Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри до 1500 лв.

Featured Replies

преди 1 час, nesa007 написа:

Е как ще стане това ? :D Ако не се лъжа интел  може да се клоква само със I* *** К ? 

Лъжеш се.

Засега най-евтината дънна платка която срещнах подходяща за целите е GB Z170 HD3P  за около 250 лева. Ако събереш 250 лева за дъно и 260 за i3 6100, стават 510. Най-слабия i5 6400  с най-евтиното дъно H110  е 10-20 лева по-скъпо. В същото време получаваш калпаво дъно с калпаво аудио и други калпави неща + калпав процесор на 3.1 GHz. Срещу 4.5 GHz  на i3  тоя процесор има малки шансове.  Разбира се, за тия 4.5 GHz  ще трябват още стотина лева за охладител. само че едно е да знаеш, че платформата ти има бъдеще, друга е да се тюхкаш какво да правиш с калпавото дъно и калпавия скъп процесор. И да тръгнеш да продаваш, никой няма да купи, освен ако не направиш добър подарък като отстъпка в цената. 

А за слепите ето какво са приготвили Asrock  на първата си страница:

2015-12-27_014826.jpg

2015-12-27_015018.jpg

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Онзи ден четох че и MSI са пуснали нова версия на биос за 16 дъна с която може да се клоква. Асус се бавят още. А по темата - аз съм на мнение ,че е по-добре спъната карта която вади 60фпс вместо 80 или 80 вместо 100 ,отколкото неспъната,която не може да извади 60фпс.........

преди 17 минути, Tommygun написа:

Онзи ден четох че и MSI са пуснали нова версия на биос за 16 дъна с която може да се клоква. Асус се бавят още. А по темата - аз съм на мнение ,че е по-добре спъната карта която вади 60фпс вместо 80 или 80 вместо 100 ,отколкото неспъната,която не може да извади 60фпс.........

Така е, по-добре GTX970, но с тая конфигурация си отрязва тотално пътя за ъпгрейд. Аз само съм разгледал всички варианти. За себе си казах кой бих избрал - повечко пари, за да си купя и хубаво дъно. 

Относно BIOS...Asus, GB, Asrock, MSI и Biostar  имат BIOS  с възможност за клок. Asus  специално имат няколко модела, но най-евтиния в България е 310 лева. Та който реши да купува такова дъно, може да се провери преди това дали става или не. 

преди 1 час, Кико написа:

най-евтиния в България е 310 лева.

Май се губи смисъла да се дават 310лв за дъно и още стотина лева за охладител. Резултат клокнат процесор от 3.7 на 4.1. Примерно за 6100, който е на цена от 260лв. Какво излиза? 260 + 310 за дъно + 80 за охладител = 620лв за какво? Според мен не си заслужава тази разлика в парите за по малко от 100MHz честота на процесора. По добре да мине на по скъп процесор с по-вече ядра, дори и да не се клоква. В бъдеше игрите няма да работят с процесори с 2 ядра.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 12 минути, nikolela написа:

Май се губи смисъла да се дават 310лв за дъно и още стотина лева за охладител. Резултат клокнат процесор от 3.7 на 4.1. Примерно за 6100, който е на цена от 260лв. Какво излиза? 260 + 310 за дъно + 80 за охладител = 620лв за какво? Според мен не си заслужава тази разлика в парите за по малко от 100MHz честота на процесора. По добре да мине на по скъп процесор с по-вече ядра, дори и да не се клоква. В бъдеше игрите няма да работят с процесори с 2 ядра.

Къде видя 4.1 GHz? на практика ограничение няма. Дори Asrock  с техния лесен SKY OC или No-K дават шот с 4.4 GHz  или 19% клок. Не случайно дадох тая снимка с i3 6100, защото говоря за него. Къде са 4.4 GHz  на ядро, къде са 3.1 на i5 6400? Да не говорим, че цената е почти същата. Айде да го сметнем. i3 6100 - беше 260 лева. Дъно 250, но може да има и по-евтини, не съм търсил подробно как е положението при Asrock  или MSI. Охладител, да кажем CM 612   за 85 лева. Стават 595 лева. Да сметнем и i5 6400. 410 лева+ най-евтиното и смотано дъно за 115 лева, прави 525 лева. И до там с процесори и ъпгрейди, освен ако не си навитак да даваш 750 лева за i7. В крайна сметка какво имаш? Ами имаш процесор на 4.4 GHz  срещу такъв на 3.1 GHz. Имаш си и охладител, който може да ползваш за всеки следващ процесор, който решиш да купиш и клокнеш. Какво имаш с това H110  дъно? Нищо. Хващаш платката накрая и на боклука. 

Абе нека човека сам си избира. Asrock  не те карат да се занимаваш с клок, всичко си го правят автоматично. Не е като да отвориш BIOS  и да се чудиш кое напрежение да вдигаш и кое да смъкваш, какви множители да сложиш и какви честоти на BCLK, FCLK, как да се оправиш с паметта и напрежението на паметта...

Не мога да разбера, защо в тоя форум всички дърпат юздите постоянно назад, пък след време ги отпускат. Ами аз когато взех моята LGA1151,  всички до един хукнахте да говорите, каква грешка е Skylake. След време никой и не иска да чуе вече за Haswell. Ама защо трябва да е така?

• Автор

Попринцип съм съгласен конфигурацията да е по-скъпа дори с i5 iи хубаво дъно но, аз личо незнам как се клоква. Ако може с 2-3 думи да ми обясниш и да дадете примерна конфигурация. Другото което исках да питам защо i5-6500  да не е добър варянт за 970.

Благодаря ! 

преди 42 минути, Кико написа:

Къде видя 4.1 GHz? на практика ограничение няма. Дори Asrock  с техния лесен SKY OC или No-K дават шот с 4.4 GHz  или 19% клок. Не случайно дадох тая снимка с i3 6100, защото говоря за него. Къде са 4.4 GHz  на ядро, къде са 3.1 на i5 6400? Да не говорим, че цената е почти същата. Айде да го сметнем. i3 6100 - беше 260 лева. Дъно 250, но може да има и по-евтини, не съм търсил подробно как е положението при Asrock  или MSI. Охладител, да кажем CM 612   за 85 лева. Стават 595 лева. Да сметнем и i5 6400. 410 лева+ най-евтиното и смотано дъно за 115 лева, прави 525 лева. И до там с процесори и ъпгрейди, освен ако не си навитак да даваш 750 лева за i7. В крайна сметка какво имаш? Ами имаш процесор на 4.4 GHz  срещу такъв на 3.1 GHz. Имаш си и охладител, който може да ползваш за всеки следващ процесор, който решиш да купиш и клокнеш. Какво имаш с това H110  дъно? Нищо. Хващаш платката накрая и на боклука. 

Абе нека човека сам си избира. Asrock  не те карат да се занимаваш с клок, всичко си го правят автоматично. Не е като да отвориш BIOS  и да се чудиш кое напрежение да вдигаш и кое да смъкваш, какви множители да сложиш и какви честоти на BCLK, FCLK, как да се оправиш с паметта и напрежението на паметта...

Не мога да разбера, защо в тоя форум всички дърпат юздите постоянно назад, пък след време ги отпускат. Ами аз когато взех моята LGA1151,  всички до един хукнахте да говорите, каква грешка е Skylake. След време никой и не иска да чуе вече за Haswell. Ама защо трябва да е така?

i5-6400 не работи ли на 2.7GHz?

преди 21 минути, Hriskobg написа:

Попринцип съм съгласен конфигурацията да е по-скъпа дори с i5 iи хубаво дъно но, аз личо незнам как се клоква. Ако може с 2-3 думи да ми обясниш и да дадете примерна конфигурация. Другото което исках да питам защо i5-6500  да не е добър варянт за 970.

Благодаря ! 

Има и видео най-отдоло - http://overclocking.guide/asus-z170-non-k-overclocking-guide/

Редактирано от KiLLeR ;]] (преглед на промените)

Току що, KiLLeR ;]] написа:

i5-6400 не работи ли на 2.7GHz?

Не. Има турбомножител +4  при 4 работещи ядра. Справка.

2015-12-27_134224.jpg

Значи ако правилно разбирам, при четири работещи ядра - 2.7 + 4 = 3.1 GHz, при две работещи ядра трябва да е съответно 2.7 + 5 = 3.2 GHz и при едно работещо ядро - 2.7 + 6 = 3.3 GHz?

преди 27 минути, KiLLeR ;]] написа:

Значи ако правилно разбирам, при четири работещи ядра - 2.7 + 4 = 3.1 GHz, при две работещи ядра трябва да е съответно 2.7 + 5 = 3.2 GHz и при едно работещо ядро - 2.7 + 6 = 3.3 GHz?

Точно. Стига да е включена функцията 'turboboost" от BIOS. Иначе си оставаш с 2.7 GHz. 

преди 41 минути, pacyy написа:

Здравейте! Да не пускам нова тема ще питам тука. Какво ще кажете за тази конфигурация  http://nikem-bg.net/cart/52202p1r54043p1r2240p1r54300p1r48235p1r51665p1rf.html
Да уточня имам кутия и ссд

Добре си е конфигурацията за тия пари.  Иначе има вариант за i3 6100  със Z170  дъно, с което да клокнеш тоя процесор, а в бъдеще и да ъпгрейдваш до по-добър. Пак същите пари ти излиза, а разликата ще е минимална спрямо i5 6400 и то в полза ту на единия, ти на другия процесор. Дори ще ти останат пари за афтърмаркет охладител, ако и предпочетеш предложеното по-горе захранване. Всъщност, цената е една и съща до лев. 

http://nikem-bg.net/cart/52202p1r54043p1r2240p1r48235p1r55123p1r55763p1rf.html

За 34 лв. отгоре се взима дъно с Z170 чипсет и си осигуряваш възможност за бъдещ клок.

Някой ден като имаш парички ще си купиш и добър охладител за целта.

I5-6400 + PRO4 май е най-практичния избор.

20151215-9.jpg

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Цитат

Смени захранването със това   DeepCool 550W Gold 

Добре със това захранване съм съгласен да го сменя..

Цитат

Но със това не съм много сигурен. Като гледам параметрите на видеокартата пише минимум 500W захранване, а това е 430W

Картата под товар е под 200W. Разбирай че и при екстремни ситуации консумацията ще е под 300W а това е най-качественото захранване в тоя ценови диапазон.

Между другото и с GTX980 ситуацията е идентична като консумация. Чак при 980TI имаме по-висока консумация не че няма да се справи и с нея.

А пише минимум 500W защото има ментаци. Всъщност би трябвало да е минимум 600W тъй като някой 500W са 18А (216W) и просто няма да ги бъде.

пс. Ако имаш планове да добавяш втора видеокарта в бъдеще има смисъл да дадеш повече пари за по-яко захранване

но за целта трябва и подходяща дънна платка.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

А дали ще има някаква разлика ако процесора е и7 ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.