Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бюджетните лаптопи и "геймърските" такива

Featured Replies

Аз ти казах ..........знанията ти са на ниво кварталната кръчма :)

• Отговори 196
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 38 минути, pconline написа:
преди 6 минути, Иво Димов написа:

И с какво съм се охарчил ?Че моя съм го взел за 280 кинта бе Куме :)  със нова батерия .

Аз пък съм взел за 80!  

2 години гаранция!

280-80 = ??

Това като пример само!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 19 часа, Иво Димов написа:

Пълен смях !Ужасия .....и за това нещо е броено една камара пари.Аз за това предпочитам 4-5 годишен бизнес клас лаптоп дето не е кой знае какво но е на светлинни години като качество пред тия бюджетни кенефи ,дето пластмасите им започват да пукат и пращят след няколко месеца.Шефа ми има един old school IBM Thinkpad T 43 и не иска и да чува за друга машина.

Да, защото си запознат и може да мислиш. Я иди обясни на някой разликата в даден лаптоп като той си го е харесал по цвят например. Имал съм и такива случаи.

Те някои може и на вкус да ги харесват :) .Хората са странни индивиди.......купуват си някой боклук за една камара пари и когато са разбрали ,че е грешка .............яростно защитават позицията си ,че не са се набутали .............всъщност даже са на кяр като са взели въпросния продукт на прИмоция :) .Едно лайно и в целофан да го увиеш и панделка да му сложиш да го парфюмираш .......остава си лайно :)

• Автор
Spoiler

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Относно споменаването за подаръците в пост по - горе!

- Ха мерси!

Относно удължаване на гаранцията:

- Пак пари! Е, ха мерси!

Почвам да ви се чудя как не сте награбили по един Правец.

Хем нов.

Хем лъскав.

Хем турбо параметри.

Хем мек.

Пък и с 4 години гаранция, е верно ако редовно си плащаш профилактиката при тях.

Пък и флашка подаряват с драйвери, щото нема сайт от който да си ги дръпнеш.

Пък освен компетентни и патриоти ше може да се пишете......

Те тия правец мязат все едно са правени от осмокласници  в час по "Направи си сам " :) 

преди 1 час, Иво Димов написа:

Тази Тошиба няма и 20 % от възможностите на Елитбука дето съм постнал ,но за масови мотребител е ОК.Хубава лъскава пластмаса ,куц процесор и прилично видео.Общо взето ММ лаптоп  с крайно ограничени възможности .Всеки лаик би го харесал,но хора които разбират ще го подминат без да го погледнат .

В момента на пазара нов лаптоп под 1500-2000 лева е тотална щета .И то определени модели и марки в този ценови диапазон,машини със 4 -та генерация i5 i7  които са останали на склад и продавача ги пуска на много ниски цени ,за да им вземе някой лев докато е възможно .Нали се сещаш ,че има причина машини 2-ра ръка да са само HP,Dell ,Lenovo Thinkpad и по-рядко Fujitsu

Тези Thikpad  имат страхотен дизайн и невероятни клавиатури ,цената е смешно ниска като се има предвид класа на машината.Имат само един малък недостатък,лека хлабавина в пантите след време .

При положение, че масово се ползват за работа, филм, музика и браузване, за какво да набутва 2 'иляди лева за машина? Моя DELL го взех за 1249 лева и има три години гаранция, без да заплащам допълнително за нея. Има си Corei7 U5500 с 4 мб кеш трето ниво, 8гъби рам и две видеокарти. Да, знам, че е двуядрен с HT технология, модел 2015-та година, но ми върши чудесно работа. Даже и игрички играя (FarCry4, GTA5...)

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Май не разбирате ...........говорим ,че е по-добре да се дадат 400-500 лева за класна машина 2-ра ръка от колкото бюджетна нова със скапан хардуер и сглобка на ниво трудово обучение 3 ти клас .

току що, Иво Димов написа:

Май не разбирате ...........говорим ,че е по-добре да се дадат 400-500 лева за класна машина 2-ра ръка от колкото бюджетна нова със скапан хардуер и сглобка на ниво трудово обучение 3 ти клас .

Да, обаче магазините, които предлагат такъв вид техника, и е сносна, смисъл направена е профилактика, не са много.

Напротив поне 4-5 са със много добри отзиви от тях .ITR Bulgaria,Ardes,Sabincho  има и още .Стига човек да иска пише в гуглето ,гледа цени ,сравнява даже може и да върне продукта ако не му харесва.А отиди върни машина в някоя от технобакалиите :)

Ох, ардес...закарах преди години стария лаптоп за хардуерна профилактика, в Бургас, и ми го върнаха с пренавит винт, корпуса беше издут, а капачката за слота за памет, го нямаше.

Неприятно е ,факт е ,че навсякъде има палачори дето си гледат работата през пръсти :)

То се вижда кой троли :)  .......нямаш нито един смислен пост по темата .Само празни приказки ..............типично за човек с ограничени познания .Не можеш да водиш спор щото си крайно некомпетентен ,а тезите ти са необосновани ,липсата на факти в мненията ти  доказва ,че си напълно бос в тази материя .Както се казва темата ти е Terra incognita :)

Ти ако се занимаваш с ремонт на лаптопи, аз ги купувам, пич.

Позволи ми да бъда по-компетентен от теб. ;)

Значи с колите е същата работа. Новите ги правят с евтини материали, като скръцне нещо, единствено в оторизиран сервиз, бъкани са с електроника и като се счупи нещо, даваш една чанта пари. Аз затова си харесам колата(от аватара), просто устроена, няма много елетроника и е здрава.

Много си прав Евгени,имам честта да карам 2 служебни чисто новички Дачии Логан,дизелови .Ами предпочитам нещо на същата цена 2-ра ръка но не такова дървено със скърцащи пластмаси  в купето на 3-тия месец.Ниския клас автомобили са направени с много икономии ,за да ги докарат до цена 15-20 бона .Пестено е от всичко .Но за служебна кола която се кара от доста хора стават ,за лична не бих я взел .Моята 21 годишна Лагуна е на светлини години като возия и комфорт

Предполагам, че и в новите Алфа Ромео е пестено...откъм мисъл.

Извода от цялата тема е.Не купувайте боклуци,намерето нещо 2-ра ръка признато здраво класно качествено,а с останалите средства се почерпете забавлявайте се,некоя мома си вземете от колкото да пълниме гушите на бакалиите.

Ми не. Не е това извода. :D

Това е извода на хора, които за се вмирисали на тинол и са се заробили със стари разбирания,

стари идеали и никакво творческо мислене.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

преди 20 часа, ivan1975 написа:

Извода от цялата тема е.Не купувайте боклуци,намерето нещо 2-ра ръка признато здраво класно качествено,а с останалите средства се почерпете забавлявайте се,некоя мома си вземете от колкото да пълниме гушите на бакалиите.

Именно :)

преди 20 часа, momolord написа:

Ти ако се занимаваш с ремонт на лаптопи, аз ги купувам, пич.

Позволи ми да бъда по-компетентен от теб. ;)

Личи ти ,пращиш от знания и компетенция :)))))))))) .Апропо ти правиш ли разлика между нисък клас автомобил и среден какъвто е Алфата .Между другото мото на всички собственици на Алфа е " Има ли живот извън сервиза" :) сам си прави изводите .

преди 3 минути, Иво Димов написа:

Именно :)

Личи ти ,пращиш от знания и компетенция :)))))))))) .Апропо ти правиш ли разлика между нисък клас автомобил и среден какъвто е Алфата .Между другото мото на всички собственици на Алфа е " Има ли живот извън сервиза" :) сам си прави изводите .

И на теб ти личи. Пращиш от нереализирано его. Правя много добра разлика. Дали усети намека?

За какво его става въпрос   бре ,аз нито имам магазин ,нито сервиз ........ма доста лаптопи на познати и приятели съм обслужвал както хардуерно така и софтуерно.Нито пък взимам комисионна от някои дълър ,за да му рекламирам стоката .Айде ограмоти се и тогава може да водим конструктивен спор по темата .

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

Какво има да се ограмотявам бре?

Какво си тръгнал да ми обясняваш за топлата вода, все едно че ти си я открил.

Ако има кой да ти се върже, запомни, че това не съм аз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.