Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бюджетните лаптопи и "геймърските" такива

Featured Replies

Че на кой му дреме, до какво искаш да се докоснеш.

• Отговори 196
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Toshiba и Sony Vaio са доста зле от към вътрешна част.Отваряли сме доста такива,но много приятно изненадани останахме от новите модели ASUS ROG  които не са много по скъпи от бюджетните и са направени доста добре при това с напомпани характеристики.Докато на другите им се свиди да сложат от скъпата термопаста то при АСУС-а даже бяха и нахвърляли вътре доста термолепенки.

Относно казуса с apple mac air макар и с дребен шрифт да пише Made In Chnina то това оказва драстично влияние върху качеството дори и на луксозните стоки.

• Автор
преди 2 часа, momolord написа:

Пука ти главата на теб. В момента разцъквам от бюджетен Тошиба и е супер за парите си.

Здрава пластмаса, няма скърцане и прочие. За браузване и някое филмче е екстра.

Младежо много сте далече от истината!

Ето ти и пример....

IMG_20160525_192433.jpg

Ето това е Toshiba L50-A-114 ако не ме лъже паметта беше закупена за около 1200-1300лв. преди близо 3 години. 

Та тия ламаринки на снимката са бракетите държащи матрицата заедно с пантите. И понеже са някакво смешно инжинерно решение даващо здравината на капака с матрицата и двата бракета са счупени. Естественно това е повлякло и матрицата и тя е фира. Та наложителния ремонт в момента по цени на частите с ДДС с труда излизат около 300лв. 

А в следващата снимка се вижда качеството на материала .......

IMG_20160525_192509.jpg

Нужен беше един пръст и 2 секунди за да навия бракета на спирала ........

И още толкова за да го изправя....

IMG_20160525_192537.jpg

Та за какво качество говорим след като капачките за буркани са от по здрав материал?

Благодаря ти за "младежо".

Все пак споделям лични впечатления, нали? А ти ми се заравяш в подробности, които не са ми се случвали изобщо.

Имам един стар Acer, който чак на 5-та година му думна лампите в матрицата и батерията спря да зарежда напълно. Пантите държат много яко, трябва с двете ръце да държа машината за да отворя капака. Втора ръка матрица му сложих за 80 лева и до ден днешен (над година) е пушка. Мапината съм я ползвал и за гейминг. Професора е стигал до 97 градуса. Няма отлепване на чипа или нещо друго. Та както пише в статията, която дадох, всички марки се правят в Китай и Тайван с някои изключения. Така, че няма калпави марки. Всичко е на късмет. Видяхте снимката с Форд-а, Сеат-а и Фолцвагена, нали?

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

• Автор
преди 27 минути, momolord написа:

Благодаря ти за "младежо".

Все пак споделям лични впечатления, нали? А ти ми се заравяш в подробности, които не са ми се случвали изобщо.

Именно защото вие имате опит само с вашия частен случай, докато през ръцете ми минават доста такива и впечатленията ми са някак си по-меродавни си мисля и мага да извадя малко по-доказани впечатления от вас, за това и ги споделям. А и мнението ми е съвсем противоположно на вашето. Естествено всеки има право на такова и да харчи парите си както си иска, а пък ако ползва техника платена от друг ......... как беше най-хубавата кола е служебната. 

Като гледам от едната страна овечето сме такива дето сме отваряли повече от един лаптоп и сме видели как изглеждат нещата от вътре.

Така, че няма калпави марки. Всичко е на късмет.

Явно линка който сте дали не сте го чели внимателно.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

преди 11 минути, pconline написа:

Явно линка който сте дали не сте го чели внимателно.

И кое по-точно? Компанииете Дел, Асус, ХП, дават заявки с какви параметри искат да са системите им , към Фокскон, и други китайски компании. Така, че всичко това са просто брандове. Каквото излезе от гаража това. Не обвинявайте марките, а китайците/тайванците. Дадох примера с моя стар Ейсър. 5 години, това са три години след гаранцията. А е скъсван от гейминг, филми и музика. А да, миналата година му замина харддиска(хитачи, половинка).

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 4 минути, pconline написа:

Именно защото вие имате опит само с вашия частен случай, докато през ръцете ми минават доста такива и впечатленията ми са някак си по-меродавни си мисля и мага да извадя малко по-доказани впечатления от вас, за това и ги споделям.

Три лаптопа Тошиба са ми минали през ръцете, като единият от тях струваше навремето 1600 лв. и не беше нито Tecra, нито Portage.

И с трите не съм имал никакви проблеми от горното естество, та не е баш частен случай.

Аз също казвам, че на работните места на които съм работел е купувано само най евтиното! Пазено или тормозено е работело безотказно и е вършело своята работа! Лично аз също предпочитам бюджетни решения за в къщи и не съжалявам! Който иска да плаща излишни парички! Право на всеки е!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Току що, Кумчо вълчооо написа:

Аз също казвам, че на работните места на които съм работел е купувано само най евтиното! Пазено или тормозено е работело безотказно и е вършело своята работа! Лично аз също предпочитам бюджетни решения за в къщи и не съжалявам! Който иска да плаща излишни парички! Право на всеки е!

Също така се купуват и евтини баничарки за работа, тип дачия, ситроен и т.н. Да взимаш скъпа кола, дето ще я разкатават на тия пътища, е малоумно.

преди 9 минути, Евгени Симеонов написа:

Също така се купуват и евтини баничарки за работа, тип дачия, ситроен и т.н. Да взимаш скъпа кола, дето ще я разкатават на тия пътища, е малоумно.

Не по малко малоумно е да хвърлиш луди пари за "мерцедеса" на техниката и още повече, ако тя след 6 месеца вече ще бъде остаряла! С бюджетната машина ще свърша същата работа, но няма да набутам излишни пари, които бих могъл да инвестирам в нещо друго, а защо не и в забавление!

Да се върнем на цитата:

С баничарката ще свърша същата работа както  и със скъпа кола! Е няма да съм тарикат де, ма ...........

преди 5 минути, Кумчо вълчооо написа:

Не по малко малоумно е да хвърлиш луди пари за "мерцедеса" на техниката и още повече, ако тя след 6 месеца вече ще бъде остаряла!

Да се върнем на цитата:

С баничарката ще свърша същата работа както  и със скъпа кола! Е няма да съм тарикат де, ма ...........

Пробвай да убедиш някой, който се е возил последните десет години на Ролс Ройс, че баничарката ще му свърши работа. Въпросът тук е, кой на какво е свикнал, който е свикнал на баничарки е лесно да ги хараесва, ама айде убеди един единствен, който е свикнал на Ролс Ройс.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

преди 27 минути, spielberg написа:

Пробвай да убедиш някой, който се е возил последните десет години на Ролс Ройс, че баничарката ще му свърши работа. Въпросът тук е, кой на какво е свикнал, който е свикнал на баничарки е лесно да ги хараесва, ама айде убеди един единствен, който е свикнал на Ролс Ройс.

Те тука половината все от Ролс Ройс слизат!  Нека се върнем в реалноста! Наш съфорумник  в една друга тема намекна - някои  хора няма какво да ядат и са отънали в заеми, но ще си купят най скъпият възможен продукт!

Пример:

Ти имаш машина за 3000лв, а моята е за 350лв и са с еднакви характеристики!  Аз върша същата работа както и ти с твоята машина! На мен не ми пука за моята защото е гаранционна и струва само 350лв! Иначе твоята какво, със златна кутия ли е, че и моята си е трепач???????  За парите които ти си хвърлил за една машина, то аз ще си купя почти 9 машини през период от  2 години и ще съм с последен модел, та макар и бюджетен

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Те тука половината все от Ролс Ройс слизат! 

Не, просто разликата е наистина огромна, да оставим надежността на страна, още на ниво дисплей, първото което гледам аз в една компютърна система, който е свикнал на 8 битов IPS(говорим за работа от 8-16 часа на ден пред лаптопа, лаптопите с подобен дисплей днес са рядкост, но и стандартните им панели са на много по-високо ниво)дисплей с добър показател Делта Е-разликата е изключително дразнеща, след това работата с тази машина-реалната работа(от отваряне на папки, през основни операции с файлове, работа с различни видове софтуер) не синтетични тестове, качествената машина има изключително предимство. И веднъж като свикнеш недостатъците, дори и малките, те дразнят. Друго много важно нещо поддръжката- за да работи всеки хардуер е нужно да има драйвери, които го управляват, за някои серии лаптопи драйверите се пишат специално за тях също така имат и добри софтуерни инструменти за диагностика, при ОДМ и доста ОЕМ лаптопи производителя пише драйверите колкото да ги има- тук хубавите серии лаптопи дръпват сериозно напред, като добавим и чисто хардуерните предимства- по-добро захранване, по-добро дъно, по-добро охлаждане, най-добрите имат и MXM видео карти, които са на слот и могат да се сменят. Една малка екстра но съществена - водоустойчивата клавиатура-едно грешно дижение и лаптоп без такава, независимо колко струва, потенциално си заминава без право на гаранция. Да не говорим за ремонто пригодността- колкото по-добър толкова по-лесно се отремонтирва- един долнопробен Acer да му стигнеш вентилатора трябва да го разкостиш целия. Тези предимства правят разликата много сериозна и не съм съгласен да се пренебрегва с лека ръка-иначе съм съгласен, че всеки има правото сам да избира какво го задоволява без значение от цената.

За примера, който прочетох в последствие-е напълно несъстоятелен, това за последният модел също е абсолютна глупост, през ръцете са ми минавали десетки, може би стотици(ако не и повече) лаптопи за последните повече от 10 години. Искаш да кажеш, че машина за 350 лв.(не знам каво ще да е това чудо-освен ако не е втора ръка) може да върши работата на един Zbook например, че те са с 8- и нагоре Делта Е само при един прост фотошоп- ти не можеш да прецениш точния цвят, камо ли при софтуер изискващ повече ресурси, макар че при по-големи изображения с повече слоеве и там ще клекне.

Вие хубаво ги ползвате 5 години, ама дайте да видим при какво натоварване и колко продължително-щото има лаптоп на 5 години работил 5000 часа, но има и такъв работил 30000 часа и то здраво.

Е какво искаш да кажеш, че всички требе да си купим Ролс Ройс ли?

Айде стига глупости. 8 битов IPS панел, ама друг път. 6 битов плюс dithering - това ти е фалшивия 8 битов панел.

Плюс това, за хилядарка си вземаш бюджетен лаптоп с IPS панел и си свиркаш.

И още нещо важно, което пропускаш. Ти ако изстрелваш ракети от космодрума Байконур с този лаптоп,

някои си вършат нормални задачи, които нито изискват мощен хардуер, нито кой знае какво охлаждане, нито алуминиев корпус.

преди 7 минути, momolord написа:

Е какво искаш да кажеш, че всички требе да си купим Ролс Ройс ли?

Айде стига глупости. 8 битов IPS панел, ама друг път. 6 битов плюс dithering - това ти е фалшивия 8 битов панел.

Плюс това, за хилядарка си вземаш бюджетен лаптоп с IPS панел и си свиркаш.

И още нещо важно, което пропускаш. Ти ако изстрелваш ракети от космодрума Байконур с този лаптоп,

някои си вършат нормални задачи, които нито изискват мощен хардуер, нито кой знае какво охлаждане, нито алуминиев корпус.

Последен отговор в темата: отново бъркаш моделите за които говорим, 6 битов IPS слагат в ниския, до среден клас лаптопи, уточнявам за мен какво значи това, разбира се може да има изключения(някой по-успешен модел): Нисък клас до около 1800 лв, среден клас от 1800 лв-до 3500лв и нататък висок клас нагоре- като уточняваме, че определени модели са по-успешни от други т.е. някой по-евтин да предлага повече от друг по-скъп. Относно матрицата в определени модели като екстара се предлагат и 8 битови ips и va разновидности, дори вече и 10-битови на стероиди като тези които си посочил- тук говорим за Dell Precision, Thinkpad X, W и P серии, Elitebook и Zbook, Fujitsu celsius, в някои серии работни станции на Msi, гореспоменатите Tecra и др.

Технологията наистина се развива бързо-съгласен съм, че ще има сериозна разлика между лаптоп за 500 лв сега и лаптоп за 500 лв след 5 години, също както ще има сериозна разлика между Zbook сега и Zbook след 5 години. Сериозна разлика ще има и между този за 500 лв след 5 години и Zbook-а сега, по всяко отношение с чувствително предимство за Zbook, макар и 5 години по-стар. И пак споменавам всеки е свободен да си купува каквото иска, аз нямам проблем с това, няма проблем и с това, че различните потребители използват техниката за различни цели и задачи. Просто не съм съгласен, че новият евтин лаптоп може да компенсира разликата- не може, като смятам, че моята практика в областта го доказва- никой не кара някой да си купува излишно скъпи неща, при положение че и по-евтино може да му свърши работа.

Държа да ми дадеш пример с лаптоп, който е с реален 8 битов IPS панел.

току що, momolord написа:

Държа да ми дадеш пример с лаптоп, който е с реален 8 битов IPS панел.

Lenovo Thinkpad t60 с 8 бит Sips панел в момента пиша от него на 10-на години е. Горепосочените могат да се поръчат и с 10-битов панел било то IPS или VA

току що, spielberg написа:

Lenovo Thinkpad t60 с 8 бит Sips панел в момента пиша от него на 10-на години е. Горепосочените могат да се поръчат и с 10-битов панел било то IPS или VA

Дооообре. :D

Хайде поръчай си с 10 битов IPS панел и тогава можем да кажем, че караш нов Ролс Ройс. ;)

В момента караш класика, а хвалиш новите машини. Чудничко.

преди 22 минути, momolord написа:

Дооообре. :D

Хайде поръчай си с 10 битов IPS панел и тогава можем да кажем, че караш нов Ролс Ройс. ;)

Айде вече наруших обещанието за последното мнение, и друг път съм писал не е сам оедин 3 са, с този работя най-често, както казах през мен минават доста лаптопи, основно в ценовия диапазон до 2000 лв, всички създават усещане за дразнене особено в дисплеите, но и в отношение на бързодействието. Разбира се минават и такива с 10 битови  панели (както споменахме те са 8 битови на стероиди) дълеч съм от мисълтта, че са по-добри от дисплея на т60, дори напротив. Такива лаптопи се търгуват в България в диапазона 1200- 2200 лв, в зависимост от модела- втора ръка, при моята работа могат да се набавят за много по-ниска цена, даже символична сума с повреда която да отремонтирам, няма никакъв проблем да се сдобия с такъв, просто ми е по-изгодно да го продам. 

Това вече наистина е последното мнение- мисля, че си изразих тезата достатъчно ясно. Когато пиша за нещо било тук(тук по-рядко) или в аудио раздела, то задължително е минало през ръцете ми, аз съм го тествал достатъчно време- реални тестове, нормална работа, а не синтетични тестове. Съвремените евтинджоси, могат да се напинят на T60-то, макар че пак не се класират, с другите няма смисъл да се сравняват.

• Автор
преди 4 минути, momolord написа:

Явно четеш както си искаш темата. 

Никъде в темата не е препоръчвано да се взима НОВ висок клас вместо нисък клас боклук препоръката е ВТОРА РЪКА висок клас машина която даже може да излезе и по евтино от новия боклук и пак идва с гаранция. Да не говорим, че много от машините Dell пристигащи у нас са с гарация изтекла преди 2-3 месеца и въпреки това тя може да бъде удължена и да си имаш гаранция от производител. 

Аз лично ползвам Dell произведен 2010 има неща който никога няма да откриеш в нисък че даже и в много от моделите среден клайс и о ужас придобих го за 200лв!!!!! баси как съм се преебал та не си взех нова Дачия. И повярвай ми този лаптоп ще надживее всичките евтини боклуци който ползваш по няколко пъти. 

Какво им обясняваш за матриците нали за това ги правят тия от по 500лв с лъскави матрици за да ловят гарги и да им вадят очите.

Пак да кажа тия дето защитават евтините нови боклуци. Всеки който е малко по-наясно би ви предложил за тези дори за по-малко пари втора ръка качествена машина. 

Три лаптопа Тошиба са ми минали през ръцете

Ами да кажем, че на мен през ден-два ми минават по толкова през ръцете и им гледам карантиите а не лъскавия капак!

Айде сега за производството. 

Да прави се в Китай почти всичко с много малки изключения по една или друга причина. Но не са виновни китайците , а пазара. Не е само наша черта да искаме евтино всички го искат щото на всякъде има шарани, но там където техниката се купува за работа и сериозни натоварвания не се прави компромис защото там хората си имат едни други хора дето правят сметки, кое колко и как работи колко време прекарва в сервиз и как се отразява на работния процес. Само у нас шефа може да снабди с лаптопи фирмата при преподписване на договор с мобилния оператор. 

Изпускаме една доста съществена част сервизирането. 

Айде замислете се защо ли Think продуктите в българия се сервизират от близо 30 продукта а Idea на едно място и отговора не е защото бизнес клас машините са продадени толкова пъти повече. Защото при бизнес продуктите е ясно с тая машина се работи и собственика има нужда от нея и се отремонтира в максимално кратки срокове. Те добре че върнаха за IDEA продуктите сервиза в България щото по едно време беше в Полша най близкия и каквото да ти се случи с лаптопа гаранционни пиши го едни 10 дена без него. Да не споменавам гаранцията на Dell NBD което на български значи един работен ден!!! Почти като на Acer, Asus  и всекви други бози ааа! И наистина работи.

Пак да кажа ако вие тримката сте толкова убедени в рентабилноста на евтините боклуци ползвайте си ги, със здраве това си е лично ваше право както моето е да ползвам висок клас втора ръка машина!

Хайде да не Ми обясняваш откъде извира Дунав, а?

Не съм съгласен за втората ръка машина, която идва с мизерни 6 месеца гаранция.

Заслужава си единствено, ако ще се ползва за специфична работа и има нужда от по-мощен хардуер.

Новото си е ново с най-малко 2 години пълна гаранция и от личен опит ТВЪРДЯ, че не е боклук.

Новото евтино си е боклук и ми пука за 2-годишната гаранция. Аз пък до сега, за последните 23 години не помня някога, по какъвто и да е повод да съм ползвал гаранция. Ама аз и вируси не съм хващал, та може би съм особен случай... Лично аз, бих предпочел бизнес клас 2-3-4 годишен лаптоп (един го казваше "лап топ") за 500 лева, пред нещо бюджетно за около 1000 лева. От друга страна, има доста добри бюджетни хибридни таблети за около 200-600 (цените в китайските магазини),  които са здрави и си вършат работата перфектно. То пък и няма какво толкова да им се развали, нищо не се движи вътре. Проблема е, че прегряват понякога. Имат екстри, които бизнес лаптопите от преди няколко години рядко имаха, а именно IPS екран, много по-малки и леки...

п.п, Уф... преядох, тежко ми е... Ама не е хубаво да се яде агнешко в 5 сутринта... Какво да направя обаче, като бях зверски гладен. Айде лека :) 

Преди 2-3 години мечтата на китайците беше да направят лаптоп с цена 100 -ина долара ,та да може всеки да си има .Дънните платки на високия биснес клас лаптопи се правят в Тайван ,въпроса е какви компоненти се влагат в тях ,там е заровено кучето на здравината и издръжливостта им.Няма как бюджетна машина със N процесор на интел да е по-добра от 7-8 годишен бизнес клас лаптоп със Core 2 Duo Penryn  .Всяка една компания прави бюджетни решения заради конкуренцията,просто пазара го налага .Както се казва "За всеки влак си има пътници" .Има фирми за внос на 2-ра ръка техника ,които дават стандартно 1 година гаранция с опция за удължаване с още 1 .Това ,че някой си купува лъскава дранкулка само за да е в крак с модата ,че има най-новото е въпрос на ценностна система.Няма как да сравняваш бон филе със джумерки :) .

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.