Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за гейминг конфигурация и монитор

Featured Replies

преди 48 минути, Tommygun написа:

За вграденото аудио не мога дa коментирам, но аз лично не чувам разлика от моя AD2000B на P6T deluxe, 862 и 1150 на Realtek. И това на неевтини слушалки 5.1.

О, има разлика при моите немски Sennheiser ;) Немците ако не друго, правят качество. Лирично отклонение. Спрях се на Форд пред конкурентите, щото се произвеждаше в Кьолн, макар и от турски гастербайтери.

Още малко по темата за аудиото. Ако питаш мен, казвал съм го многократно, дори ALC1150  не може да стъпи на малкия пръст на VIA VT2021,  а доколкото разбирам от хора, притежаващи по-бюджетни VIA  чипове, там положението е също. За жалост в днешните дъна VIA  не може да откриеш и с лупа, а това е жалко. Напомня ми за времето, когато от платени CD  минахме на безплатни mp3-ки и това за десетина години, докато се осъзнаем, че всъщност .flac  се събират вече на големите ни хард дискове ;)

А дали Asrock  или Asus...аз само заради софтуера за контрол на вентилаторите бих избрал Асус. Забравих вече какво е да се дразня от шумни вентилатори.

преди 4 минути, iBonev написа:

@goodly Във Vario не намирам плочка 16 гб рам, само китове са. Захранването нали от там ще го поръчвам, та да спестя някой лев от доставката като я направя 200 лв.

Знаех, че ще се стигне до тоя момент. Не се занимавай с глупости, а вземай директно 2х8GB RAM,  без значение дали са кит или не. Двуканалния режим при LGA1151 и DDR4  дава много по-голям прираст, отколкото клокването на дадена памет в едноканален режим. Това и при работа и при някои игри, зависещи от RAM  паметта. Казвам ти го, защото лично си играх доста време да тествам разликите между едноканален и двуканален режим на DDR4  памети и между памети на различни честоти. Който ти каже, че няма значение, не му вярвай, щото утре ти ще си с тая памет, а той ще се покрие и ще отрича докрай!

• Отговори 99
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Асрок си имат контрол на вентилаторите. Дори да вземе двойно по-евтино пак ще има такъв. Когато говорим за поддръжка Асрок почти винаги са с предимство та моля ви.

MSI и GB имаха някой проблеми в това отношение навремето сега не знам как са. В случая имаме едно и също дъно с различно лого та се гледат единствено екстрите и цената.

Очевидно може да се лишим от безполезното СЛИ и логото на Асус за да спестим 65 лв.

пс. В случая имаме дъно с 4 слота за рам а самата памет е 146 лв. за кит на 3000MHz и не виждам причина да се пести с 16GB модул.

Пести се когато се взима бюджетно дъно с 2 слота и 8GB тоест парите са ограничени сериозно.

Или примерно 16GB модул с идеята за още един за видеообработка понеже някой хора ползват машините си и за различни неща от игри.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 1 час, Roujin Z написа:

Асрок си имат контрол на вентилаторите. Дори да вземе двойно по-евтино пак ще има такъв. Когато говорим за поддръжка Асрок почти винаги са с предимство та моля ви.

MSI и GB имаха някой проблеми в това отношение навремето сега не знам как са. В случая имаме едно и също дъно с различно лого та се гледат единствено екстрите и цената.

Очевидно може да се лишим от безполезното СЛИ и логото на Асус за да спестим 65 лв.

пс. В случая имаме дъно с 4 слота за рам а самата памет е 146 лв. за кит на 3000MHz и не виждам причина да се пести с 16GB модул.

Пести се когато се взима бюджетно дъно с 2 слота и 8GB тоест парите са ограничени сериозно.

Или примерно 16GB модул с идеята за още един за видеообработка понеже някой хора ползват машините си и за различни неща от игри.

Не му давай грешни съвети! Никога няма да вземе още 16 GB...не и в обозримо бъдеще. Много мразя подобни неща да се пишат в тоя форум! Хубаво, занимаваш се с децата, даваш им конфигурацийки, ама моля те, спри се малко с безполезните съвети! Не винаги парите са най-важно в една конфигурация. Ами на теб ако ти дават примерно HD6670 за 5 лева, ще я сложиш ли в някоя конфигурация, в която човека си е заплюл GTX970  за 600 лева? Ами айде, давам ти моята GTX460  без пари, само си плати доставката! 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Спирам се на Азиса и конфигурацията доби следния вид:

INTEL CORE i7-6700K, 4.00GHz, 8MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake – 714,96 лв. (Sky.bg)

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 – 98,71 лв. (Sky.bg)

G.SKILL AEGIS DIMM KIT 16GB F4-3000C16D-16GISB 146,00 лв. (Vario,bg)

XFX PRO SERIES FULL WIRED EDITION 550W P1-550S-XXB9 122.00 лв. (Vario,bg)

ASUS Z170 PRO GAMING 90MB0MD0-M0EAY0 – 330,00 лв. (Vario.bg)

Общо 1411,67 лв.

След като е налице ниско профилна рам ще избера един от двата охладителя:

Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme - 2 x 140mm Fans INTEL/AMD

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=13767

От параметрите им гледам, че минималния шум на Thermalright е максимален за Dark Pro-то, докато максималния на Thermalright e 45 db, което в кутията не мога да си го представя.

Тъй като от снощи ти следя темата, ето ти един чарт с полезна информация относно шума на вентилаторите: 
194 Theoretical limit for a sound wave at 1 atmosphere environmental pressure; pressure waves with a greater intensity behave as shock waves.
188 Space Shuttle liftoff as heard from launch tower (less than 100 feet) [1] [2].
180 Krakatoa volcano explosion at 1 mile (1.6 km) in air [3]
160 M1 Garand being fired at 1 meter (3 ft); Space Shuttle liftoff as heard from launch pad perimeter (approx. 1500 feet) [4] [5].
150 Jet engine at 30 m (100 ft)
140 Low Calibre Rifle being fired at 1m (3 ft); the engine of a Formula One car at 1 meter (3 ft)
130 Threshold of pain; civil defense siren at 100 ft (30 m)
120 Space Shuttle from three mile mark, closest one can view launch.[6] [7]. Train horn at 1 m (3 ft). Many foghorns produce around this volume.
120 Concert of music, louder if indoors.
110 Football stadium during kickoff at 50 yard line; chainsaw at 1 m (3 ft)
100 Jackhammer at 2 m (7 ft); inside discothèque
90 Loud factory, heavy truck at 1 m (3 ft), kitchen blender
80 Vacuum cleaner at 1 m (3 ft), curbside of busy street, PLVI of city
70 Busy traffic at 5 m (16 ft)
60 Office or restaurant inside
50 Quiet restaurant inside
40 Residential area at night
30 Theatre, no talking
20 Whispering
10 Human breathing at 3 m (10 ft)
0 Threshold of human hearing (with healthy ears); sound of a mosquito flying 3 m (10 ft) away

A 3 dB increase in the level of continuous noise doubles the sound power, however experimentation has determined that the response of the human ear results in a perceived doubling of loudness for approximately every 10 dB increase (part of Stevens' power law).

преди 51 минути, Кико написа:

Не му давай грешни съвети! Никога няма да вземе още 16 GB...не и в обозримо бъдеще. Много мразя подобни неща да се пишат в тоя форум! Хубаво, занимаваш се с децата, даваш им конфигурацийки, ама моля те, спри се малко с безполезните съвети! Не винаги парите са най-важно в една конфигурация. Ами на теб ако ти дават примерно HD6670 за 5 лева, ще я сложиш ли в някоя конфигурация, в която човека си е заплюл GTX970  за 600 лева? Ами айде, давам ти моята GTX460  без пари, само си плати доставката! 

Кико не знам малко братче ли имаш или по-това време си напушен но понякога постовете ти са напълно неразбираеми?

Защо ме цитираш след като никъде в темата не съм му препоръчвал да вземе още 16GB  а това с видеокартата хич не му разбрах логиката?

Човека е избрал 1060 не 970 но стана дума за Freesync тоест карта на АМД. Карта не съм препоръчвал единствено казах че СЛИ е безсмислен разход.

Дори да не вземе АМД а GTX1060 пак не е опция за целта. Но дори да се поддържаше едва ли някога ще купи втора.

Edit; И понеже горе споменах за вариант със СЛИ на Асрок под 300 лв. които не намирам ето го - http://www.asrock.com/mb/intel/z170 extreme4/

Дъното е 282 лв. докато Асуса е 330 лв. Както казах не бих препоръчвал безполезни опции като СЛИ но ако се търси със идентични възможности това е.

Ами кико, като си си играл да тестваш, покажи един тест да видим. Аз не мога да докажа за ддр4 защото се информирам от google, но мога да докажа за ддр3 защото съм 1150, че при игри няма никакъв прираст дали ще са две по 8 или една 16гб. В зависимост за какво ще употребяваш компютъра зависи кой вариант има прираст или разлика в бързината. Ако е за After Effect за видео ефектки да, имат прираст и са за предпочитане две по 8гб рам. Ако е за архивиране и разархивиране има по-голям прираст 1 плочка от 16гб рам, а при игрите всичко е равно без значение дали е две по 8 или една 16гб. Нямам много време, но ми се иска да го докажа един ден без значение дали е в моя полза или не. Просто вярвам на информацията защото тъка съм преценил. Информация в нета колкото искаш, дали достоверна или не, чак даже можеш да се объркаш. Но аз също не вярвам на всякакви сайтове които излизат когато търсиш определено нещо и съм длъжен да проверявам поне в 5 дали е еднаква информацията или не. Едно е да тестваш, друго е да четеш но не винаги е тъка, всичко зависи от това къде четеш и колко си запознат да прецениш колко вярно може да бъде това.

Известна разлика има при определени обстоятелства но и тук Кико изпада в истерия като със SSD-тата и не може да приеме реалността.

Когато няма пари SSD се добавя в последствие (с машина на старо и бюджет стотина лева) същото важи и за паметта. В тоя случай няма причина да не се вземе 2x8GB.

Имаш ценово изгодна тествана на високи честоти и така или иначе се взима подходящо дъно демек може да се изстиска максимума.

пс. И за 16-те GB. Да ако парите са около хилядарка и не ми пука за игрите а взимам нещо за видеообработка ще купя 16GB модул и на първа заплата ще купя още един.

Няма такова нещо като никога! Това Кико ти го напомням в случай че си забравил оная тема където пак се пенеше защо съм препоръчал толкова много рам.

Някой хора не цъкат по-цял ден GTA нито работят на струг а си изкарват хляба с тоя компютър.

преди 34 минути, iBonev написа:

INTEL CORE i7-6700K, 4.00GHz, 8MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake – 714,96 лв. (Sky.bg)

Общо 1411,67 лв.

От параметрите им гледам, че минималния шум на Thermalright е максимален за Dark Pro-то, докато максималния на Thermalright e 45 db, което в кутията не мога да си го представя.

Супер си се ориентирал за дъното, а охладителите трябва да ти е ясно,че никога няма да ти се наложи да ги ползваш на 100% вентилатори. Жалко че още дават шума в децибели а не в много по точната единица Sone,но няма как. И двата олаждат яко и двата са тихи,въпреки че аз все пак бих си купил Ноктуа. Но това се базира на положителен личен опит с тях. Не значи че другите са лоши - разликите така или иначе са минимални.

преди 3 минути, goodly написа:

Ами кико, като си си играл да тестваш, покажи един тест да видим. Аз не мога да докажа за ддр4 защото се информирам от google, но мога да докажа за ддр3 защото съм 1150, че при игри няма никакъв прираст дали ще са две по 8 или една 16гб. В зависимост за какво ще употребяваш компютъра зависи кой вариант има прираст или разлика в бързината. Ако е за After Effect за видео ефектки да, имат прираст и са за предпочитане две по 8гб рам. Ако е за архивиране и разархивиране има по-голям прираст 1 плочка от 16гб рам, а при игрите всичко е равно без значение дали е две по 8 или една 16гб. Нямам много време, но ми се иска да го докажа един ден без значение дали е в моя полза или не. Просто вярвам на информацията защото тъка съм преценил. Информация в нета колкото искаш, дали достоверна или не, чак даже можеш да се объркаш. Но аз също не вярвам на всякакви сайтове които излизат когато търсиш определено нещо и съм длъжен да проверявам поне в 5 дали е еднаква информацията или не. Едно е да тестваш, друго е да четеш но не винаги е тъка, всичко зависи от това къде четеш и колко си запознат да прецениш колко вярно може да бъде това.

Кико няколко пъти е показвал клипчета с неговите тестове за рам в други теми. И той може да твърди нещо такова, защото е пробвал. Аз посъветвах за двуканален режим защото наскоро на приятел му замина единия модул на кит,купи си ужким същия, защото не му се занимаваше с гаранцията за 20-30 евро и не можа да ги подкара на честотите и в двуканален режим както трябва. А модула същия като останалия от кита.....Макар че това може и да му е от невероятното дъно на GB....

Има голяма разлика да си пробвал нещо и да четеш спецификациите на даден продукт и по това да преценяваш ,че е по-добър. Аз мога да се обзаложа ,че ако Наруто клокне Скайлейк на максимум с пипане на волтажи и прочие на дъно Асрок и на дъно Асус,както и ако види на живо как функционира Fan Expert на Асус и подобията на GB и Асрок, ще запее съвсем друга песен. Пак да повторя - когато трябва да се пести всеки лев за псевдогеймърските конфигурации от по 1000 лева с монитор е ок да преглътнеш недоразумения.Но когато бюджета го позволява класата си е класа - не струват само заради името повече. Както и БМВ не струват само заради името повече от Хюндай (имам ги и двете чисто нови,така че говоря пак от опит!).

преди 57 минути, iBonev написа:

Общо 1411,67 лв.

Серията на Ноктуа с обозначение ''U'' е измислена с цел съвместимост с всякакви типове памети и каквато и да си закупиш(RAM) няма да имаш проблеми. А съобразно графиката, която си запланувал не виждам смисъл от I7 6700K. Спокойно минаваш с 200 лева по-евтиния I5 6600K. С подходящ охладител, дънна платка и захранване го застопоряваш на 4,5GHz и си актуален достатъчно дълго време. А спестените 200 лева ги влагаш в по-качествен монитор примерно или SSD с обем от 256GB и нагоре.

П.П. Не знам кой ти препоръча кутията, но ако си търсил максимума от към охлаждане за този бюджет си сгрешил.

Поздрави!

Да ти цитирам ли Кико как ако пак трябваше да купува дъно не би избрал шарения Асус и би си купил по-добър охладител?

Питам понеже ми говориш за човек които го е тествал и явно цениш мнението му? А Асрока по-никакъв начин не му отстъпва освен като цена (говоря за конкретните модели).

А контрола на вентилаторите не се изразява в избора на тих, нормален и агресивен режим ако си останал с това впечатление... Всичко може да се настрой както ти искаш.

пс. Ако е взискателен изброените дъна определено не са първия избор. Просто съм посочил същото за по-малко пари.

Айде, айде няма да споря, тъка или иначе разлика реално няма да види защото тя и в бенчовете ако изобщо я има, ще е и без това минимална. Но нали целта е за тези пари най-доброто та и за тва си чешем езиците за уш нещо не толкова значимо. Всеки с неговите различни виждания. Аз виждам едно и съм преценил че човека някой ден може да иска да сложи още една 16гб рам, понеже слотовете са 4 и на слот се позволява 1х16 ако някой ден след игри му се иска да поработи върху нещо различно от игри, и ще му се наложи се снабди с поне 32гб рам та ще трябва да купува още 2 по 8 след като вече е закупил втората 8гб. За сега се търси това, но човек след време ще иска друго, не съм гадател просто обичам да се запасявам с идеи за бъдещето.

• Автор

Няма да крия, че съм объркан и със всеки новоприсъединил се към темата, започвам да се колебая все повече.

Повече от 2х8 гб рам няма да сложа, най-вероятно ще сменя платформата на сокет 2011 след време. Този кит, който @Roujin Z ми е препоръчал ме устройва напълно.

@XECUTIONER впрочем преди време и аз си мислех за конфигурация с отключен i5, но се отказах. Сега като го спомена и отново потекоха разни мисли.

Искам, както не веднъж съм писал да взема най-доброто за парите си към момента. Първоначално мисех да взема само една плочка рам и след това да добавя втора, но ме разубедиха и се съгласих, че е по-удачно сега като сглобявам конфигурацията да я взема.

Тъй като нямам опит с настолните машини ако някой смята, че отключен i5 е добър избор спрямо i7 и със спестени пари се вземе едно ССД, нека каже. Ако ли не, предложете ми качествен охладител без значение, че горе съм посочил само два и да поръчвам утре всичко.

току що, iBonev написа:

Няма да крия, че съм объркан и със всеки новоприсъединил се към темата, започвам да се колебая все повече.

Повече от 2х8 гб рам няма да сложа, най-вероятно ще сменя платформата на сокет 2011 след време. Този кит, който @Roujin Z ми е препоръчал ме устройва напълно.

@XECUTIONER впрочем преди време и аз си мислех за конфигурация с отключен i5, но се отказах. Сега като го спомена и отново потекоха разни мисли.

Искам, както не веднъж съм писал да взема най-доброто за парите си към момента. Първоначално мисех да взема само една плочка рам и след това да добавя втора, но ме разубедиха и се съгласих, че е по-удачно сега като сглобявам конфигурацията да я взема.

Тъй като нямам опит с настолните машини ако някой смята, че отключен i5 е добър избор спрямо i7 и със спестени пари се вземе едно ССД, нека каже. Ако ли не, предложете ми качествен охладител без значение, че горе съм посочил само два и да поръчвам утре всичко.

SSD-то е винаги добра инвестиция, особено при липсата на такова в конфигурацията ти. но нека по-кадърните се изкажат по тоя въпрос. 

• Автор
току що, topkek написа:

SSD-то е винаги добра инвестиция, особено при липсата на такова в конфигурацията ти. но нека по-кадърните се изкажат по тоя въпрос. 

Така или иначе ССД в конфигурацията ще има. Дали сега или след месец не знам какво значение има. Търся добра база в момента, защото едно ССД е 100+ и се добавя лесно после, докато сега каквото взема като дъно, процесор и т.н., това ще бъде.

Имай предвид обаче, че ако закупиш ССД-то по-нататък, ще трябва наново да инсталираш операционната система - за да буутва писито от него, а не от харда. 

преди 9 минути, topkek написа:

Имай предвид обаче, че ако закупиш ССД-то по-нататък, ще трябва наново да инсталираш операционната система - за да буутва писито от него, а не от харда. 

Това въобще не отговаря на истината!

i7 е за предпочитане разбира се, взимаш 2 плочки рам, вентилатор nucta или предложения от Roujin Z е по ефикасен с по високи обороти, само дето шума малко ме притеснява как ще звучи в тази кутия, но пък за ефективността на охлаждане си струва. ссд може и след време да вземеш, хем усещането ще е тъка, като да си купиш чисто нов компютър. Гледай да съчетаеш компонентите от варио за безплатна доставка, а другото може и от скай или никем. 

ПП
За монитора се разбрахме да е този 23 LG 23MP68VQ-P да не ги объркаш със малко по-евтините.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 49 минути, iBonev написа:

Така или иначе ССД в конфигурацията ще има. Дали сега или след месец не знам какво значение има. Търся добра база в момента, защото едно ССД е 100+ и се добавя лесно после, докато сега каквото взема като дъно, процесор и т.н., това ще бъде.

Аз виждам нещата така - 

SEASONIC Захранване SS-620GM2 Bronze, 620W 
 INTEL CORE i5-6600K, 3.50GHz, 6MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake 
 GIGABYTE Z170-D3H, Z170, DDR4 3466(O.C)/2133, DVI, HDMI, SATA III, M.2 Socket, USB 3.0, LGA1151 
 SAMSUNG 256GB Solid State Drive 950 Pro, M2/pci-e/ 
 NOCTUA CPU Cooler NH-U14S 
 CORSAIR 2X4GB Vengeance LPX DDR4 2133MHz, CMK8GX4M2A2133C13 

Крайна цена 1 543,73 лв.

В последствие добавяш графиката и още 2x4 от същата RAM(пишеш, че повече от 16 не са ти необходими). Не се занимавай с HDD. Ако ти потрябва повече спейс ще си вземеш външно. Кутията ти има места за още 2 SSD под задната част на дънната платка, което е чудесно, защото ще премахнеш ненужните клетки за дискове и ще си подобриш въздушния поток в кутията. Също трябва да добавиш още един вентилатор на предния панел. Кутията ти също има контролер за до 3 вентилатора. И по тази причина не виждам смисъл от великия ''Fan Xpert''. Пускаш 14-ките на 7 волта и се напрягаш да доловиш някакъв шум от тях. От дъното ще управляваш само охладителя на процесора и ще си направиш кривата по твое усмотрение. 

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

MP серията принципно са IPS та и да не е точно този не е болка за умиране ако видеокартата ще е Nvidia.

Поради някаква причина 68 има оф. поддръжка на Freesync (ако ще взимаш видео на АМД е добре да го вземеш предвид) докато по-ниския клас 48/58 и по-високия 88 нямат. 

Тези на които втората цифра е 8 са актуалните модели. Старите втората цифра им е 7. Не че ще видиш разлика. 

• Автор

@Roujin Z Като се абстрахираме от Freesync опцията за карти на AMD, между въпросното LG и този ACER, кой от двата монитора е по-добър като картина, качество за парите си? Иначе това е конфигурацията, която мисля да поръчам сутринта. Последно реших, че Thermalright може и проблемен да ми дойде с тези 50 db.

NTEL CORE i7-6700K, 4.00GHz, 8MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake – 714,96 лв. (Sky.bg)

NOCTUA CPU Cooler NH-D15, LGA1150/2011/AMD  169,20 лв. (Sky.bg)

Ако няма друго, мисля това да поръчам. Смятам, че се получи добра конфигурация. Като добавя ССД и карта ще има завършен вид.

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

Не съм го виждал тоя Ейсър на живо за разлика от LG-тата и разни яма и dell но много се съмнявам да забележиш разлика в изображението.

Гледам че е матов има си необходимите входове и щом не ти пука за freesync и по-кратката гаранция може да спестиш 13 лв.

Но по-тая логика може да вземеш още по-евтин при това без компромиси с гаранцията - LG 23MP48HQ.

пс. Да те светна нещо за тънките рамки. Имаш черни линии отстрани тоест пак си с дебела рамка. :clown:

• Автор

@Roujin Z последно да те питам, тази Noctua, която съм сложил удачен избор ли е за конфигурацията?

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Компютъра е за игри. Значи на първо време SSD не ви трябва, та взимайте 6700к. 6600 е бързо и пъргаво, но не мощно CPU. Ако беше за CS и някой COD, друга работа. За GTA, Witcher и подобни 6700 е по-добрият избор.

За рамта генерално @Roujin Z е прав, за работа 16 gb не са много. Но компютъра е за игри, тъй че не ви трябват повече от 12-16.

Между едноканален и двуканален режим разлика има когато се ползва приложение използващо много Рам наведнъж (над 3-4 gb). Проверете си GTA то колко дърпа.

За захранване подкрепям Томигън за be quiet ! Не, че XFX а е лошо. Зависи и от кой град сте, тъй като съпорт на ниво и същевременно бърз има само в София.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 9 часа, Roujin Z написа:

Да ти цитирам ли Кико как ако пак трябваше да купува дъно не би избрал шарения Асус и би си купил по-добър охладител?

Питам понеже ми говориш за човек които го е тествал и явно цениш мнението му?

Той явно не говореше за дъното, а за теста на паметта ;) 

преди 10 часа, goodly написа:

Ами кико, като си си играл да тестваш, покажи един тест да видим.

Специално за теб отново. Ще ти дам препратка към темата. Почва от тук с клипчетата. Продължава тук с други резултати. Тук съм обобщил малко резултатите. Тук има 8 клипчета заедно ( скритото съдържание). И сега директно Copy-paste  за по-нагледно:

Цитат

Ето и резултатите с FRAPS.

По-нагледно като кадри:

2х8GB 2700MHz CL15

2016-02-25_144002.jpg

8 GB 2133 MHz CL15:

2016-02-25_144510.jpg

Оцветил съм с оранжево кадрите под 60, със синьо малко над 60, които могат да създадат проблем при включена ВС и с зелено кадрите, които биха били достатъчни за стабилна ВС, макар че лично аз предпочитам дори да са малко по-високи. 

А тук вече влиянието при Crysis 3. Продължение на Crysis 3, но при процесор на стандартна честота.

До там ми стигнаха силиците да се занимавам с неверници, щото както виждаш, съм изписал поне 10 страници текст. И ако пак кажеш, че паметта не влияе и по-точно двуканалния режим... ще приема това като заяждане на някой трол.

ПП: А ако на някой не му се четат линковете, които съм дал, ето директно сравнение на едноканален с двуканален режим:

Бих ви обединил клипчетата в едно за нагледност, но в момента нямам време...може би след обяд.  И още малко пояснения защо в случая е така. Защото с едноканална памет процесорът не може да работи толкова добре, че да не спъва GTX970. Затова и тая разлика в кадрите. Ако погледнете натоварването на видеокартата ще видите, че с двуканален режим на паметта, тя не е спъвана толкова често и си работи на 98% в голяма част от времето с изключение на най-закучените сцени, където все пак процесорът+памет ограничават видеокартата.

При Crysis 3  имаме нещо подобно, но там видеокартата работи по-добре с процесора и от там идва по-малката разлика в кадрите. Тоест, не може да се каже - ето толкова процента дава двуканалния режим, защото всичко зависи от много неща. Ако имаме идеален случай - памета изцяло спъва процесора и случай - паметта не спъва изобщо процесора с дадена видеокарта, то тогава може да се определеи някакво предимство на двуканалния режим. Макар че то е ясно при специализираните тестове, като тия на AIDA64 - 70% печалба. При игра това може да се случи, единствено ако ползваме много ниска честота на паметта при тест, за да спъва изцяло процесор и видеокарта.  Тънки са нещата, защото тук говоря за това, че някои хора търсят стабилни 60  fps,  а това не е достатъчно само с процесор i7 6700K, както се вижда от тестовете. Трябва и подобаваща памет, поне в двуканален режим, защото той влияе много повече отколкото простото вдигане на честотата на паметта. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.