Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бюджетните лаптопи и "геймърските" такива

Featured Replies

И той знае че е така ма дразни хората.

• Отговори 196
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм пацифист мразя насилието във всякакви форми ,и не пиша с цел да дразня ,които и да било :)

преди 2 часа, Иво Димов написа:

Май не разбирате ...........говорим ,че е по-добре да се дадат 400-500 лева за класна машина 2-ра ръка от колкото бюджетна нова със скапан хардуер и сглобка на ниво трудово обучение 3 ти клас .

Ти май не разбра!  Нищо подобно и като ще сравняваме ще сравняваме равностойни машини, а не кон със магаре! Сравнява се магаре с магаре и кон със кон т.е. ще се сравнява маркова с бюджетна машина със сходни характеристики! Другото е извъртане на темата

Относно автомобилите:

Предпочитам нов автомобил, та макар и със скърцащи пластмаси пред дръгел на 20 години!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

И какво да разбирам, че ако искам да си взема лаптоп, трябва да се свържа с вас за да ми пробутате някой бракуван, така ли? Престанете да пробутвате на хората тия бараки, всеки има право на избор. Да не коментирам за телефоните с фенерчета, които още ползвате. :ohmy:

Чувам реклама на едни и същи "сервизи", случайност? Не мисля.:D

И си мислите, че като кажете "бизнес" клас и ще клъвне? Да, да.:ph34r:

Разбирам, че искате да си продадете "стоката", търговци сте, но това не е начинът. Има хора, които си държат да е втора ръка "новата" покупка, при тях може да мине номера, но при повечето..., няма как да ги набутате.;)

Превърнахте форума в реклама на нещо бракувано, старо и износено. Все пак някоя фирма го хвърля, защото е старо, а вие ще ми го пробутвате за НОВО!:rolleyes:

Никой не ги хвърля бре ........фирмата X решава да си подмени машините връща ги на производителя и взима нови на по-ниска цена .Производителя от своя страна или дълъра ги продава на безценица .

• Автор
преди 13 часа, Stoichev написа:

И какво да разбирам, че ако искам да си взема лаптоп, трябва да се свържа с вас за да ми пробутате някой бракуван, така ли? Престанете да пробутвате на хората тия бараки, всеки има право на избор. Да не коментирам за телефоните с фенерчета, които още ползвате. :ohmy:

Чувам реклама на едни и същи "сервизи", случайност? Не мисля.:D

И си мислите, че като кажете "бизнес" клас и ще клъвне? Да, да.:ph34r:

Разбирам, че искате да си продадете "стоката", търговци сте, но това не е начинът. Има хора, които си държат да е втора ръка "новата" покупка, при тях може да мине номера, но при повечето..., няма как да ги набутате.;)

Превърнахте форума в реклама на нещо бракувано, старо и износено. Все пак някоя фирма го хвърля, защото е старо, а вие ще ми го пробутвате за НОВО!:rolleyes:

И ти както и останалите самодостътъчните си си много далеч от истината. Явно и темата си чел по диагонал иначе щеше да си прочел

Цитат

Въпреки, че клиента искаше евтин нов. И от новия и от този ще изкарам 7-8% което в абсолютни стойности означава, че от по евтиния реално ще изкарам по-малко. Вариантите са два:

1 Или аз съм абсолютен тъпак да изкарвам по-малко

2 Или да знам какво правя и въпреки, че ще изкарам по-малко клиента да е в пъти по-щастлив, защото ще се сдобие с много по-стабилна машина за парите си. По-щастлив клиент - означава върнал се и довел и нови клиенти. 

Отне ми точно 3 минути та го убедя, че по-правилният избор е тази машина и това е така защото въпросният клиент ми е такъв от 12 години и това което съм му казал е било потвърдено от времето.

и да не пишеш глупости. 

Не знам за каква реклама на едни и същи СЕРВИЗИ говориш май нещо съм изтървал. Може би имаш предвид фирмите вносителки на техника втора ръка да няколко са коментираните защото са основните вносители а повечето от останалите са прекупвачи. За да добиеш добра цена трябва да взимаш количество, а за да го взимаш трябва да имаш пазар.

Очевадно е че и бъкел понятие си нямате за каква техника втора ръка става дума. В белите държави големите фирми не поддържат собствен ИТ отдел който да се занимава с ремонт на техниката им а се възползват само от гаранцията и след като същата изтече просто подменят техниката въпреки че тя е в отлично състояние. В много случаи тя е неразличима от нова. Ако бяхте чели темата внимателно на трета страница щяхте да видите една машина втора ръка въпреки че снимките не са добри разликата от нова машина е само след аот инвентарен номер който е мил изстърган при трите стикера долу в ляво под клавиатурата. Въпросната машина беше 5 месеца след изтичането на гаранцията с която е продадена. Явно и вие сте от тези който никога не са използвали такъв тип техника и представа си нямат от разликата в качеството и изработката и стабилността на работа на такава техника.

Но ако нямаше такива като вас технобакалиите ще вземат да умрат. 

На времето като почнаха да се появяват големите хранителни вериги хората се притесняваха че тотално ще измрат малките магазини. Е да ама се оказа че в тия големите боклуци цената не се постига толкова от количествата обороти а от боклуците който продават и извиването на ръцете на местни производители. В малкия магазин и в кварталния сервиз можеш да получиш лично отношение докато в технобакалията ти си просто касичка и като влезеш там целта е да ти продадат независимо дали ще е най голямото дърво и на каква цена. Не съм единствения, който се стреми клиента да е щастлив от покупката защото такъв клиент се връща и води и друг. Имаше клиенти който се подлъгаха по ниските цени на настолни конфигурации от технобакалии, но след като по време на експлоатационния период прекараха месеци в ходения по сервизи осъзнаха защо си заслужава да платят малко по висока цена при мен и да не се налага да се виждаме докато не решат да си купят друго РС. Да вярно е, че има и много "колеги" който са с манталитета на онзи "консултанта" в технобакалията, който след месец два е на друго място и му дреме дали ще се набуташ, дали ще си щастлив и дали ще се върнеш в тоя магазин повече.

Скорошна случка. Клиент който ми е ясен че няма как да разубедя да си копува нови боклуци отишъл и поискал машина на която да ползва Фотошоп и идва за да му го кача и не какъв да е мастър колекшън който е 8+GB. Пускам аз тръгвам да копирам и кво да видя свободно място 6GB!!! Търкам очи и ровя напред назад да търся не партитнати дялове, ама нема. Е оказа се че въпросната машина за 600лв е с 32GB някво си SSD с лицензирана 10-ка!!!! Невероятна нова машинка..... найс ааа. Та ме пита кво да правя, ми кво да прави ..... Ако не фане дикиш това с защита на потребителите че са му продали нещо дет не му върши работа и са го измамили дефакто пие студена вода и със щастие да си го ползва като ......... то място за един филм нема на него баси. 

Сега вероятно ще почнете да ме обвинявате, че си правя реклама е да ама от толкова години откакто съм тука никога никъде не съм упоменавал в кой сервиз работя и на никого не съм предлагал да му продам нещо си. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

преди 8 минути, pconline написа:

В белите държави

Но ако нямаше такива като вас технобакалиите ще вземат да умрат. 

В белите държави, техниката се сменя, като чорапите. И винаги е нова с гаранция.

Нищо лично, но предпочитам такива фирмички, като вашата да "умрат", вместо технобакалиите.

на 25 май 2016 г. at 17:36, momolord написа:

Пука ти главата на теб. В момента разцъквам от бюджетен Тошиба и е супер за парите си.

Глупости. Потвърждавам проблема с пантите. Чупят се като солети. Втулките падат ей така. Добре, че имам едно лепило SunFix. Поддръжката на Toshiba също е кошмарна. Вчера се оправях с 660D - на страницата на производителя няма драйвери за всичкият хардуер, наложи се да търся по HWID и да си тровя нервите. Кажи ми, защо за моят лаптоп - X200, за другият - Т41 и за всички останали имам драйвери безупречни?

на 25 май 2016 г. at 20:28, momolord написа:

Все пак споделям лични впечатления, нали? А ти ми се заравяш в подробности, които не са ми се случвали изобщо.

А аз в момента се занимавам с компютърна техника, ремонтирам я, имам висше образование в областта. Коя дума тежи повече?

на 25 май 2016 г. at 21:10, Кумчо вълчооо написа:

Аз също казвам, че на работните места на които съм работел е купувано само най евтиното! Пазено или тормозено е работело безотказно и е вършело своята работа! Лично аз също предпочитам бюджетни решения за в къщи и не съжалявам! Който иска да плаща излишни парички! Право на всеки е!

Най-евтиното е боклук. На нисък клас Lenovo тъчпадът му е неизползваем, а клавиатурата не става за писане. Тъчпадът не реагира както трябва, скролваш или подскача, какви ли не глупости.

на 25 май 2016 г. at 21:33, Кумчо вълчооо написа:

Ти имаш машина за 3000лв, а моята е за 350лв и са с еднакви характеристики!

Приятел, аз моята машина не съм я взел за топ хардуер, а съм я взел за топ качество. Факт е, че кучето ми събори лаптопа от масата и нищо му нямаше. И харддиска беше здрав, защото има Active Protection System. Кажи ми кой бюджетен лаптоп и днес го има? Що ми говориш невероятни тъпотии, защото лаптопите до 1000лв не стига, че са лайно, ами отгоре на всичко са толкова спънати като хардуер, че онзи ден се занимавах с един с някакви APU-та и глупости, който имаше акъл колкото калкулатор. 12 годишен лаптоп IBM T41 има производителност сравнима с него, качество по-добро от него, също както и много по-лесна поддръжка, много по-използваем за пишеща машина.
Няма такъв филм, лаптопите под 1000лв са зле като характеристики, зле като качество, зле като всичко. Предпочитам си X200, T410 или дори Т41, ако не друго, поне писането е лесно, а тъчпадът - удобен.
ИСТИНАТА- На много хора с малко пари съм препоръчвал КАЧЕСТВЕН лаптоп втора ръка. И съм съдействал за закупуването му. Но такъв, на който FHD в YouTube му върви. За 300лв има такива в момента. С по 3-4GB RAM. Примерно Lenovo T400.

на 26 май 2016 г. at 13:48, Евгени Симеонов написа:

Да, обаче магазините, които предлагат такъв вид техника, и е сносна, смисъл направена е профилактика, не са много.

ITR, Квант Сервиз. С тези 2-те работя аз. От ITR ако вземеш компютър с Windows, получаваш 1 година гаранция.

на 26 май 2016 г. at 15:17, momolord написа:

Това е извода на хора, които за се вмирисали на тинол и са се заробили със стари разбирания,

Това са абсолютни глупости. Разбиранията не са стари, и днес хората, които държат на качество и надеждност си имат ниша на пазара.

преди 35 минути, momolord написа:

В белите държави, техниката се сменя, като чорапите. И винаги е нова с гаранция. Нищо лично, но предпочитам такива фирмички, като вашата да "умрат", вместо технобакалиите.

За това ли в България пристигат бизнес класа лаптопи от корпорациите на запад? Знаеш ли к'во? Не е важно дали ще сменя и кога ще сменя техниката. Важното е да е надеждна и удобна. Факт е, че не може да си изкарат евтините еквиваленти дори и гаранцията.  Защото шансът да се повреди е много по-голям, ако се счупи пантата по време на гаранция, няма да го пишат гаранционен проблем, а че ти си го напъвал. Ако се повреди лаптопът в гаранция, оставаш без лаптоп. А ако работиш на него и разчиташ на него да си вършиш работата, това е много голямо неудобство.
За това хората плащат за маркова техника. Защото някой шеф като си вземе ThinkCentre-та за офиса, го прави с идеята за добра поддръжка и малък downtime. Факт е, че 17 годишен лаптоп IBM X20 работи и днес, а новите не изкарват и 1/15 от това време без дефекти.

Големи обяснения, голямо нещо.:rolleyes:

Та проблемът е, че някой хора не искат да се променят.

Човек се износва, камо ли един лаптоп, настолен компютър, автомобил или каквото и да е друго. Там е проблемът, хората като вас искат всичко да е вечно, да ама не. Няма вечни неща.

И не се опитвай да ме нападаш лично! Рекламите си ги правите и това се вижда явно. ;)

То остана сега и жени втора рака да си вземете, и картинката ще е пълна. :ph34r:

ДжейДжейДжей и т.н., ако мислиш, че не те помня, да знаеш че помня кат слон.

И ако тук са те оставили да си вееш парцалите, си в грешка с мен.

Защо си мислиш, че само ти имаш Висше Техническо ОбразУвание, а?

Я си гледкай там, поялника и не се обаждай неподготвен.

преди 6 минути, momolord написа:

Защо си мислиш, че само ти имаш Висше Техническо ОбразУвание, а?

Ха-ха. Почти се стреснах. Ти имаш(?), аз имам. Ти купуваш, но аз ремонтирам. Теб те лъжат, схемите ги играя аз. Капиш?

преди 21 минути, Stoichev написа:

..Човек се износва, камо ли един лаптоп, настолен компютър, автомобил или каквото и да е друго. Там е проблемът, хората като вас искат всичко да е вечно, да ама не. Няма вечни неща...То остана сега и жени втора рака да си вземете, и картинката ще е пълна. :ph34r:

Жената винаги е "втора ръка", освен ако не си случил на девственица. Нямам нищо против положителните промени и развитието, надграждането. Факт е обаче, че избягвам "нова" техника със спорни или съмнителни качества. За мен е много важно техниката да не ме предаде. Когато купиш нещо евтино, с ниско качество първо получаваш посредствена производителност, второ не се знае кога ще спре да работи. Значи дори и да си сменям техниката често, не означава че съм толкова богат, да си купувам боклуци... Много е неприятно техниката да те предаде в най-неподходящият момент.
Например наскоро родителите ми бяха купили нещо, което изкара само 2 дни и се повреди непоправимо(по констативен протокол от гаранционен сервиз) Аз такова качество не искам, после да трупам ядове и да губя време да нося и да се разправям по гаранционни сервизи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

току що, simtech написа:

Ха-ха. Почти се стреснах. Ти имаш(?), аз имам. Ти купуваш, но аз ремонтирам. Теб те лъжат, схемите ги играя аз. Капиш?

Имам, да. Да ти го снимам ли?

Аз каквото съм купувал, ти можеш само да си мечтаеш да го имаш, камо ли да го ремонтираш, Капиш?

И не го казвам за да се хваля, а защото си жалък. Спри се, докато е време.

току що, momolord написа:

Имам, да. Да ти го снимам ли?Аз каквото съм купувал, ти можеш само да си мечтаеш да го имаш, камо ли да го ремонтираш, Капиш? И не го казвам за да се хваля, а защото си жалък. Спри се, докато е време.

Да, до колкото разбрах, имаш дървена Тошиба. Голяма грешка е, че си мислиш, че като си купувал, значи си голямата работа. Предпочитам да отида на ресторант или за изляза някъде, отколкото да си седя залумпен у дома пред чисто новото менте тенеке, което съм купил. Въпрос на приоритети. Чета ви от 5 страници и ми дотегна да ви гледам тука как си налагате мнението. И ми е през к*ра какво мислите. Елате ни затворете бизнеса. Ама хората си купуват машинките висок клас, дори и употребявани. Защото не са будали.
Знаеш ли защо!? Защото никой не е достатъчно богат да си купи "чисто нов лаптоп", който ще мъкне по сервизите. Много хора имат простички изисквания - там тубата, фейса, музиката и нещо друго браузване, някой филм - толкова. Ама искат да работи стабилно. И каквото и да ми говориш, няма как мойто Lenovo X200 да работи доста години без ядове, а на "новите" лаптопи ала Момолорд да им се къртят пантите, да им горят дъната и да се разпадат и това да е нормално.

преди 26 минути, simtech написа:

Значи дори и да си сменям техниката често, не означава че съм толкова богат, да си купувам боклуци... Много е неприятно техниката да те предаде в най-неподходящият момент.

Да, за това съм съгласен! Дай някой лев отгоре и си вземи нещо що годе прилично.;)

преди 4 минути, Stoichev написа:

Да, за това съм съгласен! Дай някой лев отгоре и си вземи нещо що годе прилично.

Да де, ама "приличното" според моите очаквания откъм качество почва на цена над 2500лв. ;) Не е в клас "ширпотреба".

преди 1 час, simtech написа:

Да, до колкото разбрах, имаш дървена Тошиба. Голяма грешка е, че си мислиш, че като си купувал, значи си голямата работа. Предпочитам да отида на ресторант или за изляза някъде, отколкото да си седя залумпен у дома пред чисто новото менте тенеке, което съм купил. Въпрос на приоритети. Чета ви от 5 страници и ми дотегна да ви гледам тука как си налагате мнението. И ми е през к*ра какво мислите. Елате ни затворете бизнеса. Ама хората си купуват машинките висок клас, дори и употребявани. Защото не са будали.
Знаеш ли защо!? Защото никой не е достатъчно богат да си купи "чисто нов лаптоп", който ще мъкне по сервизите. Много хора имат простички изисквания - там тубата, фейса, музиката и нещо друго браузване, някой филм - толкова. Ама искат да работи стабилно. И каквото и да ми говориш, няма как мойто Lenovo X200 да работи доста години без ядове, а на "новите" лаптопи ала Момолорд да им се къртят пантите, да им горят дъната и да се разпадат и това да е нормално.

Нищо не си разбрал, в това ти е проблема, щото си стара скърцаща латерна.

Тошибата не е моя, не си дочел добре. Написал съм, че нямам нужда от лаптоп, защото тела ми върши работа,

а като ми потрябва лаптоп, винаги имам подръка. А като се замисля, телефона ми сигурно е с по-добър хардуер от дъртия ти лаптоп.

Така, че си ринкай в твоята кочинка и не се занимавай, да даваш акъл на килограм, щот не си дорасъл.

преди 2 минути, momolord написа:

а като ми потрябва лаптоп, винаги имам подръка. А като се замисля, телефона ми сигурно е с по-добър хардуер от дъртия ти лаптоп.

Телефонът ти няма хардуерна клавиатура, няма толкова голям екран, няма такива възможности за периферия. Да ми минаваш с телефон е пълен булл шит и много добре го знаеш това. Седни ми пиши текстове на телефон или ми компилирай някоя програма - да те видим. Или поработи на Аутокад. Достатъчно съм израснал и на години и на образование, и на развитие и на самочувствие за да ми е писнало произволни да ми дават акъл и наклон на ... и да си налагат мнението. :)

преди 1 минута, simtech написа:

Телефонът ти няма хардуерна клавиатура, няма толкова голям екран, няма такива възможности за периферия. Да ми минаваш с телефон е пълен булл шит и много добре го знаеш това. Седни ми пиши текстове на телефон или ми компилирай някоя програма - да те видим. Или поработи на Аутокад. Достатъчно съм израснал и на години и на образование, и на развитие и на самочувствие за да ми е писнало произволни да ми дават акъл и наклон на ... и да си налагат мнението. :)

Добре, че ми каза. Пак четеш по диагонал, ама карай, свикнал съм ти отдавна.

Израстнал си, ама друг път. Затова те баннаха от всички хардуерни форуми, навремето, щото дрънкаше същите глупости.

Ти си просто един дървен философ, нищо повече. Казах ти, спри да се излагаш.

преди 2 минути, momolord написа:

Добре, че ми каза. Пак четеш по диагонал, ама карай, свикнал съм ти отдавна.

Сега последно, Аутокад и компилатори вървят ли на телефона, можеш ли да пишеш хиляди редове код или просто ей така го подхвърли телефона, да се покажеш, че си патрон човек, без никой да е питал? Не, приятелю, в момента се заяждам за спорта, нищо лично. Факт е, че телефонът няма нищо общо като функции с лаптоп, освен ако не го ползваш само за фейсбук месинджър.
На мене ми трябват стабилни машинки, за да си върша работата. За това ползвам стабилна техника, а не си купувам боклуци. Работата е там, че ще си купя нов нисък клас, уж щото трябвало често да се сменя. Да, ама ще ме предаде, когато най-много ми трябва. Няма да мога да спечеля пари или ще изгубя пари. Ще влачат лаптопа по гаранция 30 дни. В това време или си търся алтернатива или  броя мухите. Не е вариант. За това хората взимат читави машинки. Да получават надеждност.
Няма как да ми кажеш, че нисък клас лаптоп има охлаждането, комфорта - мишката, клавиатурата му да са на нивото на висок клас, пантите, корпуса, цялостният фийл анд луук. Няма как да ми кажеш, че е по-лесен за поддръжка(почистване).
По същата причина, по която хората си купуват 25 годишни ягуари, а не нови дачии, точно по тая причина се купува втора ръка маркова техника, вместо нова на същата цена, която е най-долен клас боклук, спънат отвсякъде като хардуер, действително с параметрите на телефона ти, с някое атом извращение и 2 гигабайта рам, на което дори тубата във FHD сече.

Гледам се развило спор за днешните бюджетни пластмасови лаптопчета и старите маркови магнезиеви зверове... :) Преди 1 година търсех до 600 лева бюджетка лаптоп като тия в Технобакалиите ! Обаче отидох да видя в един магазин втора употреба как вървят лаптопите там и попаднах на един човек който ми промени представата за лаптопи !!! Казах му искам някое Леново от по новите до 600 лева и тогава просто унемях... изкара ми някакво леново ( от по новите)  което беше без екран и ми показа от какво е направено и след това ми показа едно lenovo thinkpad старо от магнезии също без екран и двата са останали за части... показа ми качеството на новите и на старите по този начин : удари корпуса на новия в масата стана на парчета просто евтина пластмаса  !!! удари в масата стария нищо ! Взе отверка и почна да дере корпуса на стария и направи доста линии :) Показа и пантите и изработката като цяло на старите и на новите и също направи няколко теста пред мен ! Просто сами си правете сметка ако ще давате малко пари за лаптоп какъв ще бъде :) Който разбира от техника сам ще направи избора си :) Моето мнение от тогава е такова : Бюджетен лаптоп : Старите маркови машини :) Скъп лаптоп : Новите :) 

Ама още ли обяснявате на хора дето не могат да различат вратна пържола от сух хляб :)

преди 8 часа, ayo1337 написа:

Гледам се развило спор за днешните бюджетни пластмасови лаптопчета и старите маркови магнезиеви зверове... :) Преди 1 година търсех до 600 лева бюджетка лаптоп като тия в Технобакалиите ! Обаче отидох да видя в един магазин втора употреба как вървят лаптопите там и попаднах на един човек който ми промени представата за лаптопи !!! Казах му искам някое Леново от по новите до 600 лева и тогава просто унемях... изкара ми някакво леново ( от по новите)  което беше без екран и ми показа от какво е направено и след това ми показа едно lenovo thinkpad старо от магнезии също без екран и двата са останали за части... показа ми качеството на новите и на старите по този начин : удари корпуса на новия в масата стана на парчета просто евтина пластмаса  !!! удари в масата стария нищо ! Взе отверка и почна да дере корпуса на стария и направи доста линии :) Показа и пантите и изработката като цяло на старите и на новите и също направи няколко теста пред мен ! Просто сами си правете сметка ако ще давате малко пари за лаптоп какъв ще бъде :) Който разбира от техника сам ще направи избора си :) Моето мнение от тогава е такова : Бюджетен лаптоп : Старите маркови машини :) Скъп лаптоп : Новите :) 

Добре, значи да разбирам, че вземаш лаптоп за да си забиваш пироните така ли? Ти какво очакваш от един лаптоп да ти кърти мивки ли? Да го блъскаш някъде си и да не му става нищо? Ти да не си купуваш чук?:D

Вие какво очаквате от един лаптоп да ви работи 10-15 години?:eek:

В стремежът си да наложите мнението си дрънкате пълни глупости!

Несериозни сте.

Редактирано от Stoichev (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Stoichev написа:

Добре, значи да разбирам, че вземаш лаптоп за да си забиваш пироните така ли? Ти какво очакваш от един лаптоп да ти кърти мивки ли? Да го блъскаш някъде си и да не му става нищо? Ти да не си купуваш чук?:D

Вие какво очаквате от един лаптоп да ви работи 10-15 години?:eek:

В стремежът си да наложите мнението си дрънкате пълни глупости!

Несериозни сте.

Ми не не се търси ефекта да се забиват пирони, а понеже е носима техника и риска от инцидент е доста по голям отколкото да си изпуснеш дестопа да речем се търси някаква надеждност! Мисля, че вече съм го споделял.... клиентка категорично отказа втора употреба лаптоп и придоби ново леново за 635лв. Лаптопа не се разнасяше а седеше на една маса и само се отваряше и затваряше На десетия месец дойде при мен отворен като консерва от към пантите, защото от това отваряне и затваряне му изпаднали винтовете държащи пантите и естествено това води до раздробяване на корпуса. По това време ниския клас се сервизираше в Полша. Та  сваляне на инфото щото сервиза не носи отговорност. Поръчка на куриер който след два дена го взе и в крайна сметка клиента беше 10 дена без лаптоп. 

Е те това се стремим да избегнем или ако това беше станало малко след гаранцията един ремонт за 2-300лв щото толова излизат тия найлони с поръчката и пак чакане!

И не не се очаква лаптоп да се ползва 10-15 години а да не се бракува заради калпави материали, а защото вече не върши работа! Като си купиш евтин боклук и после набиеш още толкова в ремонти и тотала става..... а нервите и неудобствата няма кой да ти ги калкулира.

Ние може и глупости да дрънкаме всеки има глава да чете и да си прецени на кой ще вярва. Подобни изказвания могат да правят самодостатъчните си индивиди дето от всичко разбират по много и когато си купуват каквато и да е техника не слушат никого. 

Признак за това е и, че поради липса на аргументирани доводи се почват едни локуми от типа "Е как да ти вярвам като ти на времето като ходеше с брада, беше много грозен, та нема как да разбираш от компютри, а па и това дет аз го ползвам ти и на картинка не си го виждал!"

Факта е следния от едната страна сме хора дет освен че сме видели много ни се е наложило и доста да се борим да върнем към живот въпросните боклуци, а от другата индивиди с манталитет на индивид от женски пол в тинейджърска възраст, с рус цвят на косата избирайки си продуктите по това кой е по-розов.

Направил съм и анкета в която цифрите говорят красноречиво. Е вярно капитана я прати под опашката на кучето за да е по-достъпна ама карай. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Въй, гледам конкуренцията е жестока :D

Голям процент от потребителите не мислят при покупка и избор на преносим персонален компютър.

Но те и изискванията и нуждите им са малки, не виждам причина да им се набива в главата бизнес клас.

Всеки има глава на раменете си, парите са си негови. И изборът му ще е за негова сметка.

По принцип най добрият избор е бизнес клас.

Винаги бих избрал бизнес клас, чисто нов.

Бизнес клас втора ръка трябва много да съм се изкушил..

Защото този бизнес клас втора ръка вече няма да е актуален и ще има на пазара чисто нови бюджетни, които да го бият по производителност или да са със същата и разликата да е само в качеството на материалите, които са вложени вътре и най вече в охлаждането или корпуса, ако това не е сега на момента то ще бъде в бъдещето факт, след месеци, година или две.

Не че няма да излезе нещо добро от бизнес класа втора ръка  но друго си е да мирише на не докосван магнезий или каква да е сплав или на недокосвана пластмаса :D 

За моите студентски цели правя компромис  с качеството и си купувам бюджетен клас от пластмаса.

Стремя се само към една прилична производителност.

За мен са важни процесора, рамът, видеото и дънната платка на какви честоти и каква производителност имат И какви технологии поддържат и използват.

Говоря за гладка производителност за  моите скромни  цели.

Като имам в предвид пускането на една виртуална машина. Или ползването на сървърна ОС за учебни цели.

Лаптопите са проектирани и са с дизайн за мобилност.

Ако се иска стабилен хардуер за домашно статично ползване най подходящи са десктоп машините, лесна им е поддръжката, много нерационален е изборът на преносим персонален компютър за статично домашно ползване.

Обезсмисля се дизайнът му пък ако е и бюджетен решението много неинтелигентно.

Класифицирайки чисто новите боклуци и бизнес класата от 400 до 2500 лв има разлика в качество и производителност.

Примерно боклуците от по 400 лв и тези бюджетните от 800 900 лв, разликата е огромна в производителността въпреки че корпусът им е от пластмаса, няма качество но има производителност. Тази производителност е достатъчна че да покрие ниското качество до известно време до като не се обади че нещо не му е наред например с температурите, скапе хардуера, най вече някой видео чип или чипсет. Но ще оправдае средствата. Ако се експлоатира правилно и се поддържа,  не му се правят краш тестове, ще изкара приличните 5 до 10 години, където първо ще си замине батерията.

С това програмно стареене заложено от производителите и тази динамика от това на всеки месец да изваждат в експлоатация нови технологии и да ги пускат на пазара се обезсмисля потребителят да стои само на една машина, защото самите производители и разработчиците в даден момент ще те принудят да имигрираш на по нов хардуер. През 5 или 10 години.

Колкото  качествена да ти е системата няма да имаш нужната производителност в бъдеще. 

Аз избирам винаги нещо бюджетно над 800 и под 1000 лв защото такива са ми възможностите.Нямам възможност за лаптоп от тип бизнес клас за 5000 лв.Просто пазя пластмасовият бюджетен девайс и експлоатирам и съпортвам правилно.

И вярвам че  бюджетен клас устройство би изкарало прилично време при нормална експлоатация и добра поддръжка. Стига да се подбере с прилични параметри.

Разбира се проектирани са да издържат по малко от колкото един бизнес клас девайс.

Но е много глупаво да се инвестират толкова много пари в един компютър от един обикновен потребител тъй като това не е автомобил който можеш да караш 20 години.

Тук нещата са динамични и се променят много често. 

Та в този ред на мисли ако обсъждахме десктоп машини си представям какво щяхте да съветвате да си купуват потребителите.

Най вероятно десктоп системи със сървърна архитектура.

Аз съм изумен че хардуерни експерти като вас спорят на толкова ниско ниво.

Дори си позволяват да разменят и нападат с преки или не толкова преки остри изрази .

Ако сте инженери би трябвало да мислите като инженери.

Но не само, трябва и да се държите и да се изразявате като такива, независимо от средата и мястото.

Лично съм разочарован от манталитета на повечето хардуерни специалисти и сервизни лица главно заради самочувствието и манталитета, който се проявява при тях.

Защото тази наука е много по голяма от колкото си мислят повечето и нещата не свършват с научаване на серия неща, ученето продължава и човек умира не научен.

Защото всичко се променя и развива. Светът не тъпчи на едно място.Така стоят нещата през погледа на моите очи.

Хубав ден ви желая.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.