Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бюджетните лаптопи и "геймърските" такива

Featured Replies

• Автор
преди 27 минути, Tanner Foost Foust написа:

За мен са важни процесора, рамът, видеото и дънната платка на какви честоти и каква производителност имат И какви технологии поддържат и използват.

Хубаво е мненията да се подкрепят с факти!

лаптопи Dell Latitude E6430
  • Екран: 14" (1600x900, Матов, VA матрица)
  • вградена HD WebCam
  • Процесор: Intel Core i5-3320M (2.6GHz, max 3.3GHz, 3MB Cache, 5GT/s DMI, 2 Cores, 4 Threads)
  • Памет: 4GB DDR3 (max 32GB)
  • Хардиск: 128GB SSD
  • Шоксензор за защита на хардиска
  • Видео карта: Nvidia NVS5200M 1GB
  • Чипсет: Mobile Intel PM77
  • Оптично устройсто: DVDRW
  • Друго: WWAN, WLAN, LAN, Bluetooth, Cardreader, HDMI, VGA, 2*USB(2.0), 2*USB (3.0), 1*eSATA/USB, Audio HD
  • Тегло: от 2,014кг
  • Друго: антибактериална клавиатура с подсветка
  • Лаптопи втора употреба
  • Гаранция: 12 месеца
цена: 680 лв

Покажи ми алтернатива на нова бюджетна машина която да се конкурира с тази да речем.

Имам и едно питане. колко от тези дето отричат използването на бизнес клас машина втора ръка са ползвали такава, че да претендират адекватност на твърденията си ? Щото тия дето сме ги ремонтирали говорим от собствен опит!

Май бъркате фирмите внасящи втора ръка бизнес клас машини с OLX и болшинството ниско бюджетен боклук който се продава там щото е станал на парчета! 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Отговори 196
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, Stoichev написа:

Вие какво очаквате от един лаптоп да ви работи 10-15 години?

Не, очаквам да сменя компютъра, когато вече ми е "тесен", а не да го сменя, защото се е разпаднал. Ако си купя лаптоп, за да му пускам диагностиките на колите, не ми трябва нищо друго, освен да работи. Да, 10-15 години да работи в тоя случай е добре.

преди 34 минути, Tanner Foost Foust написа:

Защото този бизнес клас втора ръка вече няма да е актуален и ще има на пазара чисто нови бюджетни, които да го бият по производителност или да са със същата и разликата да е само в качеството на материалите, които са вложени вътре и най вече в охлаждането или корпуса, ако това не е сега на момента то ще бъде в бъдещето факт, след месеци, година или две.

Глупости. Втора ръка бизнес клас лаптоп за 450лв с Core i5, 4 GB RAM или повече, SSD - всичко това получаваш за доста добра цена. За сметка на това - нова Toshiba C660D - Умряло AMD APU, на което му лагват дори клипчетата в YouTube и се наложи да тунинговам браузера и операционната система, за да става за нещо. Счупиха му се пантите, едната просто блокирала и при отваряне се изкъртил корпуса.
Та, според теб AMD APU, някой умрял Intel Atom или друг процесор на интел, който има буквата N в него е по-добър ли? Защо моят 7 годишен лаптоп има по-висока производителност от чисто нов с Intel APU? Защо на мен ми върви FHD на Youtube, а на онзи не върви?
Значи, ще си купя нов лаптоп Lenovo нисък клас с някакво умряло APU, дето няма да върви тубата и дори фейса и скайпа ще лагят, който ще се разпада на съставните си части и то ще дам 600-700лв за него или ще си купя едно Lenovo T400 за 300лв, което ще има по-добро качество, ще е по-издържливо, тубата ще му върви без ядове и нищо няма да му лагва. Кое ще избереш ти? Ако беше кола, щеше да вземеш стабилна втора ръка или нова, която гарантирано преди да й свърши гаранцията, ще те остави на пътя?
Относно охлаждането - да, то е ключово. Защото дори и да имаш най-новият хардуер, брез адекватно охлаждане ще имаш тухла, която ще се каси от прегряване при всяко по-сериозно натоварване.
И не ти прави чест че уж си висшист, а пък използваш чуждици, все едно български думи си нямаме.
Да, лесната поддръжка е бонус. Да имаш достъп до охладителя е must. Или поне да е лесно разглобяем. Защото поддръжката е нещо нормално в живота на техниката. Грозно е.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Зависи какъв бизнес клас устройство, от коя година и с какви параметри.

Във вашият случай най вероятно сте прав защото устройството е актуално и в момента се използват масово технологии, които силно стартираха и се доразвиха от 2009-та насам. Но ще бъдете прав до близките няколко години.

Пример ако днес си купите бизнес клас от 2008-а година а ние сме в 2016-та какъв ще е резултата?

Тезата ми е че нещата се променят и експлоатацията на компютрите не е като да експлоатираш автомобил 20 години.

Бизнес клас устройствата са за бизнес клас лица.

Един обикновен потребител много ще усети разликата между 2 гигахерца или 3 .

Бизнес клас лицето знае какво да си купи. 

На мен ми се вижда безсмислено да се водят спорове кой с какъв бизнес клас за втора ръка е.

Също така е безсмислено да се налива акъл в някой който нещe.

За вашият пример не виждам аналог за тези пари.

И изборът ще е страхотен.

Но нали знаете масово никой не ресърчва, не чака и не поръчва, отива в някоя верига и си купува на място.

преди 8 минути, Tanner Foost Foust написа:

Пример ако днес си купите бизнес клас от 2008-а година а ние сме в 2016-та какъв ще е резултата?
Тезата ми е че нещата се променят и експлоатацията на компютрите не е като да експлоатираш автомобил 20 години.
Бизнес клас устройствата са за бизнес клас лица.

Ето ти бизнес клас машинка, дай ми еквивалент нов за същите пари, ако не - 1000лв нов.

Ето предложение от мен, понеже съм почитател на бизнес класата на Lenovo, още от коgато беше IBM Thinkpad.
ИСКАМ някой да ми покаже лаптоп еквивалентен като характеристики, нов и за до 1000лв. Давайте!

Цитат

14.1' WXGA 1280x800 Anti-glare

ПроцесорIntel Core i7-620M (2.66GHz, Up to 3.33GHz, 4MB L3)

Памет4096MB DDR3 SDRAM SO-DIMM (Up to 8GB)

Оптично у-воDVD-RW

ВидеокартаNvidia Quadro NVS 3100M - 512MB

WirelessIntegrated 802.11a/b/g/n Wireless

Комуникация10/100/1000 Ethernet LAN

КамераNo Camera

БатерияOK ( минимум 30 минути)

Други4xUSB 2.0, VGA, eSATA, RJ-45, Display Port

Операционна с-маМоже да бъде закупен с Win 7 Home или Win 7 Profesional

ЦвятЧерен / Сив
 390 лв

Цитат

12.5" LED HD 1366x768 Backlit Display

ПроцесорIntel Core i5-2520M (2.50GHz, Up to 3.20GHz 3MB L3)

Памет4096MB DDR3 SDRAM SO-DIMM (Up to 8GB)

Твърд диск320GB HDD Serial ATA

Оптично у-воNo optical drive

ВидеокартаIntegrated Intel HD Graphics

WirelessIntegrated 802.11a/b/g/n Wireless

Комуникация10/100/1000 Gigabit Ethernet

КамераNo Camera

БатерияOK ( минимум 30 минути)

Други3xUSB 2.0, 1xUSB Always ON, RJ-45, VGA, DisplayPort
400 лв

Само да ви светна, евтините лаптопи все още са със 100Mbps LAN карти! Имат по 1-2 USB, а тоя има 4! Бахти и лаптопа, като си включа мишката и да не ми остава USB да си включа флашката.
Къде в лаптоп за до 1000лв имате Core i5 или i7 процесор, дискретна видео карта, 4 USB порта, Gigabit LAN?

преди 7 минути, Tanner Foost Foust написа:

Но нали знаете масово никой не ресърчва, не чака и не поръчва, отива в някоя верига и си купува на място.

Стига с това рисърчване и дивайс-и, че ще те плесна, ей! Български думи не знаеш ли!?

преди 13 минути, simtech написа:

Не, очаквам да сменя компютъра, когато вече ми е "тесен", а не да го сменя, защото се е разпаднал. Ако си купя лаптоп, за да му пускам диагностиките на колите, не ми трябва нищо друго, освен да работи. Да, 10-15 години да работи в тоя случай е добре.

Глупости. Втора ръка бизнес клас лаптоп за 450лв с Core i5, 4 GB RAM или повече, SSD - всичко това получаваш за доста добра цена. За сметка на това - нова Toshiba C660D - Умряло AMD APU, на което му лагват дори клипчетата в YouTube и се наложи да тунинговам браузера и операционната система, за да става за нещо. Счупиха му се пантите, едната просто блокирала и при отваряне се изкъртил корпуса.
Та, според теб AMD APU, някой умрял Intel Atom или друг процесор на интел, който има буквата N в него е по-добър ли? Защо моят 7 годишен лаптоп има по-висока производителност от чисто нов с Intel APU? Защо на мен ми върви FHD на Youtube, а на онзи не върви?
Значи, ще си купя нов лаптоп Lenovo нисък клас с някакво умряло APU, дето няма да върви тубата и дори фейса и скайпа ще лагят, който ще се разпада на съставните си части и то ще дам 600-700лв за него или ще си купя едно Lenovo T400 за 300лв, което ще има по-добро качество, ще е по-издържливо, тубата ще му върви без ядове и нищо няма да му лагва. Кое ще избереш ти? Ако беше кола, щеше да вземеш стабилна втора ръка или нова, която гарантирано преди да й свърши гаранцията, ще те остави на пътя?
Относно охлаждането - да, то е ключово. Защото дори и да имаш най-новият хардуер, брез адекватно охлаждане ще имаш тухла, която ще се каси от прегряване при всяко по-сериозно натоварване.
И не ти прави чест че уж си висшист, а пък използваш чуждици, все едно български думи си нямаме.
Да, лесната поддръжка е бонус. Да имаш достъп до охладителя е must. Или поне да е лесно разглобяем. Защото поддръжката е нещо нормално в живота на техниката. Грозно е.

Аз лично купувам бюджетен клас устройства с intel i3 минимум с intel HD и външна Nvidia. Най често подобни бюджетни системи са от 1000+ но на промоции могат да се закупят за 800 до 900.

Какво казвам с това, ами за вашият пример с тубата и моят избор на не бизнес клас ще се справи.

Относно това че един бизнес клас може да бъде изпреварен от бюджетен е реалност.

Ако сегашните не са изпреварени, миналите бизнес серии са изпреварени от сегашните бюджетни.

За amd и apu не ми се говори, това са възможно най големите боклуци които съм докосвал и работил някога. 11 годишният ми десктоп бие подобни инженерни извръщения.

преди 1 минута, Tanner Foost Foust написа:

Аз лично купувам бюджетен клас устройства с intel i3 минимум с intel HD и външна Nvidia. Най често подобни бюджетни системи са от 1000+ но на промоции могат да се закупят за 800 до 900.

Даваш 1000лв за Core i3 или Pentium с Intel HD, който хич не е по-бърз от моят лаптоп. С мизерен брой USB, калпаво охлаждане, изработка и подобна производителност на моят. Разликата е, че моят струва 3 пъти по-малко от 1000лв.
Останалите 633,3лв аз ще ги дам да си правя кефа и въпреки това да имам машинка, която работи яко. Кой е будала?

преди 6 минути, Tanner Foost Foust написа:

За amd и apu не ми се говори, това са възможно най големите боклуци които съм докосвал и работил някога. 11 годишният ми десктоп бие подобни инженерни извръщения.

Tези процесори са направени за икономия на енергия и пари. В един нетбук да бутнат core i7 и да искаш да евтин, как ще стане тая работа? Отделно, че apu-то е с процесор и видео в един чип. Самият факт, че съществува такова животно нетбук, само по себе си  е вече някакъв компромис, за сметка на това е компактно.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 31 минути, simtech написа:

Даваш 1000лв за Core i3 или Pentium с Intel HD, който хич не е по-бърз от моят лаптоп. С мизерен брой USB, калпаво охлаждане, изработка и подобна производителност на моят. Разликата е, че моят струва 3 пъти по-малко от 1000лв.
Останалите 633,3лв аз ще ги дам да си правя кефа и въпреки това да имам машинка, която работи яко. Кой е будала?

Не ми трябва I5 или I7.

Избирам I3 защото на мен ми е достатъчен.

Знам че е чисто нов.

Купих си миналата година бюджетният Asus от серията K555L с Ice Cool с 36 месеца международна гаранция с промоционален стикер на Asus който ти дава тази гаранция ако си регистрираш продукта.

Гаранцията беше от типа ако се повреди до 3 години ти връщаме парите или ти даваме нов.

Много малки серии бяха с такива.

Взех си го за 840 лв.

И знам че не е ползван .

Тук може да нямам твоята производителност и качество но ще върши работа.

Това не ме прави будала.

Проссто избирам чисто новият хардуер.  С ясното съзнание че бизнес клас втора ръка е по добрият избор.

Ако имам по малък бюджет бих избрал и нещо за 600 лв с процесор интел с интел ейчди ;)

Бизнес клас бих си купил само ако имам пари за чисто нов бизнес клас.

Не обичам втора ръка.

Ако искам производителност като на бизнес клас лаптоп ще си взема десктоп машина.

преди 2 минути, Tanner Foost Foust написа:

Бизнес клас бих си купил само ако имам пари за чисто нов бизнес клас. Не обичам втора ръка.

Не обичаш втора ръка, обичкаш ниско качество ново, за да купиш което се налага да теглиш кредит при някой от мошениците-лихвари или да "пестиш". :D Евала, такива будали ви търсят вас от консуматорското общество, да може да върви търговийката.
Аз пък "рециклирам" старата техника, вкарвам я пак в обръщение. Това е приятелски настроено към природата. Вместо да го трупаме в депата за боклук, ползваме го. Така се изразходват по-малко ресурси. Вие сте виновни за озоновата дупка и глобалното затопляне. ;)

А на теб ти хлопа дъската :D.

Нито аз нито ти ще спасиш света. Всеки според бюджета и нуждите си. ;)

Аз отивам да си уча опврационните системи и мрежите, вие продължавайте да спорите как на прост юзър да му бутате бизнес клас без значение чисто нов или втора ръка, за простия юзър е все тая бизнес или бюджетен клас .

преди 5 минути, Tanner Foost Foust написа:

Нито аз нито ти ще спасиш света. Всеки според бюджета и нуждите си. ;)

Ако всички мислят като теб, планетата е заминала. Това вече е започнало.

• Автор
преди 18 минути, Tanner Foost Foust написа:

Проссто избирам чисто новият хардуер.  С ясното съзнание че бизнес клас втора ръка е по добрият избор.

И за какво беше спора?

преди 1 час, pconline написа:

Ми не не се търси ефекта да се забиват пирони, а понеже е носима техника и риска от инцидент е доста по голям отколкото да си изпуснеш дестопа да речем се търси някаква надеждност! Мисля, че вече съм го споделял.... клиентка категорично отказа втора употреба лаптоп и придоби ново леново за 635лв. Лаптопа не се разнасяше а седеше на една маса и само се отваряше и затваряше На десетия месец дойде при мен отворен като консерва от към пантите, защото от това отваряне и затваряне му изпаднали винтовете държащи пантите и естествено това води до раздробяване на корпуса. По това време ниския клас се сервизираше в Полша. Та  сваляне на инфото щото сервиза не носи отговорност. Поръчка на куриер който след два дена го взе и в крайна сметка клиента беше 10 дена без лаптоп. 

Е те това се стремим да избегнем или ако това беше станало малко след гаранцията един ремонт за 2-300лв щото толова излизат тия найлони с поръчката и пак чакане!

И не не се очаква лаптоп да се ползва 10-15 години а да не се бракува заради калпави материали, а защото вече не върши работа! Като си купиш евтин боклук и после набиеш още толкова в ремонти и тотала става..... а нервите и неудобствата няма кой да ти ги калкулира.

Ние може и глупости да дрънкаме всеки има глава да чете и да си прецени на кой ще вярва. Подобни изказвания могат да правят самодостатъчните си индивиди дето от всичко разбират по много и когато си купуват каквато и да е техника не слушат никого. 

Признак за това е и, че поради липса на аргументирани доводи се почват едни локуми от типа "Е как да ти вярвам като ти на времето като ходеше с брада, беше много грозен, та нема как да разбираш от компютри, а па и това дет аз го ползвам ти и на картинка не си го виждал!"

Факта е следния от едната страна сме хора дет освен че сме видели много ни се е наложило и доста да се борим да върнем към живот въпросните боклуци, а от другата индивиди с манталитет на индивид от женски пол в тинейджърска възраст, с рус цвят на косата избирайки си продуктите по това кой е по-розов.

Направил съм и анкета в която цифрите говорят красноречиво. Е вярно капитана я прати под опашката на кучето за да е по-достъпна ама карай. 

То да е к....р да му го набиеш ма акъл нема как да стане.

Най-голямата тъпотия е да си купиш бюджетна машина с външно видео...........това е ден до пладне ,не се знае кога ще се опече и ще гледаш тъжно като петел без курник :) .Танер мислех ,че си окомуш момче бре ............. за тия пари дето си ги дал за "съвременен хардуер " и си мислиш ,че си с най-новото :)

лаптопи Lenovo T430

Екран: 14" (1366x768, Матов)

вградена WebCam

Процесор: Intel Core i5-3210M (2.5GHz, max 3.1GHz, 3MB Cache, 5GT/s, 2 Cores, 4 Threads)

Памет: 4GB DDR3 (max 32GB)

Хардиск: 500GB

Шоксензор за защита на хардиска

Видео карта: Intel HD4000

Оптично устройство: DVDRW

Друго: WLAN, LAN, Cardreader, 2*USB 2.0, 2*USB 3.0, D-SUB, Mini DisplayPort, 34mm Express slot, Mic, Audio HD

Тегло: започва от 2.2kg

Лаптопи втора употреба

Гаранция: 12 месеца

цена: 620 лв

Е таз машина е в пъти по-прозводителна от твоя Асус.Басче :)

преди 2 часа, Иво Димов написа:

Най-голямата тъпотия е да си купиш бюджетна машина с външно видео...........това е ден до пладне ,не се знае кога ще се опече и ще гледаш тъжно като петел без курник :) .Танер мислех ,че си окомуш момче бре ............. за тия пари дето си ги дал за "съвременен хардуер " и си мислиш ,че си с най-новото :)

лаптопи Lenovo T430

Екран: 14" (1366x768, Матов)

вградена WebCam

Процесор: Intel Core i5-3210M (2.5GHz, max 3.1GHz, 3MB Cache, 5GT/s, 2 Cores, 4 Threads)

Памет: 4GB DDR3 (max 32GB)

Хардиск: 500GB

Шоксензор за защита на хардиска

Видео карта: Intel HD4000

Оптично устройство: DVDRW

Друго: WLAN, LAN, Cardreader, 2*USB 2.0, 2*USB 3.0, D-SUB, Mini DisplayPort, 34mm Express slot, Mic, Audio HD

Тегло: започва от 2.2kg

Лаптопи втора употреба

Гаранция: 12 месеца

цена: 620 лв

Не си мисля че съм с най новото, знам че съм с най слабият процесор от интел и серията.

Тя тази И серия излезе още преди 6-7 години.

Процесорът ми има Intel HD видео.

Външната не я ползвам.

Не съм казал че изборът ми е добър, но е нов а не втора ръка.

Просто си държа на минимума от Intel i серия.

Знам за недостатъците и проблемите на бюджетните.

Мога да изкарам еднакво добре и дълго както с бюджетен така и бизнес клас.

Отделна е темата че масово потребители играят тежки 3D игри на бюджетните си системи и сами си ги съсипват.

Скоро попаднах на Samsung от преди. 4 години.

Също бюджетен и пластмасов с интел процесор интел видео и външно видео nvidia.

Недостатък че рамта бачкаше на 667 мегахерца но здрав запазен, поддържан, и най вече жив .

Samsung NP300e5x;)

Виждал съм и оцелели и все още работещи стари бюджетни Тошиби и Асуси на повече от 5 години.

Странно как старата машинка от края на 2007 г. -  нетбук 7" асус еее 701 получава нова перспектива. Първо, че се оказа качествена и си работи още. Бях я подарил, за скайп само да се използва, но тъй като беше изместена от таблет сега събира прах. Зор сега да си я върна. Едната й употреба е с XP прикачена за кардиограф (залепена отгоре му) , а другата е свързана с поевтиняването на флашките и развитието на андроид за пц. 

Аз си взех моя лаптоп нов, защото има 3 години гаранция, има две видеокарти и corei7 професор. Ако бях видял темата по-рано щях да преомисля покупката, но така или иначе играя игри. Таннер, стария ми лаптопа е от 2010 година с амд атлон процесор. Мда, нагрява си, ама и охлаждането бачка нон стоп. За това време съм го бичил яко с игри(FarCry1;2, Half-life 2, portal 1;2,nft-тата до ПроСтийт, STALKER). Карал съм го до откат, докато кадрите паднат и го оставям за 30-тина минути да изстине и пак съм почвал. Мда, качваше си 97-98 градуса чат-пат и кво от това, няма разлепен чип. Само веднъж ми се е включвала термозащитата, за тези 5-6 години. И 1-2 сини екрана заради калпави драйвери. До момента като повреди имам сменена матрица(заради изгорялата подсветка) с такава втора ръка, че нямаше смисъл , батерията замина миналата година и кара по 20-тина минути(май защото го изкарах на горещо време. Хард диска го смених с нов, че HDTune си ме предупреди.И всико това чак след 5-тата година. Чакам да се гътне тва дъно или да се отлепи нещо, ама нейсе.:D Дам, това е Acer Aspire, марка която някои плюят, при положение, че се прави в една и съща страна, наред с Асус, Дел и т.н.

преди 7 часа, simtech написа:

Само да ви светна, евтините лаптопи все още са със 100Mbps LAN карти!

Само да те светна, ти съм сигурен, че не ползваш повече от 100 мегабитова мрежа,

дали ползваш и 50, ама се ежиш като петел над кокошка.

Кажи ми, за какво са му повече от 100 мегабита нет, на домашния потребител, м?

Освен това, по-назад ви дадох пример за лаптоп за около хилядарка, който си е екстра за парите си,

и големите специалисти и майстори в този форум, гледам че още мълчат, като риби за него, защото не могат да му намерят кусур.

Айде улево.

преди 37 минути, momolord написа:

Само да те светна, ти съм сигурен, че не ползваш повече от 100 мегабитова мрежа,

Защото ползвам трансфери по гигабитова мрежа. Става видимо по-бързо от 100Mbps.  Дай го пак тоя велик лаптоп.

току що, simtech написа:

Защото ползвам трансфери по гигабитова мрежа. Става видимо по-бързо от 100Mbps.  Дай го пак тоя велик лаптоп.

Намери си го, не си кьорав. И като ползваш трансфери по гигабитова мрежа, К'во?

Попитах те, на домашния потребител стига ли му 100 мегабита, отговори?

преди 22 часа, Stoichev написа:

Добре, значи да разбирам, че вземаш лаптоп за да си забиваш пироните така ли? Ти какво очакваш от един лаптоп да ти кърти мивки ли? Да го блъскаш някъде си и да не му става нищо? Ти да не си купуваш чук?:D

Вие какво очаквате от един лаптоп да ви работи 10-15 години?:eek:

В стремежът си да наложите мнението си дрънкате пълни глупости!

Несериозни сте.

Чакай малко аз не казвам че ще го удряш или ще го биеш нито че ще го ползваш като чук ти си несериозния !!! Просто ако си имаш малко представа от лаптопите и главно старите маркови друго ще говориш :) Но за съжаление думите ти не се базират на нищо :) Не налагам мнение просто казвам самата реалност :) Комшията с е с Lenovo G580 от много време може би над 2 години и няма никакви проблеми !!! ОБАЧЕ наскоро го отвори да му прави пълна профилактика защото грее зверски много и всичко отдолу е чернилка и пластмасата е изгорена до неузнаваемост :) Докато при старите лаптопчета няма такова нещо ! освен да видиш само мизерия (прах и мръсотия) :) 

Ааа, и още нещо да питам Живко. Тая гигабитова мрежа не ти е вкъщи, нали?

преди 28 минути, momolord написа:

Попитах те, на домашния потребител стига ли му 100 мегабита, отговори?

На мен не ми стига, както и на повечето. Днес на все повече места има оптики и се предлагат интернет скорости по над 100 мегабита.

току що, simtech написа:

На мен не ми стига, както и на повечето. Днес на все повече места има оптики и се предлагат интернет скорости по над 100 мегабита.

Мда, и един мармот завива шоколадец...

Това, че имаш оптика до дома, не означава, че доставчика ще ти предостави гигабитова мрежа.

Още много имаш да учиш, Живкоо. И за какво не НИ достига 100 мегабита?

Що не кажеш за какво, сподели с нас О Велики Фараоне?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.