Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Нищо не лови повече от правителствения китаец Twister - иначе можем да си намерим още много занимавки... А пълното му сканиране е два пъти по-бързо от това примерно на Авира - при най-ниски системни изисквания.... Не е правилно и не е вярно - самоуверени и самозаблудени потребители на ESET да го определят като неподходящ за всички категории потребители -особено когато са на 15 години и тепърва ще научат още много... Да са живи и здрави ! Поздрави

Не е толкова важно - за колко време се изпълнява пълното сканиране,то по принцип зависи от настройките,както и от това какви файлове проверява.Ако има доста архиви и инсталационни файлове ще се бави повечко.Кис2009 минава проверката при мене за около 40-50 минути,Кав за 45 минути последното сканиране.На Авирата и трябваше повече от час да приключи,Аваста отлепи на 1,40 минути.Нортъна /2009Бета/ час и пет минутки.

Поздрави

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 142,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Nikssi,защо не го пробваш- дори само за няколко дни и после да прецениш и обобщиш... Също така -в доста руски портали ще ти е още по-интересно... А и не само в руските ... Но с настройките по подразбиране...Дали ще си паснат с Outpost ? Поздрави

Nikssi,защо не го пробваш- дори само за няколко дни и после да прецениш и обобщиш... Също така -в доста руски портали ще ти е още по-интересно... А и не само в руските ... Но с настройките по подразбиране...Дали ще си паснат с Outpost ? Поздрави

Twister ли? Него ли имаш в предвид или някой друг Китаец biggrin.gif

Нищо не лови повече от правителствения китаец Twister - иначе можем да си намерим още много занимавки... А пълното му сканиране е два пъти по-бързо от това примерно на Авира - при най-ниски системни изисквания.... Не е правилно и не е вярно - самоуверени и самозаблудени потребители на ESET да го определят като неподходящ за всички категории потребители -особено когато са на 15 години и тепърва ще научат още много... Да са живи и здрави ! Поздрави

TNN , ти май наистина си вярваш че туистъра лови повече от NOD? Познах ли? laugh.gif

Twister или Rising - нормално е сам да прецениш - ако е нужно, аз и останалите азиатци ще пробвам ... Advanced_Windows Care_Personal Free и Antidote Free бяха разобличени от Twister при настройки за максимална сигурност- славянските творби при изтриването пробваха "мутиране и разпръскване" - нямаха шанс, а аз елиминирах остатъците и забравям за тях - без значение е - в тези случаи Вирустотал нищо не установява - то да не би да е за първи път !? ... Можете да проверите при желание.... Поздрави P.S. NOD 32 липсва при тези нива - всеки може да провери споделеното !!!

Rising е много много странен - нищо не класифицира, a всичко неутрализира...Риторично - най-малко ли лови спрямо останалите!? Пробвал съм продуктите, които са с претенции за световни лидери... Китайският гранд е осезаемо по-добър от повечето от тях - а допреди 2 седмици подобни мнения ми изглеждаха налудничави и абсурдни ! Е - убедих се... Ще продължа с него - докато не се появи на хоризонта някакъв още по-атрактивно-привлекателен продукт... Поздрави

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Rising е много много странен - нищо не класифицира, a всичко неутрализира...Риторично - най-малко ли лови спрямо останалите!? Пробвал съм продуктите, които са с претенции за световни лидери... Китайският гранд е осезаемо по-добър от повечето от тях - а допреди 2 седмици подобни мнения ми изглеждаха налудничави и абсурдни ! Е - убедих се... Ще продължа с него - докато не се появи на хоризонта някакъв още по-атрактивно-привлекателен продукт... Поздрави

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=87412 тук някъде си писал това "Между другото - нещо сродно е реализирано в Rising...И работи ...Затова китайският гранд е неуязвим- той просто не рискува..." уважавам твоето мнение и експериментите които правиш и ми е много интересно какво точно си искал да кажеш тук,че в Rising има нещо заложено от returnil и работи на същия принцип ли.ако е така веднага си я инсталирам и аз.моля те обясни ми какво си установил и какво си имал впредвид от написаното там.

Ако си инсталирал Rising Antivirus Free Edition - не виждам необходимост от допълнителна програма и от този тип... Нужна му е може-би само качествена защитна стена... Поздрави

Репортед Аттак сайте,изненадан съм като го видях това icon9.gif

ето и сайта http://pro-dance.org/news.php МФФ-3.

Има ли заплаха или е грешка>?

Редактирано от M_power (преглед на промените)

Не разбрах какво си видял... Нормален интересен портал... Но и да има нещо - докато съм с Rising - то може да бъде неутрализирано без каквато и да е информираност за потребителя... Невероятна безплатна програма... Поздрави

Не разбрах какво си видял... Нормален интересен портал... Но и да има нещо - докато съм с Rising - то може да бъде неутрализирано без каквато и да е информираност за потребителя... Невероятна безплатна програма... Поздрави

Нормален портал? Ето какво е видял:

5c101u.jpg

Затова пита. Уместен въпрос. На снимката пише, а има още обяснения...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

"""No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.

How did this happen?

In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message.""" Това го прочетох там - вероятно преди време са били тези събития . При мен току -що приключиха проверките с безплатните скенери на Касперски и Dr WEB - и отново никакви констатации ! За мен Rising e доказано шпионираща програма ! Но това с НУЛАТА установени вируси е абсурдно . Потайна програма - не се подчинява на някои настройки - пак ще я преинсталирам, при нулирани правила за Comodo Firewall... Опитвам се да променя тази НУЛА - без успех засега... Поздрави

Имаше въпрос от M_power за сайта pro-dance.org.

TNN, В първото си съобщение казваш:

"Не разбрах какво си видял... Нормален интересен портал"

После аз пускам обяснение от Google защо сайтът е опасен.

След това избирателно и подвеждащо цитираш от линка, който съм дал, че сайтът (в случая pro-dance.org) не е хоствал опасни/ заразни приложения в последните 90 дни и т.н.

"""No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.

How did this happen?

In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message.""" Това го прочетох там - вероятно преди време са били тези събития .

....................................

Какво пише наистина в обяснението от Google Safe Browsing, което си мисля, че умишлено пропускаш:

What is the current listing status for pro-dance.org/?

Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer.

Part of this site was listed for suspicious activity 1 time(s) over the past 90 days.

What happened when Google visited this site?

Of the 3 pages we tested on the site over the past 90 days, 1 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 08/30/2008, and the last time suspicious content was found on this site was on 08/30/2008.

Malicious software includes 2 trojan(s), 1 scripting exploit(s). Successful infection resulted in an average of 9 new processes on the target machine.

..........................

С две думи сайтът pro-dance.org според Google е опасен (мнение с последна дата 30.08.2008 - вчера) за посещения. При посещение на този сайт са открити два троянеца и един скриптов експлоит, които причиняват инфекция на заразената машина, изразяваща се в девет нови процеса.

Това съобщение за опасност е генерирано от Google при опит за посещение на pro-dance.org от мен с браузър Mozilla Firefox. След като има такова предупреждение, според мен няма нищо случайно. По-добре да не се посещава сайта, докато не си оправят бакиите...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Споделих - аз нищо не видях и разбрах... Снощи се разхождах там с IE 7 - доколкото чета, Rising май само за основния браузър осигурява цялостна повсеместна защита- това е важна констатация.Съгласен съм с предупреждението - за себе си обаче го възприемам противоположно - сега по няколко пъти на ден ще го посещавам. Ще пиша - ако установя нещо ... Поздрави

Споделих - аз нищо не видях и разбрах... Снощи се разхождах там с IE 7 - доколкото чета, Rising май само за основния браузър осигурява цялостна повсеместна защита- това е важна констатация.Съгласен съм с предупреждението - за себе си обаче го възприемам противоположно - сега по няколко пъти на ден ще го посещавам. Ще пиша - ако установя нещо ... Поздрави

Мятай го в КОФАТА ЗА БОКЛУК там му е мястото.

И с IE, и с Opera, и с Firefox дава все едно и също:

Pro-Dance.org.jpg

С IE и Opera се наслаждавам и на това:

Access to the data has been denied!

Warning: A virus or unwanted program has been found in the HTTP Data.

Requested URL: http://pro-dance.org/

Information: Contains recognition pattern of the HTML/Infected.WebPage.Gen HTML script virus

--------------------------------------------------------------------------------

Generated by AntiVir WebGuard 8.0.15.0, AVE 8.1.1.23, VDF 7.0.6.93

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

"""Мятай го в КОФАТА ЗА БОКЛУК там му е мястото.""" Винаги мога да го сменя този китайски шпионин - интересен ми е - Авира, Касперски, Dr WEB защо нищо не намират след него - защото ги е "надминал". Сега ще продължа да го ползвам само с IE 7. Стигам до извод - китайците от Rising преценяват какво да се показва на ползвателите им ! Влязох отново - пак НИЩО ! Обаче усещам задействането на модули на програмата - пак в тих режим! Нямам причина да изопачавам - по-скоро не бих писал... Поздрави

Dr WEB защо нищо не намират след него

Да не би да вярваш на Dr.Web anti-virus link checker не разчитай на него в никакъв случай.Останалите нищо не намират след него,да, при сканиране мога да се съглася,но важното е да те спре на входа,следващата прехвалена от теб програма.

Сега ще продължа да го ползвам само с IE 7
недей,пробвай с IE 5 може да реагира тогава.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Нека не пишем при липса на лични впечатления - вчера сканирах с инсталирана и обновена Avira Premium 8 - за нея имам промоционален ключ до 13. 11. 2008. После скенерът на Касперски нищо не откри. Преди няколко часа - пак нищо и с Dr WEB Cureit...Защо да хваля безплатния Rising - той крие всичко от мен, но явно го неутрализира.При Thomson онези вируси сигурно са влетяли през някой друг браузър - нека той сподели...Михнев, и аз ще се съобразя с препоръките ти - ако го тестваш или пробваш! Поздрави

Нека не пишем при липса на лични впечатления - вчера сканирах с инсталирана и обновена Avira Premium 8 - за нея имам промоционален ключ до 13. 11. 2008. После скенерът на Касперски нищо не откри. Преди няколко часа - пак нищо и с Dr WEB Cureit...Защо да хваля безплатния Rising - той крие всичко от мен, но явно го неутрализира.При Thomson онези вируси сигурно са влетяли през някой друг браузър - нека той сподели...Михнев, и аз ще се съобразя с препоръките ти - ако го тестваш или пробваш! Поздрави

Има ли значение мнението,при положение,че ти сам констатираш нейните недостатъци.

Поздрави!

п.с. Нейчев защо си мислиш,че не съм я пробвал?Жалко,че не мога да ти дам шот,понеже изчезна тотално миналата седмица,не мога да допусна своенравна програма..И още повече на всеки два три рестарта да си променя настройките ,които АЗ съм и задал преди това,просто е недопустимо.

Поздрави!

KIS .454 не реагира на сайта, при това с високо ниво на защита на модула за уеб сканиране - браузъри Opera 9.52, FF 2.0.0.16 и IE 7.

TNN, зададох въпрос и все още нямам отговор!

Имаше въпрос от M_power за сайта pro-dance.org.

TNN, В първото си съобщение казваш:

"Не разбрах какво си видял... Нормален интересен портал"

После аз пускам обяснение от Google защо сайтът е опасен.

След това избирателно и подвеждащо цитираш от линка, който съм дал, че сайтът (в случая pro-dance.org) не е хоствал опасни/ заразни приложения в последните 90 дни и т.н.

.......................................

След това заявяваш:

Споделих - аз нищо не видях и разбрах...

...........................

Виждаш, че наистина има заплахи при посещение на pro-dance.org, открити от avast! (mihnev_sz), avira (Wankata), както и детайлно обяснение от Google. Сега за пореден път се опитваш да разводниш темата с неясни и донякъде неточни мнения. Не се сърди, но наистина не разбирам позицията ти...

Моето мнение по темата е следното: pro-dance.org е опасен сайт. Не го посещавайте!

KIS .454 не реагира на сайта, при това с високо ниво на защита на модула за уеб сканиране - браузъри Opera 9.52, FF 2.0.0.16 и IE 7.

Зависи от къде влизаш,би трябвало да реагира ако влезеш от http://pro-dance.org/ ,но ако влезеш от http://pro-dance.org/news.php заплахата не е активна,поне Аваст така реагира.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Никаква реакция и от двата линка.

китайците от Rising преценяват какво да се показва на ползвателите им ! Влязох отново - пак НИЩО ! Обаче усещам задействането на модули на програмата - пак в тих режим! Нямам причина да изопачавам - по-скоро не бих писал... Поздрави

Би ли обяснил по-подробно как ги усещаш тия работи!!!!Някакво "шесто" чувство,трето око или как???

Отдавна писах тук,че твоите менения и преценки са изключително опасни за неподготвените,четящи в този форум.Подвеждащи и никога не са подкрепени с конкретни факти....Само някакви усещания,миризми и т.н.

Rising се задържа точно 50 мин на компютъра ми...След като половината му модули не се инициализираха под Vista 64bit/въпреки уверенията на другарите от Китай в сайта им,че я поддържа/ и след като пропусна 5 елементарни заплахи,които се неутрализираха от всички антивируси още пролетта...Доста "недоклатен" софтуер....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.