Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За бюджетните лаптопи и "геймърските" такива

Featured Replies

Въпрос на избор ,дали ще си вземеш класна машина 2-ра ръка или еднодневка от рециклирани пластмасови бутилки :) .Както се казва в лафа "Разбрала свиня от кладенчова вода "

• Отговори 196
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всеки търговец изключително много се радва на купувачите на маркова стока! Няма търговец, който с радост да не пробутва "марковата "стока знаейки произхода и, качеството, надценката, както и често описаната подвеждаща информация подготвена за лапни шарани! Радват се на такива и консултантите по бързи кредити! 

Поредния шаран станал горд собственик на маркова стока носи добър доход за магазина и тлъст бонус за консултанта, а след това бива одумван от персонала с - а ма и тоя май си не иска!!!!  Всички по веригата - продавачи, посредници, производители остават изключително доволни! 

Дали е доволен купувача???? 

- Винаги е доволен защото е срамно след хвърлени толкова много пари да не бъде доволен, та макар и реално да не е !

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Маркова стока няма да видиш в нито един магазин за ширпотреба.Хубав лаптоп към момента под 1600-2000 лева няма .Нито една от технобакалиите не ги зарежда щото не се продават ,реално тия дето ги купуват знаят за какво иде реч и си ги взимат онлайн от специализирани магазини :) .Масово народа купува шарении от магазини дето продават всичко .......от чорапи до гвоздеи ,нещо като едновремешните хоремаг-------магазин и кръчма в едно по селата :) .

преди 38 минути, Иво Димов написа:

Маркова стока няма да видиш ххххххххххххх

Написаното от мен важи за всички магазини както и за специализираните където пък надценките са още по - големи заради ранга "специализиран", "маркова стока" Колко е маркова стоката - никой не знае!

Още един пример:

- Кабелни окомрлектовки за Шкода! Ееее, щом става дума за Шкода, какво да говорим! Нищо марково и нищо качествено - бюджетка!

- Кабелни окомплектовки за Порше! Това е друга бира! Истинска марка! Заслужава парите си!

Само, че кабелните окомплектовки като за Шкода, то така и за Порше се произвеждат от проводници доставени от един и същ доставчик! Произведени са по една и съща технология в един и същи завод! Минали са един и също изходящ контрол! Тези кабелни окомплектовки са по - предпочитани пред конкурентните !

Ха сега някой да каже, кои са марковите кабелни окомплектовки т.е. тези за Порше или тези за Шкода??????

Тези за Порше се калкулират след това в пъти повече над  цена за разлика от тези за Шкода! Качеството - еднакво!

За много автомобилни агрегати нещата стоят по същия начин! И при други  производители на всякакви стоки - пак така!

Важи и за IT сектора, за производители на таблети ,телефони ,настолни компютри!

• Автор

Уважаеми щастливи потребители на боклуци. Като гледам нито един който се е занимавал с ремонт и знае каква е карантията не препоръчва бюджетни решения, а качеаственни вупреки че са втора ръка. И понеже правите някакви сметки за печалби без изобщо да имате представа да взема да ви светна. В момента ще продам:

лаптопи Lenovo T420
  • Екран: 14" (1366x768, Матов)
  • вградена WebCam
  • Процесор: Intel Core i3-2350M (2.3GHz, 3MB Cache, 5GT/s, 2 Cores, 4 Threads)
  • Памет: 4GB DDR3 (max 8GB)
  • Хардиск: 128GB SSD
  • Видео карта: Intel HD3000
  • Чипсет: Intel QM67
  • Оптично устройсто: DVDRW
  • Друго: WLAN, LAN, Bluetooth, Cardreader, Display port, VGA, 4*USB, Audio HD
  • Тегло: започва от 2,24кг
  • Лаптопи втора употреба
  • Гаранция: 6 месеца
цена: 370 лв

Въпреки, че клиента искаше евтин нов. И от новия и от този ще изкарам 7-8% което в абсолютни стойности означава, че от по евтиния реално ще изкарам по-малко. Вариантите са два:

1 Или аз съм абсолютен тъпак да изкарвам по-малко

2 Или да знам какво правя и въпреки, че ще изкарам по-малко клиента да е в пъти по-щастлив, защото ще се сдобие с много по-стабилна машина за парите си. По-щастлив клиент - означава върнал се и довел и нови клиенти. 

Отне ми точно 3 минути та го убедя, че по-правилният избор е тази машина и това е така защото въпросният клиент ми е такъв от 12 години и това което съм му казал е било потвърдено от времето.

преди 9 минути, pconline написа:

Уважаеми хххххх

Много еднолично погледнато!

Аз примерно никога не се обръщам към дребни търговци и сервизи защото именно там се най - много играе с "марково" Тези търговци винаги продават "най - доброто"! 

Не искам да те засягам - наблюдение!

Ся ща емнат :)

Хората по презумпция са индивиди ,които се впечатляват от лъскави дрънкули с много абревеатури в описанието им .Още повече ако им ги разяснява някой лаик със знания малко по-големи от техните,такива са всички консултанти на техника в технобакалиите .

Хората по презумпция трябва да търсят техника, която отговаря на изискванията им и ако е възможно да е нова.

Все едно да ми пробутват Сони Тринитрон, защото вадел най-качествен образ.

Да де ма що тря даваш пари за нещо което не струва и 100 долара като разходи по производството му .Си купя бюджетна машина кога почнат да им слагат ей такова охлаждане :)

AB000.jpg

Защото имам пари, и защото искам пълна гаранция.

Защо давате пари за телефони, след като реалната им цена е около 200 долара?

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Аз ти казах ,добрата техника втора ръка се продава със 1 година гаранция с опция за удължаване на срока с още 1 година .Аз ползвам дърта Нокия с фенерче :) .........ако някога имам нужда от смартфон ще си купя CAT  :) .За сега си карам със този,имах  Нокиа 6230 i  ползвах го 5 години но просто издъхна в един момент .Бях го взел втора ръка и бяха му навъртяни над 400 часа разговори :)

Да ти кажа, честно, телефона ми се справя чудесно и с това, което правя с лаптопа. Просто ми е по-малък дисплея.

То щото съвременните телефони са по-добри от доста бюджетни лаптопи :) .Аз бих си взел само при нужда ,за сега нямам такава и си карам със old school  апарат :) .Като видиш лаптоп със процесор с N  в началото това са Атом базирани ,енергоспестяващи таблетни процесори ,не стават за нищо друго освен браузър и тубата на ниско качество .Много има изписано за бюджетни ,не балансирани лаптопи където допълнителната видео карта е със 3-4 % по-голяма мощност от вградената в процесора .Дори по някога е по-слаба ,напълно излишна с  оглед температурите които вдига и е най-често дефектиралия компонент в един лаптоп.За това високия биснес клас се отличава с много скъпи материали ,карбонови нишки ,композитни материали,алуминий,магнезиево шаси ..........липса на допълнително видео.Това което съм постнал като снимка е Workstation  много висок клас работна станция със професионална видео карта.Този тип машини са ориентирани към софтуерни инжинери ,хора занимаващи се със дизайн ,архитекти . Фотошоп,обработка на видео,CAD ,CAM  .Такъв тип машина като нова цената и е била над 2000 долара .Само като видиш как е проектирано и направено охлаждане ти става ясно за какво качество иде реч.Предпочитам такава машина отколкото нова със характеристиките на таблет или смартфон  :)

Ей такава Тошиба имах преди време, само че с много по-добри характеристики: Toshiba Satellite Pro

Като гледам и тая си заслужава за тази цена.

• Автор
преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Не искам да те засягам - наблюдение!

И да искаш не можеш!

Понеже сме големи шарлатани и пробутваме боклуци за това и въпросният клиент ще получи като бонус в тая цена и чанта и мишка. Ама големи измамници сме!

IMG_20160526_114013.jpg

IMG_20160526_114104.jpg

IMG_20160526_114129.jpg

преди 33 минути, momolord написа:

Да ти кажа, честно, телефона ми се справя чудесно и с това, което правя с лаптопа.

Е нормално какво очакваш от лаптоп по-евтин от телефон?

преди 11 минути, momolord написа:

Ей такава Тошиба имах преди време, само че с много по-добри характеристики: Toshiba Satellite Pro

Като гледам и тая си заслужава за тази цена.

Е нема начин нали е нова. Пък и е Pro тъкмо като за хитри рибки.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

преди 2 минути, pconline написа:

Е нормално какво очакваш от лаптоп по-евтин от телефон?

Много грешно подходихме в спора и затова се стигна дотук.

Нито се споменават модели, нито конкретни цени. За мен, лаптоп от 900 лв. нагоре, става.

Зависи и от марката де.

Тази Тошиба няма и 20 % от възможностите на Елитбука дето съм постнал ,но за масови мотребител е ОК.Хубава лъскава пластмаса ,куц процесор и прилично видео.Общо взето ММ лаптоп  с крайно ограничени възможности .Всеки лаик би го харесал,но хора които разбират ще го подминат без да го погледнат .

В момента на пазара нов лаптоп под 1500-2000 лева е тотална щета .И то определени модели и марки в този ценови диапазон,машини със 4 -та генерация i5 i7  които са останали на склад и продавача ги пуска на много ниски цени ,за да им вземе някой лев докато е възможно .Нали се сещаш ,че има причина машини 2-ра ръка да са само HP,Dell ,Lenovo Thinkpad и по-рядко Fujitsu

Тези Thikpad  имат страхотен дизайн и невероятни клавиатури ,цената е смешно ниска като се има предвид класа на машината.Имат само един малък недостатък,лека хлабавина в пантите след време .

Пак пишеш глупости, не се ли усещаш. Освен това е с водоустойчива клавиатура, бърз диск и разни други глезотийки.

Спорът е абсолютно безмислен.

Кое е глупост?От написано от теб до тук няма нито един аргумент!Нормално е да е такава цената ,все пак става въпрос за машина на 5-6 години .Няма такъв филм водоустойчива :) ,клавиатурата има отвори и ако залееш лаптопа течността изтича през тия отвори .Поне съм имал Т 61  знам за какво иде реч .На абер си нямаш ама се пънеш като магаре на мост ,въпреки ,че познанията са на ниво да впечатлиш бабите пред блока дето седят .

Мисля, че достатъчно ясно и разбираемо съм си изказал мнението. Спирам със спора, че ми омръзна от дървени философи.

Нямаш познания да водиш конструктивен спор ,самия ти обявяваш ,че смартфона ти е като лаптопа .............на едно ниво .Значи си осъзнал къв клозет имаш :) ..........има напредък някакъв .

преди 6 минути, Иво Димов написа:

.Значи си осъзнал къв клозет имаш :) 

Малко да се намеся! Клозет ама върша същата работа като теб и то без проблеми, но  с тази разлика, че не съм се охарчил излишно! Какво не мога да правя за разлика от теб !!!????

Относно споменаването за подаръците в пост по - горе!

- Ха мерси!

Относно удължаване на гаранцията:

- Пак пари! Е, ха мерси!

И с какво съм се охарчил ?Че моя съм го взел за 280 кинта бе Куме :)  със нова батерия .

преди 6 минути, Иво Димов написа:

Нямаш познания да водиш конструктивен спор ,самия ти обявяваш ,че смартфона ти е като лаптопа .............на едно ниво .Значи си осъзнал къв клозет имаш :) ..........има напредък някакъв .

Ако сложиш кожена облицовка на твоя клозет, едва ли очакваш от задника ти да излезе златно лайно.

Предполагам, разбираш аналогията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.