Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Kaspersy,avira anti vir и nod 32 Според мен те са най-добри.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Здравейте. След като обнових Аваст от 6.0.1203 до 6.0.1289 забелязах, че клиповете в Youtube се зареждат доста бавно. Пускам даден клип, изчаквам няколко секунди и чак тогава тръгва, а преди не беше така. Някой от вас да се е сблъскал със същия проблем?

Какво имате предвид под бавно, защото при мен никога не са се зареждали бързо ? По-скоро умерено :>

И защо веднага в антивирусната се съмнявате ?

Обновете си бразуера и adobe flash player ! Вижте си ping-a към youtube.

Чистете си системата със CCleaner.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Avast! имат бъг в интерфейса, защото това което наблюдавам е че се случва не веднага да излезе интерфейса на програмата, когато кликна в трея (например)

Едно забавяне от 10-15 секунди някъде...Някой да е наблюдавал подобно нещо ?

Не винаги става, но се случва.

Преди и аз бях с avast! и на мен се случваше.Търпи се.

А според мен е главата на раменете ти,ако тя не работи,.......

Това е абсолютно глупаво и излишно мнение !

А според мен е главата на раменете ти,ако тя не работи,.......

Да, това трябва да е логото на всички антивирусни ! А не да ми правят разни лъскави клипчета .

А пък аз снощи се смях много ,защото от Аvast пак омазаха положението и пуснаха релиз 27 за финал.Имаше проблем и след 2 часа го оправиха и пуснаха релиз 29....Пак избързаха :)

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Ще им дърпам ушите много сериозно !

Здравейте от доста време имах проблем с една флашка (Maxell 4GB), и днеска установих че антивирусната ми програма е виновна. Значи проблема е следния: Когато си сложа флашката и се опитам да вляза където и да е в нея ( папки или файлове) тя забива, след това пък не мога да кликам където и да е ( нито да вляза в контролния панел, нито никъде). С една дума компютъра е парализиран за 40-45 секунди напълно след това се оправя. А и пробвах да спра аваста и когато пак си слагах флашката нямаше никакви проблеми. Не знам как да се оправя с тая чудесия, моля помагайте. Аз съм с XP Sp3 между другото.

Здравейте от доста време имах проблем с една флашка (Maxell 4GB), и днеска установих че антивирусната ми програма е виновна. Значи проблема е следния: Когато си сложа флашката и се опитам да вляза където и да е в нея ( папки или файлове) тя забива, след това пък не мога да кликам където и да е ( нито да вляза в контролния панел, нито никъде). С една дума компютъра е парализиран за 40-45 секунди напълно след това се оправя. А и пробвах да спра аваста и когато пак си слагах флашката нямаше никакви проблеми. Не знам как да се оправя с тая чудесия, моля помагайте.

Аз съм с XP Sp3 между другото.

Антивирусната сканира флашката и ако скоростта на достъп е ниска или има много файлове е нормално

Значи от сканирането идва и проблема, аха тогава ако го изключа или знам ли как да направя така че да не се получава това чакане защото е доста досадно. Някой може ли да ме посъветва как да постъпя ?

Значи от сканирането идва и проблема, аха тогава ако го изключа или знам ли как да направя така че да не се получава това чакане защото е доста досадно. Някой може ли да ме посъветва как да постъпя ?

не изключвайте антивирусната, това е сигурен начин да пренесете малуер чрез флашката!

Мисля, че имаше настройка да не сканира преносими носители изцяло. Някой който е с Аваст да провери... В смисъл - не да се изключи Аваст, а да се настрои да не сканира всички файлове при всяко закачане на флашката. Така или иначе файловия щит при наличие на дефиниция ще блокира малуер, ако има такъв...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Мисля, че имаше настройка да не сканира преносими носители изцяло. Някой който е с Аваст да провери...

В смисъл - не да се изключи Аваст, а да се настрои да не сканира всички файлове при всяко закачане на флашката.

Така или иначе файловия щит при наличие на дефиниция ще блокира малуер, ако има такъв...

Да това би бил най- добрия вариант

Ами поразрови се в настройкте. Не се сещам сега наистина дали Аваст имаше такава опция, или беше друга програма.... Касперски я има тази опция, като можеш да избереш и да пита дали да сканира изцяло... П.П. Обаче, щом казваш, че чак като отвориш файловете във флашката, тогава зацепва, значи не е от това. Файловия щит се затормозява при някои от файловете. @capnemo тогава е прав...

Здравейте, Сигурно проблема ми е дискутиран, но не успях да намеря отговор на въпроса си. Как да отворя определен порт? В случая ми трябва конкретно 80ти. AIS 6.0.1289

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Ами аз зададох на програмата (Аваст) да не сканира преносимите устройства, но когато пробвах да закача флашката и отново същия проблем.

Имате някой голям (обемист) файл във специфичен формат(ICO или архив) или нещо друго, където файловия щит на аваст се затруднява при сакнирането му при достъп. Кога се появява проблема - когато боднете флашката, или когато отворите директорията и. В този смисъл проверете дали е включена опцията за автостартиране на уиндоуса ви. Изключването и може да реши проблема, а и ще повиши сигурността на системата... Ако намалите чувстителността на скенера, или добавите изключения - да не сканира архиви в реално време, може също да се оправи забавянето..

Преди да сложиш флашката пусни Task Manager и виж какво става !

Имате някой голям (обемист) файл във специфичен формат(ICO или архив) или нещо друго, където файловия щит на аваст се затруднява при сакнирането му при достъп. Кога се появява проблема - когато боднете флашката, или когато отворите директорията и.

В този смисъл проверете дали е включена опцията за автостартиране на уиндоуса ви. Изключването и може да реши проблема, а и ще повиши сигурността на системата...

Ако намалите чувстителността на скенера, или добавите изключения - да не сканира архиви в реално време, може също да се оправи забавянето..

Значи проблема се появява веднага след като прикрепя флашката, ауто рън-а се появява, аз влизам от него във флашката, и след това вече не мога да кликам никъде, нито някъде из флашката нито пък из компютъра, относно за автоматичното стартиране, не съм доста запознат как се включваше/изключваше ако може да ми кажете от къде да вляза за да го изключа ще съм благодарен. Така сега ще намаля скоростта на сканиране на скенера за преносимите устройства за да видя дали има промяна.

Auto Run и автостартиране е едно и също - Функцията автоматично зареждане започва четенето от устройството, веднага след като поставите дадена медия в него.

Как се изключва Auto Run при Windows XP:

start > run > gpedit.msc > в ляво - Administrative Templates > System > в дясно двоен щрак на Turn off autoplay > Enabled (може да се избере да е за всички устройства). Действа само под ХР Professional.

Моето предложение е да пренесете файловете от флашката на компютъра, след което да я форматирате. Форматирането е с цел да се премахнат системни папки вероятно пълни с вируси, понеже системните папки не се виждат по подразбиране, пък и няма лошо. Така се внася известна сигурност за файловата система на флашката. След което може да започнете да връщате информацията на порции, примерно по папки. Като на всяка порция изваждате и слагате флашката и гледате дали ще създаде проблема.

Пробвах всичко което ми предложихте за съжаления без резултат, (преди съм я форматирал, преди около 3-4 седмици) не знам какво да правя, когато прикрепя проклетото нещо (флашката) към компютъра както казах и преди всичко ми забива и в диспейчъра на задачите ми пише че устройсто G (примерно) не отговаря. Има ли други мнения ?

И аз имам проблем със същия модел флашка E - 100 4 gb голям боклук ...При мен autorun е изключен. Когато я сложих се появи съобщения в трея, като балонче lol някаква грешка... Предполагам, че е издала багажа, нищо че е нова. Пари не съм давал за нея бях я спечелил... :>

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.