Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете компютърна конфигурация за следните игри,

Featured Replies

Какво, не виждам за какво може да се спори. Между тези два диска няма никаква разлика, освен да гледаш на цената, а за любителите да си гледат на марката. В нашия случай имаме малък бюджет, и за това тези 5 лева са ни важни колкото и нелепо да звучи.

Ама каквото и да си говорим и да спорим mitko9940 няма ли да е по-добре даде 2лв. отгоре и да си пуца на най-новата платформа 1151 http://nikem-bg.net/cart/p0r55002p1r55866p1r54936p1r52202p1r55645p1r55393p1r48235p1rf.html която излиза 839.80 която е с два лева по скъпа от твоята 1150?

Преконфигурирах компютъра и сега изглежда много добре за тези пари, даже най-доброто бих казал за тази платформа 1150.

http://nikem-bg.net/cart/55002p1r49784p1r53657p1r46378p1r55645p1r55393p1r48235p1rf.html

803.39лв. 

• Отговори 101
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, goodly написа:

Какво, не виждам за какво може да се спори. Между тези два диска няма никаква разлика, освен да гледаш на цената, а за любителите да си гледат на марката. В нашия случай имаме малък бюджет, и за това тези 5 лева са ни важни колкото и нелепо да звучи.

Ама каквото и да си говорим и да спорим mitko9940 няма ли да е по-добре даде 2лв. отгоре и да си пуца на най-новата платформа 1151 http://nikem-bg.net/cart/p0r55002p1r55866p1r54936p1r52202p1r55645p1r55393p1r48235p1rf.html която излиза 839.80 която е с два лева по скъпа от твоята 1150?

Преконфигурирах компютъра и сега изглежда много добре за тези пари, даже най-доброто бих казал за тази платформа 1150.

http://nikem-bg.net/cart/55002p1r49784p1r53657p1r46378p1r55645p1r55393p1r48235p1rf.html

803.39лв. 

Нямаше да е излишно да добавиш ,че си сменил и видеокартата. Ето ти 28-29 лева разлика с моята конфигурация. И като дръпнеш чертата моята конфигурация е с около 10 лева по-скъпа ,но поне по-надеждна. Неслучайно казвам по-надеждна ,именно изборът ти на рамта и твърдия диск ме накланят към това мое изказване. Доказано е ,че WD имат по качествена изработка и по дълъг живот.Да не говорим ,че по официална статистика SG хардовете имат по-голям процент (на 10000 бройки) такива дето дават фира след като им свърши гаранцията.

Редактирано от mitko9940 (преглед на промените)

на 16.03.2016 г. at 20:59, goodly написа:

Съгласен съм с теб, явно интел си измислят разни щуротии! То е ясно че няма да ползва 4К, ама просто споменах защото видях че интел го предлагат и го пишат, което според мен значи че може.

На практика ако не може, ще ядат псувни, и не вярвам да искат да се изложат. А това колко ще товари процесора не ми е ясно, нали интел го предлагат, значи би трябвало да няма ядове с 4К. и видео карта с нужния порт.

Както и да е, няма смисъл да се обсъжда нещо което не го касае автора. Важното е че му е харесала конфигурацията.

И ако има да пита нещо, нека го направи.

Интел са ти написали съвсем ясно какво се поддържа та не лъжат. Пише 24Hz при 4K през HDMI и 60Hz през DP. Истината обаче е че и тук може да има объркване.

Например новия HDMI си поддържа 60Hz докато по-стария от тоя в инфото не поддържа въобще 4К а е до 1920х1200.

Колкото до DP и там трябва да се внимава а и отиваме на много скъпи платки. Например от 400 лв. има подходящи.

Та като говорим за Skylake и бюджетна или среден клас платка се има предвид HDMI v.1.4 демек 24Hz.

Също така графиката може и да го поддържа но самият процесор може да е проблем.

Характеристиките на двете не трябва да се смесват когато става дума за гледане на видео различно от клипчета в Ютюб и още повече при игри.

Има се предвид че се поддържат монитори с такава резолюция даже повече от един не че ще ти вървят игрите или филмите.

Колкото до хардуерното ускорение при х265 там си трябва GTX950.

пс. Между другото все още няма читав драйвер за Windows 10 та с АМД няма хардуерно ускорение и при по-стария х264. 

Или поне при финалния 15.7.1 е така при тия тестовите "Кримсъни" не знам каква е ситуацията. 

Та най-добре да се избягва новата ОС и човек да си стой на 7 докато не се оправят всички проблеми.

Nvidia също имаха проблеми в това отношение но не съм се интересувал оправили са ги в новите си драйвери.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

goodly, колебая се дали да взема i3-6100 с вграденото видео или i3-4170. Аз съм решил да купя видео карта, ще има ли някакъв проблем да съм с отделна видео карта и с вградена заедно?

И двата процесора са със вградено видео, разликата е в сокета 1151 e i3-6100, 1150 e i3-4170. Цялата работа е че компонентите със сокет 1151 и процесора i3-6100 е най новото на пазара от Intel.

Разликата е в цената че е малко по-скъпо от стария 1150 сокет. Тъка че ако мислиш че имаш парите вземи си конфигурацията със 1151.

Няма да има проблем при вграденото видео и външната видео карта!

Между другото нали във куличка съм ти сложил видео карта и всичко влиза в цената която съм посочил.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

goodly, от тука   http://nikem-bg.net/cart/p0r55002p1r55866p1r54936p1r52202p1r55645p1r55393p1r48235p1rf.html   махнах SG-то, ще ползвам от стария комп. 
Иска ми се да ползвам и старата кутия,  http://www.altech.bg/bg/product/5570  тя дали ще си пасне с другите компоненти от конфигурацията или трябва да купувам тази, която си ми дал.

на 17.3.2016 at 22:08, Roujin Z написа:

пс. Между другото все още няма читав драйвер за Windows 10 та с АМД няма хардуерно ускорение и при по-стария х264. 

Или поне при финалния 15.7.1 е така при тия тестовите "Кримсъни" не знам каква е ситуацията. 

Та най-добре да се избягва новата ОС и човек да си стой на 7 докато не се оправят всички проблеми.

Nvidia също имаха проблеми в това отношение но не съм се интересувал оправили са ги в новите си драйвери.

Кримсъните не са тестови а от месеци това са финалните драйвъри. Има и бета версии,но 15.7.1 при всички положения е стар та се е заплеснал.

Колкото до хардуерното ускорение - има си го в драйвъра но Уиндоуса през версия две го прецаква понеже е на мнение че трябва да се ползва неговия личен драйвър. А билдовете на 10 вече не може да ги хване човек, с такава скорост ги цъкат. Така че ако на някой му е толкова важно това а и още едно-две неща ,ок 7 е по-добрия избор. За човек играещ игри и вършещ нормална ежедневна работа като мен например дори и 8/8,1 са по-добри от 7 а 10 е несравнимо по-удобен и конфигурируем. Още повече че M$ е на път тотално да от..е поддръжката на всички други джамове.Имам 7-ца на компа в БГ и постоянно нещо прави и се налага да влизам от тук да го оправям. Най вече упорито не иска да види уебкамерата,която му е набор и би трябвало да функционира по принцип без да се замисли с "невероятната 7-ца". Та и това със системите е като всичко друго - зависи кой какво прави.

На мен от АМД ми казват че са бета та на кой да вярвам?

vkJ7cOA.jpg

пс. А за 10 не ми се спори. Нещо като не работи значи не работи конфигурирането също не е по-лесно.

Всъщност предвид новите простотии е по-сложно по-грозен е а от ДХ12 полза за момента няма та е безсмислен.

Иначе да върши някаква работа ако си мазохист. Поддръжката им единствено скапва нещата та без нея по-добре.

Иначе след още някоя година 10 може и да стане използваем та дори производителите да изкарат читави драйвери.

Демек докато спрат поддръжката на 7 веротяно ще имаме нова функционална ОС.

Между другото някой не ползваме Скайп (камери), плера и браузъра дето налагат и хубаво че ги осъдиха та да пуснат N версията.

Жалко че не може да се мине и без браузъра а OneDrive си е цяло приключение докато го разкараш.

Добре ползвай харда от стария си комп. А кутията ще стане тя е за ATX и mATX каквото е дъното в нашия случай asrock h110m-hdv. Искаш да намалиш бюджета ли? Щото като махнем харда и кутията от куличката ще можем да пре конфигурираме частите и за тези пари да подменим/добавим нещо? 

ПП

И да те питам нещо, захранването на старата ти кутия горе ли се намира или долу. Щото ако захранването е долу можеш да имаш проблеми със недостигането на кабела до пина за захранването. Аз имах такъв проблем но го реших със стария ми комп, но това е друга тема. Ако захранването ти е горе няма да има проблем.

Харда не е проблем но кутията може и да е. Не размерите тъй като платката и картата са от малките а охлаждането.

Като гледам е с горен монтаж на захранването и предполагам малка перка под него ако въобще има монтирана такава.

Действително частите не са от горещите та температурите ще са в норма а за шумът ще трябва да се търпи

но имаш ли възможност да отделиш някога 50 лв. за нова кутия не се колебай.

Z1 е бюджетна кутия но е с две 120 мм перки (включени са в цената) с долен монтаж на захранването, нормални размери и USB3 на панела.

Съгласен съм за охлаждането че няма да е от добрите, но все пак не сме на амд процесори че да се притесняваме толкова много от високите температури които дигат. Захранването дърпа топлия въздух от кутията, за него няма да е много добре, но ще се търпи, стоковия охладиел на i3-6100 ще върши работа за самия процесор и ще се грижи за неговото охлаждане. Обаче тук идва въпроса какво ще вкарва ще вкарва свеж въздух от стаята за да има все пак някаква циркулация на въздуха в кутията. Гледам отстрани има дупки за вентилатори, добре ще е да се вземе поне 1 вентилатор който да вкарва от вън на вътре в кутията свеж въздух. Не са скъпи до 10лв. са не повече.

В крайна сметка до тук за старата му кутия може да си вземе 1 вентилатор да вкарва въздух ако няма изобщо никакъв, не че ще е перфектното решение но все пак е нещо. А другото е дето каза Roujin Z, при първа възможност да се замени кутията с друга която има варианти за охлаждане.

Иначе ако искаш да намалиш бюджета ето това е до тук: http://nikem-bg.net/cart/p0r55866p1r54936p1r52202p1r55645p1r55393p1rf.html 695.14лв. 

Най-добре да не се купува видеокарта и да се дебнат промоции в Емаг. 

750TI на Зотак често се пуска. Така за същите пари ще се вземе по-добра.

Да, и това е идея ако автора на темата е решил да намали бюджета, но също ще трябва да има търпение и да играе игри без видео карта. Но едва ли ще тръгне да дебне видео карта в емаг.  Предполагам че ще иска да играе игрите които е споменал при пристигането на конфигурацията.

Е те промоции има всяка седмица та още в понеделник е възможно да я пуснат знае ли човек. 

Така или иначе сега Никем и Скай са почивка та няма смисъл да праща поръчката нека изчака до първия работен ден.

• Автор

goodly, захранването на старата ми кутия е горе. Като е гледам май ще трябва да купувам нова кутия, всичко това за охлаждането и разни тя старата ми кутия няма никакви вентилатори.
Ако Z1 e добре ще я взема.

О, искам да питам за захранването, за сега съм решил така http://nikem-bg.net/cart/55002p1r55866p1r54936p1r52202p1r55645p1r55393p1rf.html обаче захранването пише 300W дали ще е достатъчно за игри като онези, които казах в началото и такива от сорта The Witcher 3, COD Ghosts, Dying Light ? Трябва ли да подменям вахранването с друго от към 450W- 500W?

Редактирано от Danael Denow (преглед на промените)

Захранването не е лошо а и за тия пари по-добро няма да намериш. Принципно е предостатъчно за карти без допълнително ограничени от слота до 75W.

Това значи че можеш да сложиш дори определени модели на по-добра карта като GTX950. А 430W би ти свършило работа и за карта на Nvidia от над 1 000 лв.

преди 19 часа, Roujin Z написа:

На мен от АМД ми казват че са бета та на кой да вярвам?

vkJ7cOA.jpg

пс. А за 10 не ми се спори. Нещо като не работи значи не работи конфигурирането също не е по-лесно.

Всъщност предвид новите простотии е по-сложно по-грозен е а от ДХ12 полза за момента няма та е безсмислен.

Иначе да върши някаква работа ако си мазохист. Поддръжката им единствено скапва нещата та без нея по-добре.

Иначе след още някоя година 10 може и да стане използваем та дори производителите да изкарат читави драйвери.

Демек докато спрат поддръжката на 7 веротяно ще имаме нова функционална ОС.

Между другото някой не ползваме Скайп (камери), плера и браузъра дето налагат и хубаво че ги осъдиха та да пуснат N версията.

Жалко че не може да се мине и без браузъра а OneDrive си е цяло приключение докато го разкараш.

Като за начало почнете да си купувате Уиндоусите и тогава философствайте кое работи и кое не, но си прав това е друга тема.

Факт е че всеки който може да работи с Айфон може да работи и със затворени очи с новите уиндоуси. Да не говорим колко 10 е по-пъргав от 7 и как се инсталира. Имаше наскоро статия какво мъчение е докато прясна система 7 се актуализира ми не мога да се сетя само колко часа отнемат ъпдейтите. Кортана не си длъжен да я ползваш както и onedrive а менюто което толкова хора плюят е най-удобното нещо правено в последните години.Да не почваме и със скоростта на търсене и индексиране а да твърдиш че 7 се конфигурира по-лесно е просто хммммм.

_03.jpg.667e78f1ef9ca221ef784b27c27a38cf

Прочети малко за тази икона и как се прави и какво прави (има я и в 7 btw) и кажи че е трудна конфигурацията пак.

_01.jpg.fe8df2e4007bb159cee61e230e706d91

Иначе това което си показал е малко старо. Това е актуалното или по-точно 16.3 но без бета.

Както казахме друга тема , просто ако човек не чуе и другото мнение наистина ще повярва на вечните приказки за АМД и драйвърите им.Никой не казва нищо за осирането и омазване на Нвидиа с драйвър 364 обаче 364,51 също не решава проблемите. Или на приказките че Уиндоус 7 е най-великия. Това може и да е така за теб ,но има хора и с друго мнение така че най-добре всеки сам да си провери кое му харесва или не.

Не се заяждам ако някой си го помисли - просто съм на друго мнение въпреки че е принципен въпрос и не по темата, за което се извинявам.

Tommygun явно ти е болка и обичаш да ги защитаваш ама аз не се вълнувам от Nvidia нито от Интелската графика а от АМД защото с нея имам проблем. Чат ли си?

А сега споко проблема ми се реши със 7 и вече има хардуерно ускорение при х264 със същия този стар драйвер които е по-нов от 10 и е точно за нея но това е друга тема.

И информативно да те светна че само актуалните карти се поддържат от тоя драйвер дето си посочил. За по-старите поддръжка има само в бетата и споменатия финал. 

Просто АМД явно отебава потребителите с по-стари карти от 7-ма серия.

пс. И между другото причината да избягвам да препоръчвам АМД не е защото съм с Nvidia а точно обратното. Няма как да хваля нещо от което не съм доволен.

Че то има ли карти по-стари от 7-ма серия;)?

Нали всички са все ребранд и стари и гадни(ок ,за някои е факт). А иначе за отебаването и едните и другите са такива,в директно сравнение АМД дори поддържат повече назад,защото повечето им карти наистина са ребранд или от една и съща архитектура.

Не знам с каква карта си,но ако е още по стара може септември да те обзаведа с една 4780Х2 да ти вдигна сметката за ток малко. Така и така събира само прах - даже е тунингована с Accelero Extreme. Deal? :handshake:  Или да видя в кашона май имам и Nvidia 8800GTX...

Ами що не спомена захранването какво е, за да се ориентираме малко. Направо си кажи конфигурацията на стария комп. И си кажи колко пари можеш да отделиш максимално!

Между другото гледам че си се доверил главно на мен, и чакаш аз да се изкажа, но мога да ти кажа че гн. Roujin Z е много по-компетентен от мен в областта. Тъка че можеш да се довериш на неговите съвети съвсем спокойно без да имаш никакви притеснения. Има и други специалисти тук, но те не участват в тази темата!

750 ti ще има с 5-10 кадъра повече (а при по-ниски настройки дори повече).

Ето например базово сравнение - http://www.anandtech.com/show/7764/the-nvidia-geforce-gtx-750-ti-and-gtx-750-review-maxwell/4 

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор

Добре, засега го направих така http://nikem-bg.net/cart/55002p1r55866p1r54936p1r52202p1r55393p1r56540p1rf.html обаче захранването ще бъде ли достатъчно?  
Смених видео картата от GTX750 na GTX750TI подходяща е за дъното нали?

Редактирано от Danael Denow (преглед на промените)

Всичко е тип-топ. Казах ти ако искаш може да сложиш и по-добра с това захранване - http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-GTX950-OC-2GD5/description.html

А на дъното може да сложиш всяка видеокарта та въобще не го мисли. 

Нагоре в темата сте засегнали DX12. Аз не съм съгласен, че е безсмислен. И причината не е в спада на кадрите при ползването му (NVIDIA), а в това, че графиката при игри може да се направи много по-добре почти без спад на кадрите. Това е различно от простото броене на fps. И както DX12  ви се струва безсмислен, така изведнъж ще превземе пазара, както това направиха четириядрените процесори. Всички пророкуваха, как четириядрените няма как да изместят двуядрените, щото игрите не били оптимизирани за 4 ядра, ама само за няколко месеца всичко се обърна с краката нагоре и който си бе купил двуядрен процесор, загуби. А DX12  така или иначе ще се появи. Може малко дилетантски да обяснявам пристрастията си към DX12,  но след като видях каква може да бъде разликата, определено се прихласнах по DX12. Стига и някой наистина да направи игри с добра графика, а не с добро fps. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.