidia е нормално да ти товари защото тя не поддържа редица инструкции за мултимедия на АТИ.

Аз с точките си взех няколко игри пък..

ПС: Не те бива много в Ф1 :>

Така е, но тая тема я разисквахме в една друга тема, специално за запис на видео. Там стана ясно, че NVIDIA  крие някои неща само за себе си и енкодера не може да се ползва от друг софтуер. Заеби  тоя запис на видео и стрийм, ти подхвана темата, не аз. Ако изключим това дето споменах за товарещ процес от GFE. 

Относно F1_2015...това бе първото ми каране на тая писта и то в дъжд. Пуснах се в дъжд, защото по същото време при действителната F1  във Остин също валеше. Всъщност, това е една от най-трудните писти  във F1, ако не и най-трудната, особено ако играеш с клавиатура като мен. 

Иначе ето ти най-добрите обиколки за времето, когато съм ги правил и когато другите са оставали зад мен:

И ако питаш защо все на дъжд, ще ти кажа. Майсторите си личат на дъжд :P

ПП: Хах, сега забелязах, че и двата рекорда са на 16-тата обиколка. Ще го запомня за напред. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Кико написа:

Дъното е скапано, да. Но пък е най-евтиното налично с поддръжка на  DDR4  памет. Нали целта ти е конзола и доколкото  разбирам искаш нещо като PS4? Ами i3  е почти това което търсиш, но не и заместител на PS4, що се отнася до 60-те fps. Най-малкото в Crysis 3  ще си назад, както и в Project Cars, ако играеш тия игри. Сигурно има и други игри, където 60  fps  ще са мираж. Но те ще са много по-голям мираж с Атлона и което е по-лошо,  нямаш опция за нищо по-добро, освен надежда за десетина процента клок. 

Горе долу Да. разбира се 60фпс изобщо не са задължителни, дори според мен човешкото око не прави разлика м/у 45- 60-100фпс.Поне аз лично не мога да видя някаква разлика. Дори си мисля,че това е поредния маркетингов трик за наливане на пари в нови и нови компоненти за повече FPS.. Има хора така наречените " FPS Junkies " според които всичко по малко от 100fps не става за играене, ама това е друга тема. Crysis не играя. Харесвам шутъри като Battlefield, COD, Far Cry, Metro и т.н 

преди 5 минути, DanteJKL написа:

Горе долу Да. разбира се 60фпс изобщо не са задължителни, дори според мен човешкото око не прави разлика м/у 45- 60-100фпс.Поне аз лично не мога да видя някаква разлика. Дори си мисля,че това е поредния маркетингов трик за наливане на пари в нови и нови компоненти за повече FPS.. Има хора така наречените " FPS Junkies " според които всичко по малко от 100fps не става за играене, ама това е друга тема. Crysis не играя. Харесвам шутъри като Battlefield, COD, Far Cry, Metro и т.н 

60 фпс   са необходими за гладка картина или с други думи, за  вклщчена вертикална синхронизация. казвам 60 fps, защото повечето монитори напоследък работят на 60 Hz. Навремето  тумбестите CRT-та работеха и на по 75, 85, че и 100 Hz, като съответно трябвахо толкова минимални кадри, за да се играе с вертикална синхронизация. Тогава се обръщаше малко внимание на това, защото трудно се  постигаха с наличния хардуер 75 fps,  да не говорим за повече. А 60 Hz  бяха убийствени за очите.  Въпреки всичко аз  в един период от време играх две години онлайн GRID 1  и се наложи да включвам вертикална синхронизация на 60 Hz, за да ми е гладка картината и да не правя грешки.  PS4  е направена за игри, които  да вървят с 60 фпс, тоест с включена вертикална синхронизация. Но за целта са необходими и малко над 60 fps  като минимални кадри, които няма как д се осигурят примерно при PS3, базирана на Пентиум. Там имаш 30 fps. И те  дори са много понякога. Разлика между 30 и 60 fps  има. Не е все едно дали вертикалната ти синхронизация е на 30 Hz  или на 60. А описаните игри от теб се играят отлично с i3 6100. Вчера пусках част от тях и по-точно CoD BO3 ( minimum 65 fps), Far Cry 4( през цялото време кадрите се задържаха на 60). BF  не зависи от процесора, както и Metro. Така, че там няма да имаш проблеми и с по-слаби процесори. Всъщност, от тия игри, FC 4  е най-зависима от процесора. 

• Автор
преди 29 минути, Кико написа:

60 фпс   са необходими за гладка картина или с други думи, за  вклщчена вертикална синхронизация. казвам 60 fps, защото повечето монитори напоследък работят на 60 Hz. Навремето  тумбестите CRT-та работеха и на по 75, 85, че и 100 Hz, като съответно трябвахо толкова минимални кадри, за да се играе с вертикална синхронизация. Тогава се обръщаше малко внимание на това, защото трудно се  постигаха с наличния хардуер 75 fps,  да не говорим за повече. А 60 Hz  бяха убийствени за очите.  Въпреки всичко аз  в един период от време играх две години онлайн GRID 1  и се наложи да включвам вертикална синхронизация на 60 Hz, за да ми е гладка картината и да не правя грешки.  PS4  е направена за игри, които  да вървят с 60 фпс, тоест с включена вертикална синхронизация. Но за целта са необходими и малко над 60 fps  като минимални кадри, които няма как д се осигурят примерно при PS3, базирана на Пентиум. Там имаш 30 fps. И те  дори са много понякога. Разлика между 30 и 60 fps  има. Не е все едно дали вертикалната ти синхронизация е на 30 Hz  или на 60. А описаните игри от теб се играят отлично с i3 6100. Вчера пусках част от тях и по-точно CoD BO3 ( minimum 65 fps), Far Cry 4( през цялото време кадрите се задържаха на 60). BF  не зависи от процесора, както и Metro. Така, че там няма да имаш проблеми и с по-слаби процесори. Всъщност, от тия игри, FC 4  е най-зависима от процесора. 

Малко бъркаш отностно 30fps при xbox360/PS3 и там си има игри които си вървят без проблем на 60fps Всички COD без BO3 вървят на 60фпс.на старите конзоли. Зависи от играта Battlefield 3/4 например върви на 30 . Но нека да не влизаме в спорове на тая тема относно конзолите,

https://www.youtube.com/watch?v=doMx1UEKEzU

преди 54 минути, DanteJKL написа:

дори според мен човешкото око не прави разлика м/у 45- 60-100фпс.

Оо, прави,прави - уверявам те. ;)

преди 1 час, Кико написа:

Така е, но тая тема я разисквахме в една друга тема, специално за запис на видео. Там стана ясно, че NVIDIA  крие някои неща само за себе си и енкодера не може да се ползва от друг софтуер. Заеби  тоя запис на видео и стрийм, ти подхвана темата, не аз. Ако изключим това дето споменах за товарещ процес от GFE. 

Относно F1_2015...това бе първото ми каране на тая писта и то в дъжд. Пуснах се в дъжд, защото по същото време при действителната F1  във Остин също валеше. Всъщност, това е една от най-трудните писти  във F1, ако не и най-трудната, особено ако играеш с клавиатура като мен. 

Иначе ето ти най-добрите обиколки за времето, когато съм ги правил и когато другите са оставали зад мен:

И ако питаш защо все на дъжд, ще ти кажа. Майсторите си личат на дъжд :P

Последно играх на 2013 и то на ниво експерт. Обичам тежките състезания. Мои фаворити да Сузука, Нюрбургринг и Хунгароринг. Но също така не мога да пропусна Истанбул Парк, Йеонгам, Яс Марина, Остин Тексас, Спа.

Бих казал че майсторите си личат на смесени условия. А не само суха или само мокра писта.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

преди 43 минути, DanteJKL написа:

Малко бъркаш отностно 30fps при xbox360/PS3 и там си има игри които си вървят без проблем на 60fps Всички COD без BO3 вървят на 60фпс.на старите конзоли. Зависи от играта Battlefield 3/4 например върви на 30 . Но нека да не влизаме в спорове на тая тема относно конзолите,

https://www.youtube.com/watch?v=doMx1UEKEzU

Приемам.

Но ми се струва, че щом питаш още какво да вземеш, някой ти налива в главата щуротии. Сам каза в един горен пост, че игрите почвали да вървят с  малко  fps, та затова искаш нещо като PS4. Но щом смяташ, че е все дно с колко fps  играеш, мисля темата е почти изчерпана. Вземаш най-евтинот с видеокарта, която да не заеква много много на 1920х1080 и това е. Явно и детайлите не те интересуват много, щом досега си играл игри на конзоли. Така спорът за видеокарта е излишен, защото когато се спори за видеокарта, се имат предвид и fps, но на най-високи или почти най-високи настройки. 

преди 2 минути, Росен Р. Александров написа:

Последно играх на 2013 и то на ниво експерт. Обичам тежките състезания. Мои фаворити да Сузука, Нюрбургринг и Хунгароринг. Но също така не мога да пропусна Истанбул Парк, Йеонгам, Яс Марина, Остин Тексас, Спа.

А мои фаворити са нощните състезания в Сингапур, Бахрейн и Яс Марина при залез. След 1-2 години нощно и в Сочи. Особено Сингапур ми е много любима писта, защото е технична, редувайки се къси прави с поредица от завои. Яс Марина  пък си ме кефи заради самото време на провеждане на състезанието и обстановката около пистата. 

• Автор
преди 21 минути, Кико написа:

Приемам.

Но ми се струва, че щом питаш още какво да вземеш, някой ти налива в главата щуротии. Сам каза в един горен пост, че игрите почвали да вървят с  малко  fps, та затова искаш нещо като PS4. Но щом смяташ, че е все дно с колко fps  играеш, мисля темата е почти изчерпана. Вземаш най-евтинот с видеокарта, която да не заеква много много на 1920х1080 и това е. Явно и детайлите не те интересуват много, щом досега си играл игри на конзоли. Така спорът за видеокарта е излишен, защото когато се спори за видеокарта, се имат предвид и fps, но на най-високи или почти най-високи настройки. 

Питам защото за мен 900лв. са си пари и не ми е все едно за какво ще ги дам. Не съм казвал ,че игрите почнали да вървят с мало fps, a че почнаха умишлено да урязват графиката девелопърите в полза на новото поколение конзоли. Просто не отдавам толкова голямо значение на тоя пуст fps.

А това да кажеш,че не отдавам значение на детайлите щот съм играл до сега на конзола направо ме разби. То повечето игри за PC в днешно време са конзолни портове. Ексклузивите които излизат за конзоли да не би да изглеждат зле, някои от тях никога няма да се появат за PC.

Имам намерение даже да продължа да играя с xbox джойстика и на компа ,където е възможно.

А на дропа отдаваш ли значение?Защото така както си я  замислил, няма да се отървеш от такъв с Атлона. 

• Автор
преди 3 минути, Кико написа:

А на дропа отдаваш ли значение?Защото така както си я  замислил, няма да се отървеш от такъв с Атлона. 

Ако ми обясниш какво е дроп, ще ти отговоря. Иначе за замисъла ми: поживьом увидим, както е казал поетът :wink12:

преди 35 минути, G-Max112 написа:

G3258 е по-добър от тоя пръднал котлон.

Ама ако няма кой да му го клокне, ще пише по форумите като тебе.;)

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4 2133MHz, VGA, DVI, LGA1151 

INTEL CORE i3-6100, 3.70GHz, 3MB, BOX, LGA1151, Skylake 

ZALMAN ZM-T3, mATX, USB3.0 Black, w/o PSU 

ZALMAN ZM400-LX, 400W 

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 

KINGSTON 4GB DDR4 2133MHz, CL15 

GIGABYTE 1024M GTX750Ti, N75TOC-1GI PCI-E 3.0 

Крайна цена 910,54 лв.

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

• Автор
преди 47 минути, Ultimate Computers написа:

Мерси., Определено ми харесва това предложение, в последствие само трябва да се вземе още рам.

Само да попитам 400W захранване ще са достатъчни ли ?

Да, яе са съвсем достатъчни. За пбна конфигурация и 250 ще са достатъчни...

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

Всъщност захранването е 300W а за конфигурацията са достатъчни и 150W (при екстремни ситуации иначе много по-малко).

Проблем донякъде се явява паметта (и системната и на видеото).

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4 2133MHz, VGA, DVI, LGA1151 

INTEL CORE i3-6100, 3.70GHz, 3MB, BOX, LGA1151, Skylake 

ZALMAN ZM-T3, mATX, USB3.0 Black, w/o PSU 

ZALMAN ZM400-LX, 400W 

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 

KINGSTON 4GB DDR4 2133MHz, CL15 

GIGABYTE 2048M GTX750Ti N75TD5-2GI PCI-E 3.0 

Крайна цена 929,07 лв.

А след време още 4gb рам задължително.

• Автор
преди 32 минути, Roujin Z написа:

Проблем донякъде се явява паметта (и системната и на видеото).

Какво имаш впредвид, че е малко или ?!?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.