Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Точно това се опитвам да избегна

Очевидно проблема е хардуерен (или прекалено дълбоко в ОС) и такива опити с голяма вероятност няма да доведат до желан резултат

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Точно това се опитвам да избегна

При мене с една флашка на колега се получаваше едно забиване при сваляне на по големи файлове на харда. При запис на нея нямаше никакъв проблем. На компа на колегата пък такива проблеми не е имало. Същата флашка я слагах и на два доста различни като конфигурация системи и проблеми също нямаше.

След като смених гнездото и я бутнах отзад :eek: лети. Възможно е наистина да ти е хардуерен проблема и не е зле да откриеш причината.

Също така ако флашката работи коректно без Аваст, наистина остава съмнението в него. Защо не пробваш да преинсталираш програмата или пробвай с друг антивирус.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

При мене с една флашка на колега се получаваше едно забиване при сваляне на по големи файлове на харда. При запис на нея нямаше никакъв проблем. На компа на колегата пък такива проблеми не е имало. Същата флашка я слагах и на два доста различни като конфигурация системи и проблеми също нямаше.

След като смених гнездото и я бутнах отзад :rolleyes: лети. Възможно е наистина да ти е хардуерен проблема и не е зле да откриеш причината.

Също така ако флашката работи коректно без Аваст, наистина остава съмнението в него. Защо не пробваш да преинсталираш програмата или пробвай с друг антивирус.

Ами пробвал съм я тази флашка на други 2 машини и си работи добре, пробвал съм на моя компютър една пак 4ГБ (обаче не знам каква марка) и си работи пак добре. Имам и други гнезда за флашки, и там съм я пробвал пак същия прогблем. Единствената причина поради която съм с аваст в момента е че ми осигурява добра защита в нета, само за това съм с нея, иначе не съм мислел за друг антивирус обаче май това ми остава като единствен вариант.

Ами пробвал съм я тази флашка на други 2 машини и си работи добре, пробвал съм на моя компютър една пак 4ГБ (обаче не знам каква марка) и си работи пак добре. Имам и други гнезда за флашки, и там съм я пробвал пак същия прогблем. Единствената причина поради която съм с аваст в момента е че ми осигурява добра защита в нета, само за това съм с нея, иначе не съм мислел за друг антивирус обаче май това ми остава като единствен вариант.

Мисля,че 15 кинта за друга флашка е по добрият вариант.

Според мен едва ли проблема е в Avast ! Все пак да кажем махни Avast и спри интернета и пробвай флашката да видим какво ще стане ! Ако работи без проблем без Avast сложи нещо друго и пробвай !

Според мен едва ли проблема е в Avast ! Все пак да кажем махни Avast и спри интернета и пробвай флашката да видим какво ще стане ! Ако работи без проблем без Avast сложи нещо друго и пробвай !

Така и направих и си работи ( да не кажа перфектно, ама близо до идеала), и затова си мисля че е заради аваста, ами аз лично стигам да идеята че трябва да сменя аваст, само че не знам с коя ,пробвал съм доста антивирусни програмки и само тази още не ме е предавала, предложете ми някоя с добра защита в интернет и махам аваста.

Преполагам под "защита в интернет" визираш интернет щита на Аваст, но тъй като е единствената безплатна програма с такъв щит, алтернатива за теб може да е безпалтната Avira с добавяне на някой DNS сървър, който ще ти усигури блокиране на интернет страници със зловредно съдържание. Препоръчвам ти Sky DNS, Norton DNS или Open DNS... Друг вариант е да ползваш промоция на някоя платена програма: Avira Premium (SS), NOD32, Kaspersky AV (IS)... Аз обаче, ако съм на твое място заради една флашка (която струва не повече от 20 лв.) не бих сменил програма с която съм свикнал, и съм доволен като цяло...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

+++++++++++=предложете ми някоя с добра защита в интернет и махам аваста.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=183600&view=findpost&p=2072575

Ако нямаш проблеми с други флашки това ти е изхода. Уцелваш коша :)

Така и направих и си работи ( да не кажа перфектно, ама близо до идеала), и затова си мисля че е заради аваста, ами аз лично стигам да идеята че трябва да сменя аваст, само че не знам с коя ,пробвал съм доста антивирусни програмки и само тази още не ме е предавала, предложете ми някоя с добра защита в интернет и махам аваста.

Пробвай с Eset Smart Security и ако работи ще ти пиша на лично как се оправя проблема с лиценза без да я пачваш :)

The Reaper, ако все още ти се занимава с флашката, прегледай дали с тая програмка Chip Genius, дали ще ти покаже същите Vid & Pid, понеже, когато скапах (почти нарочно) една флашка и Chip Genius и CheckUdisk почнаха да дават различна информация за тия идентификатори. След това со малко зор я оправих де...

П.С. при теб в общи линии Pid не отговаря на това, което се очаква от една флашка Maxell.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

The Reaper, ако все още ти се занимава с флашката, прегледай дали с тая програмка Chip Genius, дали ще ти покаже същите Vid & Pid, понеже, когато скапах (почти нарочно) една флашка и Chip Genius и CheckUdisk почнаха да дават различна информация за тия идентификатори. След това со малко зор я оправих де...

П.С. при теб в общи линии Pid не отговаря на това, което се очаква от една флашка Maxell.

Да ти кажа до гуша ми дойде, и май съм вече пас, не знам още как ще се оправям с нея ама ще се намери нещо.

Пробвай с Eset Smart Security и ако работи ще ти пиша на лично как се оправя проблема с лиценза без да я пачваш :)

Добре изтеглих Есет-а дай да видим за лиценза

От avast! упорито не решават да добавят Alman, незнам тоя вирус от кога е, но всички компании го засичат само 3-4 не. http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=d3d5f0c4d959cb24a9b9194213a7a146 Каква ли причина има за да не го добавят ?

Това е вид файлов инфектор:

Virus:W32/Alman.А infects all executable files in the system. The virus propagates over a network. It also has rootkit capabilities.

Ето и как е известен сред антивирусните лаборатории..

Aliases:

Virus.Win32.Alman.a (Kaspersky Lab) is also known as:

• Virus: W32/Almanahe.a (McAfee)
  • W32/Alman-A (Sophos)
  • W32.Alman.ad (ClamAV)
  • W32/Almanahe.a (Panda)
  • W32/Alman.D (FPROT)
  • Virus:Win32/Almanahe.A (MS(OneCare))
  • Win32.Alman.3 (DrWeb)
  • Win32/Alman.A virus (Nod32)
  • Win32.Almam.A (BitDef7)
  • Win32.Agent.HAC (VirusBuster)
  • Win32:Alman (AVAST)
  • Virus.Win32.Alman.a (Ikarus)
  • Win32/Alman (AVG)
  • W32.Almanahe.B!inf (NAV)
  • NseCheckFile2() returned 0x00010018 (Norman)
  • Trojan.Win32.Generic.128348F4 (Rising)
  • PE_CORELINK.A (TrendMicro)
  • Win32.Agent.HAC (VirusBusterBeta)

Здравейте. Значи искам да питам примерно Аваст е намерил 2 вируса и ги е вкарал в клетката за вируси, обаче аз си преинсталирвам уиндоуса и какво става с тия два вируса? Изтрива ли ги или ..?

Здравейте. Значи искам да питам примерно Аваст е намерил 2 вируса и ги е вкарал в клетката за вируси, обаче аз си преинсталирвам уиндоуса и какво става с тия два вируса? Изтрива ли ги или ..?

Ако избираш чиста инсталация всичко от системният дял се изтрива. В това число и Аваст ;)

здравей BURKOFF искам да те питам нещо бях извесно време със avast anty-вирус free но понеже гледам поточно видео и враската ми е добра защо накисва сега сам със AVG free и нямам никакви проблеми това на какво се дължи на бавния сканираш механизъм на AVAST или на нещо друго в настройките и ощe нещо какив е смисъла да имаш добра или перфекна антъвирусна като защитната стена я няма хич АМА ХИч ако ми отговориш на тия два въпроса евала на тебе благодаря ти предварително.

Но дори и да останат в клетката (при Repair на Windows-a) то файловете се пазят криптирани на хардиска и не могат да навредят на системата и да стане реинфекция. А и винаги можеш да изтриеш файловете от клетката преди преинсталация...достатъчно е да са там няколко дни, докато потребителя прецени дали има проблеми след изтриването им. (средностатистическия потребител)...Опитния ще знае дали са за триене или не в повечето случаи веднага след като антивирусната ги засече.

здравей BURKOFF искам да те питам нещо бях извесно време със avast anty-вирус free но понеже гледам поточно видео и враската ми е добра защо накисва сега сам със AVG free и нямам никакви проблеми това на какво се дължи на бавния сканираш механизъм на AVAST или на нещо друго в настройките и ощe нещо какив е смисъла да имаш добра или перфекна антъвирусна като защитната стена я няма хич АМА ХИч ако ми отговориш на тия два въпроса евала на тебе благодаря ти предварително.

Връзката ти с Интернет основно зависи от доставчика ти.

Avast! free няма firewall сигурно си използвал вградената windows firewall.

Също, ако си стартирал няколко приложения като µTorrent,skype и такива правещи трафик, разбираемо е ако в момента се опиташ да гледаш видео в youtube и да ти зарежда бавно, бавния интернет може да се дължи и на зловреден софтуер, но не винаги в повечето случаи е от доставчика, които гледат как да си измият ръцете. Тествал съм антивируси като Nod32 v.4,Kaspersky,Norton и никога съм нямал проблеми с интернета ! Това AVG хич не ме вълнува.

Avast! free добре си пасва с PC tools firewall plus - доволен съм от тази безплатна комбинация. Честно казано свикнах с нея и ми допада антивирус да има audio...:>

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Момчета да ви питам да речем тегля даден архив и пусна Аваста да го сканира, той сканира файловете вътре нали ?

Сканира ако архива е без парола, ако е с парола ще отчете, че е сканирал един файл и че няма заплаха...

Мхм. А да питам днес се опитах да инсталирам Бг интерфейс за Неро 6. Понеже Аваста отваря файла в Сандъка и след като инсталацията приключи Нерото си е още на английски. Един вид все едно не съм инсталирал Бг интерфейса. Пробвах да го инсталирам при спрян Аваст и всичко е наред. Нерото си е на БГ. Не мога да разбера защо така става. Преди не беше така. Версията на Аваст 6.0.1289.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.