Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бюджетните лаптопи и "геймърските" такива

Featured Replies

Понеже не спират да валят подобни въпроси ще приложа малко нагледни материали. 

Тия дни пристигна един такъв  е не беше червен но съдържанието е същото. Това нещо на линка се вижда че е търгувано между 960 и 1080лв. Това нещо някак си ми е трудно да го нарека лаптоп а по-скоро развалина. 

Ето и за какво дойде IMG_20160523_185519.jpg

Да взема да дам и легенда:

червено - местата където би трябвало да има втулки в които да се навият винтове държащи корпуса ама са се разпаднали 11 на брой

синьо - места където втулките още са там също 11 на брой, но от тях максимум 3 мога да обявя за здрави останалите са пропукани и всеки момент ще се разпаднат

жълто - места където лягат главите на винтовете придържащи корпуса ама и те са разпаднати 8 на брои

зелено - места за глави на винтове съществуващи 5 на брои но здрави 3, пропуснал съм да оцветя едно в средата което е за винт държащ клавиатурата та то е най здравото.

Вероятно някой ще си помисли, че това е частен случаи. Да ама не прозвъних поне 10 обяви в OLX за такива машини на части и нямаше нито една със здрав корпус. Положението беше аналогично на всякъде. 

Какво искам да кажа с всичко това.

Хора ясно е че всички искаме да имаме някакъв приличен хардуер ако може и без пари. Е да ама не става. Народа го е казал "С пръдня боя не става". И това не е с кой знае какъв хардуер все пак. 

Не мислете, че състоянието при горния капак беше много по добро, но все пак успях да го направя и не е при мен и за това не давам снимки. 

Клиентите редовно питат "Добре де каква е толкова разликата между това и бизнес моделите?". Ми най малкото материалите и предвиденото натоварване. 

И не на последно място марката е от значение. Lenovo много се напъваха да станат N1 по продажби в IT сектора и ето как го постигнаха. Това не означава, че само при тях положението е зле. Просто това е в ръцете ми и наистина впечатлява, но бюджетно и качествено са несъвместими. 

• Отговори 196
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз за тва казвам ,че "бюджетна " машина нова не мое се равнява на бизнес клас 2-ра ръка :) ...........ма не чуват милите.Харесват си ги тия новите дето са направени от рециклирани запалки :)

• Автор

Поздравления а труда на автора. Материала е добър, но не е за краен потребител. Същият би се отегчил на 5-тата минута. Е не съм съгласен с абсолютно всичко, но статията е добра. Когато стигнах до частта с лабораторията и разглобяването на всеки модел и оглеждането с микроскоп определено се развеселих но няма лошо. Хората са вложили усилия и е нормално да ги ползват за автореклама.

преди 1 час, pconline написа:

Поздравления а труда на автора. Материала е добър, но не е за краен потребител. Същият би се отегчил на 5-тата минута. Е не съм съгласен с абсолютно всичко, но статията е добра. Когато стигнах до частта с лабораторията и разглобяването на всеки модел и оглеждането с микроскоп определено се развеселих но няма лошо. Хората са вложили усилия и е нормално да ги ползват за автореклама.

Идеята на статията беше, че всички марки лаптопи се правят в един гараж. А, че има някои стари машини, по-качествени и мощни от новите е факт.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, Евгени Симеонов написа:

Идеята на статията беше, че всички марки лаптопи се правят в един гараж. А, че има някои стари машини, по-качествени и мощни от новите е факт.

Ееее не си чел внимателно и от новите има модели дето не се правят в гаражите, но те са на съответната цена и определено не са бюджетни решения. Фирмата е малко пристрастна към марката Lenovo но и от другите има висок клас машини който са читави. 

Ами до колкото съм ги разбрал, те изкупуват стари машини,"освежават" ги и после ги продават. Същата работа като с джамбазите. Виж, обаче не знаех, че и Panasonic са имали лаптоп.

• Автор
преди 16 минути, Евгени Симеонов написа:

Виж, обаче не знаех, че и Panasonic са имали лаптоп

те са друга бира :)

мега здрави са и са едни други пари, обикновено покриват военните сертификатите за здравина. ЦЪК и открай време продуктовата им линия е Toughbook.

преди 16 минути, Евгени Симеонов написа:

Ами до колкото съм ги разбрал......................

"И сега има истински лаптопи, скъпи лаптопи, лаптопи са елитни потребители, лаптопи без програмирано остаряване като евтините тайвански сглобки. "

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Toughbook официално  всепризнат за най-здравия лаптоп произвеждан някога .Любимец на всички които се занимават със автодиагностика

• Автор

Първият  Toughbook който ми попадна в ръцете придобих втора ръка през 2005 и го взех точно за диагностика в сервиз. Та това НЕЩО беше с P 233MHz 96RAM и като го взех имаше Windows XP. Та въпросното нещо ако не се лъжа още се ползва.

на 23.05.2016 г. at 19:56, pconline написа:

Какво искам да кажа с всичко това.

Хора ясно е че всички искаме да имаме някакъв приличен хардуер ако може и без пари. Е да ама не става. Народа го е казал "С пръдня боя не става". И това не е с кой знае какъв хардуер все пак. 

Хи, хи ! Като има ш----ки, то  да плащат и по 12000 лв. за машина под предлог - маркова и здрава!

Лично купувам само бюджетни решения, които не смятам да използвам вечно! Технологиите остаряват с "часове", а ъпгреида понякога е невъзможен или адски скъп! Бюджетните машини работят добре и това го твърдя от опит понеже използвам служебни такива! Знаем, че фирмите не купуват скъпи и маркови устройства! Както казах обаче - всеки с разбиранията си!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Хи, хи ! Като има ш----ки, то  да плащат и по 12000 лв. за машина под предлог - маркова и здрава!

Еееее ..... производителите и като цяло капитализма разчитат на точно такива клиенти и понеже не им е достатъчно да чакат да си купите новия модел, защото е по-по-най за това правят стария да живее малко повече от гаранцията. 

Целта е да има купуване. Затова всичко се прави да издържи до гаранцията. Другия основен проблем, е че повечето потребители не знаят как да се грижат за компютрите си. 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Целта е да има купуване. Затова всичко се прави да издържи до гаранцията. Другия основен проблем, е че повечето потребители не знаят как да се грижат за компютрите си. 

"Целта е да има купуване. Затова всичко се прави да издържи до гаранцията." 

- Ако приеме, че това важи и за "марковия" продукт, а то важи! Тогава защо трябва да дам 1800лв. за марков продукт при положение, че мога да дам 500лв за бюджетен продукт със сходни характеристики??????

"Другия основен проблем, е че повечето потребители не знаят как да се грижат за компютрите си. "

- Абсолютно вярно!!!!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 24 минути, Кумчо вълчооо написа:

"Целта е да има купуване. Затова всичко се прави да издържи до гаранцията." 

- Ако приеме, че това важи и за "марковия" продукт, а то важи! Тогава защо трябва да дам 1800лв. за марков продукт при положение, че мога да дам 500лв за бюджетен продукт със сходни характеристики??????

"Другия основен проблем, е че повечето потребители не знаят как да се грижат за компютрите си. "

- Абсолютно вярно!!!!

При марковия продукт нещата стоят по друг начин. Там се дава сертификат за гаранция и възможност за удължаване. Плащаш за качество и го получаваш. За бюджетния е ясно. Даваш малко пари рискуваш. Вече зависи за какво ще ползваш дадения продукт.

Неправилно сравнявате.Преди 10 години имаше само бизнес клас лаптопи.Но вече има и бюджетен клас ( възможно най евтините части колкото да тръгне и работи )

Сравнявате Бизнес клас с бюджетен вече такъв,нормално е разликата да е голяма.

Бюджетният клас е по скоро ориентиран към хора които искат да имат винаги най новото,до като преди нова видеокарта и процесор излизаше на 1-2 години сега вече е на всеки 6 месеца.

Гадно е да набиеш 2 бона в лаптоп и след няколко месеца вече е остарял морално пък и новите вече имат функции които старите нямат.

Apple дават само 1 год гаранция за лаптопите си като идеята им е на всеки 1-2 години потребителите да минават към по-новото.

Няма смисъл да се влагат скъпи материали в лаптоп който няма да се ползва дълго.

В сервиза съм виждал уникални изцепки от рода на липсващо DVD но сложено отстрани отварящо се капаче.Липсващ вентилатор и няколко платки с маркирани по платката места за части,но явно са преценили,че работи и без тях и не са ги сложили.

Докараха ни един macbook air нов закупен от Америка,но загрява ужасно много.Е виждате на снимката,че са се чудили термолепенка или паста да му сложат и накрая нищо не са сложили.( вероятно лоша комуникация между заявител и изпълнител.

IMAG1764.jpg

Сега видях в гугъл,че моделът е на късмет освен липсваща термопаста на GPU може и на процесора да няма а може и на двете да има http://www.mnott.de/thermal-problem-with-macbook-air-2013/

Редактирано от KoiAzLiWe (преглед на промените)

Пълен смях !Ужасия .....и за това нещо е броено една камара пари.Аз за това предпочитам 4-5 годишен бизнес клас лаптоп дето не е кой знае какво но е на светлинни години като качество пред тия бюджетни кенефи ,дето пластмасите им започват да пукат и пращят след няколко месеца.Шефа ми има един old school IBM Thinkpad T 43 и не иска и да чува за друга машина.

преди 12 минути, Иво Димов написа:

Пълен смях !Ужасия .....и за това нещо е броено една камара пари.Аз за това предпочитам 4-5 годишен бизнес клас лаптоп дето не е кой знае какво но е на светлинни години като качество пред тия бюджетни кенефи ,дето пластмасите им започват да пукат и пращят след няколко месеца.Шефа ми има един old school IBM Thinkpad T 43 и не иска и да чува за друга машина.

Пука ти главата на теб. В момента разцъквам от бюджетен Тошиба и е супер за парите си.

Здрава пластмаса, няма скърцане и прочие. За браузване и някое филмче е екстра.

На колко години е тази Тошиба?Те всички така казват след като са се набутали с подобен кенеф :)

преди 5 часа, Кумчо вълчооо написа:

Лично купувам само бюджетни решения, които не смятам да използвам вечно! Технологиите остаряват с "часове", а ъпгреида понякога е невъзможен или адски скъп! Бюджетните машини работят добре и това го твърдя от опит понеже използвам служебни такива! Знаем, че фирмите не купуват скъпи и маркови устройства! Както казах обаче - всеки с разбиранията си!

Това не е точно така, фирмите, сериозните  и големи фирми в световен мащаб, купуват основно хубави бизнес машини( основно Тинкпад Т-серия, Елитбук, Латитюд и др.) повечето имат договор със самите фирми за големи поръчки( говорим за фирми поръчващи големи количества по над 500-1000 и повече бройки) със специални цени на едро, много често с клауза за закупуване пак от същата фирма при последващо обновяване на техниката(обикновено това става на 2-3 години). Дори и в България се забелязва такава тенденция, някои по-големи фирми да процедират по този начин и да не мъчат служителите си.

преди 2 минути, Иво Димов написа:

На колко години е тази Тошиба?Те всички така казват след като са се набутали с подобен кенеф :)

Ба, набутал съм се. Той дори не е мой.

На 2-3 години е. Далеч е от кенеф, ама ти си фантазирай.

Ааааа не е твой  :) .Всяка Тошиба която не е Tecra или Portage  е клозет .

Току що, Иво Димов написа:

Ааааа не е твой  :) .Всяка Тошиба която не е Tecra или Portage  е клозет .

Защо ли съм сигурен, че не си докосвал Тошиба.

Никога :)  не бих се докоснал до Тошиба ,която не е от горе описаните 2 модела

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.