Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Амин. Публикувано изображение

Ето какво става като се опитам да отворя аваста http://vbox7.com/play:4447eace .

И още една малка подробност която може да е от голямо значение когато спрях аваста ми се изключи windows firewall - а и аз като го включих отново започна това. Дали да не е от това нещо?Бях си изтеглил една програмка дето да си теглиш ъпдейтите на windows без да те разберат поне така пише в торента Windows Genuine Advantage Validation се казва програмата.И от замунда съм си свалил аваста.

П.С. И защо да си преинсталирам уина като токущо съм го преинсталирал

П.С. Сега пък и не мога да отворя диспечъра на задачите като натисна Ctrl+Alt+Delete и ми пише "Диспечърът на задачите е бил забранен от вашия администратор".Опитах се да деинсталирам аваст, но уви пак не става пак не ще да ми отвори деинсталиращия прозорец

Редактирано от bulio911 (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Клипа ти абсолютно нищо не говори ! Трябват логове ! Обърни се към HJT TEAM. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819 Ех, пак се вижда флекс тъп :angry:

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

П.С. Сега пък и не мога да отворя диспечъра на задачите като натисна Ctrl+Alt+Delete и ми пише "Диспечърът на задачите е бил забранен от вашия администратор".Опитах се да деинсталирам аваст, но уви пак не става пак не ще да ми отвори деинсталиращия прозорец

Вместо да пишеш в темата тук отиваш на доктор - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

И още една малка подробност която може да е от голямо значение когато спрях аваста ми се изключи windows firewall - а и аз като го включих отново започна това. Дали да не е от това нещо?Бях си изтеглил една програмка дето да си теглиш ъпдейтите на windows без да те разберат поне така пише в торента Windows Genuine Advantage Validation се казва програмата.И от замунда съм си свалил аваста.

Антивирусна сваляй само от официалния сайт!

За update само Windows update. Какви маймунди ?

Бях си изтеглил една програмка дето да си теглиш ъпдейтите на windows без да те разберат поне така пише в торента Windows Genuine Advantage Validation се казва програмата.И от замунда съм си свалил аваста. Много интересно ми стана с това 'теглиш ъпдейти без те да те разберат' В любимата ви замунда дори в info файл съм намирал вирус, а като им написах, че има проблем направо ми изтриха профила. За Аваста в замунда.Качват програмата в началото на годината и пишат, че е с лицензи, но бяха пропуснали да добавят, че лицензионните файлове са за миналата година.Написах коментар, че ако на някой му трябва лиценз за тази година да ми пише, за да му дам линк за теглене.Резултата е отново изтрит профил. Игрите, които ми стана ясно, че си ги свалял пак от там може да са със същият проблем. П.П. Извинявам се, че пиша тук, но ако хората мислят повече преди да направят нещо ще има по-малко работа и за HJT TEAM.

Final

Changes in 6.0.1125:

solved a problem in aswSP.sys that could lead to a system crash

improved tolerance for corrupted installations

when updating from a previous version of avast Pro/IS, SafeZone is now automatically added

solved a compatibility problem with Malwarebytes Anti-Malware Pro

improved cleaning of rootkits

fixes in Chrome WebRep plugin

Behavior Shield: improved compatibility with other applications

improvements in the CommunityIQ submission system

various performance and compatibility improvements

Download Free : http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe

Не мога да разбера, дали работи Web Rep при мен (Win7 Ultimate SP1 *86, Google Chrome, IE9) - иконата със стълбчетата и на дватга браузера стои сива и на абсолютно всички сайтове показва, че сайта не е изследван още и няма информация. В търсачката на гугъл не ми излизат репутации на всеки резултат.... Иначе ми дава да гласувам.....

Не мога да разбера, дали работи Web Rep при мен (Win7 Ultimate SP1 *86, Google Chrome, IE9) - иконата със стълбчетата и на дватга браузера стои сива и на абсолютно всички сайтове показва, че сайта не е изследван още и няма информация. В търсачката на гугъл не ми излизат репутации на всеки резултат.... Иначе ми дава да гласувам.....

Стефчо до вчера стоях с Аvast и при мен не работеше.Даже не ми показваше никаква репутация.Аз пък си мислех,че СlearCloud го блокира по някакъв начин.Щом сега и ти го споделяш,значи си е от Аvast.Ако ти се занимава пиши в форума,че и в тази версия пак не са го оправили.

Стефчо до вчера стоях с Аvast и при мен не работеше.Даже не ми показваше никаква репутация.Аз пък си мислех,че СlearCloud го блокира по някакъв начин.Щом сега и ти го споделяш,значи си е от Аvast.Ако ти се занимава пиши в форума,че и в тази версия пак не са го оправили.

Да ти кажа, и аз си помислих, че е от SkyDNS, ама не е. Иначе съм го виждал да работи на чужди компютри, независимо от малкото събрана информация си показваше там - (една чертичка само, две чертички, и при търсене даваше инфо за всеки резултат - аналогично на WoT), но с кои браузери бяха не се сещам - сигурно с лисицата.....Писах им във форума на развален (Google Translate) английски.... Дано да ми отговорят....

Да ти кажа, и аз си помислих, че е от SkyDNS, ама не е. Иначе съм го виждал да работи на чужди компютри, независимо от малкото събрана информация си показваше там - (една чертичка само, две чертички, и при търсене даваше инфо за всеки резултат - аналогично на WoT), но с кои браузери бяха не се сещам - сигурно с лисицата.....Писах им във форума на развален (Google Translate) английски.... Дано да ми отговорят....

Аз си помислих за ClearCloud ,че той го блокира ,защото ми блокира някои снимки на пощата и си казах,че сигурно блокира и Аvast.При мен също стои в сив цвят и не дава никаква репутация за site-вете(все едно нямам ).

Иначе като кликна на него и мога да давам репутация.Същият твой проблем.Ще вляза в Site-а на Аvast и ще пиша в твоят пост също.Така ще сме двама.:mad:

....p.s. http://forum.avast.c...p?topic=78222.0 (моя английски е училищен ,но не ми пука дори и да правя грешки)

...p.s.s.А иначе онзи bugg където го имах(не ми показваше колко процента сканира папката с филмите)са го оправили и сега работи.Показва си процентите.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Ще вляза в Site-а на Аvast и ще пиша в твоят пост също.Така ще сме двама.:mad:

Видях ти поста. благодаря за подкрепата. То пък аз от бързане се натресох направо във първата им важна тема за последния ъпдейт на Аваст, а то имало още няколко теми със оплакващи се за WebRep, е не съм ги видял да ме извинят..Оказва се че имат моментен проблем след някой от последните ъпдейти на самата програма. Препоръчват да се гласува винаги и ако е възможно, а ако не е възможно - да сме търпеливи.....

Незнам какво направиха, но вече WebRep работи при мен и на двата ми браузера....

Незнам какво направиха, но вече WebRep работи при мен и на двата ми браузера....

:)

Защо на файловят щит не са включени всички опции.При останалите щитове са маркирани?Има ли някаква причина да не са включени всичките?

Публикувано изображение

Защо на файловят щит не са включени всички опции.При останалите щитове са маркирани?Има ли някаква причина да не са включени всичките?

Оптимизация.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Оптимизация.

Всъщност от Avast са сметнали,че само тук не трябва да се сканират всички видове.

Тоест 7zip гледам ,че не е маркиран и ако примерно разархивирам не е важно да следи за zip файлове така ли?

Всъщност от Avast са сметнали,че само тук не трябва да се сканират всички видове.

Тоест 7zip гледам ,че не е маркиран и ако примерно разархивирам не е важно да следи за zip файлове така ли?

Има и други програми,където по подразбиране е така.

Да при разхивиране ще и.ги изпапка.

Има и други програми,където по подразбиране е така.

Да при разхивиране ще и.ги изпапка.

В help файла не се дава никаква препоръка дали да се пипа или не.Пише само,че ако искаме можем да включим която опция искаме.Странно е ,че от Аvast са сметнали ,че не е нужно да се сканират всички видове формати като точно при Windows си е zip.

В help файла не се дава никаква препоръка дали да се пипа или не.Пише само,че ако искаме можем да включим която опция искаме.Странно е ,че от Аvast са сметнали ,че не е нужно да се сканират всички видове формати като точно при Windows си е zip.

Тука не става въпрос за сканиране - става въпрос за файловият антивирус,защитата в реално време.

Същото е и при Касперски

Публикувано изображение

Тука не става въпрос за сканиране - става въпрос за файловият антивирус,защитата в реално време.

Същото е и при Касперски

..p.s. Всъщност от Аvast са прави и не е важно да се включват всички останали.

При останалите щитове всичко е маркирано и ако свалиш Rar архив от Интернет или от пощата си то останалите следят.

Да ясно защо тогава не е включено.То няма и смисъл да се включват останалите.Добре са сметнали.Аз си мислех,че е като guard-a при авира.

Корегирам си поста ,защото сега прочетох всичко написано и това е точно щита за файловете които идват на компютъра.Тоест ако изтегля Rar или Zip то те няма да бъдат сканирани ,защото не са маркирани.Но при отваряне тогава ще се засекът.Би било по-добре да се маркират тогава всичките,защото ако има вирус в rar файл и той е без парола примерно още при сваляне ще го изтрие...преди да е дошъл на компа.

В защита на Интернет щита е включена тази опция по подразбиране. Провери.

Файл в архив не може да те зарази,дори да го разхивираш щом не е стартиран също. Тука не говоря за архивите тип EXE

пп.Бърза редакция :cool:

В защита на Интернет щита е включена тази опция по подразбиране. Провери.

Файл в архив не може да те зарази,дори да го разхивираш щом не е стартиран също. Тука не говоря за архивите тип EXE

Да светна ми (разтълкувах го) и си оправих поста.

Това не е като при Аvira Free да сe включи да следи за всички файлове,защото тук има Интернет щит Чат щит,P2P щит,Пощенски щит....

При тях е маркирано и от където и да го свалиш те следят.(няма смисъл и файловят да следи)

пп.Бърза редакция :cool:

А бърза...до кaто го проумея.Днес ми гръмна главата от GData 2012 и сега едвам мисля.:cool:

Аз пък имам един въпрос. :blink:

Ползваме пощенският клиент например Microsoft Office Outlook.

Кой антивирус ще се обади първи при получаването на злонамерена програма в писмото чрез прикачен файл или връзка?

Аз пък имам един въпрос. :rolleyes:

Ползваме пощенският клиент например Microsoft Office Outlook.

Кой антивирус ще се обади първи при получаването на злонамерена програма в писмото чрез прикачен файл или връзка?

Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.